Subscribe:

Ads 468x60px

luni, 15 aprilie 2013

Spune „adio” grăsimilor!

Fiecare masă furnizează mai puţin de 500 de calorii, dintre care doar 20-25% reprezentând grăsimi. Nutriţionistul atrage atenţia că gustările trebuie să fie mult mai sărace caloric decât mesele principale. De asemenea, este interzis consumul de alimente şi băuturi îndulcite artificial, din cauza faptului că pot stimula apetitul pentru grăsimi, şi plus de asta, nu există dovezi care să susţină teoriile referitoare la beneficiile îndulcitorilor artificiali asupra siluetei.

Atât mesele, cât şi gustările trebuie luate la aceleaşi ore, în fiecare zi. Spre exemplu, poţi lua micul dejun la ora 7.00, o gustare la ora 10.00, prânzul undeva în jurul orelor 13.00-14.00, gustarea de seară pe la ora 17.00, masa de seară în jurul orelor 18.00-19.00 şi ultima gustare nu mai târziu de ora 20.45.

Cât de sănătoasă este?
Per ansamblu, dieta nu are cum să-ţi afecteze organismul, întrucât este săracă în grăsimi şi bogată în fibre, contribuind la scăderea presiunii arteriale şi a nivelului de colesterol, ceea ce implică automat reducerea riscului apariţiei diabetului şi a bolilor cardiovasculare. În plus, o astfel de alimentaţie contribuie la creşterea nivelului de energie şi a bunei dispoziţii, datorită substanţelor care se găsesc în compoziţia alimentelor permise pentru consum.

Şi nu în ultimul rând, menţinerea nivelului de energie ridicat te va motiva să optezi pentru un program de exerciţii fizice. Autorul dietei recomandă exerciţiile aerobice, fiindcă aduc beneficii multiple întregului organism.

Alimente permise
Pe toată durata dietei, ai voie să consumi orice aliment care conţine grăsimi în cantităţi reduse sau chiar deloc. Printre alimentele pe care le poţi include pe lista ta se numără pâinea, biscuiţii şi pastele preparate din făină integrală, lactatele degresate, roşiile (inclusiv sosul de roşii şi roşiile conservate în apă), ouăle, legumele proaspete, condimentele proaspete sau uscate şi îndulcitori precum zahărul brun, mierea, siropul de arţar, melasa şi zahărul.

Exemplu de meniu pentru o zi

Mic dejun
- un ou fiert cu 1-2 felii de pâine integrală
- un pahar cu lapte degresat sau semidegresat
- prăjituri de orez cu piure de susan sau pate vegetal

Prânz
- o supă de legume
- o ceaşcă de ceai verde
- biscuiţi cu cereale integrale, în combinaţie cu chilli şi brânză degresată

Cină
- salată verde cu sos de usturoi
- legume fierte în aburi
- orez sau puţin peşte

Gustări
- măr copt sau cereal integrale cu gelatină din fructe
- biscuiţi de orez cu pate vegetal
- cremă de mei sau de orez cu susan, scorţişoară şi stafide

Sursa:www.clickpentrufemei.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu