Subscribe:

Ads 468x60px

luni, 1 aprilie 2013

Beneficiile consumului de apa pentru slabire

APA – O sursa de frumusete

Doriti sa slabiti intr-un mod sanatos, rapid, si deloc costistior? Beti apa! Nu, nu glumesc! Apa slabeste! Pentru a slabi trebuie sa mancati mai putin, dar foamea este cel mai mare dusman al unei cure de slabire. Apa are rolul de a diminua senzatia de foame.

Apa nu este benefica doar pentru slabire ci si pentru eliminarea celulitei, constipatie si mentierea unui ten curat si neted. Cu siguranta va intrebati cum functioneaza acest lucru. Raspunsul este simplu. Organismul, dupa ce si-a stavilit setea, pastreaza apa ramasa in mediul extracelular. Daca ingeram mai multa apa, aceasta ajuta la eliminarea toxinelor, fluidizeaza circulatia si nu lasa grasimile sa se depoziteze – procese ideale pentru slabire.

Este recomandati sa beti apa dimineata, pe stomacul gol. Pentru o slabire eficienta trebuie consumata o cantitate de cel putin 1.5 litri apa zilnic. De asemenea, pe parcursul zilei este indicat sa se consume multe fructe cu un continut ridicat de lichid, precum pepene, mere sau portocale.
In restul zilei puteti sa consumati alimentele dorite cu mentiunea ca inainte de orice masa sa beti un pahar cu apa. Apa ingerata poate fi plata, fiarta si racita, distilata dar in nici un caz acidulata sau inlocuita cu sucuri carbogazoase. Mentionez faptul ca nu este indicat consumul de apa in timpul mesei deoarece apa dilueaza sucurile gastrice iar digestia este deficitara.

Un alt truc folosit de multe persoane, este stoarcerea unei lamai in apa. Astfel, aceasta va fi mai eficienta pentru slabire deoarece lamaia potenteaza puterea apei de a diminua pofta de mancare. Cantitatea maxima de apa pe care o puteti bea intr-o zi este de 3 litri. Depasirea acestei cantitati poate avea influente negative.

Avand in vedere beneficiile consumului de apa asupra organismului si greutatii corporale, s-au dezvoltat chiar si unele diete speciale. O astfel de dieta pe baza de apa dureaza maxim trei saptamani, nutritionistii afirmand ca puteti slabi aproximativ 3-5 kilograme pe saptamana. Apa este un mod ideal pentru slabire deoarce nu provoaca stari de apatie, nu deregleaza metabolismul si nu lasa urme pe piele.

Unii nutritionisti considera ca pentru o slabire eficienta este utila dieta cu apa fiarta. Dieta dureaza trei saptamani, pe durata carora apa se bea dimineata dupa ce a fost fiarta cu o seara inainte. In prima saptamana se ingera cate jumatate de litru in fiecare dimineata, in a doua saptamana un litru, iar in a treia un litru jumatate de apa fiarta.
Pentru o slabire eficienta este necesar ca dieta cu apa sa fie insotita de multa miscare. Totodata trebuie sa eliminati din alimentatie pe cat posibil, grasimile si zaharul. Este ideal sa consumati multe fructe si legume ce va vor oferi nutrientii necesari pentru a slabi intr-un mod sanatos.

Dieta pe baza de apa nu este doar o metoda pentru slabire ci si un stil de viata care pune pe primul loc sanatatea.

Sursa:www.topdiete.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu