Subscribe:

Ads 468x60px

marți, 23 aprilie 2013

Slăbeşte rapid cu metoda micului dejun

Vrei să mai dai jos un pic din burtică și de pe coapse și pentru asta ești dispusă să te înfometezi zile întregi? Mai gândește-te: poți pierde kilogram după kilogram mâncând după pofta inimii la micul dejun.

Le-ai încercat pe toate: dieta cu supă de varză, cu fructe, cu legume verzi, fără carne, cu carne... Deși astfel de diete au dat rezultate la prietenele tale, kilogramele tale se pare că sunt mai „încăpățânate”. Atunci este cazul să încerci o dietă mai neconvențională. Propune-ți ca timp de două-trei săptămâni să mănânci după bunul plac dimineața.

Mai mult de 40% din caloriile dintr-o zi
De regulă, pentru o persoană care dorește doar să se mențină în formă micul dejun trebuie să asigure aproximativ 40% din caloriile zilnice, prânzul – 35%, iar cina – 25%. Asta înseamnă că la micul dejun ar trebui consumată o cantitate de mâncare aproape dublă ca cea de la cină. Însă cei care doresc să slăbească ar trebui să consume la micul dejun cea mai mare parte din alimentele dintr-o zi (mai mult de 40%).

De ce pierzi kilograme?
Explicația este simplă, spun specialiștii de la Universitatea din Minnesota, SUA. Mâncând o cantitate mare de calorii dimineața, tinzi să devii foarte activ peste zi, și astfel arzi și mai multe calorii. Dacă mănânci puține calorii la micul dejun ești mai letargic, mai inactiv și, ca urmare, consumi puține calorii. În plus, ai timp suficient peste zi să arzi caloriile de la micul dejun.

Ce poți mânca

Micul dejun: 
-50 g pâine cu 10 g de unt și 10 g dulceață (sau 30 g fulgi de porumb cu 200 ml lapte ori cu 180 g iaurt natural)
-2 ouă fierte
- un pahar cu suc natural
- o banană medie (ori un măr, un pumn de fructe de pădure)

* În loc de toate alimentele de mai sus, poți consuma o porție de paste cu sos de roșii sau cu brânză ori o porție de orez cu legume și cu carne.

Prânz
- o friptură cu salată sau cu legume fierte

Cina
- o salată cu brânză

Sursa:www.clickpentrufemei.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu