Subscribe:

Ads 468x60px

marți, 9 aprilie 2013

Ce "dulciuri" avem voie sa consumam cand suntem la dieta?

Dupa o masa copioasa, o prajitura delicioasa! Eii, cum suna asta? Suna destul de tentant, nu-i asa? Dar ce facem cu toate acele calorii cu care ramanem dupa o mica prajiturica nevinovata?

Ce-i drept, dulciurile reprezinta o placere pentru papilele gustative, chiar daca ele sunt inamicele organismului datorita continutului de zahar, care poate da nastere unor complicatii si unor kilograme in plus.

Daca urmam o dieta, nu spune nimeni ca nu avem voie sa ne bucuram de o bucatica de
prajitura sau de o cupa de ingheata, dar este foarte important sa stim sa spunem “NU” dulciurilor nesanatoase si “DA”celor sanatoase.
Pentru asta trebuie sa consulti un medic nutritionist care sa te monitorizeze si sa-ti spuna exact care este numarul de calorii pe care ai voie sa-l consumi zilnic, care se pare ca trebuie sa fie mai mic de 200.
Pentru asta trebuie sa citim cu atentie etichetele produselor inainte de a le cumpara si de a ne bucura de gustul lor minunat.
In cazul in care va este foarte greu sa va abtineti de la “bombele calorice”, va recomand sa faceti cateva exercitii fizice pentru a mai va elibera de surplusul acumulat peste zi.

Cu ce putem sa inlocuim dulciurile calorice? Cu deserturi sanatoase, cum ar fi:

Iaurtul de fructe este cel mai potrivit pentru a inlocui deserturile pline de zahar si calorii. Consuma un iaurt, maxim doua pe zi, simplu sau impreuna cu cereale si in felul acesta iti satisfaci pofta de dulce fara a-ti face griji de numarul caloriilor acumulate.

Fructele
sunt cele mai bune surse de vitamine, sunt sanatoase, delicioase si dulci in acelasi timp. Pune accentul pe citrice, deoarece sunt o sursa importanta de vitamina C, pe pepenele rosu deoarece contine foarte multa apa si ne ajuta sa ne detoxifiem organismul, pe struguri, deoarece sunt foarte gustosi si indicati in diete, pentru a evita aparitia anemiilor ( preferabil sa fie negrii ).

Orezul cu lapte
este un desert foarte gustos, dar si foarte sanatos. E de ajuns sa pui putina scortisoara pentru a da savoare si aspect orezului care se poate consuma atat cald, cat si rece.

Compotul de fructe este o metoda buna de a consuma lichide si de a potoli pofta de dulce. E de ajuns sa bei o cana de compot si sa te bucuri de 2-3 bucatele de fructe si nevoia de zahar va disparea complet.

Sursa:www.femei-moderne.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu