Subscribe:

Ads 468x60px

luni, 16 decembrie 2013

Greseli alimentare de Sarbatori: cele mai proaste alegeri pe care le facem in decembrie

Din dorinta de a arata cat mai bine si, mai ales, sa nu ne ingrasam de sarbatori, multi dintre noi facem greseli alimentare in luna decembrie.

1. Saritul peste mese
 Saritul peste mese inainte de o cina sau un pranz copios este una dintre greselile fundamentale pe care le comitem in decembrie. Doar pentru ca ai, seara, o masa in familie, unde stii sigur ca esti asteptat cu friptura si sarmale, nu inseamna ca nu trebuie sa mananci nimic pana in momentul cinei in familie. Nu “salvezi” calorii nemancand dimineata si la pranz, pentru ca mai apoi sa te poti delecta cu bunataturi traditionale de sarbatori. Tot ceea ce faci, de fapt, este sa-ti incetinesti metabolismul, sa-ti pui organismul “in garda”, care – in momentul in care va primi de mancare – va depozita absolut tot pentru a se “pregati” pentru alte posibile privatiuni ca cea de dinainte de masa copioasa. Astfel ca, chiar si mancand o singura data pe zi, poti sa te ingrasi, caci organismul invata sa consume mult mai putin calorii si depoziteaza pentru alte “perioade negre”. Acesta este un mecanism de supravietuire al organismului pe care il avem din vremuri stravechi, cand hrana nu era la indemana ca in zilele noastre si puteai trece chiar zile fara ca omul sa manance.

2. Neglijatul caloriilor “sanatoase”
 Nu are rost sa renunti la garnitura de legume la cuptor doar ca sa mananci doua felii de friptura in loc de una. O alegere nesanatoasa va fi intotdeauna in detrimentul propriului organism si al siluetei, comparativ cu o alegere sanatoasa. Totodata, nu te feri de “rontaieli” precum migdale sau alune de padure (neprajite) sau de humus. Intr-adevar, acestea contin multe calorii, dar sunt calorii “sanatoase” caci ofera organismului nutrienti de calitate care-l ajuta la buna functionare. La o masa de sarbatori poti manca absolut tot ce este pe masa, dar in cantitati mici. Pune-ti o singura lingura de salata de boeuf (poate chiar o lingurita), ia doua sarmale in loc de cinci, alege bucata mica de friptura, in schimb asigura-te ca iti pui multa salata in farfuria. Cat mai multa salata. Mananca incep, ia-ti timp sa mesteci fiecare imbucatura daca nu vrei sa-ti pice greu.

3. Excesul de alcool
 Sarbatorile nu se pot face fara un pahar de vin fiert, chiar tuica fiarta, dar si alte tipuri de alcool. Un pahar dintr-o bautura alcoolica nu face rau nimanui si este o cale exceptionala de a te destinde. Dar de sarbatori aproape toti depasim ne depasim limitele. Iar starea de ebrietate si mahmureala nu sunt atat de greu de indepartat pe cat sunt kilogramele in plus pus de la caloriile din alcool. Caci toate bauturile alcoolice contin multe calorii pe care le aducem in organism pe langa cele din produsele alimentare si din preparatele culinare.

4. Nu presupune ca daca sa faci un work-out mai intens o sa arzi toate caloriile de la masa
 Exercitiile fizice regulate sunt un mod exceptional de gestionare a excesului caloric de sarbatori, dar exista o linie fina intre a face sport pentru a te mentine si a face sport sperand ca dai jos tot ce ai mancat la mama acasa. Nu poti manca friptura, ciorba, sarmale, prajituri, cozonac, sa bei patru pahare de vin si sa presupui ca doua ore intense de sala te vor scapa de surplusul caloric ingerat! O singura bucata de prajitura cu crema poate avea 300 de calorii, iar pentru a arde acea singura bucata de prajitura cu crema ar trebui sa alergi pe banda, fara oprire, timp de 40 de minute. Si tine cont! Acelei bucati de prajitura cu crema i se adauga multe altele.

Sursa www.lyla.ro

vineri, 13 decembrie 2013

Ce sa mananci dimineata ca sa slabesti cinci kilograme in sapte zile

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, mai ales daca vrei sa slabesti.
De altfel, saritul peste prima masa a zilei este una dintre greselile majore care duc la acumularea kilogramelor. Daca te numeri printre cei care iau micul dejun la cateva ore bune dupa trezire, lasa-te de acest obicei caci sunt sanse mici sa reusesti sa slabesti si cu atat mai mici sanse sa reusesti sa tii excesul de grasime departe de tine.
Asadar, ia micul dejun! Daca mananci chibzuit si dimineata, atunci isi sporesti semnificativ sansele de a slabi, reusind chiar sa dau jos pana la cinci kilograme in doar sapte zile. Inceaca aceste ponturi de slabit care vizeaza tocmai prima masa a zilei.

LUNI
Incepe saptamana cu o mica detoxifiere. Cand te trezesti, bea un pahar de apa calduta cu putina lamaie stoarsa in ea. Apoi mananca trei grefe. Acesta este un mic dejun care detoxifica, dar iti si pune metabolismul in miscare. Daca este genul de persoana care nu poate manca grepfrut fara zahar, atunci opteaza pentru pomelo sau chiar si pentru trei-patru portocale. Incepandu-ti astfel dimineata iti pui metabolismul in miscare si il determini ca, pana a doua zi, sa elimine resturile de mancare depozitate in intestine, dar si o parte din toxinele din piele.

MARTI
Daca spui cuiva ca ai mancat dimineata ciorba, o sa se gandeasca cu siguranta la ciorba de potroace care se mananca in dimineata de dupa petrecere de nunta. Insa ciorbele inseamna mai mult decat atat: sunt arme eficiente in a lupta cu excesul de kilograme, mai ales daca sunt preparate cu putin ulei si abunda in legume. Asadar, incepeti dimineata cu o ciorba de legume, de pui sau de vacuta, atata timp cat, la prepararea acestora, nu ai adaugat ulei. Orice fel de carne isi lasa grasime, dar daca o bagi la frigider si o lasi o noapte, a doua zi poti lua grasimea intarita de deasupra, facand-o si mai usoara. Asadar, incepeti dimineata cu o ciorba usoara fiebinte. Nu ezita sa mananci si ardei iute la ea, daca este o fana a picantului, dar stai departe de paine. Ciorba merge si fara. Totul tine de obisnuinta!

MIERCURI
Mananca doua felii de paine prajita si bea 500 de mililitri de ceai neindulcit, cu putina lamaie stoarsa in el. Este indicat sa bei ceaiul in cel mult o ora dupa trezire.

JOI
Mananca doua oua fierte cu o felie de paine integrala si bea o cana mare de ceai neindulcit.

VINERI
Mananca 500 de mililitri de iaurt natural, simplu.

SAMBATA
Prepara-ti o salata de rosii, cu putina ceapa rosie (daca iti place) si cu branza presarata pe deasupra.

DUMINICA
Prepara-ti un bol cu cereale integrale si iaurt. Dar alege cereale naturale, neindulcite, cu toate soiurile de seminte. Pune trei linguri de cereale si 300 de mililitri de iaurt natural.

Fiecare dintre aceste produse sunt recomandate dimineata mai ales daca vrei sa slabesti. Principele atuuri pe care le au tin de faptul ca pun metabolismul in miscare, cu alte cuvinte nu-i permit sa lancezeasca si-l determina sa arda calorii, dar si de faptul ca detoxifica trupul, scapandu-l de resturile de toxine ramase la nivel intestinal (si nu numai). Ca sa te asiguri ca vei slabi intr-o saptamana, fa tot posibilul sa nu mai mananci seara. Daca te culci in jurul ore 12.00 noaptea, dupa ora 8 seara nu mai manca nimic. De regula, lasa sa treaca aproximativ patru ore intre ultima masa si momentul in care te bag in pat. Totodata, opteaza la masa de pranz pentru produse proteice, acompaniate cu salata, spre exemplu. Acestea asigura o senzatie de satietate prelungita. Daca nu stii ce sa mananci la masa de seara, poti opta pentru aceleasi alimente pe care le mananci intr-un din cele sapte dimineti, in afara de oua. Aceste pot pica greu.

Sursa www.lyla.ro

miercuri, 11 decembrie 2013

Cum sa slabesti 3 kilograme pana la Craciun

Vrei sa scapi de colaceii de pe burta pana la Craciun, ca sa incapi in rochia cea noua si sexy de petrecere? Sau... ca sa le faci loc noilor kilograme ce urmeaza sa se lipeasca de tine? Atunci tine cont de sfaturile noastre si pune-te pe treaba!
Pentru 3 kilograme in minus, ai 3 reguli de dieta in plus!

1. Reduce aportul de calorii consumate la 1400
Exista mai multe reguli de urmat atunci cand vrei sa slabesti. Dar, intotdeauna, vei da nas in nas cu regula de aur: nu mai manca asa de mult!! Stim ca-ti place, stim ca ti-e pofta, dar nu-i asa ca baba rabda si foame si sete la frumusete? Hai, incearca sa renunti la mancarurile foarte calorice si mai ales, la combinatiile dezastruoase. Lasa berea si sucurile acidulate lui Mos Craciun ca el e frumos si cu burta si delecteaza-ti papilele gustative cu salate, fructe sau legume.

2. Mergi la shopping
Daca iti spuneam ca e bine sa mergi 1 ora pe jos ca sa scapi de cateva kilograme bune, sigur nu erai prea motivata. Dar sa colinzi mall-ul in lung si-n lat, timp de 5-6 ore, esti mai mult decat incantata, nu-i asa? Atunci fa-o! Iti vei imbunatati tonusul muscular si cu siguranta vei arde si niste calorii. Ca doar tu vei gasi prima cele mai tari oferte, nu-i asa?

3. Pe ultima suta de metri, o cura de detoxifiere
Ca sa fii perfecta 100%, in ziua de dinaintea Craciunului, iti recomandam  un aport de numai 900 de calorii. Cu alte cuvinte, o cura de detoxifiere. Uita pentru o zi de cozonaci, de friptura, de ciocolata si sarmale. Vei recupera a doua zi cu siguranta:)

Sursa www.perfecte.ro

luni, 9 decembrie 2013

Ce NU trebuie sa lipseasca din alimentatie ca sa slabesti imediat: 7 produse esentiale

Nu degeaba i se spune “lupta” cu kilogramele in plus, caci este cu adevarat o lupta! Insa multe femei pierd batalia si nu reusesc sa slabeasca pentru ca nu folosesc “armele” potrivite! Iata care sunt acestea!

1. Proteinele
Carnea este un macronutrient din numeroase motive: contribuie la sanatatea pielii, a parului, a unghiilor, a oaselor si a muschilor si este un “arma” de neegalat in orice cura de slabire. De fapt, in afara persoanelor care au probleme de digestia a proteinelor, toti cei care incearca sa slabeasca ar trebui sa-si faca din carne un aliat! Mesele bogate in proteine asigura satietate pe termen lung si accelereaza arderile grasimilor din organism. Mai mult, persoanele care obisnuiesc sa manance zilnic carne, sub aproape orice forma (evident, nu procesata!), ingereaza, in medie, cu 200 de calorii mai putin. Imagineaza-ti doar cum ar fi daca zilnic corpul tau ar primi mai putin cu 200 de calorii! Rezultatele ar aparea de indata.

2. Vitamina C
Cand ne gandim la vitamina C, in minte ne apare imaginea unei portocale sau a unei lamai sau imaginea unui om racit cobza, stand in pat, care ia suplimente de vitamina C pentru intarirea imunitatii. Dar vitamina C ajuta la mult mai mult decat ne imaginam multi dintre noi. Pe langa capacitatile sale in combaterea racelii si a gripei, vitamina C accelereaza arderile grasimilor din corp. Mai mult, de regula, persoanele trase prin inel au cantitati normale de vitamina C in organism, in timp ce oamenii cu probleme de greutate, supraponderali sau obez, duc lipsa de aceasta vitamina, dar si de zinc, magneziu si vitamina E. Un organism vitaminizat echivaleaza, adesea, cu unul tras prin inel. Incearca vitamina C pentru a-ti accelera arderile si vei observa rapid rezultatele!

3. Mierea
Acest indulcitor natural este un substitut ideal pentru zaharul clasic, dar si pentru orice alt indulcitor artificial. Mierea are proprietati antibacteriene, antivirale si imbunatateste circulatia sangelui. Numeroase studii au demonstrat ca o dieta zilnica ce contine una sau doua lingurite de miere pe zi este mai eficienta in a da kilograme jos decat curele draconice.

4. Cacaua
Cacaua contine mai multi antioxidanti decat multe alte produse alimentare. Secretul pentru a te bucura de ei este sa nu mananci cacaua indulcita cu zahar prea mult, ci doar suficient cat sa fie suportabila ca gust. Gandeste-te la o ciocolata neagra de calitate.

5. Otetul
Otetul din salata face ca acest preparat usor sa fie satios. Dar otetul ajuta la mai mult decat la starea de satietate. Acesta scade glicemia dupa masa. De ce ne ajuta acest lucru la scaderea in greutate? Ei bine, daca glicemia oscileaza mult, si secretia de insulina oscileaza la fel de mult. Cu cat exista un dezechilibru mai mare la nivel glicemic/insulinic, cu atat suntem mai predispusi sa ne taie acea foame crunta, manifestate adesea si prin tremurat, si prin irascibilitate, in fata careia nu rezistam sa nu dam iama in frigider. Insa, cu cat glicemia/secretia de insulina se mentine in limite normale, cu atat atat facem mai putin excese alimentare. Din acest motiv, otetul nu trebuie sa lipseasca din alimentatie niciunui om care vrea sa slabeasca.

6. Fibre
Rosii, morcovii, salata verde, broccoli si majoritatea legumelor abunda in fibre. Desi o salata poate parea o masa lejera, uneori insuficienta, faptul ca legumele din ea contin fibre ne face sa ne simtim mai plini mai multa vreme. Fibrele prelungesc senzatia de satietate.

7. Produsele lactate
De mici am invatat ca laptele ajuta la formarea unei osaturi puternice datorita continutului de calciu. Din acest motiv, din alimentatia putinor copii lipseste laptele. Dar doar pentru ca am crescut, iar oasele s-au format deja, nu inseamna ca nu ar trebui sa consumam in continuare lapte sau alte produse lactate. Acesta ajuta atat la mentinerea unei structuri osoase sanatoase, dar si la formarea si mentinerea musculaturii, aceasta din urma fiind esentiala in procesul de slabire. De ce? Cu cat muschii sunt mai dezvoltati, mai tonifiati, cu atat ardem mai repede grasimile si slabim mai usor. Acesta este si motivul pentru care barbatii slabesc mai repede decat femeile. Ei au mai multa masa musculara si ard mai multe grasimi.

Sursa www.lyla.ro

luni, 25 noiembrie 2013

Cum sa scapi rapid de grasime si colacei. 3 pasi care iti garanteaza o talie de viespe

Cele mai multe fete se plang de colaceii inestetici si ar face orice pentru a scapa de grasimea care se depune in zona taliei si abdomenului.
Pentru majoritatea femeilor, a elimina aspectul inestetic reprezinta o adevarata provocare intrucat zona in care apar colaceii nu este una tocmai usor de lucrat. Chiar si asa, exista solutii la care pot apela si pe care le pot pune in practica acasa.

Tinta principala a exercitiilor fizice pe care trebuie sa le faci este zona laterala a abdomenului. Foloseste o minge medicinala si una de stabilitate si repeta miscarile de treizeci de ori pe zi.

1. Exercitiul de rasucire
Aseaza-te cu spatele pe minge si intinde-ti picioarele pe podea. Tine o minge medicinala la nivelul pieptului.

Mentinand partea dorsala pe minge, intoarce-ti usor trunchiul pana in momentul in care mingea ajunge foarte aproape de sol. Repeta exercitiul si in partea opusa.

2. Rasuceste si indoaie
Sprijina-te in maini si pune-ti picioarele pe mingea de stabilitate. Incordeaza abdomenul si indoaie genunchii astfel incat sa poti apropia mingea spre piept. Repeta miscarile.

Acest exercitiu te va pune putin in dificultate deoarece nu va fi usor sa-ti mentii echilibrul. Straduieste-te sa ramai pe pozitie si concentreaza-te pe modul in care iti incordezi muschii.

3. Rasuceste mingea medicinala
Intinde-te pe podea si tine in mana mingea medicinala deasupra capului. Tine genunchii intr-un unghi de 90 de grade si sprijina picioarele de pamant.

Imitand miscarea clasica de abdomen, muta mingea dintr-o parte intr-alta si repeta exercitiile.

Sursa www.depici.ro

miercuri, 20 noiembrie 2013

Cum te motivezi să faci sport pe vreme rece

Dacă eşti genul de femeie care şi-a făcut un obicei să alerge în parc, nu lăsa frigul să te ţină în casă. Uite cum te motivezi să faci sport chiar şi când e rece afară:

Sporturi de iarnă
Nu e chiar iarnă afară, însă se apropie cu paşi repezi. Gândeşte-te că dacă vei merge la schi sau pur şi simplu la o plimbare pe munte, trebuie să ai o condiţie fizică bună. Iar pentru asta trebuie să faci exerciţii în continuare, nu să te laşi bătută când dai de un pic de vreme mai rece.

Fă ceva ce-ţi aduce aminte de vară
Dacă proximitatea costumului de baie nu ajută să faci sport ca la vară să arăţi bine, atunci fă ceva care să-ţi aducă aminte de distracţia de vară. Înlocuieşte joggingul, măcar o lună, cu un abonament la un bazin aflat în apropierea locuinţei tale - şi nu uita foehnul acasă când te duci!

Cumpără-ţi haine călduroase
Un element care te va motiva este căldura. Iar când eşti la alergat trebuie să te simţi confortabil, aşa că dă o fugă până la cel mai apropiat magazin cu haine pentru jogging şi cumpără-ţi colanţi mai groşi, un fleece sau un hanorac mare şi larg, dar călduros. În plus, mai poţi adăuga la ecuaţie şi un fes călduros.


Sursa www.unica.ro

luni, 18 noiembrie 2013

Ce gustări poţi mânca la serviciu, fără să te îngraşi

Poate nu ai mereu timp să mănânci sănătos la serviciu, dar este important să ai o dietă echilibrată, pentru sănătate şi dacă vrei să dai jos câteva kilograme în plus. Ce gustări să-ţi iei la birou, ca să mănânci fără teama că te vei îngrăşa:

Gustare după o şedinţă lungă
După ce ai stat câteva ore într-o şedinţă plictisitoare, probabil că ţi s-a făcut destul de foame. Nu te repezi în prânz dacă încă nu este ora potrivită, ci ronţăie câteva migdale. Au grăsimi sănătoase, proteine şi te vor energiza. În plus, studiile au arătat că proteinele sunt cele care te ţin trează şi nu zahărul şi tot ele îţi pot îmbunătăţi memoria.

Ce să mănânci dacă nu ai putut să dormi
Deadline-urile şi şedinţele grele ar putea ţine treaz pe oricine, mai ales dacă ai avut de pregătit prezentări foarte importante. Dacă ai avut o astfel de noapte şi trebuie să fii în formă bună la serviciu, mănâncă de dimineaţă miez de nucă şi carne slabă. Proteinele te vor ţine trează şi nici nu vei mai simţi nevoia să mănânci foarte mult, aşa cum se întâmplă atunci când oamenii sunt obosiţi.

Ce să bei după o noapte în oraş
Petrecerile în timpul săptămânii au loc mai rar, dar şi când ai loc, ca să nu te simţi rău de dimineaţă, bea un pahar de suc de roşii cu un pic de sare şi piper. Sucul te va hidrata şi îţi va reumple organismul cu electroliţii necesari, pierduţi după consumul de alcool.

Sursa www.unica.ro

joi, 14 noiembrie 2013

Salata verde, aliatul organismului

E „regina“ curelor de slăbire, prin aportul energetic scăzut şi prin virtuţile antioxidante, care împiedică stocarea grăsimilor. Dincolo de asta, salata verde îţi aduce multe alte beneficii.
Deoarece este alcătuită în proporţie de 90 % din apă, salata verde remineralizează organismul, tonifică celulele şi-i redă pielii strălucirea.

Efect pozitiv asupra pielii îl au şi acizii graşi nesaturaţi omega 3, din compoziţia ei, care acţionează ca o cremă hidratantă naturală.

Este aliata părului strălucitor, prin conţinutul de vitamina B, dar are şi efecte anti-stres, graţie unui compus numit lactucarium, cu efect tranchilizant.

Cocteilul de vitamine şi minerale pe care ţi-l oferă frunzele de salată e cât se poate de sănătos: fosfor, protector al emailului dentar, magneziu, duşmanul oboselii cronice, calciu, pentru sistemul osos,  şi mult-necesara vitamină C. O minune!

Sursa www.clickpentrufemei.ro

miercuri, 13 noiembrie 2013

Supa, cel mai bun aliat în dieta de slăbire

În perioada de toamnă, când vremea e mai rece si trebuie să ne fortifiem organismul, supele calde, alături de ciorbe, reprezintă una dintre cele mai bune alegeri alimentare. Sunt hidratante şi pot fi un aliat inclusiv în lupta cu kilogramele în plus.

Supele si ciorbele au un rol important în alimentaţia sanatoasa si echilibrata. Sunt gustoase, saţioase si au un aport caloric relativ mic. De aceea, sunt recomandate atât celor care doresc sa îsi menţina greutatea în limite normale, cât si celor care vor sa slabeasca. Apoi, si ciorbele, si supele sunt hidratante, având o contribuţie semnifi cativa la aportul zilnic de lichide.

Mai exact, o porţie poate oferi si 20 % din cantitatea de lichide recomandata, de minimum doi litri pe zi. Iar datorita conţinutului de legume, acest tip de mâncare poate fi o buna sursa de fi bre si de minerale. Vitaminele în mare parte se distrug la fi ert, motiv pentru care verdeţurile sau sucul de lamâie, care conţin multa vitamina C, trebuie adaugate când preparatul este aproape gata.


Hidratante şi nutritive
Varietatea tipurilor de supe si de ciorbe este foarte generoasa: supa de legume (ex.: rosii, cartofi , fasole), supa de pui, ciorba de vacuţa sau de peste etc. Care sunt însa cele mai indicate pentru organism? Specialistul în nutriţie dr. Serban Damian spune: "Toate aceste tipuri de ciorbe si de supe sunt indicate. Ar trebui evitate doar cele care conţin o cantitate mai mare de grasime animala, din aceleasi motive pentru care evitam si mâncărurile grase. Apoi, hidratarea este direct proporţională cu cantitatea de apă conţinută. Dacă o farfurie de supă are în compoziţie 200 ml de apă, atunci contribuţia la nivelul hidric al organismului va fi de exact 200 ml."

Acelaşi lucru se poate spune şi despre aportul de nutrienţi: o supă limpede de legume va aduce câteva zeci de calorii şi un oarecare aport de carbohidraţi, vitamine şi minerale, în timp ce o ciorbă consistentă cu carne şi legume va avea mult mai multe calorii, carbohidraţi, dar şi proteine, grăsimi etc. Oricum, "ambele sunt variante utile pentru a completa mesele noastre zilnice", ne asigură medicul.

Borşul acreşte şi slăbeşte
Unul dintre ingredientele preferate de majoritatea românilor este borşul, care dă gustul acru şi delicios al ciorbelor. Făcut prin fermentarea tărâţelor de grâu, borşul are în compoziţie vitamine din clasa B, iar acest lucru îl face util pentru sănătate. Fără a fi creditat propriu-zis cu "acţiune detoxifiantă", după cum consideră dr. Damian, borşul poate avea un rol bun în digestie şi poate fi băut şi simplu, ca atare. Conferă senzaţia de saţietate, ceea ce ajută mult în cazul celor care vor să scape de câteva kilograme şi previne cancerul de colon, deoarece nu permite stagnarea alimentelor în intestinul gros. Efectele sunt vizibile după două săptămâni de consum. Borşul se mai poate administra şi îndulcit puţin cu o linguriţă de miere.

Se pot consuma zilnic
"Supele şi ciorbele sunt preparate utile în alimentaţia noastră, însă nu indispensabile. Practic, reprezintă «fierturi» de legume şi carne, în care mai pot fi adăugate şi alte alimente, precum derivatele de cereale, ou sau derivate de lapte. În final, rezultă preparate complexe, hrănitoare, uşor de digerat şi care au avantajul că aduc un aport important de apă. Pentru toate aceste calităţi, ciorbele şi supele pot fi consumate zilnic sau măcar de două sau de trei ori pe săptămână. Acestea îngraşă, incluzând aici ciorba de burtă, doar dacă sunt consumate în cantităţi mari, în mod repetat şi în contextul unui regim dezechilibrat."


Sursa www.unica.ro

marți, 12 noiembrie 2013

3 fructe de toamnă pe care să le incluzi în dietă

Fructele nu ar trebui să lipsească din dieta de zi cu zi, întrucât conțin din plin substanțe nutritive, care ajută la buna funcționare a organismului. Și pentru că este toamnă, iată pentru ce fructe să optezi!

Merele ajută digestia
O zicală veche spune că un măr pe zi ține doctorul la distanță. Acest lucru a fost dovedit științific de către cercetători din întreaga lume. Bogate în antioxidanți puternici, precum quercitină, catechine, florizine și acizi clorogenici, merele apară organismul de cancer, previn formarea pietrelor la rinichi și scad colesterolul “rău” din sânge. De asemenea, merele ajută la digestie și previn constipația, grație pectinei care se găsește în coaja acestor fructe.

Strugurii reduc colesterolul
Strugurii au numeroase beneficii asupra organismului. În coaja babelor de struguri se află un antioxidant puternic cunoscut sub numele de resveratrol, care menține sănătatea sistemului cardiovascular, prin reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge, scăderea colesterolului “rău”și menținerea tensiunii arteriale în limite normale. În plus, strugurii sunt de preferat în locul dulciurilor, deoarece ajută la reglarea tranzitului intestinal și prelungesc senzația de sațietate.

Kiwi întărește sistemul imunitar
O cantitate mare de vitamina C în organism previne apariția răcelii sau a gripei, deoarece susține sistemul imunitar. Fructele care conțin din plin vitamina C sunt citricele, însă nici kiwi nu stă rău la acest capitol. În plus, kiwi menține nivelul glucozei din sânge sub control, previne apariția astmului și reduce riscul formării cheagurilor de sânge.

Sursa www.clickpentrufemei.ro

vineri, 8 noiembrie 2013

Cum sa te saturi cu calorii putine

Densitatea energetica a unui aliment reprezinta, de fapt, numarul de calorii continut pe unitatea de greutate. Alimentele bogate in grasimi au densitate energetica crescuta, unitatea de greutate de aliment contine un numar important de calorii. Alimentele care contin multa apa si fibre au o densitate energetica scazuta , intrucat contin o cantitate mica de calorii pe unitatea de greutate. Nu toate alimentele cu densitate energetica crescuta au continut ridicat de grasimi(zaharul, de exemplu, are densitate energetica mare), dupa cum nu toate alimentele care contin multe fibre au densitate energetica scazuta.

Imaginati-va ca unitate de masura o ceasca cu dimensiunea de un sfert dintr-o ceasca normala pe care o umpleti cu stafide. Apoi imaginati-va o unitate de masura cu dimensiunea a doua cesti pe care o umpleti cu struguri.
Ambele unitati contin o cantitate relativ egala de fibre si aproximativ 100 de calorii, dar cantitatea de aliment consumata este de 8 ori mai mare in cazul strugurilor.

Va puteti pune intrebarea cum se intampla acest lucru, deoarece stafidele sunt de fapt struguri deshidratati. Prin deshidratare se pierde cea mai mare parte a aper pe care o contin. Aceasta apa continuta de fruct creste volumul alimentului consumat, dar nu si numarul de calorii. Stafidele au densitate energetica mai mare decat strugurii. Straduiti-va sa includeti in regimul dumneavoastra cat mai multe alimente cu densitate energetica scazuta. 

Sursa www.eva.ro

luni, 4 noiembrie 2013

Dieta proaspetei mamici

Ai facut poate cel mai important pas din viata ta: ai dat viata unei fiinte noi. Te-ai gandit din timp la toata bucuria, dar si la problemele inerente sarcinii. Ai nascut, iar in primele saptamani de dupa esti preocupata exclusiv de starea bebelusului tau, insa incepi sa te gandesti si la tine si, in special, cand vei reveni la "normal", adica la greutatea corporala pe care o aveai inainte de sarcina. 

Faptul ca am adus pe lume un copil nu inseamna ca ar trebui sa fim si rubiconde. Multe dintre mamici isi revin la silueta prenatala in 8-12 luni. In cazul in care bebelusul este alaptat, dieta de revenire ar trebui planuita cu responsabilitate, pentru ca toate substantele care se formeaza si se descompun in timpul lipolizei, vor afecta compozitia laptelui si, implicit, starea generala a copilului. 

Asadar, in cazul alaptarii, in primele 3 luni post-natale ar trebui sa fie concentrate asupra unui program alimentar sanatos, imbinat cu exercitii fizice usoare si numai dupa ce menstruatia revine la normal se poate urma o dieta echilibrata, bazata pe 1600-1800 kcal.

Cea mai echilibrata dieta este formata din 50% carbohidrati complecsi, cat mai putin rafinati, 20% grasimi (cat mai multe nesaturate) si 30% proteine. 

Carbohidratii complecsi pot fi consumati sub forma de: cereale, musli, orez brun, paste integrale. Ei sunt bogati in fibre, fier, calciu, vitamine B, au putine grasimi si sunt satiosi. 

Legumele sunt de preferat sa se consume proaspete sau congelate si mai putin din conserve (bogate in sodiu si aditivi alimentari): spanac, varza, salata, mazare, fasole verde, morcovi, ardei gras, ceapa, usturoi, ridichi, rosii, castraveti, etc. Legumele sunt surse bogate in enzime si vitamine si sunt sarace caloric. 

Fructele sunt recomandate sub forma proaspata sau inghetata si mai putin sub forma de compot sau conserva (dispar enzimele si au adaosuri mari de zahar). Fructele sunt bogate in antioxidanti: vitaminele A, C, acid folic, fibre si sunt sarace in grasimi si calorii: mere, pere, portocale, grapefruit, lamai, kiwi, ananas etc.


Grasimile vor fi consumate doar sub forma nesaturata, uleiul de masline, care este o buna sursa de acizi grasi esentiali si de vitamine liposolubile: A, D, E, K. 

Rolul exercitiilor fizice nu trebuie minimizat. De indata ce medicul considera ca organismul este pregatit, se pot incepe programe de gimnastica usoara care sa dureze cate 10 minute la inceput si apoi sa creasca treptat si ca durata, si ca intensitate. Prin miscare, se vor obtine beneficii atat fizice, cat si psihice. 

Exista si alte proceduri fizice complementare care pot grabi recuperarea siluetei: miostimularea (stimularea musculara) si termoterapia. Aceste proceduri corporale trebuie aplicate pe zonele cu probleme, in asa fel incat sa se obtina efecte de slabire si tonifiere rapide si durabile. 

De asemenea, exista solutii si pentru picioarele grele, obosite si umflate datorate excesului ponderal: preparatele pentru subtierea picioarelor si hidroterapia. Compozitia acestor preparate este urmatoarea: 

1. ulei din seminte de cereale (rol de tonifiere capilara si de combatere a retentiei de fluide)
2. extractul de plante marine (previne si reduce spargerea vaselor superficiale, aparitia celulitei si edemul datorat senzatiei de picioare grele si obosite)
3. extract bogat in iod oganic, alge marine si echinaceea (rol puternic anticelulitic)
4. coenzima Q10 (antioxidant puternic - blocheaza formarea radicalilor liberi, rol de regenerare celulara si a tesuturilor si tegumentelor de la nivelul picioarelor) 

Hidroterapia - tratamentele alternative cu apa calda si rece - ajuta la mentinerea unei bune circulatii, dezvolta tonusul muscular si reduce durerile datorate inflamatiei venoase. 

Astfel, prin imbinarea dietoterapiei cu miscarea si procedurile complementare specifice post-natale se poate obtine, pe langa bebelusul mult dorit, si o silueta incredibila.

Sursa www.eva.ro

joi, 31 octombrie 2013

Ai probleme cu greutatea? Cum sa te feresti de kilogramele in plus cu doar doua minute si jumatate de efort intens

Un nou studiu stiintific arata ca efortul intens timp de numai doua minute si jumatate ar putea fi de ajuns pentru a tine kilogramele departe, o sesiune concentrata de exercitii fizice avand ca rezultat arderea a pana la 200 de calorii.
Rezultatul studiului este cea mai noua dovada pentru eficienţa programelor de antrenament de înalta intensitate (High Intensity Training), prin care sesiuni scurte de exercitiu fizic intens sunt combinate cu pauze de recuperare, scrie Daily Mail.

In timpul a trei zile de studiu, cinci barbati sanatosi, cu varstele cuprinse între 25 si 31 de ani, au trait in camere sigilate pentru ca nivelurile de oxigen, de dioxid de carbon si de apa sa poata fi monitorizate pentru a se calcula numarul de calorii eliminate.

Barbatii au tinut si o dieta special dezvoltata pentru nevoile de energie ale fiecaruia. Doua zile din perioada studiului au fost destinate activitatilor sedentare, cum ar fi utlizarea computerului.

In ultima zi au facut exercitii fizice pe biciclete medicale, lucrand in cinci sesiuni a cate 30 de secunde de efort intens. Fiecare sedinţa a fost urmata de o perioada de patru minute de recuperare în care barbatii pedalau incet, intr-un regim de rezistenta redusa.

Rezultatele au aratat ca voluntarii au eliminat, in medie, un surplus de 200 de calorii pe parcursul zilei de antrenament.

Desi oamenii de stiinta nu pot dovedi ca aceasta tehnica provoaca pierderea în greutate, ei sunt de acord ca este un indicator al faptului ca eforturile fizice intense si de scurta durata pot ajuta oamenii sa isi mentina greutatea.

Sursa www.perfecte.ro

marți, 29 octombrie 2013

Oare ma poate ingrasa stresul?

"Eu slabesc cand sunt stresata" sau "Eu ma ingras cand sunt stresata"... De cate ori nu ti s-a intamplat sa auzi aceste fraze? Care sa fie legatura dintre perioadele de stres si cresterea in greutate, atat de mediatizata? 

In primul rand depinde de modalitatea fiecarui individ de a face fata stresului. Pentru unii, stresul reprezinta o adevarata motivatie care ii ajuta sa fie mult mai activi si eficienti. Insa, unii se simt atat de coplesiti de sarcinile si responsabilitatile care li s-au pus in carca incat nu mai sunt in stare sa faca nimic si... se arunca asupra ciocolatei pe care o gasesc prin apropiere, cand presiunea este prea mare. 

Asadar, conexiunea dintre stres si alimentatie este una complexa care variaza de la individ la individ. Cele mai frecvente intrebari pe care le ridica aceasta asociere sunt: "oare stresul imi reduce vointa de a slabi?", "Stresul imi mareste apetitul si mananc mai mult?" sau "Perioadele de stres determina o crestere a riscului de aparitie a unor probleme de sanatate (boli cardiovasculare, diabet, etc)?". 

Ce se intampla cand esti stresata? 
Hipotalamusul (regiune a creierului) trimite semnale glandelor suprarenale pentru eliberarea corizolului, fie ca este stres emotional sau fizic. Cel mai important rol pe care il are cortizolul este de a ajuta organismul sa raspunda la stres, prin eliberarea glucozei (zahar) si a acizilor grasi care asigura energia necesara muschilor pentru a raspunde starilor de stres. 

O cantitate prea mica de cortizol poate conduce la hipoglicemie (nivelul scazut al glucozei in sange), in vreme ce eliberarea unei cantitati mari de cortizol cauzeaza hiperglicemia (nivelul crescut al glucozei in sange), care daca devine cronica determina aparitia diabetului. 

In urma unor cercetari efectuate, expertii au constatat ca nivelul ridicat de cortizol poate stimula apetitul si, implicit, cantitatea de alimente ingerate. Si uite asa se adauga si kilogramele in plus. Iar daca vorbim despre stresul cronic, acest nivel de cortizol ramane ridicat o lunga perioada de timp, fapt care "suprasolicita" activitatea glandelor suprarenale si reduce cantitatea de cortizol eliberata. 

O cercetare efectuata in anul 2000 cu privire la aceste aspect a sugerat ca suprasolicitarea glandelor suprarenale poate atrage un dezechilibru hormonal, fapt care poate conduce la diverse disfunctii ale inimii si risc crescut de obezitate la barbati.
Acelasi efect a fost semnalat in studii ulterioare si in cazul femeilor. 

Nivelul ridicat de cortizol mentinut pe o perioada de durata mai lunga este asociat cu diabetul, hipertensiune arteriala, obezitate si boli cardiovasculare. Insa unele studii ar sugera chiar si o legatura cu tulburarile mentale, precum depresia. 

Efectele cortizolului (hormonul stresului) asupra organismului 
regleaza metabolizarea proteinelor, hidrocarburilor si a grasimilor;
afecteaza tonusul muschilor si microcirculatia;
creste tensiunea arteriala;
asigura o buna functionare a sistemului imunitar;
stimuleaza secretia gastrica;
defavorizeaza reparatia cartilajului;
stimuleaza sistemul nervos central;
produce balonare si inflamatii, crestere in greutate si oboseala;
creste riscul de aparitie a diabetului. 

Astfel, stresul nu numai ca stimuleaza apetitul, dar mai mult acesta ne face sa poftim numai alimentele cele mai bogate in calorii si mai sarace in nutrienti. Cele mai "vanate" in aceste momente sunt alimentele cu un continut mare de zahar si grasimi (de exemplu, ciocolata), altii le prefera pe cele sarate (ex. chips-urile) si ar mai fi o categorie care simte nevoia de alimente crocante (ex. biscuiti). 

Unele persoane isi pierd pofta de mancare cand au de-a face cu o situatie stresanta, insa aproximativ 40% dintre acestea incep sa manace excesiv la 6 sapatamani de la "instalarea stresului", sfarsind prin acumularea catorva kilograme in plus.

Sursa www.eva.ro

joi, 24 octombrie 2013

Luna aceasta, ţine o cură de detoxifiere

Oricând este sănătos să iei o pauză - chiar şi de la mâncărurile care îţi obosesc ficatul - pentru o cură de detoxifiere. Iată ce poţi face.

Mizează pe ciorbe!
Nu trebuie sa ţii o dietă anume ca să scapi de senzaţia de balonare dată de kilogramele acumulate dacă nu ai mai avut grijă în ultimul timp. Tot ceea ce trebuie să faci este să consumi preparate uşoare, fără prea multe grăsimi.

De exemplu, ciorbele, borşurile sau supele sunt binevenite atâta timp cât sunt gătite cu multe legume, borş natural şi cât mai puţină carne. E bine să eviţi o perioadă carnea de porc şi să foloseşti la prepararea mâncărurilor doar carne de curcan sau de pui. Dacă nu ai această posibilitate, atunci găteşte doar legume, deoarece sunt suficente pentru o ciorbă sau o supă care te va şi încălzi în zilele reci de iarnă.

Fructele şi legumele fac minuni
Dacă nu găseşti la fel de multe legume sau fructe în stare crudă, nu te alarma. Şi cele conservate la congelator sau chiar şi la borcan sunt de ajutor, atunci când nu mai ştii ce să găteşti şi cum să-ţi mulţumeşti familia. În plus, acestea ajută si la procesul de detoxifiere.

Cartofii salvatori
Sunt ieftini şi pot fi preparaţi în multe feluri, în ciorbe, în diverse tocăniţe de legume, copţi la cuptor sau fierţi la abur sau în apă. Pentru un plus de gust le poţi pune puţin unt sau îi poţi asezona cu dovlecei, fasole verde sau morcovi.

Ce mai ai prin frigider?
O soluţie bună de trecut toamna fără prea mari cheltuieli financiare este să foloseşti absolut toate produsele care îţi rămân în frigider. De exemplu, carnea friptă sau gătită la cuptor poate fi pusă în sandvişuri asezonate cu legume proaspete sau murături. De asemena, poate fi utilizată la prepararea diverselor tocăniţe. Tot ce trebuie să mai faci este să căleşti legumele şi să le dai la cuptor apoi împreună timp de maximum 20 de minute, pentru a-şi întrepătrunde aromele. Brânza, caşcavalul sau mezelurile pot fi folosite la prepararea celebrei pizza sau pot fi date la cuptor cu legume, obţinând astfel o minunată mâncare gratinată.


Sursa www.unica.ro

Slăbit rapid: Cele mai bune alimente pe care să le consumi când ţii dietă

Merele şi grepfrutul sunt doi aliaţi de nădejde în lupta împotriva kilogramelor în plus. Include-le în dietă alături de alte alimente esenţiale care te vor ajuta să scapi de grăsime.

Există anumite alimente care te ajută în procesul de slăbire. Nu este recomandat să te înfometezi atunci când vrei să slăbeşti, ci să faci alegerile cele mai bune. Iată care sunt alimentele pe care te poţi baza în cura de slăbire:

1. Merele şi grepfrutul
Considerate de mulţi un element cheie al dietelor de toamnă, merele sunt bogate în pectină şi alte fibre care asigură senzaţia de saţietate cu mai puţine calorii. Pot fi cea mai bună gustare de-a lungul zilei, iar pentru un desert delicios, coace-le împreună cu cereale integrale şi presară pe ele scorţişoară. 

Grepfrutul accelerează arderea grăsimilor şi este un aliat de încredere în curele de slăbire.

2. Supele şi ciorbele
Cercetările au arătat beneficiile consumul zilnic de supe şi ciorbe, iar printre cel mai important aspect se numără senzaţia de saţietate şi aportul însemnat de fibre.Adaugă în supele sau ciorbele tale multe legume şi consumă câte o porţie în fiecare zi. Aportul de calorii este mic dacă te rezumi la variantele simple şi cu carne slabă, fără smântână şi o cantitate mare de sare. 

3. Peşte, pui şi fasole
Aceste trei alimente sunt surse importante de proteine care te ajută în cura de slăbire.

Specialiştii au constatat că femeile care obişnuiesc să consume o cantitate moderată de proteine şi fac mişcare zilnic pierd mai multe kilograme decât cele care urmează o dietă bogată în carbohidraţi. De asemenea, aceste surse bune de proteine te ajută să reduci grăsimea abdominală. 

4. Ouăle
Constituie cea mai bună alegere pentru micul dejun. Persoanele care obişnuiesc să consume la micul dejun ouă preparate simplu (nu prăjite) scapă mult mai uşor de grăsimea din zona abdominală, în comparaţie cu cei care mănâncă dimineaţa lactate şi pâine albă. 

5. Avocado şi uleiul de măsline extravirgin
Ambele asigură un aport însemnat de grăsimi sănătoase care hrănesc creierul, ajută la slăbit şi protejează inima de boli. Sunt de folos în curele de slăbire deoarece menţin o senzaţie de saţietate pe o perioadă lungă de timp. Însă, nu trebuie să exagerezi cu ele. Maximum 2 linguri cu ulei de măsline şi un sfert de avocado adăugate în salată sunt suficiente pentru a beneficia de efectele pozitive. 

Sursa www.eva.ro

miercuri, 23 octombrie 2013

Tii regim de slabire, dar nu observi niciun rezultat? 4 sfaturi care sa te motiveze sa nu te dai batuta

Noi, femeile suntem mereu preocupate de felul in care aratam, iar acest lucru implica si o monitorizare atenta a greutatii corpului.  
In momentul in care sesizezi ca numarul kilogramelor este in urcare, te gandesti imediat la o dieta. AI insa o stratgie? Daca kilogramele se pun usor, trebuie sa stii ca este de doua ori mai greu sa scapi de ele, iar rabdarea trebuie sa se transforme in aliatul tau.


Iata in continuare cateva sfaturi care sa te mentina optimista pe toata durata dietei.



Trebuie sa fii realista. Inainte de a incepe orice fel de regim, trebuie sa ai in minte doua lucruri foarte importante: nicio schimbare nu se intampla peste noapte si nici nu vei reusi sa dai jos 20 de kilograme in doar cateva luni, sau mai bine zis nu vei reusi acest lucru cu o dieta sanatoasa.



Este foarte important deci sa incepi o dieta si sa ai stabilite in minte cateva obiective care sa te ghideze. Asigura-te ca ti-ai fixat niste tinte realiste, de exemplu sa dai jos 5 kilograme pe luna. Daca vei avea aceste rezultate, te vei mentine motivata pe toata durata regimului.



Nu cauta perfectiunea. Trebuie sa-ti scoti din minte cuvantul "perfectiune", dar si faptul ca exista "marimea perfecta" sau "forma perfecta".  Prin urmare, trebuie sa fi constienta ca te vei confrunta si cu esecuri. Nu e usor sa-ti schimbi obiceiurile, iar daca problemele cu greutatea sunt din ce in ce mai dese trebuie sa incepi sa inlocuiesti dietele cu un stil de viata sanatos. 



Daca pe timpul regimului vei vrea sa te dai batuta doar pentru ca ai mancat ceva care iti era interzis, trebuie sa o iei ca atare si sa mergi mai departe. Nu este sfarsitul lumii si nu trebuie sa renunti din aceasta cauza la toate rezultatele de pana acum.



Recompenseaza-ti victoriile. Creeaza-ti un sistem prin care sa te recompensezi daca la sfarsit de saptamana ai vazut progreze. De exemplu, o data pe saptamana trebuie sa-ti permiti sa mananci desertul preferat. Daca ai ambitie si nu vrei sa incalci deloc regulile, atunci poti apela la recompnse ca: o sesiune de cumparaturi, un masaj, o noua tunsoare, orice care sa te motiveze.



Apeleaza la ajutor. De ce sa nu-i implici si pe prieteni sau pe cei din familie in dieta? Daca ai inclus in regim si sportul, suna-o pe cea mai buna prietena de fiecare data cand esti suparata ca nu ai rezultatele pe care le doresti sau apeleaza la optimismul si la sfaturile bune pe care ti le poate da un specialist in fitness sau nutritie. Cu alte cuvinte, apeleaza la orice crezi ca o sa te ajute.



Sursa www.perfecte.ro

vineri, 11 octombrie 2013

Soia - o alternativa sanatoasa?

Un subiect controversat care framanta lumea specialistilor in nutritie, dar si populatia in egala masura este consumul de soia. Soia a constituit inca din cele mai vechi timpuri o sursa esentiala de proteine pentru popoarele asiatice. 

Exista insa scoli de nutritie, in special occidentale care considera ca soia contine mari cantitati de toxine, acid fitic, substante fitoestrogene care influenteaza negativ in special functiile glandelor endocrine, produc tulburari de crestere si sunt cauza pubertatii precoce la copiii hraniti cu lapte de soia. 

Pe de alta parte, alimentatia foarte variata, cresterea greutatii corporale la copii si chiar accesul la informatie (necenzurata) sunt factori care au determinat debutul pubertar precoce. 

S-a observat si faptul ca populatia asiatica, o mare consumatoare de soia, este mai predispusa la cancer esofagian si gastric. Sustinatorii consumului de soia considera insa ca aceste boli grave apar datorita consumului excesiv de sare si carne de peste pregatit nedietetic.

In acelasi timp nu trebuie uitat faptul ca soia se consuma in cantitati mari in China si in Japonia unde incidenta bolilor cardiovasculare si a bolilor canceroase este mult mai mica decat in lumea apuseana. In plus studiile arara ca femeile care consuma in mod regulat produse pe baza de soia (cu aport mare de izoflavone) au un risc mai mic de cancer mamar.


Izoflavonele continute in soia au un rol important in lupta impotriva tumorilor:
-sunt antioxidanti puternici si deci reduc stresul oxidativ la nivel celular;
-previn formarea radicalilor liberi care modifica celula;
-au efect antiestrogenic, esential in profilaxia cancerului mamar si uterin;

In concluzie cei mai multi epidemiologii considera ca folosirea curenta a produselor din soia impreuna cu un mod de viata echilibrat (somn suficient, exercitiu fizic, consum suficient de apa) poate avea o influenta pozitiva asupra sanatatii individului.

Asadar se pot consuma produse din soia insa mare atentie la felul produsului. Pentru a fi benefica de proprietatile acestui aliment, soia trebuie cumparata sub forma de boabe si preparata in casa sub diverse feluri: supa, sote, piure, etc. Tot ce gasim in magazine sub forma de produse semipreparate sau conserve contin soia in cantitati mici si sunt foarte bogate in sare, aditivi alimentari si conservanti, toate aceste ingrediente fiind neindicate.

Sursa www.eva.ro

miercuri, 9 octombrie 2013

7 soluţii ca să înlocuieşti gustările nesănătoase cu cele fără calorii

Stiai că pentru orice gustare nesănătoasă există o altă variantă care asigură nutrienţi esenţiali organismului, iar în plus nu îţi va sabota dieta? Descoperă cu ce poţi să înlocuieşti gustările hipercalorice!

1. Înlocuieşte lipia cu beţişoare de legume proaspete
Ca să ai o gustare hipocalorică, dar şi sănătoasă este de preferat să înlocuieşti lipia pe care poate obişnuiai să o consumi cu hummus sau alte pateuri, că beţişoare de legume proaspete. Astfel, vei aduce un plus de vitamine, dar mult mai puţini carbohidraţi. Taie morcovi, tulpini de ţelină, castravete, gulie, ardei, ridichi sau alte legume pe care le preferi şi consumă-le cu sosurile/pateurile vegetale făcute în casă.

2. Înlocuieşte îngheţata din comerţ cu cea din banane congelate
Nimic nu se prepară mai simplu decât îngheţata din banane congelate, fără zahăr, smântână sau lapte. Trebuie să cureţi bananele şi să le păstrezi în pungi închise ermetic la congelator pentru momentele în care ai poftă de o îngheţată aromată. Vezi AICI cât de simplu şi de rapid o poţi prepara!

3. Înlocuieşte fulgii de ovăz cu quinoa
Dacă îţi place terciul de ovăz pe care să-l combini cu aromele tale preferate, află că poţi să înlocuieşti îngredientul de bază cu quinoa. Această cereală se fierbe repede, conţine proteine complete şi o sumedenie de minerale. 

4. Înlocuieşte chipsurile din comerţ cu popcorn făcut în casă
Păstrează la îndemână porumb pentru floricele pentru a-ţi face câte o porţie de popcorn atunci când pofteşti la ceva sărat şi crocant de genul chipsurilor.
Popcornul conţine mai puţine calorii şi grăsimi, iar în plus vei putea să adaugi singură o cantitate decentă de sare, fără să exagerezi. De asemenea, mai poţi să apelezi la varianta de chipsuri din mălai. 

5. Înlocuieşte dulciurile din comerţ cu ciocolata neagră
În loc să cumperi toate acele prăjiturele, napolitane sau alte minunăţii care au un conţinut exagerat de zahăr şi calorii este de preferat să-ţi potoleşti pofta de dulce cu ajutorul câtorva pătrăţele de ciocolată neagră. Mai poţi să-ţi faci acasă stafide învelite în ciocolată neagră ca să le păstrezi la îndemână. Vezi AICI cât de uşor se fac!

6. Înlocuieşte cartofii albi cu cei dulci 
Alegând cartofii dulci atunci când ai poftă de prăjeli vei aduce un plus de fibre şi vitamine (A, C, B6). În plus, vei tăia 20 de grame de carbohidraţi dacă faci cartofi dulci prăjiţi. O variantă şi mai sănătoasă ar fi aceea de a-i pune la cuptor după ce i-ai amestecat cu puţin ulei de măsline şi rozmarin. 

7. Înlocuieşte gălbenuşul din ouăle umplute cu piure de conopidă
Ca să reduci cantitatea de colesterol atunci când prepari ouăle umplute este de preferat să amesteci în umplutură piure de conopidă ca să înlocuieşti jumătate din gălbenuşurile pe care ar fi trebuit să le foloseşti. 


Sursa www.eva.ro

luni, 7 octombrie 2013

Fructele uscate, izvor de sănătate

Fructele uscate sunt foarte bogate în fibre şi minerale. Asociate cu alte alimente, îşi sporesc calităţile şi sunt recomandate pentru un mic-dejun sănătos.
Iată câteva combinaţii pe care le poţi face la masa de dimineaţa. Reţetele nu au multe calorii, în schimb asigură necesarulde proteine, vitamine şi minerale.

Combinaţie antistres
1 linguriţă de alune şi fistic (amestec), un iaurt degresat şi o lingură de miere consumate dimineaţa asigură organismului 15% din aportul zilnic de magneziu. Iaurtul ajută la digestie iar mierea are un efect calmant.

Anticolesterol
O altă sugestie pentru un mic dejun sănătos: 200 ml lapte de soia cu vanilie, 5 miezuri de nucă, 30 g fulgi de ovăz. Nucile conţin, printre altele, omega-3, fulgii de ovăz au fibre care diminuează absorbţia colesterolului în organism iar proteinele din soia scad nivelul colesterolului din sânge.

Pentru o piele frumoasă
Toarnă o cană de ceai verde fierbinte peste o lingură de afine şi 4 de caise uscate. Acoperă cana 2-3 minute, apoi mănâncă parfumatul mic dejun. Substanţele din afine reduc ridurile prin acţiunea asupra vaselor fine de sânge, ceaiul verde ajută la refacerea celulelor pielii iar beta-carotenul din caise dă strălucire pielii.

Sursa www.clickpentrufemei.ro

joi, 3 octombrie 2013

Tii regim de slabire, dar nu observi niciun rezultat? 4 sfaturi care sa te motiveze sa nu te dai batuta

Noi, femeile suntem mereu preocupate de felul in care aratam, iar acest lucru implica si o monitorizare atenta a greutatii corpului.  
In momentul in care sesizezi ca numarul kilogramelor este in urcare, te gandesti imediat la o dieta. AI insa o stratgie? Daca kilogramele se pun usor, trebuie sa stii ca este de doua ori mai greu sa scapi de ele, iar rabdarea trebuie sa se transforme in aliatul tau.

Iata in continuare cateva sfaturi care sa te mentina optimista pe toata durata dietei.

Trebuie sa fii realista. Inainte de a incepe orice fel de regim, trebuie sa ai in minte doua lucruri foarte importante: nicio schimbare nu se intampla peste noapte si nici nu vei reusi sa dai jos 20 de kilograme in doar cateva luni, sau mai bine zis nu vei reusi acest lucru cu o dieta sanatoasa.

Este foarte important deci sa incepi o dieta si sa ai stabilite in minte cateva obiective care sa te ghideze. Asigura-te ca ti-ai fixat niste tinte realiste, de exemplu sa dai jos 5 kilograme pe luna. Daca vei avea aceste rezultate, te vei mentine motivata pe toata durata regimului.

Nu cauta perfectiunea. Trebuie sa-ti scoti din minte cuvantul "perfectiune", dar si faptul ca exista "marimea perfecta" sau "forma perfecta".  Prin urmare, trebuie sa fi constienta ca te vei confrunta si cu esecuri. Nu e usor sa-ti schimbi obiceiurile, iar daca problemele cu greutatea sunt din ce in ce mai dese trebuie sa incepi sa inlocuiesti dietele cu un stil de viata sanatos. 

Daca pe timpul regimului vei vrea sa te dai batuta doar pentru ca ai mancat ceva care iti era interzis, trebuie sa o iei ca atare si sa mergi mai departe. Nu este sfarsitul lumii si nu trebuie sa renunti din aceasta cauza la toate rezultatele de pana acum.

Recompenseaza-ti victoriile. Creeaza-ti un sistem prin care sa te recompensezi daca la sfarsit de saptamana ai vazut progreze. De exemplu, o data pe saptamana trebuie sa-ti permiti sa mananci desertul preferat. Daca ai ambitie si nu vrei sa incalci deloc regulile, atunci poti apela la recompnse ca: o sesiune de cumparaturi, un masaj, o noua tunsoare, orice care sa te motiveze.

Apeleaza la ajutor. De ce sa nu-i implici si pe prieteni sau pe cei din familie in dieta? Daca ai inclus in regim si sportul, suna-o pe cea mai buna prietena de fiecare data cand esti suparata ca nu ai rezultatele pe care le doresti sau apeleaza la optimismul si la sfaturile bune pe care ti le poate da un specialist in fitness sau nutritie. Cu alte cuvinte, apeleaza la orice crezi ca o sa te ajute.

Sursa www.perfecte.ro