Subscribe:

Ads 468x60px

joi, 11 iulie 2013

Dieta potrivita pentru corpul tau


Reguli pentru o dieta sanatoasa : 
1.Cunoaste-ti mai intai corpul, inainte de a te compara cu alte persoane. Cand stii cum functioneaza corpul tau, este mai usor sa-i oferi ce-i trebuie. 



2. Consuma in fiecare zi mancare sanatoasa, precum fructe si legume, iar prajituri si chips-uri doar din cand in cand. 

3. Cand stai la masa concentreaza-te la mancarea ta. Mananca incet si gandeste-te ce gust are si cum se simte. Imagineaza-ti ca te saturi cu fiecare imbucatura luata. 
Procedand astfel, vei savura mancarea si te vei simti satula. 

4. Nu te astepta sa slabesti sarind peste mese. Organismul tau se simte infometat, iar metabolismul tau incetineste si depoziteaza nutrientii si grasimile pe care in mod normal le-ar arde. Pentru un metabolism eficient, cel mai bine este sa iei trei mese nu foarte incarcate si hranitoare pe zi, si doua gustari intre mese. 

5.Consuma alimente ce contin carbohidrati, precum cereale integrale, paste fainoase si legume ; ele iti mentin nivelul zaharului din sange astfel incat sa ai suficienta energie, plus ca iti confera sanatate. 

6.Cand ai pofta de cartofi prajiti sau de prajituri, poti lua cate o portie mica din cand in cand, atata timp cat tii cont de cele cinci obiceiuri sanatoase mentionate mai sus.


Sursa www.flu.ro 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu