Subscribe:

Ads 468x60px

luni, 29 aprilie 2013

Așa poți tăia 100 de calorii la fiecare masă!

Orice dietă presupune reducerea numărului de calorii, ceea ce în multe cazuri se dovedeşte a fi uşor de zis, dar greu de făcut. Totuşi, unele trucuri te pot ajuta să scazi procentajul caloric şi să ajungi astfel la silueta mult visată.

Studiile arată că dacă renunţi la 100 de calorii la fiecare masă, în decursul unui an slăbeşti cinci kilograme. Tentant, nu-i aşa?

La micul dejun
În locul cafelei aromate cu frişcă, alege una cu lapte degresat și astfel, vei începe dimineaţa în forţă. De asemenea, transformă laptele cu cereale bogate în fibre în mic dejunul tău preferat. Dacă simţi nevoia să mai schimbi din când în când meniul, alege o omletă cu bacon și nu cu cârnați. Astfel, numărul caloriilro va fi mai redus.

La prânz
Dacă nu ştii ce să alegi, optează pentru o salată cu ton şi brânză degresată sau pentru un sendviș cu pui la grătar. Sunt foarte săţioase şi nici nu au număr mare de calorii.

Un alt truc la care poţi apela este să renunţi la brânză, în special cea grasă (caşcaval sau telemea) şi să o înlocuieşti cu roşii sau castraveţi. Bea apă ori de câte ori îţi este sete şi renunţă complet la băuturile carbogazoase, întrucât au foarte mult zahăr.

La cină
În cazul în care nu poţi refuza o felie de pizza, alege să mănânci doar mijlocul feliei, în detrimentul marginii formată din multă pâine. Obişnuieşte-te să consumi carne de pui, de curcan sau peşte în locul celei de porc. Adaugă o garnitură de orez sălbatic sau fasole verde. Cina de seara va fi una sănătoasă, sățioasă dar și ușoară.

Sursa:www.clickpentrufemei.ro

miercuri, 24 aprilie 2013

7 diuretice naturale care elimina excesul de apa si ard grasimile

Excesul de apa din organism se vede deseori pe trupul tau, in special in cea mai delicata parte a lunii? Senzatia de balonare, umflaturile gleznelor sau edemul picioarelor pot aparea pe fondul fluctuatiilor hormonale si al altor dezechilibre fiziologice. Din fericire, natura iti ofera o serie intreaga de diuretice naturale, care nu doar ca elimina lichidul acumulat in exces in tesuturi, ci ard si grasimile, ajutandu-te sa te mentii in forma.

Desi exista medicamente diuretice menite sa te scape de simptomele retentiei de apa, ele pot provoca pierderi suplimentare de potasiu, fortand organismul sa elimine lichid. Solutia optima este sa apelezi la cateva diuretice naturale, care echilibreaza treptat nivelul de apa din corp. Ti-am pregatit o lista utila cu propuneri:

1. Patrunjelul
Patrunjelul nu are doar marea calitate de a da gust bun mancarurilor. El contine si multa vitamina C si are proprietati diuretice usoare. Un studiu publicat in Jurnalul de Etnofarmacologie arata ca soarecilor de laborator care au consumat patrunjel, li s-a imbunatatit considerabil functia diuretica. Pentru a observa imediat efectele diuretice ale patrunjelului, consuma-l sub forma de ceai!

2. Ghimbirul
Ceaiul de ghimbir poate face minuni pentru sanatatea rinichilor si a aparatului urinar. Baut in fiecare zi, cel putin o ceasca dimineata, ajuta la eliminarea lichidelor retinute in exces, la tratarea infectiilor urinare si prevenirea crizelor renale (in cazul persoanelor care sufera de acest tip de afectiune).

Unde mai pui ca ghimbirul este si un dusman aprig al kilogramelor in plus, inhiband pofta de mancare si accelerand metabolismul semnificativ?

3. Semintele de telina Semintele de telina sunt extrase din florile care cresc din planta de telina. Studiile de specialitate au descoperit ca ele au capacitatea de a creste in mod natural fluxul de urina si de a reduce considerabil retentia de apa in corp. Le poti consuma ca infuzie in ceai, ca si condiment in mancare sau sub forma de suplimente naturale.

4. Papadia
Frunzele de papadie sunt folosite din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile lor diuretice naturale. Ele sunt si o buna sursa de potasiu, mineralul pierdut prin administrarea medicamentelor diuretice. Desi poti scapa de excesul de lichide luand suplimente naturale din acest extract, ideal este sa bei cat mai mult ceai de papadie, in fiecare zi.

5. Sparanghelul
Pe langa continutul bogat de nutrienti si vitamine, sparanghelul are si proprietati de detoxifiere si diuretice, intrucat fibrele sale curata foarte bine tractul gastrointestinal. Fitochimicala din sparanghel, glutationul, are efect antioxidant si anticancerigen.

6. Ceaiul verde
Ceaiul verde iti accelereaza metabolismul, ajutandu-te sa arzi mai multe grasimi si iti inhiba apetitul, pentru un bun control al consumului de mancare. In plus, el este si un diuretic natural puternic, scapandu-te rapid de balonare si edem. Medicii spun ca daca inlocuiesti cafeaua cu ceaiul verde timp de 4-6 saptamani, poti scapa de 4,5 kg doar prin aceasta schimbare minora.

7. Hreanul
Hreanul este un diuretic foarte puternic, folosit in medicina naturista in tratarea hidropiziei ( acumularea patologica de apa in cavitatile naturale ale corpului sau in tesuturi). Prepara o infuzie din 250 ml apa fiarta, turnata peste 28 g de hrean si 14 g de seminte de mustar zdrobite. Ia 2-3 linguri, de trei ori pe zi, pana scapi de problema.

Sursa:www.ele.ro

marți, 23 aprilie 2013

Slăbeşte rapid cu metoda micului dejun

Vrei să mai dai jos un pic din burtică și de pe coapse și pentru asta ești dispusă să te înfometezi zile întregi? Mai gândește-te: poți pierde kilogram după kilogram mâncând după pofta inimii la micul dejun.

Le-ai încercat pe toate: dieta cu supă de varză, cu fructe, cu legume verzi, fără carne, cu carne... Deși astfel de diete au dat rezultate la prietenele tale, kilogramele tale se pare că sunt mai „încăpățânate”. Atunci este cazul să încerci o dietă mai neconvențională. Propune-ți ca timp de două-trei săptămâni să mănânci după bunul plac dimineața.

Mai mult de 40% din caloriile dintr-o zi
De regulă, pentru o persoană care dorește doar să se mențină în formă micul dejun trebuie să asigure aproximativ 40% din caloriile zilnice, prânzul – 35%, iar cina – 25%. Asta înseamnă că la micul dejun ar trebui consumată o cantitate de mâncare aproape dublă ca cea de la cină. Însă cei care doresc să slăbească ar trebui să consume la micul dejun cea mai mare parte din alimentele dintr-o zi (mai mult de 40%).

De ce pierzi kilograme?
Explicația este simplă, spun specialiștii de la Universitatea din Minnesota, SUA. Mâncând o cantitate mare de calorii dimineața, tinzi să devii foarte activ peste zi, și astfel arzi și mai multe calorii. Dacă mănânci puține calorii la micul dejun ești mai letargic, mai inactiv și, ca urmare, consumi puține calorii. În plus, ai timp suficient peste zi să arzi caloriile de la micul dejun.

Ce poți mânca

Micul dejun: 
-50 g pâine cu 10 g de unt și 10 g dulceață (sau 30 g fulgi de porumb cu 200 ml lapte ori cu 180 g iaurt natural)
-2 ouă fierte
- un pahar cu suc natural
- o banană medie (ori un măr, un pumn de fructe de pădure)

* În loc de toate alimentele de mai sus, poți consuma o porție de paste cu sos de roșii sau cu brânză ori o porție de orez cu legume și cu carne.

Prânz
- o friptură cu salată sau cu legume fierte

Cina
- o salată cu brânză

Sursa:www.clickpentrufemei.ro

luni, 22 aprilie 2013

Cum sa te bucuri de mancaruri „pacatoase” fara sa te ingrasi

Vrei sa manaci pizza si inghetata fara sa te ingrasi?

Se poate daca stii ce fel de pizza si de inghetata sa alegi astfel incat sa nu introduci in organism prea multe calorii.

Popcornul, numai bun de rontait
Vrei sa rontai ceva in timp ce vezi un film dar nu vrei ca mancarea sa se aseze pe burta sau pe solduri?
Poti opta pentru popcorn, dar orice fel. Alege popcorn „degresat”, adica acela care are un continut de grasimi mai mic.
Astfel, la un bol mic de popcorn (cat o cana de 250 de mililitri) vei introduce doar 60 de calorii in organism, comparativ cu 150 de calorii cat ai primi din 30 de grame de chipsuri.

Portia zilnica de fibre
Daca obisnuiesti sa iti incepi ziua cu cereale cu iaurt sau lapte, alege variantele din cereale integrale. Adauga tu fructe taiate in bucati, nu alege pachetele care au deja fructe in ele, caci sunt uscate, motiv pentru care au o concentratie de zahar mult mai mare, informeaza WebMD.
Mai bine tai jumatate de mar, de piersica, capsune sau banana (sau ce fruct preferi) si amesteci cu cereale integrale. Avantajul in a manca cereale integrale dimineata tine atat de nivelul mai scazut de grasime pe care il contin, cat si de continutul mai mare de fibre, comparativ cu alti fulgi. Mai mult de atat, un bol de 250 de militri it va aduce doar 249 de calorii, numai bune pentru a-ti incepe dimineata, comparativ cu peste 400 cat ai primi din alte cereale.

Inlocuitorul inghetatei clasice

Daca ti-e pofta de ceva dulce si est fan al inghetatei, alege ori o varianta light, ori iaurt inghetat, ori serbet. Acestea contin mult mai putine calorii, mult mai putine grasimi si mai putin zahar. O cupă de inghetata light are doar 110 calorii, comparativ cu un clasica, de ciocolata, care poate avea si 290 de calorii.

Pizza cu mai putine calorii
Putine persoane cele carora nu le place pizza, dar cei care tin la linia corpului lor ar fi bine sa-si evalueze alegerile in materie de pizza. In loc sa comande o pizza „cu de toate”, cu fel de fel de toppinguri, mai bine aleg o pizza cu blat subtire, in stil Margherita, care sa aiba doar pui si legume. Evita toppingurile de cascaval, mozzarella sau bacon si limiteaza-te la doua-trei felii dintr-o pizza intreaga.

Sursa:www.lyla.ro

vineri, 19 aprilie 2013

Afla ce dieta e bine sa urmezi ca sa scapi de celulita

Furajele si hormonii de crestere cu care sunt hranite animalele ne afecteaza metabolismul, iar primul semn este aparitia celulitei, asa ca traditionala fripura la gratar la care apeleaza multe femei ca sa slabeasca poate fi daunatoare.
Un gram pe kg/corp de protein este necesarul zilnic in orice dieta sanatoasa, cu ajutorul careia poti sa combati celulita. Atentie insa la sursele de proteine!

“Pentru femeile care aleg ca sa consume carne de pui sau de peste, este important sa cunoasca sursa din care provine aceasta carne“, precizeaza dr. Andreea Dragomirescu, medic de familie. Ideal ar fi sa consumam sortimente de carne care provin de la animale crescute in mod natural. In caz contrar, celulita deja aparuta se poate agrava.

Consumul carnii care provine de la animale care au fost tratate hormonal duce la divese dezechilibre la nivelul organismului si se constata o crestere rapida a masei corporale, in special prin cresterea masei de tesut adipos, precum si aparitia celulitei.

“Hrana este un factor important, mai ales cand mancarea este contaminata cu asa zisii distributori hormonali“, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Mai multe studii ale cercetatorilor europeni au aratat ca un consum crescut de carne provenita de la animale tratate cu hormoni estrogeni sau steroizi poate avea si alte efecte grave: cresterea incidentei cancerului mamar, cresterea frecventei intolerantei la laptele de vaca si la produse din lapte de vaca, aparitia precoce a pubertatii si a primei menstruatii.

Daca dieta ne ajuta partial, sportul este obligatoriu pentru un picior fara depuneri inestetice de grasime. Pe langa dieta bazata pe alimente cat mai naturale, 30 de minute de sport pe zi scad riscul aparitiei celulitei.

Sursa:www.depici.ro

joi, 18 aprilie 2013

Dieta Sonoma

Studii facute recent au furnizat dovezi clare ca dieta nu numai ca este sanatoasa, ci consumul de ulei de masline chiar ajuta la scaderea nivelului colesterolului. Uleiul de masline contine antioxidanti care descurajeaza bolile cronice, inclusiv cancerul. 

Principiul de baza al dietei este sa reduci portia alimentara si sa te opresti atunci cand te simti satula. Mesteca incet alimentele si acest lucru ii va permite organismului tau sa faca diferenta intre foame si satietate, iar aportul scazut de calorii va duce la scaderea in greutate. Este de asemenea important sa alegi grasimi "bune"-in special cele vegetale, cum ar fi uleiul de masline in locul grasimilor animale, deci renunta la unt, creme fraiche, carnati, sunca, mezeluri sau branzeturi grase. 

O dieta bogata in substante nutritive si ingredienti proaspeti care vor face foarte bine in special adeptelor "junk food". A fost testata de-a lungul generatiilor si s-a dovedit a contribui din plin la sanatatea organismului si la o stare generala de bine. Kilogramele pierdute nu se mai intorc. Aceasta dieta este ideala pentru mancaciosi, pentru ca alimentele nu trebuie cantarite la miligram. 

Dieta Sonoma este foarte simpla. Se recomanda consumarea alimentelor in trei trepte pe masura ce se inainteaza in cura.In primele 10 zile se slabeste foarte mult pentru ca sunt recomandate in special legumele, fructele, proteine si cereale. In partea a doua (care dureaza din ziua a 11 a pana cand atingeti greutatea dorita) lista de alimente include pestele si fructele marine.Ultima treapta este de fapt intrarea in rutina a consumarii numai acestor alimente din primele 2 faze si asigura pastrarea unei greutati constante. 

Ceea ce este nou in aceasta dieta este faptul ca se indica o anumita marime a farfuriilor si a canilor/paharelor din care sa consume persoanele interesate de ea. Acest lucru,desi pare ciudat, este foarte util pentru ca nu mai apare vesnica problema: "Cat de mica e o ceasca?" sau „Ce inseamna o farfuriuta?" deoarece pe piata exista tot felul de marimi. Astfel pentru micul dejun este recomandata o farfurie de mica si pentru restul meselor una medie. 

La micul dejun este recomandat sa se consume 25% cereale si 75% proteine sau lapte 50 % si cereale 50%.Pentru pranz este recomandat 40% proteine si 60% legume iar la cina 30% proteine, 20 % cereale si 50 % legume. Nu este propus un anumit meniu ci doar proportiile din fiecare categorie si o lista de alimente recomandate sau interzise. Astfel sunt recomandate fructele (mere, portocale, prune, banane, pere) pui, peste, lapte degresat, iaurt, cereale de tot felul,ulei de masline, nuci si migdale. Sunt interzise untul, margarina, orezul alb, sucuri carbogazoase, maioneza, gem, jeleu, cartofii prajiti, chipsurile, prajiturile, dulciurile, mancaruri cu mult ulei. 

Trebuie sa va schimbati obiceiurile culinare sa mentineti in casa doar mancare sanatoasa si sa eliminati pe cat posibil orice ispita. Este de asemenea foarte important sa aveti foarte bine stabilit telul si greutatea pe care doriti sa o obtineti in perioada in care tineti dieta. Dupa ce atingeti aceasta greutate este de preferat sa mentineti pe cat posibil principalele trasaturi ale dietei si sa nu va infruptati cat mai repede din toate alimentele care v-au fost oprite. 

De asemenea este foarte important si felul in care mancati. Nu va aruncati direct asupra mancarii. Este important sa o savurati, sa nu mancati la intamplare, sub imboldul de moment al poftei sau al foamei. Incercati pe cat posibil sa aveti un anumit orar, obicei al meselor si sa il respectati. Nu mancati seara dupa ora 6. Mancati incet si acordati atentie fiecarui aliment sau bautura introdusa in gura, valorificand la maxim gustul. 

Invingeti-va pofta de dulciuri si incercati sa aveti o abordare cat mai temperata. Este de preferat sa mancati in cantitati mici decat sa le savurati in cantitati mari la sfarsitul curei. Acordati-va acest deliciu din cand in cand insa fiti constienta ca in cantitati mari va sta intre dvs si o silueta de invidiat.

Sursa:www.femei-moderne.ro

miercuri, 17 aprilie 2013

Top 10 diete cu rezultate pe care sa le incerci in 2013

Te-ai decis ca anul acesta sa faci o schimbare majora in ceea ce te priveste, mai exact sa tii o dieta si sa slabesti cateva kilograme?

Pentru ca ne plac femeile increzatoare si dornice sa fie in forma maxima, avem 10 diete senzationale, care chiar dau rezultate.

Alege regimul alimentar care crezi ca ti se potriveste cel mai bine si nu te lasa pana nu ajungi la greutatea dorita.

1. Dieta "adio zahar"

Zaharul este principalul dusman al siluetei tale. Nu vorbim doar despre zaharul tos, pe care ti-l pui in cafea sau in ceai, ci despre toate alimentele frumos ambalate care contin zahar. Daca vrei sa slabesti in 2013, tine o dieta care se bazeaza pe eliminarea zaharului din alimentatie. Desigur, nu poate fi vorba despre o eliminare totata a zaharului, atat timp cat si fructele contin zahar. Insa, pe cat este posibil, incearca sa nu te mai lasi cucerita de dulciuri.

2. Dieta de autocontrol al creierului
Totul pleaca de la creier, inclusiv dorinta de a manca ceva nesanatos. De aceea, trebuie sa inveti sa iti controlezi creierul, pentru a face fata poftelor alimentare. Aceasta dieta a fost propusa de un nutritiost care si-a dat seama ca motivul principal pentru care femeile nu reusesc sa slabeasca este faptul ca nu stiu de ce mananca.

De fiecare data cand te apuci sa mananci, gandeste-te de ce anume faci acest lucru. Mananci pentru ca iti este foame sau mananci de plictiseala, de suparare si de nervi. Cand esti cuprinsa de ultimele 3 stari, evita sa mananci.

3. Dieta "S Factor"
Multe diete iti priveaza organismul de hormonul fericirii, serotonina. O deficienta hormonala te poate determina sa mananci mai mult. Aici intervine dieta "S Factor", un regim alimentar bazat pe ingrediente sanatoase si satioase, care inhiba productia de hormoni ai foamei.

4. Dieta in functie de ADN

Aceasta dieta are rezultate fantastice, deoarece poti slabi sanatos 3,5 kilograme intr-o luna. Dieta in functie de ADN se bazeaza pe urmatorul principiu: fiecare organism este diferit, iar dieta trebuie sa fie personalizata in functie de caracteristicile fiecarei persoane.

5. Dieta cu 17 fructe si legume
Aceasta dieta tine 5 zile si nu te ajuta doar sa slabesti, ci si sa-ti cureti organismul de toxine. In fiecare zi, trebuie sa mananci 17 legume si fructe, combinate in sucuri proaspete, smoothie-uri si supe.

6. Dieta cu linte

Lintea este o leguminoasa cu ajutorul careia poti slabi eficient in timp record. Este suficient sa tii o dieta de 7 zile cu linte, pentru a da jos surplusul de kilograme.

7. Dieta "Drop Zone"
Aceasta dieta a fost inventata de nutritionistul Jeanette Jackson. In 14 zile, poti da jos peste 6 kilograme, daca renunti la cafea, alcool, zahar si consumi sucuri de fructe, supe de legume si, pe ici pe colo, putina carne.

8. Dieta cerealelor integrale
Dieta cerealelor integrale este o metoda nemaipomenita de slabit. Acest regim alimentar se bazeaza pe consumul de cereale integrale, de fructe si legume. Daca nu te deranjeaza sa fii vegana cateva zile, o poti incerca.

9. Dieta Dukan
Dieta Dukan este ideala pentru tine daca vrei sa slabesti si sa-ti mentii greutatea. Impartita in 4 etape, aceasta dieta are o regula de aur: joia este ziua in care mananci doar proteine pure.

10. Dieta de 8 ore

Dieta de 8 ore presupune ca in 3 zile din saptamana sa mananci doar in intervalul celor 8 ore. Poti manca orice, dar fara sa depasesti intervalul. Daca ai luat micul dejun la 10, cina este musai sa o iei la 6 seara.

Sursa:www.ele.ro

marți, 16 aprilie 2013

5 exerciţii de slăbit pe care le poţi face la tine în dormitor

Nu faci sport pentru că nu ai niciodată timp să ajungi la sală? Dar dacă ţi-am spune că nici măcar nu trebuie să ieşi din dormitor pentru a face câteva exerciţii de slăbit care să te scape de burtică, aripioare şi colacei?

Încă de când te trezeşti dimineaţa şi până când revii în camera ta seara şi te pregăteşti să îţi inchei ziua, ai o serie de moduri în care să-ţi pui musculatura la treabă şi să te menţii în formă.

Probabil că ţi se pare şi ţie ziua prea scurtă şi că ai timp doar de somn, responsabilităţi zilnice şi o masă frugală în timpul săptămânii. Din fericire, există o serie de exerciţii fizice pe care le poţi face chiar în dormitor, în faţa televizorului. Cele câteva soluţii de mai jos te vor convinge că poţi face miscare oriunde, inclusiv în camera ta de odihnă!

1. Înviorarea de dimineaţă
Primul set de exerciţii pe care le poţi face în dormitorul sunt cele pentru înviorarea de dimineaţă, care îţi pun sângele în mişcare, accelerează metabolismul şi te energizează.

Începe cu câteva exerciţii de întindere, astfel încât efortul tău să crească progresiv. Aşază-te în genunchi şi apleacă-ţi trunchiul, cu mâinile prinse în jurul picioarelor, până când reuşeşti să îţi atingi pieptul cu bărbia. Stai în această poziţie cât rezişti, apoi revino. Ridică-te în picioare, întinde mâinile şi apleacă-te, până când îţi poţi cuprinde gleznele cu palmele. Rămâi aşa 10-15 secunde, apoi revino.

Continuă cu două serii de abdomene, de câte 20 de repetări, fie întinsă pe podea cu picioarele drepte, fie cu ele ridicate pe marginea patului (de la genunchi către tălpi, cu şezutul lipit de cadrul patului). Nu face abdomene pe o suprafaţă moale, astfel rişti să îţi afectezi coloana.

2. Flotări cu spriijn
Ai un fotoliu sau un scaun solid în dormitor? Foloseşte-te de el pentru a face mai multe tipuri de flotări, care te ajută să îţi tonifici musculatura ca niciun alt exerciţiu complicat de la sala de fitness.

Astfel, sprijină-te în mâna dreaptă de şezutul scaunului, stând cu trupul perfect întins în poziţia clasică de flotare, apoi aşază mâna stângă la spate şi coboară spre scaun, ridică-te prin forţa mâinii şi revino.

Repetă exerciţiul şi cu cealaltă mână, apoi sprijină-te în spătarul fotoliului cu ambele palme. La final, fă flotările cu picioarele întinse şi sprijinite pe scaun şi mâinile pe sol.

3. Ridicări de greutăţi
Fă rost de două sticle din plastic goale, de 0,5 litri sau 1 litru (depinde cât eşti de curajoasă) şi umple-le cu apă. În timp ce te uiţi la programul TV preferat sau la un film motivaţional, aşază-te pe marginea patului şi ridică greutăţile improvizate.

Acest exerciţiu practicabil în dormitor te ajută să-ţi tonifici muşchii braţelor şi pe cei ai omoplaţilor. Dacă vrei să-ţi lucrezi şi abdomenul, muschii fesieri şi coapsele, fă câteva serii de fandări, ţinând în ambele mâini sticlele. Pe măsură ce te obişnuieşti cu efortul, înlocuieşte apa cu nisip.

4. Mersul pe loc

Mersul pe loc face piciorul frumos, la fel ca mersul pe jos. Tot ce trebuie să faci este sa te prefaci ca parcurgi o distanta luuungă în pas alert. Exerciţiul îţi lucrează muşchii abdomenului şi ai picioarelor, ajutându-ţi corpul să ardă calorii.

5. Ridicări de bazin
Un mod grozav de a-ţi face funduleţul "bootylicious", cum ar spune Beyonce, este să te întinzi pe spate şi să ridici bazinul, sprijinindu-te doar în umeri şi tălpi. Revino la poziţia "întins", apoi ridică iar bazinul şi tot aşa. Cu cât faci mai multe repetări, cu atât mai repede se vor vedea rezultatele!

Sursa:www.eva.ro

luni, 15 aprilie 2013

Spune „adio” grăsimilor!

Fiecare masă furnizează mai puţin de 500 de calorii, dintre care doar 20-25% reprezentând grăsimi. Nutriţionistul atrage atenţia că gustările trebuie să fie mult mai sărace caloric decât mesele principale. De asemenea, este interzis consumul de alimente şi băuturi îndulcite artificial, din cauza faptului că pot stimula apetitul pentru grăsimi, şi plus de asta, nu există dovezi care să susţină teoriile referitoare la beneficiile îndulcitorilor artificiali asupra siluetei.

Atât mesele, cât şi gustările trebuie luate la aceleaşi ore, în fiecare zi. Spre exemplu, poţi lua micul dejun la ora 7.00, o gustare la ora 10.00, prânzul undeva în jurul orelor 13.00-14.00, gustarea de seară pe la ora 17.00, masa de seară în jurul orelor 18.00-19.00 şi ultima gustare nu mai târziu de ora 20.45.

Cât de sănătoasă este?
Per ansamblu, dieta nu are cum să-ţi afecteze organismul, întrucât este săracă în grăsimi şi bogată în fibre, contribuind la scăderea presiunii arteriale şi a nivelului de colesterol, ceea ce implică automat reducerea riscului apariţiei diabetului şi a bolilor cardiovasculare. În plus, o astfel de alimentaţie contribuie la creşterea nivelului de energie şi a bunei dispoziţii, datorită substanţelor care se găsesc în compoziţia alimentelor permise pentru consum.

Şi nu în ultimul rând, menţinerea nivelului de energie ridicat te va motiva să optezi pentru un program de exerciţii fizice. Autorul dietei recomandă exerciţiile aerobice, fiindcă aduc beneficii multiple întregului organism.

Alimente permise
Pe toată durata dietei, ai voie să consumi orice aliment care conţine grăsimi în cantităţi reduse sau chiar deloc. Printre alimentele pe care le poţi include pe lista ta se numără pâinea, biscuiţii şi pastele preparate din făină integrală, lactatele degresate, roşiile (inclusiv sosul de roşii şi roşiile conservate în apă), ouăle, legumele proaspete, condimentele proaspete sau uscate şi îndulcitori precum zahărul brun, mierea, siropul de arţar, melasa şi zahărul.

Exemplu de meniu pentru o zi

Mic dejun
- un ou fiert cu 1-2 felii de pâine integrală
- un pahar cu lapte degresat sau semidegresat
- prăjituri de orez cu piure de susan sau pate vegetal

Prânz
- o supă de legume
- o ceaşcă de ceai verde
- biscuiţi cu cereale integrale, în combinaţie cu chilli şi brânză degresată

Cină
- salată verde cu sos de usturoi
- legume fierte în aburi
- orez sau puţin peşte

Gustări
- măr copt sau cereal integrale cu gelatină din fructe
- biscuiţi de orez cu pate vegetal
- cremă de mei sau de orez cu susan, scorţişoară şi stafide

Sursa:www.clickpentrufemei.ro

vineri, 12 aprilie 2013

Sănătate: Top trucuri de păcălit creierul să mănânci mai sănătos

Creierul uman conduce întreaga activitate a organismului. Toxcmai de aceea, el este cel care ne convinge să stricăm dieta, să dăm iama în prăjituri când suntem stresaţi şi să sărim peste mese. Iată câteva trucuri de păcălit creierul astfel încât să mâncăm mai sănătos.

Foloseşte o furculiţă mai mare
În mod paradoxal, o furculiţă mai mare îţi păcăleşte creierul că a mâncat foarte mult. Sistemul nostru nervos reacţionează cu un fel de întârziere la stimulii vizuali şi de aceea ni se întâmplă de multe ori să mâncăm foarte mult, deşi nu ne era foarte foame. O furculiţă mai mare convinge creierul că am consumat o porţie la fel de mare de mâncare, deşi cantitatea efectivă de hrană este aceeaşi. 

Ţine mâncare sănătoasă la îndemână
Deşi sună ciudat şi surprinzător, dacă te uiţi la fructe şi legume proaspete în timp ce înfuleci o porţie uriaşă de cartofi prăjiţi cu maioneză, s-ar putea să nu termini tot ce ai în farfurie. Trucul este să ţii mâncare sănătoasă la îndemână, ca data viitoare când mesteci de zor paste, pizza sau cotlete de porc cu cartofi prăjiţi, să simţi "privirea" merelor şi morcovilor în ceafă. Dacă începi să te simţi vinovat încă de când mănânci ceva nesănătos, nu vei mai fi nevoit să trăieşti cu vina după o porţie întreagă.

Gândeşte-te tot timpul că mănânci ceva cu multe grăsimiNivelul de hormoni ai foamei din corp (grelină) depind de cantitatea de hrană pe care creierul crede că a consumat-o, nu de cea pe care ai mâncat-o efectiv. Studii recente realizate la Universitatea Yale au demonstrat că dacă eşti convins că mănânci ceva cu multe calorii, chiar dacă produsul este unul obişnuit, vei mânca mai puţin.

Subiecţii testului au primit un milkshake. Jumătate din ei au aflat că este o băutură cu multe calorii, destinată sportivilor de performanţă, în timp ce ceilalţi au aflat că beau o băutură degresată, cu puţine calorii, destinată dietelor. Analizele ulterioare de sânge au arătat că subiecţii convinşi că beau un shake plin de calorii au consumat aproape jumătate din cantitate, în timp ce subiecţii convinşi că beau shake dietetic au băut toată cantitatea.

Ai grijă la farfurii
Unul dintre cele mai cunoscute trucuri este cel cu farfuriile mici. Nu numai că încape mai puţină hrană pe ele, dar aceasta pare mai multă decât este de fapt.

În plus, culoarea farfuriilor ne influenţează cantitatea de mâncare ingerată. Dacă aceasta contrastează cu culoarea felului de mâncare servit, veţi mânca mai puţin. În plus, dacă serviţi mâncarea alături de lumină difuză şi puţină muzică în surdină, veţi consuma mai puţină hrană, dar veţi fi mai sătui şi mai fericiţi.

Sursa:www.unica.ro

miercuri, 10 aprilie 2013

Slabire accelerata

Este simplu. Slabesti daca consumi mai putine calorii decat arzi in intreaga zi. Majoritatea adultilor ard 2000 de calorii in intreaga zi prin activitati normal, dar pentru a slabi rapid, trebuie sa iti reduci consumul zilnic. Bineinteles ca nu poti manca portii reduse din orice iti doresti si sa te astepti sa slabesti.
1. Mananca cateva portii mici de fructe, legume si proteine. Lipsa proteinelor din dieta cauzeaza ca organismul sa ia proteine din proprii sai muschi.
2. Renunta la carbohidrati. Limiteaza portiile bogate
in calorii.
3. Alterneaza trainingul cardiovascular cu cel de intarire.
4. Fa 30 de minute de exercitii cardio in fiecare zi.
5. Fa intre 20 si 30 de minute de exercitii non-cardio. Ridicarea greutatilor arde grasimea si tonifiaza muschii.
6. Asteapta cel putin o ora pentru a manca dupa ce faci exercitii. Corpul tau continua sa arda grasimea si dupa ce termini exercitiile, asa ca daca hranesti organismul prea devreme, va arde caloriile din mancare si nu cele din rezervele de grasime.

Sursa:www.femei-moderne.ro

marți, 9 aprilie 2013

Ce "dulciuri" avem voie sa consumam cand suntem la dieta?

Dupa o masa copioasa, o prajitura delicioasa! Eii, cum suna asta? Suna destul de tentant, nu-i asa? Dar ce facem cu toate acele calorii cu care ramanem dupa o mica prajiturica nevinovata?

Ce-i drept, dulciurile reprezinta o placere pentru papilele gustative, chiar daca ele sunt inamicele organismului datorita continutului de zahar, care poate da nastere unor complicatii si unor kilograme in plus.

Daca urmam o dieta, nu spune nimeni ca nu avem voie sa ne bucuram de o bucatica de
prajitura sau de o cupa de ingheata, dar este foarte important sa stim sa spunem “NU” dulciurilor nesanatoase si “DA”celor sanatoase.
Pentru asta trebuie sa consulti un medic nutritionist care sa te monitorizeze si sa-ti spuna exact care este numarul de calorii pe care ai voie sa-l consumi zilnic, care se pare ca trebuie sa fie mai mic de 200.
Pentru asta trebuie sa citim cu atentie etichetele produselor inainte de a le cumpara si de a ne bucura de gustul lor minunat.
In cazul in care va este foarte greu sa va abtineti de la “bombele calorice”, va recomand sa faceti cateva exercitii fizice pentru a mai va elibera de surplusul acumulat peste zi.

Cu ce putem sa inlocuim dulciurile calorice? Cu deserturi sanatoase, cum ar fi:

Iaurtul de fructe este cel mai potrivit pentru a inlocui deserturile pline de zahar si calorii. Consuma un iaurt, maxim doua pe zi, simplu sau impreuna cu cereale si in felul acesta iti satisfaci pofta de dulce fara a-ti face griji de numarul caloriilor acumulate.

Fructele
sunt cele mai bune surse de vitamine, sunt sanatoase, delicioase si dulci in acelasi timp. Pune accentul pe citrice, deoarece sunt o sursa importanta de vitamina C, pe pepenele rosu deoarece contine foarte multa apa si ne ajuta sa ne detoxifiem organismul, pe struguri, deoarece sunt foarte gustosi si indicati in diete, pentru a evita aparitia anemiilor ( preferabil sa fie negrii ).

Orezul cu lapte
este un desert foarte gustos, dar si foarte sanatos. E de ajuns sa pui putina scortisoara pentru a da savoare si aspect orezului care se poate consuma atat cald, cat si rece.

Compotul de fructe este o metoda buna de a consuma lichide si de a potoli pofta de dulce. E de ajuns sa bei o cana de compot si sa te bucuri de 2-3 bucatele de fructe si nevoia de zahar va disparea complet.

Sursa:www.femei-moderne.ro

vineri, 5 aprilie 2013

„Păcălește-ți” pofta de dulce cu alimente bio

Îţi doreşti să pierzi câteva kilograme, dar în acelaşi timp îţi este greu să renunţi la dulciuri? Anumite alimente te pot ajuta să ajungi la greutatea mult visată, fără să-ţi sabotezi dieta.

Nu este atât de uşor să renunţi la dulciuri chiar şi când ai destulă voinţă şi vrei să slăbeşti. Organismul tău va continua să-ţi ceară ceva dulce, iar în final vei ajunge să trişezi.

Dacă obișnuiești să mănânci dulciuri în mod frecvent, organismul tău este forțat să producă mai multă insulină decât în mod normal. Astfel, nivelul zahărului din sânge scade şi vei avea mereu poftă de ceva dulce.

În plus, zahărul este responsabil şi de stările de oboseală de peste zi. Pentru a evita acest cerc vicios, cel mai indicat este să alegi alimente dulci, dar cu un conţinut scăzut caloric.

Siropul de agave are un indice glicemic mic

Îţi poţi îndulci ceaiul sau cafeaua cu sirop de agave. Este foarte dulce, dar în acelaşi timp are un indice glicemic mic. Corpul îl va consuma treptat , nivelul de insulină se va echilibra şi nu vei mai simţi nevoia să ronţăi ceva dulce. Se poate găsi pe rafturile marilor magazine la raionul de alimente „bio”.

Ştevia poate fi folosită ca îndulcitor

Este ideal să consumi ştevie, mai ales că frunzele acestei plante nu au nici măcar o calorie. Planta poate fi folosită ca fel principal, sub formă de sirop ca îndulcitor pentru băuturi sau ca înlocuitor al zahărului în prăjituri.

Mierea de albine, cea mai la îndemână
Acest aliment era folosit chiar şi de vechii egipteni pentru a îndulci preparatele. Poţi să o consumi ca atare pentru a potoli pofta de dulce sau pentru a îndulci băuturile.

Sursa:www.clickpentrufemei.ro

joi, 4 aprilie 2013

7 reguli de respectat daca esti la dieta

In momentul in care incepi o dieta, parca incepi o noua viata. Vrei rezultate cat mai vizibile, intr-un timp cat mai scurt, dar pentru asta trebuie sa te supui unor anumite reguli. Uita de vechile obiceiuri zilnice si vezi care sunt cele 7 schimbari pe care trebuie sa faci pentru ca dieta pe care o tii sa fie eficienta.

1.Gandeste-te la tine ca la o persoana slaba.
E demoralizant sa te uiti in oglinda zi de zi si sa ai impresia ca burta nu ti-a scazut deloc. Incurajeaza-te, gandeste pozitiv si in scurt timp, vei incepe sa te bucuri de rezultate.

2. Organizeaza-ti mesele zilnice
E important sa stii exact la ce ora mananci si ce vei avea in farfurie. Indiferent ca e vorba despre mesele principale sau despre gustari, planifica-le in amanunt.

3. Evita restaurantele
Cel putin in prima saptamana de dieta, e bine sa nu mananci la restaurant. E imposibil ca delicatesele din meniu sa nu te tenteze, asa ca mai bine le eviti.

4. Lasa televizorul
Cand mananci, mananci. Asa ca renunta la prostul obicei de a te uita la stiri sau la serialul favorit in acelasi timp. Nu vei face decat sa mananci mai mult decat e nevoie si sa te ingrasi in loc sa slabesti.

5. Cantitati mici in farfurie
Nu-ti umple farfuria cu toate bunatatile, in ideea ca vei gusta cate putin din fiecare. Obisnuieste-te sa mananci portii mici si sa nu iti mai umpli farfuria si a doua oara.

6. Nu manca stand in picioare
Savureaza masa asa cum trebuie. Evita sa mananci stand in picioare si nu te concentra la nimic altceva

7. Mesteca incet
Nu e cazul sa te grabesti la masa. Mesteca incet fiecare aliment pe care il mananci, pentru ca senzatia de saturatie nu ajunge imediat la creier. Daca mananci repede, risti sa consumi mai mult decat ai nevoie.

Sursa:www.perfecte.ro


miercuri, 3 aprilie 2013

10 grăsimi pe care le poţi consuma, chiar dacă eşti la dietă

Grăsimile sănătoase sunt esenţiale pentru organism şi nici nu îngraşă dacă sunt consumate în cantităţi moderate. Pe lângă uleiul de măsline, mai sunt şi alte grăsimi bune pe care le poţi consuma!

Grăsimile bune, cele mononesaturate sau polinesaturate, au un conţinut ridicat de acizi graşi omega-3 care ajută la slăbit, îmbunătăţesc activitatea cerebrală şi scad colesterolul rău. De asemenea, conţinutul de vitamine este unul ridicat, iar acestea conferă strălucire părului şi menţin elasticitatea pielii. Cred că te-ai lămurit că nu este recomandat să excluzi total grăsimile din alimentaţia ta atunci când eşti la cură de slăbire.

Consumate în cantităţi moderate şi într-o proporţie mai ridicată decât cele saturate (rele), grăsimile bune nu te vor îngrăşa. "O dietă lipsită în întregime de grăsimi este periculoasă. Pentru omul sănătos se recomandă ca grăsimile să reprezinte sub 25-30% din aportul caloric total în fiecare zi", explică medicul nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi.  

Dacă urmezi o cură de slăbire ca să scapi de câteva kilograme nu trebuie sa recurgi la metode drastice şi nici să renunţi de tot la grăsimile bune. Dacă ai mese regulate, cu porţii mici, faci mişcare şi ai grijă să mănânci ceva uşor la cină vei reuşi să slăbeşti fără să-i faci rău organismului tău. De asemenea, trebuie să incluzi în dietă următoarele grăsimi, care pe lângă faptul că sunt benefice, te ajută şi să slăbeşti:

1. Avocado
Conţine foarte puţine grăsimi saturate şi o cană de avocado asigură 40% din necesarul zilnic de fibre care reglează digestia. Adaugă-l în salate pentru a le face mai consistente.

2. Somonul

Are un conţinut bogat în acizi graşi omega-3 care au un rol antiinflamator şi împiedică depunerea grăsimii în jurul abdomenului. 

3. Măslinele
Acidul oleic din conţinutul măslinelor este un tip de grăsime care împiedică depunerea grăsimilor şi conferă o senzaţie de saţietate de lungă durată.

4. Fisticul
Este bogat în acid linoleic care intensifică arderea grăsimilor şi accelerează metabolismul.

5. Nucile
Consumate crude, nucile sunt bogate în acizi graşi omega-3 care ajută în procesul de slăbire. 2-3 nuci consumate zilnic nu te vpr îngrăşa, ci îţi vor asigura un aport însemnat de grăsimi bune.

6. Uleiul de măsline presat la rece

Două linguri de ulei amestecat într-o vinegretă pentru salata de crudităţi pe care o consumi la prânz sau la cină au un efect miraculos, ajutând la slăbit.

7. Uleiul de rapiţă presat la rece
Conţine cele mai puţine grăsimi saturate (rele). Astfel că, spre deosebire de uleiul de măsline care are 15% grăsimi saturate, cel de rapiţă are doar 7% grăsime saturată.

8. Sardinele
Furnizează calciu, vitamina D, seleniu şi acizi graşi omega-3, nutrienţi care ajută organismul să funcţioneze la capacitate maximă.

9. Ouă
Consumate cu moderaţie, aproximativ 3-4 ouă pe săptămână, ouăle au rolul de a accelera metabolismul.

10. Quinoa
Conţine grăsimi sănătoase, dar şi un aport însemnat de fibre care regleazaă digestia şi ajută la slăbit.


Lista grăsimilor toxice pe care este recomandat să le consumi ocazional:
Grăsimile animale saturate din: slănină şi carne grasă;
Uleiurile vegetale hidrogenate şi parţial hidrogenate: margarină, maioneză, alimente procesate, biscuiţi, snacks-uri, chipsuri, produse de patiserie, cofetărie, fast-food;
Excesul de uleiuri vegetale, rafinate şi bogate în acizi graşi omega 6: porumb, şofrănel, floarea-soarelui, alimente procesate;
Grăsimile saturate din produsele lactate: lapte integral, brânză grasă, caşcaval, iaurt, unt.

Sursa:www.eva.ro

marți, 2 aprilie 2013

10 gustări delicioase sub 100 de calorii

Ai început dieta, iar număratul caloriilor a devenit obiectivul principal. Gustările, alese corect, pot deveni un real ajutor în dietă. Te ajută să controlezi senzaţia de foame, să mănânci mai puţin la masă şi să îţi păstrezi energia. Fructele, legumele, cerealele, sunt gustări sănătoase care oferă organismului nutrienţii necesari şi sunt sărace în calorii.

Iată câteva exemple de gustări sănătoase şi sub 100 de calorii

1. Un ou fiert şi un morcov = 100 calorii
. Ouăle şi morcovii sunt surse bogate în luteină şi vitamina A, recomandate pentru sănătatea ochilor.

2. O pară şi o feliuţă de brânză = 100 calorii. Datorită conţinutului bogat de fibre solubile, perele sunt foarte săţioase, reducând pofta de mâncare. Pe lângă faptul că te ajută să slăbeşti, consumul de pere aduce şi numeroase beneficii pentru sănătate.

3. O banană (mărime medie) = 90 calorii.
Bananele sunt surse importante de vitamina B6, vitamina C, potasiu, magneziu şi fibre. Sunt recomandate în combaterea depresiei, anemiei, afecţiunilor intestinale. În plus, ajută la asimilarea calciului şi protejează oasele. 

4. Un măr = 50 calorii.
Merele sunt foarte săţioase şi te ajută să mănânci mai puţin. Cercetătorii susţin că femeile care consuma 3 mere zilnic, reuşesc să slăbească mai uşor, cu până la 40% mai mult faţă de cele care nu au acest obicei alimentar. Studiile au dovedit că un consum bogat de mere aduce numeroase beneficii. Merele sunt o sursă bogată în fibre, atât solubile cât şi insolubile. Specialiştii spun că fibrele contribuie la scăderea nivelului de colesterol din sânge şi a riscul depunerii acestuia pe artere. Astfel, o dietă bogată in mere ajută la prevenirea atacurile de inimă.

5. Două linguri de seminţe de dovleac = 95 calorii. Seminţele de dovleac fac parte dintre cele mai hrănitoare seminţe, bogate în carbohidraţi, aminoacizi, acizi graşi nesaturaţi şi vitamine C, D, E, K, B, calciu, potasiu. S-au dovedit eficiente în tratamentul depresiei, prevenirea osteoporozei şi în combaterea paraziţilor.

6. O bucată de turtă dulce = 95 calorii. Turta dulce face parte dintre cele mai sănătoase şi sărace în calorii gustări dulci.

7. O felie de păine integrală cu o linguriţă de miere = 100 calorii.
Mierea a fost folosită din cele mai vechi timpuri drept remediu pentru obezitate, răceală, boli de inimă, indigestie sau acnee. 

8. Un iaurt de 100 ml cu cereale integrale = 100 calorii. Cerealele integrale sunt sărace în calorii, dar bogate în nutrienţi şi fibre.

9. Un pahar cu suc de roşii = 70 calorii
. Tomatele sunt surse bogate de licopen, antioxidant care protejează împotriva cancerului. Consumul regulat de roşii reduce nivelul de colesterol şi zahăr din sânge. 

10. Un iaurt cu fructe de pădure = 100 calorii.



Sursa:www.eva.ro

luni, 1 aprilie 2013

Beneficiile consumului de apa pentru slabire

APA – O sursa de frumusete

Doriti sa slabiti intr-un mod sanatos, rapid, si deloc costistior? Beti apa! Nu, nu glumesc! Apa slabeste! Pentru a slabi trebuie sa mancati mai putin, dar foamea este cel mai mare dusman al unei cure de slabire. Apa are rolul de a diminua senzatia de foame.

Apa nu este benefica doar pentru slabire ci si pentru eliminarea celulitei, constipatie si mentierea unui ten curat si neted. Cu siguranta va intrebati cum functioneaza acest lucru. Raspunsul este simplu. Organismul, dupa ce si-a stavilit setea, pastreaza apa ramasa in mediul extracelular. Daca ingeram mai multa apa, aceasta ajuta la eliminarea toxinelor, fluidizeaza circulatia si nu lasa grasimile sa se depoziteze – procese ideale pentru slabire.

Este recomandati sa beti apa dimineata, pe stomacul gol. Pentru o slabire eficienta trebuie consumata o cantitate de cel putin 1.5 litri apa zilnic. De asemenea, pe parcursul zilei este indicat sa se consume multe fructe cu un continut ridicat de lichid, precum pepene, mere sau portocale.
In restul zilei puteti sa consumati alimentele dorite cu mentiunea ca inainte de orice masa sa beti un pahar cu apa. Apa ingerata poate fi plata, fiarta si racita, distilata dar in nici un caz acidulata sau inlocuita cu sucuri carbogazoase. Mentionez faptul ca nu este indicat consumul de apa in timpul mesei deoarece apa dilueaza sucurile gastrice iar digestia este deficitara.

Un alt truc folosit de multe persoane, este stoarcerea unei lamai in apa. Astfel, aceasta va fi mai eficienta pentru slabire deoarece lamaia potenteaza puterea apei de a diminua pofta de mancare. Cantitatea maxima de apa pe care o puteti bea intr-o zi este de 3 litri. Depasirea acestei cantitati poate avea influente negative.

Avand in vedere beneficiile consumului de apa asupra organismului si greutatii corporale, s-au dezvoltat chiar si unele diete speciale. O astfel de dieta pe baza de apa dureaza maxim trei saptamani, nutritionistii afirmand ca puteti slabi aproximativ 3-5 kilograme pe saptamana. Apa este un mod ideal pentru slabire deoarce nu provoaca stari de apatie, nu deregleaza metabolismul si nu lasa urme pe piele.

Unii nutritionisti considera ca pentru o slabire eficienta este utila dieta cu apa fiarta. Dieta dureaza trei saptamani, pe durata carora apa se bea dimineata dupa ce a fost fiarta cu o seara inainte. In prima saptamana se ingera cate jumatate de litru in fiecare dimineata, in a doua saptamana un litru, iar in a treia un litru jumatate de apa fiarta.
Pentru o slabire eficienta este necesar ca dieta cu apa sa fie insotita de multa miscare. Totodata trebuie sa eliminati din alimentatie pe cat posibil, grasimile si zaharul. Este ideal sa consumati multe fructe si legume ce va vor oferi nutrientii necesari pentru a slabi intr-un mod sanatos.

Dieta pe baza de apa nu este doar o metoda pentru slabire ci si un stil de viata care pune pe primul loc sanatatea.

Sursa:www.topdiete.com