Subscribe:

Ads 468x60px

vineri, 8 noiembrie 2013

Cum sa te saturi cu calorii putine

Densitatea energetica a unui aliment reprezinta, de fapt, numarul de calorii continut pe unitatea de greutate. Alimentele bogate in grasimi au densitate energetica crescuta, unitatea de greutate de aliment contine un numar important de calorii. Alimentele care contin multa apa si fibre au o densitate energetica scazuta , intrucat contin o cantitate mica de calorii pe unitatea de greutate. Nu toate alimentele cu densitate energetica crescuta au continut ridicat de grasimi(zaharul, de exemplu, are densitate energetica mare), dupa cum nu toate alimentele care contin multe fibre au densitate energetica scazuta.

Imaginati-va ca unitate de masura o ceasca cu dimensiunea de un sfert dintr-o ceasca normala pe care o umpleti cu stafide. Apoi imaginati-va o unitate de masura cu dimensiunea a doua cesti pe care o umpleti cu struguri.
Ambele unitati contin o cantitate relativ egala de fibre si aproximativ 100 de calorii, dar cantitatea de aliment consumata este de 8 ori mai mare in cazul strugurilor.

Va puteti pune intrebarea cum se intampla acest lucru, deoarece stafidele sunt de fapt struguri deshidratati. Prin deshidratare se pierde cea mai mare parte a aper pe care o contin. Aceasta apa continuta de fruct creste volumul alimentului consumat, dar nu si numarul de calorii. Stafidele au densitate energetica mai mare decat strugurii. Straduiti-va sa includeti in regimul dumneavoastra cat mai multe alimente cu densitate energetica scazuta. 

Sursa www.eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu