Subscribe:

Ads 468x60px

marți, 23 iulie 2013

Slăbeşte cu proteine!

Vrei să slăbeşti, dar fără să-ţi afectezi musculatura şi tonusul. Urmează dieta noastră bogată în proteine şi vei vedea că este posibil.

De ce proteine?
Pentru asimilarea proteinelor, organismul are nevoie de multă energie. Circa 25% din substanţele proteice sunt arse imediat după ce au fost consumate, faţă de doar 3% în cazul grăsimilor. În plus, proteinele te satură pentru mai mult timp: consumând o porţie de mâncare bogată în proteine, nu îţi va mai fi foame timp de multe ore. Testele stiinţifice au demonstrat că numărul de calorii arse de organism e de două ori mai mare după ce mănânci alimente ce conţin proteine decât după o gustare normală.

Pentru aperitiv
Salată de castravete cu lămâie şi mentă

Ingrediente:
1 castravete
1 linguriţă de smântână light
3 frunze de mentă, de preferat proaspete
1 lămâie
1 linguriţă de ulei de măsline
sare, piper

Spală castravetele, curăţă-l de coajă şi taie-l în două jumătăţi. Taie felii una dintre jumătăţi şi aşază-le pe fundul unui castron de salată. Scoate seminţele din cealaltă jumă-tate de castravete, apoi tai-o în fâşii pe lungime. Pregăteşte sosul amestecând smântâna cu sare, piper, menta mărunţită, zeamă de lămâie şi un strop de ulei, de preferat de măsline. Înmoaie fâşiile de castravete în sosul rezultat şi aşază-le apoi peste feliile din bolul pentru salată.

Sursa www.unica.ro


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu