Subscribe:

Ads 468x60px

vineri, 5 aprilie 2013

„Păcălește-ți” pofta de dulce cu alimente bio

Îţi doreşti să pierzi câteva kilograme, dar în acelaşi timp îţi este greu să renunţi la dulciuri? Anumite alimente te pot ajuta să ajungi la greutatea mult visată, fără să-ţi sabotezi dieta.

Nu este atât de uşor să renunţi la dulciuri chiar şi când ai destulă voinţă şi vrei să slăbeşti. Organismul tău va continua să-ţi ceară ceva dulce, iar în final vei ajunge să trişezi.

Dacă obișnuiești să mănânci dulciuri în mod frecvent, organismul tău este forțat să producă mai multă insulină decât în mod normal. Astfel, nivelul zahărului din sânge scade şi vei avea mereu poftă de ceva dulce.

În plus, zahărul este responsabil şi de stările de oboseală de peste zi. Pentru a evita acest cerc vicios, cel mai indicat este să alegi alimente dulci, dar cu un conţinut scăzut caloric.

Siropul de agave are un indice glicemic mic

Îţi poţi îndulci ceaiul sau cafeaua cu sirop de agave. Este foarte dulce, dar în acelaşi timp are un indice glicemic mic. Corpul îl va consuma treptat , nivelul de insulină se va echilibra şi nu vei mai simţi nevoia să ronţăi ceva dulce. Se poate găsi pe rafturile marilor magazine la raionul de alimente „bio”.

Ştevia poate fi folosită ca îndulcitor

Este ideal să consumi ştevie, mai ales că frunzele acestei plante nu au nici măcar o calorie. Planta poate fi folosită ca fel principal, sub formă de sirop ca îndulcitor pentru băuturi sau ca înlocuitor al zahărului în prăjituri.

Mierea de albine, cea mai la îndemână
Acest aliment era folosit chiar şi de vechii egipteni pentru a îndulci preparatele. Poţi să o consumi ca atare pentru a potoli pofta de dulce sau pentru a îndulci băuturile.

Sursa:www.clickpentrufemei.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu