Subscribe:

Ads 468x60px

miercuri, 31 iulie 2013

Conteaza cand mananci. Afla ce spun studiile!

Fie ca este vorba de adoptarea unei diete hipocalorice sau pur si simplu de infometare propriu-zisa, in acceptiunea majoritatii femeilor acest lucru pare sa fie principalul mijloc prin care intentioneaza sa scape de kilogramele in plus in cel mai scurt timp. Mai mult decat atat, tratamentele de slabire bazate pe pastile si prafuri produse si comercializate de diferite companii specializate peste noapte in nutritie si slabire par sa fie, de asemenea, o metoda populara in randul persoanelor apasate de povara kilogramelor in plus. Asadar, diminuarea cantitatii de alimente si excluderea totala din alimentatie a anumitor produse cu o componenta nutritionala mai bogata sunt percepute drept pasii esentiali pentru succesul unei diete de slabire.

Drept urmare a acestui comportament specific, bolile de nutritie precum bulimia sau anorexia au ajuns la fel de populare precum dietele de slabire, afectand, in mod particular, adolescentele.

Rezultatele studiului - timpul, aliatul tau in dieta
Fiecare organism are un ceas. Functiile organismului, muschii, metabolismul, tranzitul intestinal - toate acestea functioneaza diferit, in functie de cursul acestui ceas. Cand orarul nu este respectat, dezechilibrele apar.

De aceea, orele la care iei masa si modul in care iti structurezi programul alimentar in functie de momentele orare ale zilei sunt factori esentiali in mentinerea unui corp sanatos si prevenirea aparitiei kilogramelor in plus sau a dezechilibrelor metabolice. In fapt, explicatia este simpla: ceasul natural al organismului si ritmul acestuia de functionare au o influenta covarsitoare asupra tuturor proceselor desfasurate de catre organism. Daca ritmul de functionare nu este respectat, dezechilibrele apar si acestea antreneaza, la randul lor, multiple schimbari nefaste in intregul sistem.

Asadar, stabilirea unui program alimentar fix, reprezentat de trei mese principale si doua gustari intre acestea, desfasurat pe perioada unei zile, este, conform studiul, principalul factor care te ajuta sa previi aparitia kilogramelor in plus. Conform cercetatorilor, beneficiile "cronometrarii" programului alimentar sunt multiple si de o importanta aparte:

- prevenirea obezitatii;
- mentinerea unui ritm normal de functionare a organismului;
- prevenirea bolilor care afecteaza ficatul;
- prevenirea afectiunilor sistemului digestiv;
- mentinerea unui ritm metabolic activ, normal;
- prevenirea cresterii nivelului de colesterol;
- reglarea productiei de glucoza;
- mentinerea tonusului muscular.
-slabire rapida si sanatoasa

Conteaza si ceea ce mananci
Orele la care alegi sa iei masa sunt, intr-adevar, esentiale, pentru echilibrul ciclului metabolic al organismului tau, insa acest aspect nu exclude atentia pe care trebuie sa o acorzi modului in care alegi alimentele pe care le consumi. In acest sens, respectarea regulilor elementare de nutritie este de ajuns pentru a nu avea grija kilogramelor in plus. Exclude din alimentatia ta grasimile nesanatoase, alimentele procesate, zaharurile sintetice, alimentatia de tip fast food, fainoasele si renunta la nesanatoasele si haoticele "rontaieli" dintre mese. Lasa-i timp organismului tau sa digere si sa asimileze hrana pe care i-o furnizezi si educa-l dupa o anumita disciplina a orelor si a cantitatii, care sa avantajeze tipul de metabolism pe care il ai. Nu uita ca e mult mai simplu sa previi aparitia kilogramelor in plus, decat sa scapi de acestea.

Sursa www.divahai.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu