Subscribe:

Ads 468x60px

joi, 18 iulie 2013

Vrei să slăbești? Porționează corect alimentele!

Controlul porţiilor este un concept destul de important atunci când încerci să pierzi în greutate şi să te menţii. Nu este nevoie să ţii minte nişte cantităţi standard!
În schimb, foloseşte-te de indicii vizuale comune, pentru a-ţi aminti „dimensiunile” de servire recomandate. Compară de exemplu cantitatea de alimente cu mărimea unei mingi de tenis, cu a unui puc de hochei sau cu cea a unor zaruri mai mari.

Un ardei de dimensiuni medii este aproximativ de mărimea unei mingi de baseball și egal cu o porţie de legume. Deși nu toate alimentele se potrivesc perfect cu astfel de repere vizuale, această metodă te poate ajuta să judeci mai bine dimensiunile porţiilor, şi astfel, să scazi în greutate.

Fructele
Un măr mic este de aproximativ aceeași mărime cu o minge de tenis este egal cu o porţie de fructe, sau aproximativ 60 de calorii. Același lucru este valabil şi pentru o portocală medie, cu aproximativ 60 de calorii.

Alte fructe: poţi consuma o banană micuţă, 15 cireşe, 2 căni de căpşuni, jumătate de cană de suc de fructe.

Legumele
O jumătate de cană de morcovi fierţi este aproximativ egală cu o jumătate de minge de baseball și egală cu o porţie de legume sau aproximativ 25 de calorii. Totuţi, poți mânca o cantitate mai mare de legume cu frunze. Două ceşti de spanac au doar 25 de calorii.

Alte legume: 2/3 de cană de mazăre, 1/3 de cană suc de roşii, 3/4 de cană de dovlecei

Carbohidraţii
O jumătate de cană de paste fierte, integrale, este de aproximativ aceeași mărime cu un puc de hochei și este egală cu o porţie normală de carbohidraţi sau aproximativ 70 de calorii. Dacă nu îţi plac pastele, orezul brun este un substitut perfect. Poţi mânca 1/3 cană de orez brun, fiert, cu doar 70 de calorii.

Alţi carbohidraţi: 3/4 de cană de cereale, 8 biscuiţi din cereal integrale, 1 brioşă mică.

Proteinele / lactatele
Brânza degresată ar trebui să consumată având în minte imaginea a patru zaruri sau gândindu-te la 110 de calorii.                            

Alte lactate: 2/3 de cană de brânză de vaci, 1 ceaşcă de lapte, 1 ceaşcă de lapte de soia, 2/3 de cană de iaur degresat.

Sursa www.clickpentrufemei.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu