Subscribe:

Ads 468x60px

marți, 12 noiembrie 2013

3 fructe de toamnă pe care să le incluzi în dietă

Fructele nu ar trebui să lipsească din dieta de zi cu zi, întrucât conțin din plin substanțe nutritive, care ajută la buna funcționare a organismului. Și pentru că este toamnă, iată pentru ce fructe să optezi!

Merele ajută digestia
O zicală veche spune că un măr pe zi ține doctorul la distanță. Acest lucru a fost dovedit științific de către cercetători din întreaga lume. Bogate în antioxidanți puternici, precum quercitină, catechine, florizine și acizi clorogenici, merele apară organismul de cancer, previn formarea pietrelor la rinichi și scad colesterolul “rău” din sânge. De asemenea, merele ajută la digestie și previn constipația, grație pectinei care se găsește în coaja acestor fructe.

Strugurii reduc colesterolul
Strugurii au numeroase beneficii asupra organismului. În coaja babelor de struguri se află un antioxidant puternic cunoscut sub numele de resveratrol, care menține sănătatea sistemului cardiovascular, prin reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge, scăderea colesterolului “rău”și menținerea tensiunii arteriale în limite normale. În plus, strugurii sunt de preferat în locul dulciurilor, deoarece ajută la reglarea tranzitului intestinal și prelungesc senzația de sațietate.

Kiwi întărește sistemul imunitar
O cantitate mare de vitamina C în organism previne apariția răcelii sau a gripei, deoarece susține sistemul imunitar. Fructele care conțin din plin vitamina C sunt citricele, însă nici kiwi nu stă rău la acest capitol. În plus, kiwi menține nivelul glucozei din sânge sub control, previne apariția astmului și reduce riscul formării cheagurilor de sânge.

Sursa www.clickpentrufemei.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu