Subscribe:

Ads 468x60px

miercuri, 31 iulie 2013

Conteaza cand mananci. Afla ce spun studiile!

Fie ca este vorba de adoptarea unei diete hipocalorice sau pur si simplu de infometare propriu-zisa, in acceptiunea majoritatii femeilor acest lucru pare sa fie principalul mijloc prin care intentioneaza sa scape de kilogramele in plus in cel mai scurt timp. Mai mult decat atat, tratamentele de slabire bazate pe pastile si prafuri produse si comercializate de diferite companii specializate peste noapte in nutritie si slabire par sa fie, de asemenea, o metoda populara in randul persoanelor apasate de povara kilogramelor in plus. Asadar, diminuarea cantitatii de alimente si excluderea totala din alimentatie a anumitor produse cu o componenta nutritionala mai bogata sunt percepute drept pasii esentiali pentru succesul unei diete de slabire.

Drept urmare a acestui comportament specific, bolile de nutritie precum bulimia sau anorexia au ajuns la fel de populare precum dietele de slabire, afectand, in mod particular, adolescentele.

Rezultatele studiului - timpul, aliatul tau in dieta
Fiecare organism are un ceas. Functiile organismului, muschii, metabolismul, tranzitul intestinal - toate acestea functioneaza diferit, in functie de cursul acestui ceas. Cand orarul nu este respectat, dezechilibrele apar.

De aceea, orele la care iei masa si modul in care iti structurezi programul alimentar in functie de momentele orare ale zilei sunt factori esentiali in mentinerea unui corp sanatos si prevenirea aparitiei kilogramelor in plus sau a dezechilibrelor metabolice. In fapt, explicatia este simpla: ceasul natural al organismului si ritmul acestuia de functionare au o influenta covarsitoare asupra tuturor proceselor desfasurate de catre organism. Daca ritmul de functionare nu este respectat, dezechilibrele apar si acestea antreneaza, la randul lor, multiple schimbari nefaste in intregul sistem.

Asadar, stabilirea unui program alimentar fix, reprezentat de trei mese principale si doua gustari intre acestea, desfasurat pe perioada unei zile, este, conform studiul, principalul factor care te ajuta sa previi aparitia kilogramelor in plus. Conform cercetatorilor, beneficiile "cronometrarii" programului alimentar sunt multiple si de o importanta aparte:

- prevenirea obezitatii;
- mentinerea unui ritm normal de functionare a organismului;
- prevenirea bolilor care afecteaza ficatul;
- prevenirea afectiunilor sistemului digestiv;
- mentinerea unui ritm metabolic activ, normal;
- prevenirea cresterii nivelului de colesterol;
- reglarea productiei de glucoza;
- mentinerea tonusului muscular.
-slabire rapida si sanatoasa

Conteaza si ceea ce mananci
Orele la care alegi sa iei masa sunt, intr-adevar, esentiale, pentru echilibrul ciclului metabolic al organismului tau, insa acest aspect nu exclude atentia pe care trebuie sa o acorzi modului in care alegi alimentele pe care le consumi. In acest sens, respectarea regulilor elementare de nutritie este de ajuns pentru a nu avea grija kilogramelor in plus. Exclude din alimentatia ta grasimile nesanatoase, alimentele procesate, zaharurile sintetice, alimentatia de tip fast food, fainoasele si renunta la nesanatoasele si haoticele "rontaieli" dintre mese. Lasa-i timp organismului tau sa digere si sa asimileze hrana pe care i-o furnizezi si educa-l dupa o anumita disciplina a orelor si a cantitatii, care sa avantajeze tipul de metabolism pe care il ai. Nu uita ca e mult mai simplu sa previi aparitia kilogramelor in plus, decat sa scapi de acestea.

Sursa www.divahai.ro

luni, 29 iulie 2013

9 fructe care au mult zahăr şi nu te ajută la slăbit dacă exagerezi cu ele

Fructele constituie combustibilul necesar pentru sănătatea celulelor din corp. Însă, atunci când le consumi în cantităţi exagerate, unele dintre ele pot să favorizeze acumularea kilogramelor în plus.

Zaharurile simple pe care le găsim în fructe şi legume sunt esenţiale pentru sănătatea organismului. Acestea furnizează organismului un aport însemnat de nutrienţi şi împiedică depunerea grăsimilor atunci când sunt consumate în cantităţi moderate şi în cadrul unui regim alimentar echilibrat. Ele sunt cu atât mai benefice pentru organism, cu cât sunt consumate în stare 100% crudă. 

Ce beneficii aduce consumul moderat de fructe asupra organsimului
curăţă organismul
fortifică tiroida şi glandele suprarenale
favorizează eliminarea toxinelor
îmbunătăţesc digestia
au diverse proprietăţi curative, datorită substanţelor benefice pe care le conţin.

Însă, atunci când îţi faci probleme legate de greutatea corporală trebuie să ştii că anumite fructe au un conţinut mai ridicat de zahăr şi nu sunt recomandate spre a fi consumate în cantităţi exagerate. În condiţiile în care mănânci sănătos, echilibrat orice nutriţionist îţi va recomanda şi consumul a două porţii de fructe pe zi. Important este ca atunci când alegi fructele mai bogate în zahăr să nu le consumi în cantităţi mari.

Fructele cu cel mai mare conţinut de zahăr
1. Strugurii au 18,1 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
2. Bananele bine coapte au 15,6 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
3.Mango are 14,8 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
4.Cireşele au 14,6 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
5.Merele au 13,3 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
6.Ananasul are 11,9 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
7 Kiwi are 10,5 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
8 Perele au 10,5 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
9.Rodia are 10,1 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.

Fructe cu cel mai mic conţinut de zahăr
La polul opus există varietăţi de fructe care sunt recunoscute pentru cantitatea lor mică de zaharuri, prin urmare le poţi consuma în siguranţă atunci când urmezi o cură de slăbire. Iată care sunt acestea:

lime sau lămâile verzi au 0,4 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
lâmâile care au 2,5 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
căpşunile au 5,8 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
grepfrutul are 6,2 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
smochinele proaspete au 6,9 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.
afinele au 7,3 grame de zahăr la 100 de grame de fruct.

Sursa www.eva.ro

Ardeiul gras te scapă de 3 kg în 3 zile

Dacă vrei să scapi de kilogramele acumulate peste greutatea normală fără să-ți periclitezi sănătatea, poți recurge la dieta cu ardei gras. Bogat în vitamine, ardeiul gras are capacitatea de a arde grăsimile acumulate în corp.
Îl putem cumpăra în orice sezon, de la piaţă sau din hipermarket. Indiferent că este roşu sau verde, capia sau gras, ardeiul ne ajută să ne redobândim silueta. Cercetătorii de la Universitatea din Bruxelles au descoperit că ardeiul gras conţine o substanţă capabilă să ardă grăsimile din corp.

Patru reguli de bază
-dimineaţa, pe stomacul gol, bea o cană de ceai de gălbenele în care adaugă puţin ardei iute tocat

-după aceea mănâncă puţină brânză nesărată

-după 20 de minute, consumă trei ardei graşi cu brânză de vaci sau cu două ouă fierte şi beţi un pahar cu apă

-cu o oră înainte de cină, mănâncă un ardei gras, iar la cină consumă o salată de legume în care adaugă şi ardei gras. La final, bea un pahar cu apă.

Sursa www.clickpentrufemei.ro

vineri, 26 iulie 2013

Regimul si miscarea in programul de slabire

Cand vine vorba de silueta si de aspectul fizic orice femeie este in stare de orice compromis, indiferent ca este unul costisitor, usor sau dureros.
In toate revistele de sanatate, citim acelasi lucru: miscarea si stilul de viata sanatos sunt cele mai bune modalitati prin care putem scapa de kilogramele nedorite si ne putem mentine la limita normalului si a frumusetii.
Aceste doua sfaturi sunt foarte utile si bune de urmat daca intradevar vreti sa aveti o silueta de invidiat.
Stiu ca toate visam la talia aceea de viespe, pe care numai in filme si reviste o vedem, insa trebuie sa stiti ca acolo nu esta vorba doar de photoshop sau de trucaje. Si noi ne putem mandri cu o silueta de vis, daca stim sa ne intretinem corect organismul si corpul.
Regimul alimentar moderat este baza oricarui tratament de intretinere: incepe la primele ore ale diminetii, se continua pe tot parcursul zilei si se incheie inainte de ora 20:00.
Pentru prima parte a diminetii, este recomandat sa consumati multe fructe, care au rolul de a energiza organismul si de a asigura necesarul de vitamine si elemente nutritive protectoare pentru durata intregii zi.
Sunt convinsa ca toata lumea v-a sfatuit sa renuntati la alimentele pe care le consumati inainte, si anume, la paine, paste, cartofi sau dulciuri.
Trecerea aceasta brusca de la un regim sarac in calorii si proteine va poate afecta organismul serios, daca nu o faceti asa cum trebuie. 
Toate etapele se fac treptat, pe masura evolutiei si starii dumneavoastra de sanatate. Sfatul femei-moderne este sa nu renuntati brusc la aceste alimente, ci sa le consumati in mod treptat, din ce in ce mai putin, pana ce intr-un final veti reusi sa le scoateti de tot din alimentatia zilnica.
Pe langa tot acest “efort” alimentar, trebuie sa depuneti si un efort fizic, care are rolul de a modela ceea ce regimul alimentar va creea pe parcursul dietei.
Sunt recomandate miscarile efectuate in timpul sedintelor de aerobic, precum si cele de fitness sau masaj.
Nu este nevoie sa mergeti la sala, sa trageti de fiare pana la epuizare. Trebuie sa va modelati corpul intr-un mod placut si finut, nu sa va definiti grupele de muschi, ca in cazul culturistilor.
Pe langa beneficiile fizice, sportul trebuie sa va aduca si satisfactii morale: cand mergeti la fitness, la alergat sau la masaj, trebuie in primul rand sa va placa activitatea aleasa si sa o priviti ca pe o modalitate de relaxare, nicidecum de nevoie.
Numai tinand cont de stilul de viata sanatos, in care includeti regimul alimentar si miscarea, va veti putea bucura in timp de o silueta de invidiat.

Sursa www.flu.ro

joi, 25 iulie 2013

"Ingredientele" unui regim de slabit eficient

Una dintre principalele preocupari care ne dau batai de cap si ne streseaza zi de zi, pe noi, femeile, este silueta. Cine nu si-ar dori o silueta ca a Angelinei Jolie sau un corp de felina ca cel al celebrei Naomi Campbell ? Reteta unei siluete de invidiat este simpla : o dieta echilibrata si putina miscare sunt principalele ingrediente care nu vor da gres. 

Desigur nu trebuie sa lipseasca ambitia si optimismul..si spun asta pentru ca multe dintre femeile care iau hotararea de a tine o dieta,de a face sport si de avea in acelasi timp grija si de sanatate, renunta pe parcurs , din diverse motive: financiare, lipsa timpului liber, sau lipsa increderii in rezultate. Propun ca inainte de toate, sa fim mult mai increzatoare in noi insine , sa punem suflet si speranta in ceea ce facem si nu in ultimul rand sa nu uitam ca...pentru o femeie care stie ce vrea, nimic nu este imposibil. Acum ca partea cu moralul s-a rezolvat,sa trecem la lucruri ceva mai practice.

Regimul alimentar indicat pentru mentinerea siluetei nu este unul de maxima strictete ca in cazul unei diete.Sa nu uitam ca vrem sa ne mentinem in forma , nu sa slabim, iar in cazul acesta lucrurile se simplifica. Un regim bazat pe consumul de fructe, legume , carne de pasare , vita sau peste ( fierte sau la gratar ) si apa ,preferabil apa plata, nu numai k ajuta la mentinerea unei siluete, ajuta si la mentinerea in organism a mineralelor si a proteinelor, intarind astfel sistemul imunitar. Incercati pe cat puteti sa evitati prajelile sau mancarea de la fast-food, acestea nu numai k ingrasa, dar in timp pot provoca aparitia ulcerului gastric , precum si a neplacutei celulite. 

Regimul alimentar creeaza, sportul modeleaza...acesta este parerea mea vis a vis de o silueta impecabila. 30 minute de jogging in fiecare seara,in aer liber sau 20 minute de fitness la sala sunt suficiente pentru a-ti pastra tonusul. O alta metoda la fel de practica si mai placuta este dansul.
O alimentatie sanatoasa, un stil de viata echilibrat si gandirea pozitiva sunt principalele componente ale unei siluete de vis.

Sursa www.flu.ro

miercuri, 24 iulie 2013

Dieta cu porumb fiert: Slăbeşte româneşte, 5 kilograme în 10 zile

Porumbul fiert ne aduce aminte de copilărie, ne face meniul de seară mai uşor şi rapid de pregătit şi ne încântă, pentru că îl asociem cu vara şi vacanţa. Porumbul fiert poate fi un aliat în cura de slăbire şi lupta cu kilogramele în plus. Iată cum se slăbeşte româneşte, 5 kilograme în 10 zile cu dieta cu porumb fiert.

Când vine vorba de diete şi cure de slăbire eficiente, porumbul fraged, servit ca garnitură poate deveni un aliat puternic. Ţine de foame şi conţine mulţi nutrienţi de care organismul ţău are nevoie pentru a funcţiona normal şi a scăpa de kilogramele în plus.

Consumat simplu, ca porumb fiert la cină sau la prânz, pe grătar, în weekend cu prietenii care consumă carne şi grăsimi, sau ca garnitură sănătoasă, înlocuind nocivii cartofi prăjiţi, porumbul fiert poate face minuni în diete.

Porumbul conţine carbohidraţi, dar un ştiulete sănătos nu depăşeşte 100 de calorii, ceea ce înseamnă că te poţi răsfăţa cu o cină uşoară, de sezon, care este şi delicioasă, nu doar de slăbit.

În plus, porumbul fiert conţine fibre alimentare, proteine sănătoase, luteină şi zeaxantină, importante în sănătatea ochilor şi a ţesuturilor. Dacă nu îl asezonaţi cu sosuri grele, maioneză sau unt, porumbul fiert este săţios şi sănătos.

Ce conţine o porţie de porumb fiert şi cum te ajută să slăbeşti?
Carbohidraţii sunt esenţiali
Deşi noţunea de carbohidraţi într-o dietă sună ciudat, aceştia sunt esenţiali pentru buna funcţionare a organismului. Un adult are nevoie zilnic de circa 130 de carbohidraţi pentru ca organismul său să funcţioneze normal. Un ştiulete de porumb fiert conţine cam 30 de carbohidraţi, ceea ce înseamnă că dacă vrei să slăbeşti, poţi înlocui masa de seară cu porumb fiert, plin de fibre săţioase.

Proteine bune, grăsimi puţine
Porumbul conţine proteine, care acţionează ca un combustibil pentru metabolism, dar, în acelaşi timp, are un conţinut scăzut de grăsimi, ceea ce îl face mai eficient şi hrănitor decât o friptură grasă.

Fibre vegetale
Porumbul fiert conţine fibre vegetale, care menţin senzaţia de saţietate şi te fac să mănânci mai puţin. În plus, fibrele te ajută să menţii glicemia în limite normale şi menţine colesterolul la un nivel acceptabil.

Potasiu
Porumbul fiert conţine şi potasiu, necesar pentru buna funcţionare a muşchilor, inimii şi a echilibra cantitatea de apă reţinută de corp.

Vitamina A
Această vitamină este un antioxidant natural foarte important pentru sănătatea ta şi funcţionarea corectă a organismului, pentru un metabolism rapid, care te ajută să slăbeşti uşor.

Fiert
Număr de calorii moderat, multe fibre, vitamine, potasiu şi antioxidanţi, toate într-un gust delicios, cu iz de vacanţă din copilărie.

Porumbul nu conţine gluten, deci poate fi consumat şi de cei cu intoleranţă sau boala celiacă şi înlocuieşte cu succes orezul, grâul şi alte cereale cu gluten.

Porumbul fiert conţine antioxidanţi sănătoşi, care portejează organismul: beta caroten, luteină, xantine, vitamina A, acid ferulic. Bioflavonoidele vegetale ajută în prevenirea apariţiei mai multor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de plămân, cancerul cavităţii bucale şi cancerul de colon, dar şi în ameliorarea bolilor inflamatorii.

Porumbul fiert aduce organismului un aport de vitamine din complexul B şi minerale esenţiale ca zinc, magneziu, cupru, fier şi mangan.

Sursa www.unica.ro

marți, 23 iulie 2013

Slăbeşte cu proteine!

Vrei să slăbeşti, dar fără să-ţi afectezi musculatura şi tonusul. Urmează dieta noastră bogată în proteine şi vei vedea că este posibil.

De ce proteine?
Pentru asimilarea proteinelor, organismul are nevoie de multă energie. Circa 25% din substanţele proteice sunt arse imediat după ce au fost consumate, faţă de doar 3% în cazul grăsimilor. În plus, proteinele te satură pentru mai mult timp: consumând o porţie de mâncare bogată în proteine, nu îţi va mai fi foame timp de multe ore. Testele stiinţifice au demonstrat că numărul de calorii arse de organism e de două ori mai mare după ce mănânci alimente ce conţin proteine decât după o gustare normală.

Pentru aperitiv
Salată de castravete cu lămâie şi mentă

Ingrediente:
1 castravete
1 linguriţă de smântână light
3 frunze de mentă, de preferat proaspete
1 lămâie
1 linguriţă de ulei de măsline
sare, piper

Spală castravetele, curăţă-l de coajă şi taie-l în două jumătăţi. Taie felii una dintre jumătăţi şi aşază-le pe fundul unui castron de salată. Scoate seminţele din cealaltă jumă-tate de castravete, apoi tai-o în fâşii pe lungime. Pregăteşte sosul amestecând smântâna cu sare, piper, menta mărunţită, zeamă de lămâie şi un strop de ulei, de preferat de măsline. Înmoaie fâşiile de castravete în sosul rezultat şi aşază-le apoi peste feliile din bolul pentru salată.

Sursa www.unica.ro


luni, 22 iulie 2013

Dieta care te pregateste pentru plaja. Slabeste 5 kilograme in 2 saptamani fara sa te infometezi

Vara este cea mai buna perioada pentru a scapa de kilogramele in plus, deoarece, indiferent de stilul tau de viata, tinzi sa te hidratezi mai des si sa faci mai multa miscare. Daca vrei sa afli cum poti grabi procesul de slabire, citeste mai jos despre o dieta sanatoasa, dar eficienta, de vara.
Dieta ta de vara ar trebui sa includa neaparat multe verdeturi, legume si fructe. Acestea te vor ajuta sa slabesti, sa-ti detoxifici corpul, sa ramai in forma si sa fii sanatoasa.

Salatele facute din legume proaspete sunt delicioase si bogate in vitamine. In plus, sunt posibile sute de retete, cu zeci de ingrediente delicioase. Poti experimenta, practic, la nesfarsit, cu combinatii de salata, rucola, castraveti, rosii, branza, oua, nuci, somon, pui etc.

Opteaza pentru dieta de vara pe care ti-o propunem mai jos si bucura-te de rezultatele ei grozave!

Saptamana 1:
Singurele lichide permise sunt apa si ceaiul verde. Daca simti nevoia, poti bea insa si un litru de iaurt dietetic in timpul zilei. 

Mic-dejun: bea un pahar de apa calduta cu lamaie cu 30 de minute inainte sa mananci. Apoi prepara-ti o salata de fructe cu mere verzi, pere si portocale. Fa-ti un dressing din iaurt degresat.

Pranz si cina: fa-ti o salata proaspata cu legumele tale preferate si foloseste ulei de masline sau sucul de la o lamaie ca dressing. Exceptie: cartofii.

Saptamana 2:
Mananca la fel, dar adauga 100 de grame de carne slaba la pranz. In continuare, singurele lichide permise sunt apa si ceaiul verde. 

Sursa www.perfecte.ro

joi, 18 iulie 2013

Vrei să slăbești? Porționează corect alimentele!

Controlul porţiilor este un concept destul de important atunci când încerci să pierzi în greutate şi să te menţii. Nu este nevoie să ţii minte nişte cantităţi standard!
În schimb, foloseşte-te de indicii vizuale comune, pentru a-ţi aminti „dimensiunile” de servire recomandate. Compară de exemplu cantitatea de alimente cu mărimea unei mingi de tenis, cu a unui puc de hochei sau cu cea a unor zaruri mai mari.

Un ardei de dimensiuni medii este aproximativ de mărimea unei mingi de baseball și egal cu o porţie de legume. Deși nu toate alimentele se potrivesc perfect cu astfel de repere vizuale, această metodă te poate ajuta să judeci mai bine dimensiunile porţiilor, şi astfel, să scazi în greutate.

Fructele
Un măr mic este de aproximativ aceeași mărime cu o minge de tenis este egal cu o porţie de fructe, sau aproximativ 60 de calorii. Același lucru este valabil şi pentru o portocală medie, cu aproximativ 60 de calorii.

Alte fructe: poţi consuma o banană micuţă, 15 cireşe, 2 căni de căpşuni, jumătate de cană de suc de fructe.

Legumele
O jumătate de cană de morcovi fierţi este aproximativ egală cu o jumătate de minge de baseball și egală cu o porţie de legume sau aproximativ 25 de calorii. Totuţi, poți mânca o cantitate mai mare de legume cu frunze. Două ceşti de spanac au doar 25 de calorii.

Alte legume: 2/3 de cană de mazăre, 1/3 de cană suc de roşii, 3/4 de cană de dovlecei

Carbohidraţii
O jumătate de cană de paste fierte, integrale, este de aproximativ aceeași mărime cu un puc de hochei și este egală cu o porţie normală de carbohidraţi sau aproximativ 70 de calorii. Dacă nu îţi plac pastele, orezul brun este un substitut perfect. Poţi mânca 1/3 cană de orez brun, fiert, cu doar 70 de calorii.

Alţi carbohidraţi: 3/4 de cană de cereale, 8 biscuiţi din cereal integrale, 1 brioşă mică.

Proteinele / lactatele
Brânza degresată ar trebui să consumată având în minte imaginea a patru zaruri sau gândindu-te la 110 de calorii.                            

Alte lactate: 2/3 de cană de brânză de vaci, 1 ceaşcă de lapte, 1 ceaşcă de lapte de soia, 2/3 de cană de iaur degresat.

Sursa www.clickpentrufemei.ro

miercuri, 17 iulie 2013

Slabeste 2 kg in doua saptamani

Luni:
La pranz: Orez cu rosii (360 cal): 70 g orez, gatite cu 200 g rosii de busuioc si o lingurita de ulei extravirgin, se orneaza cu frunze de busuioc, 80 g prosciutto degresat (116 cal), 200 g pepene galben.
La cina:
Salata asiatica (305 cal): 150 g vitel file macerat, timp de o ora, in suc de lamaie si ulei de masline (cate o lingurita), carnea se feliaza si se prepara pe gratar. Salata: castravete, salata verde, laptuci, ardei gras rosu, usturoi, frunze de busuioc, sos de soia, ulei de masline, seminte presarate deasupra, dupa ce s-a amestecat. Mai poti manca: 50 g paine (135 cal), salata de fructe proaspete de sezon (200 g =80 cal)
Marti:
La pranz:
Spaghete cu scoici (373 cal): 70 g paste, gatite cu 50 g scoici, usturoi si o lingurita de ulei extravirgin, 150 g de peste spada (125 cal), 200 g de rosii (38 cal)
Salata cu branza proaspata de capra (310 cal): Se prepara salata din rosii, laptuci, frunze de busuioc, capere; se adauga sare, piper si se stropeste cu sos vinegreta + 100 g branza proaspata (preferabil- de capra), amestecata cu cimbru si rozmarin si tinuta 5 minute la cuptor. Mai poti manca: 50 g de paine (135 cal), 100 g de afine(25 cal).
Miercuri:
La pranz:
Gnocchi (390 cal): 200 g paste gnocchi, gatite cu o lingurita de pesto (sos verde, pentru paste), 1 hamburger cu 120 g carne slaba (124 cal) 100 g morcovi cruzi julienne (35 cal).
La cina:
Salata de sparanghel (310 cal): 250 g sparanghel fiert 5 minute in apa cu putina sare, apoi scos si lasat la scurs. 100 g rosii taiate in doua si un sfert de ceapa taiata cubulete. Se amesteca totul cu o lingurita de pesto, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper si se toarna peste sparanghel. Se presara ierburi aromatice (menta, busuioc). Se adauga cateva feliute de prosciuto crud si telemea slaba. Mai poti manca: 50 g paine (135 cal), 250 g pepene verde (66 cal).
Joi:
La pranz:
Bulgur de salata de castraveti si file de miel ( 439 cal):
50 g de bulgur se lasa 15 minte in apa clocotita cu sare. Se scoate, se trece prin jet de apa rece. Se lasa la scurs, apoi se amesteca cu un castravecior verde si 50 g praz, taiate cubulete, patrunjel tocat, ulei extravirgin, suc de lamaie, sare, piper. Se serveste cu 150 g file de miel la gratar, ornand cu frunze de menta. Mai poti manca: salata de fructe proaspete de sezon (200g, 80 cal).
La cina:
Paste cu dovlecei (348 calorii): 70 g de penne, gatite cu 100 g de dovlecei, usturoi si o lingurita de ulei de masline. 100 g branza ricotta (146 cal), 50 g de laptuci cu o lingurita de ulei de masline (55 cal).
Vineri:
La pranz:
Orez cu ardei gras (325 cal): 70 g orez gatit cu 300 g ardei gras si o conserva de ton bucati in suc propriu, 70 g piept de pui gratar (100 cal) cu salata verde.
La cina:
Piep de pui cu spaghete din soia(430 cal): 100 g pui se impaneaza cu ghimbir si usturoi si se lasa la marinat, o ora. Se taie cativa morcovi si un praz, se amesteca cu 30 g spaghete din soia (oparite). Carnea se taie felii si se prajeste. Se amesteca o lingurita de salsa de soia cu suc de lamaie, ulei, sare si piper si se varsa peste morcovi, praz si spaghete, se adauga coriandru sau patrunjel si ardei iute. Mai poti manca: 50 g paine (135 cal), 100 g fragi (30 cal).
Sambata:
Vinete cu ardei gras si mozzarella (235 cal): 1/2 vanata, 1 ardei gras rosi si 1 dovlecel se coc in cuptor, inveliti in folie alimentara din aluminiu. Se scot, se ung cu ulei, se adauga o frunza de busuioc, cateva frunze de salvie, usturoi taiat mare si se mai tine 10 minute la cuptor. Se scoate si se orneaza cu salata verde si sos vinegreta. Se adauga 50 g mozzarella felii. Mai poti manca: 50 g paine (135 cal), 200 g struguri albi sau negri, la alegere (122 cal).
La cina:
70 g paste, gatite cu o lingurita de ulei, sare si usturoi, 150 g de piept de curcan la cuptor (160 cal), salata verde (30 cal).
Duminica:
La pranz:
Orez cu creveti (372 cal): 70 g de orez, gatit la foc mic, cu creveti si o lingurita de ulei, 100 g de file de dorata la cuptor (159 cal), 100 g de fenui (13 cal).
Salata ta preferata: e duminica seara, poti sa te rasfeti. Alege, din toate retetele noastre, salata care iti place cel mai mult (daca depaseste 350 de calorii, nu mai mananci si paine).
Mai poti manca: 30 g de paine (135 cal), salata de fructe (200 g-80 cal).

Sursa www.flu.ro

marți, 16 iulie 2013

Culca-te devreme pentru a slabi

Iata cateva sfaturi pentru femeile care doresc sa piarda din greutate.
Pentru a slabi, nu este numai nevoie sa avem grija ce mancam, ci si cum si cat dormim.

-Nu va duceti la culcare infometate, dar nu mancati un meniu bogat exact inainte de a merge la culcare.
-Faceti exercitii in mod regulat. Faceti aproximativ trei ore de exercitii inainte de culcare.
-Evitati cofeina. In locul acesteia, beti sucuri naturale.
-Daca aveti probleme cu somnul de noapte, nu dormiti in timpul zilei.
-Creati-va un mediu prielnic pentru un somn bun. Faceti camera cat mai obscura si plina de liniste posibil.
-Daca nu puteti dormi, nu stati in pat. Dupa 30 de minute, duceti-va in alta camera si implicati-va intr-o activitate relaxanta pana va veti simti somnoroasa.
Aceste ponturi, impreuna cu o dieta bine echilibrata bogata de fructe, legume si carne.

Sursa www.flu.ro

joi, 11 iulie 2013

Dieta potrivita pentru corpul tau


Reguli pentru o dieta sanatoasa : 
1.Cunoaste-ti mai intai corpul, inainte de a te compara cu alte persoane. Cand stii cum functioneaza corpul tau, este mai usor sa-i oferi ce-i trebuie. 



2. Consuma in fiecare zi mancare sanatoasa, precum fructe si legume, iar prajituri si chips-uri doar din cand in cand. 

3. Cand stai la masa concentreaza-te la mancarea ta. Mananca incet si gandeste-te ce gust are si cum se simte. Imagineaza-ti ca te saturi cu fiecare imbucatura luata. 
Procedand astfel, vei savura mancarea si te vei simti satula. 

4. Nu te astepta sa slabesti sarind peste mese. Organismul tau se simte infometat, iar metabolismul tau incetineste si depoziteaza nutrientii si grasimile pe care in mod normal le-ar arde. Pentru un metabolism eficient, cel mai bine este sa iei trei mese nu foarte incarcate si hranitoare pe zi, si doua gustari intre mese. 

5.Consuma alimente ce contin carbohidrati, precum cereale integrale, paste fainoase si legume ; ele iti mentin nivelul zaharului din sange astfel incat sa ai suficienta energie, plus ca iti confera sanatate. 

6.Cand ai pofta de cartofi prajiti sau de prajituri, poti lua cate o portie mica din cand in cand, atata timp cat tii cont de cele cinci obiceiuri sanatoase mentionate mai sus.


Sursa www.flu.ro 

miercuri, 10 iulie 2013

Micul dejul - secretul siluetei

Exista studii si statistici clinice care au pus in evidenta faptul ca adultii si copiii care mananca sanatos dimineata au rezultate si performanta mai ridicata in raport cu persoanele care renunta la micul dejun. Aceste persoane obosesc mult mai repede datorita faptului ca organismul si, in special, creierul lor functioneaza cu resurse energetice limitate. 

In plus, atunci cand nu mancam dimineata, ni se face foarte foame inainte de pranz si din lipsa de timp bem o cafea sau mancam ceva foarte dulce, cat sa pacalim aceasta foame. Senzatia de satietate se va instala doar pentru o scurta perioada iar la pranz alegerea noastra va fi cu siguranta una nesanatoasa: fast food si dulciuri din abundenta. 

Nu acelasi lucru se intampla cand incepem dimineata cu o masa sanatoasa care ne va da cu siguranta tonus si energie. De asemenea, micul dejun este esential in curele de slabire. Tot studiile arata ca persoanele care mananca in mod regulat dimineata reusesc fara efort sa slabeasca si mai ales sa se mentina la greutatea dorita. 

Foarte multe persoane cred ca vor slabi mai usor daca sar peste mese, ceea ce este fals. Corpul nostru asteapta sa fie aprovizionat cu energie de cel putin trei ori pe zi si una dintre mese trebuie obligatoriu sa fie cea de dimineata. 

Ce ar trebui sa contina un mic dejun sanatos? In principiu proteine sau carbohidrati complecsi cu fibre. Proteinele pot fi luate din carne, oua, lactate sau soia. Fibrele pot fi gasite in cereale integrale si in fructe. 

Ce nu ar trebui sa contina micul dejun? Trebuie sa stam departe de cereale cu mult zahar (in special cele pentru copii), produse de patiserie si paine alba pentru ca acestea se digera rapid si devenim in scurt timp flamanzi si obositi. Nu acelasi lucru se intampla cu proteinele si carbohidratii complecsi, care ne dau senzatie de satietate pe o perioada indelungata.

Exista foarte multe persoane care gasesc tot felul de scuze in ceea ce priveste micul dejun: 
1. "Dimineata sunt mereu in intarziere" - atunci poti sa-ti iei micul dejun cu tine. Exista suficiente optiuni pentru un mic dejun sanatos si portabil care se poate consuma fie in masina, cand stai in trafic, fie imediat cand ajungi la birou. 

2. "Dimineata trebuie sa pregatesc copiii si nu mai am timp si pentru mine" - fa din masa de dimineata o prioritate pentru toata familia. Planifica totul de seara, stati pentru cateva minute impreuna la masa si copii vor manca mai bine, mai sanatos si mai ce e mai important, se vor obisnui cu acest mod normal de viata. 

3. "Micul dejun imi creeaza pofta de mancare" - asta se intampla numai atunci cand alegi sa mananci alimente bogate in glucide goale de nutrienti si pline de calorii: paine alba, cereale dulci si produse de patiserie. Alege proteinele sau cerealele integrale si lucrurile vor sta altfel. 

4. "Nu mananc dimineata ca vreau sa slabesc" - daca prin eliminarea acestei mese atat de importante crezi ca vei reusi sa slabesti, un lucru e sigur, te inseli. E adevarat ca se limiteaza numarul de calorii ingerate, insa aportul caloric va fi furnizat tarziu, cand metabolismul nu mai este in stare catabolica (de ardere) ci in stare anabolica (de sinteza si implicit depunere). Si in loc sa slabesti de fapt, te ingrasi. 

Asadar, avand in vedere beneficiile de necontestat ale unui mic dejun sanatos, ar trebui sa fim dragute cu noi, sa eliminam orice scuza si sa ne rasfatam in fiecare dimineata cu o masa si sanatoasa si copioasa, care sa ne ajute sa fim tonice si in forma.

Sursa www.eva.ro

luni, 8 iulie 2013

Cum sa mananci cu 40% mai putin

Potrivit unui studiu realizatde doua echipe de cercetatori din Germania si Suedia, exista o metoda prin care este posibila ca persoanele cu probleme de greutate sa manance cu 40% mai putin.

Metoda nu presupune niciun fel de dieta ci este, mai degraba, o metoda care se adreseaza subconstientului.
Asadar, se pare ca solutia antiobezitate are la baza ideea ca oamenii asociaza culoarea rosie cu un pericol sau cu o interdictie. Pornind de la aceasta idee, cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele care mananca din farfurii rosii au tendinta sa consume cantitati mici de alimente. Acelas lucru se pare ca se intampla si in cazul bauturilor. Pentru a confirma teoria, au fost studiati 41 de studenti.

Acestora le-a fost dat sa bea ceai din cani albastre si din cani rosii. Studentii au baut cu 44% mai putin ceai din cestile rosii. Alte 109 persoane au primit cate zece covrigei pe trei tipuri de farfurii: rosii, albastre si albe. Participantii la studiu au mancat mai putini covrigei de pe farfuriile rosii.  Acum, cei care au realizat studiul incearca sa convinga producatori de mancare sa foloseasca ambalaje rosii pentru alimentele nesanatoase.

Sursa www.lyla.ro

vineri, 5 iulie 2013

"Ingredientele" unui regim de slabit eficient


Una dintre principalele preocupari care ne dau batai de cap si ne streseaza zi de zi, pe noi, femeile, este silueta. Cine nu si-ar dori o silueta ca a Angelinei Jolie sau un corp de felina ca cel al celebrei Naomi Campbell ? Reteta unei siluete de invidiat este simpla : o dieta echilibrata si putina miscare sunt principalele ingrediente care nu vor da gres. 

Desigur nu trebuie sa lipseasca ambitia si optimismul..si spun asta pentru ca multe dintre femeile care iau hotararea de a tine o dieta,de a face sport si de avea in acelasi timp grija si de sanatate, renunta pe parcurs , din diverse motive: financiare, lipsa timpului liber, sau lipsa increderii in rezultate. Propun ca inainte de toate, sa fim mult mai increzatoare in noi insine , sa punem suflet si speranta in ceea ce facem si nu in ultimul rand sa nu uitam ca...pentru o femeie care stie ce vrea, nimic nu este imposibil. Acum ca partea cu moralul s-a rezolvat,sa trecem la lucruri ceva mai practice.

Regimul alimentar indicat pentru mentinerea siluetei nu este unul de maxima strictete ca in cazul unei diete.Sa nu uitam ca vrem sa ne mentinem in forma , nu sa slabim, iar in cazul acesta lucrurile se simplifica. Un regim bazat pe consumul de fructe, legume , carne de pasare , vita sau peste ( fierte sau la gratar ) si apa ,preferabil apa plata, nu numai k ajuta la mentinerea unei siluete, ajuta si la mentinerea in organism a mineralelor si a proteinelor, intarind astfel sistemul imunitar. Incercati pe cat puteti sa evitati prajelile sau mancarea de la fast-food, acestea nu numai k ingrasa, dar in timp pot provoca aparitia ulcerului gastric , precum si a neplacutei celulite. 

Regimul alimentar creeaza, sportul modeleaza...acesta este parerea mea vis a vis de o silueta impecabila. 30 minute de jogging in fiecare seara,in aer liber sau 20 minute de fitness la sala sunt suficiente pentru a-ti pastra tonusul. O alta metoda la fel de practica si mai placuta este dansul.
O alimentatie sanatoasa, un stil de viata echilibrat si gandirea pozitiva sunt principalele componente ale unei siluete de vis.


Sursa www.flu.ro

miercuri, 3 iulie 2013

Cum sa slabesti fara sa iti fie foame

Ti-ar placea sa slabesti rapid si sanatos fara sa mai simti acea senzatie agasanta de foame sau pofta care te cuprinde atunci cand esti la dieta? Dar sa mananci alimentele tale preferate, la orice ora, fara sa iti legi mana de cantarul alimentar?

Atunci citeste mai departe acest articol si vei descoperi un nou stil de alimentatie care te poate ajuta sa scazi in greutate fara sa depui eforturi foarte mari si fara sa iti consumi energia pe cuptorul din bucatarie.
Inainte de a-ti povesti la ce se refera, mi-ar placea sa imi raspunzi sincer la intrebarile de mai jos si astfel iti vei da seama daca acest plan de scadere in greutate este cu adevarat potrivit pentru tine.
1. Esti o persoana ocupata care nu are timp sa gateasca sau sa mearga la cumparaturi?
2. Nu ai un orar de mese stabil si mananci doar atunci cand iti este foame?
3. Nu iti place sa cantaresti alimentele?
4. Simti ca iti este tot timpul foame si ca nu poti sa te saturi foarte usor?
Daca ai raspuns „DA” la mai mult de 3 intrebari, atunci solutia pe care ti-o propun iti poate simplifica procesul de scadere in greutate... doar daca urmezi si principiile care vin odata cu aceasta.

Cum functioneaza?
Totul porneste de la urmatoarea lista de grupe alimentare:
Legume Legume radacinoase Legume boabe
Fructe Lactate Porumb / Mamaliga
Paste Orez Cartofi
Carne Peste / Fructe de mare Ou
Oleaginoase Crackers

Ce ti-ar placea sa mananci saptamana viitoare din lista de mai sus?

Poti alege doua, maxim trei grupe de alimente din cele pe care ti le-am indicat.
De ce maxim trei? Deoarece, daca ar fi mai multe, atunci factorul portie si-ar spune prea mult cuvantul si tu ar trebui sa cantaresti fiecare aliment consumat ca sa te asiguri ca nu iti depasesti numarul de calorii zilnic.
De ce minim doua? Deoarece, chiar daca la sfarsit vei ajunge la greutatea dorita, vei constata ca sanatatea ta a fost intr-atat de mult afectata incat banii pe care i-ai fi dat pentru tratamentul consecintelor obezitatii sunt acum directionati catre tratamentul complicatiilor programului de slabit.

Care sunt principiile pe care trebuie sa le urmezi?

Sa spunem, spre exemplu, ca ti-ai ales ca si grupe de alimente legumele, carnea si lactatele. Atunci vei manca aceste alimente si NIMIC ALTCEVA – nici macar radacinoase precum morcovii, sfecla sau telina sau boabe precum mazare, linte sau naut.
Ce este important sa retii este ca legumele – primele de pe lista – vor fi intotdeauna in cantitate nelimitata.
Mai precis, poti sa mananci oricat si oricand ardei gras, ciuperci, castraveti, conopida, fasole verde, dovlecei, ridichi, spanac, sparanghel, varza sau vinete. Poti sa mananci aceste legume fie crude, sub forma salatelor, fie gatite, sub forma supelor, ciorbelor si a mancarurilor cu suc de rosii preparat din rosii proaspete cu o lingurita de ulei adaugata la finalul prepararii.
In ceea ce priveste carnea, poti sa mananci de doua ori pe zi cate o portie de 150 g, de preferat carne de pui sau curcan, in orice caz fara grasime. Asta inseamna in jur de o palma si jumatate – pentru femei – si o palma – pentru barbati ... LA ORICE ORA ... dimineata, pranz sau seara.
Si daca vorbim despre lactate, poti sa mananci fara probleme 200 g de branzeturi care sa aiba un continut de grasime mai mic de 5% precum branzica de casa, branza de vaci sau perlutele de branza cu smantana.

De ce functioneaza?
Deoarece este foarte usor de tinut, nu depinde de un orar de mese strict si nici nu iti impune sa petreci ore in sir prin supermarket holbandu-te la rafturi intregi de alimente incercand sa deslusesti care ar fi cel mai potrivit pentru programul tau de scadere in greutate.

O ultima precizare

O dieta precum cea pe care ti-am prezentat-o mai sus are un termen de valabilitate scurt – de o saptamana. La sfarsitul acestei perioade, ea trebuie adaptata saptamanal deoarece, desi iti asigura un nivel de nutrienti mult mai mare decat o dieta disociata obisnuita, ea nu este suficient de echilibrata incat sa te protejeze de carente.
Adevarul este ca aceste diete sunt extrem de eficiente impotriva kilogramelor in plus insa, atunci cand vine vorba de mentinere, nu cred ca iti doresti sa mananci aceleasi 3 alimente pe saptamana pentru tot restul vietii.

Ce ai de facut incepand chiar de astazi
In primul rand, raspunde cu sinceritate la intrebarile din acest articol abia dupa ce ai facut o analiza a stilului tau de viata.
In al doilea rand, daca ai descoperit ca o dieta pe grupe de alimente este solutia potrivita pentru tine, ai grija sa beneficiezi de ajutorul specializat al unui nutritionist care sa iti schimbe dieta saptamanal. Acest lucru este necesar pentru a manca alimentele pe care ti le doresti in fiecare saptamana, si pentru a mentine sau accelera ritmul scaderii tale in greutate prin urmarea unei ordini a dietelor, gandita special pentru tine.
Spor la slabit sanatos!

Sursa:www.slabsaugras.ro

marți, 2 iulie 2013

De ce nu slabesc?

Persoanele care au probleme cu greutatea nu isi explica, de foarte multe ori, de ce nu reusesc sa slabeasca, in conditiile in care tin diverse diete si urmeaza reguli care, in mod normal, ar trebui sa duca la pierderea kilogramelor. Afla care sunt motivele care nu te lasa sa ai silueta pe care ti-o doresti. Vei intelege astfel ce masuri trebuie sa iei si, totodata, nu vei mai fi atat de aspra cu tine insati.

Nu iei masurile corecte
Kilogramele in plus nu trebuie sa reprezinte un motiv de depresie. De cele mai multe ori insa, asa se intampla si atunci recurgem la metode disperate: infometare, diete incepute, neterminate la timp, inlocuite de altele, alimentatie haotica, rontaieli intre mese si asa mai departe. 

De cele mai multe ori, alegem cele mai proaste cai de a slabi. Infometarea, de exemplu, nu face decat sa deshidrateze corpul si sa scada masa musculara, iar straturile de grasime raman pur si simplu neatinse. Organismul simte un pericol si atunci isi ia masurile de precautie necesare: face rezerve in ideea ca trebuie sa reziste la conditiile vitrege la care este supus. Rezervele sunt atat de bine stocate si aparate, incat nu vei ajunge decat la concluzia ca te simti total lipsita de energie si cu un corp la fel de voluminos.

Schimbarea haotica a dietelor determina organismul sa isi schimbe compozitia corporala, iar procentul de grasime sa devina mult mai mare.

Dupa o dieta esuata, revenirea la alimentatia obisnuita condamna organismul la o stocare mult mai stricta a substantelor nutritive, astfel ca ai parte de noi depuneri de grasime, mult mai greu de eliminat.

Ai slabit, dar nu reusesti sa iti mentii greutatea
Cate dintre noi nu am slabit, insa la scurt timp ne-am ingrasat la loc si chiar mai mult? Noi credem ca, odata ce am slabit, nu mai este nevoie sa facem nici un fel de efort. Insa organismul nu este setat sa ramana cu o anumita greutate, dimpotriva. 

Dupa cum spuneam, renuntarea la o anumita dieta determina organismul sa isi schimbe modul de a functiona: acum este mai atent cu ceea ce depune si ceea ce lasa sa se piarda.

O slabire brusca il determina sa fie mai atent la tot ce inseamna rezerve de energie, de aceea va stoca mai mult decat inainte. Astfel, vei fi mirata de ce acum te ingrasi mai repede si mai mult, desi mananci ceea ce obisnuiai sa consumi si inainte.

Daca ai slabit, de acum incolo trebuie sa tii un regim de intretinere: este vorba de o alimentatie echilibrata, care sa iti asigure in permanenta o greutate normala a corpului.

Inca mai crezi in miracole
Trebuie sa te maturizezi si atunci cand vine vorba de metodele de a slabi: nu mai crede tot ce ti se spune si nu mai cheltui bani in zadar. Pur si simplu nu exista diete-minune, pastile care sa te ajute sa slabesti peste noapte sau produse cosmetice care sa arda straturile de grasime nedorite. Nu e vorba decat de strategii de marketing mincinoase, care se straduiesc sa isi vanda produsele care fie nu au nici un efect, fie fac mai mult rau decat bine.

A slabi armonios, sanatos si pe termen lung implica multa rabdare si vointa. Nimic nu se obtine batand din palme. Asta e, trebuie sa accepti faptul ca va fi nevoie de efort si implicare, altfel nu vei face decat sa te plangi toata viata.

Nu poti sa renunti la placerea de a manca

Dincolo de nevoia de a ne hrani, care ne ajuta practic sa existam, majoritatea mancam de placere. Este de asemenea normal, numai ca multi exagereaza, fac un obicei din a manca mult si cu pofta (de multe ori obisnuiti asa inca din copilarie), iar atunci cand vine vorba de dieta, se plang de faptul ca ei nu pot renunta la alimentele preferate.

In cele mai multe cazuri, oamenii se ingrasa de la un exces de alimente, care, combinat cu sedentarism, da rezultatele pe care tu le vezi privindu-te in oglinda. Sunt mult mai rare cazurile in care o persoana se ingrasa din cauza unei boli sau afectiuni din organism.

Practic, ne plangem de kilogramele in plus, insa nu renuntam la fast-food, dulciuri, sucuri si alte placeri culinare pentru ca, spunem noi, "nu putem".

Nu vrei sa faci sport

Femeile vor sa slabeasca stand acasa, fara sa oboseasca, in timp ce isi fac manichiura si se uita la televizor. Plecand de aici, multe produse care promit o slabire miraculoasa mizeaza tocmai pe nevoia oamenilor de confort.

Daca vrei cu adevarat sa slabesti si sa se si vada, trebuie sa renunti la sedentarism, altfel nu ai nici o sansa. In plus, odata adoptat efortul fizic, nu mai ai voie sa renunti la el. Nu trebuie sa te descurajezi in primele saptamani sau luni, deoarece rezultatele pot aparea mai tarziu. Iata de ce.

Atunci cand nu esti obisnuita cu efortul fizic, sportul va elimina in primul rand glicogenul din ficat. Abia dupa ce te obisnuiesti cu exercitiile fizice si cu efortul, vei elimina acizii grasi din depozitele lipidice. Practic, sportul slabeste, insa dupa ceva timp, cand deja suntem obisnuiti cu miscarea. Iata, si de aceasta data ai nevoie de vointa si perseverenta!

Grasimea reprezinta energie neconsumata, de aceea nu te da in laturi ori de cate ori este implicata si miscarea fizica. Vei avea numai de castigat.

Suntem diferiti
Nimeni nu iti poate explica concret de ce anumite persoane slabesc mai repede, altele mai greu, de ce unii se ingrasa imediat ce fac un exces, iar altii isi permit sa manance ce vor, tot timpul, si sa fie la fel de supli. 

Diferentele intervin mai ales prin prisma metabolismului fiecaruia. Unii sunt nevoiti sa depuna mai mult efort pentru a slabi, in timp ce altii se chinuie sa nu slabeasca excesiv. Mai este si categoria celor care au o greutate potrivita, raportata la inaltimea pe care o au, si care nu stiu ce inseamna o dieta si care nu au nevoie sa isi refuze nimic.

Inainte de toate insa, trebuie sa ne acceptam asa cum suntem, noi in primul rand, si apoi sa ne pregatim de o schimbare. Daca plecam la drum dezamagiti si descurajati, nu vom avea parte de rezultatele pe care le dorim.

Sursa:www.stilfeminin.ro

luni, 1 iulie 2013

5 alimente care te scapa definitiv de celulita

Celulita este un semn ca organismul tau este poluat. Aceasta poluare, fie ca e depozit de apa sau de toxine, poate fi eliminata printr-o alimentatie corespunzatoare. Iata ce alimente sa mananci si ce alimente sa eviti pentru picioare perfecte.

Ce alimente sa consumi mai des:
1. Alimentele crude. Cel putin jumatate din mancarea pe care o consumi ar trebui sa fie cruda, te sfatuiesc nutritionistii. Mananca fructe, legume si salate - ai atatea variante!

2. Ardeiul dulce
, rosiile, varza, patrunjelul si citricele sunt niste luptatori excelenti contra celulitei, datorita continutului de bioflavonoide, care ajuta la intarirea capilarelor si previn efectul de coaja de portocala.

3. Cerealele integrale, cum sunt orezul brun, fulgii de ovaz, painea graham.

4. Apa. Bea cat mai multa apa, ca sa elimini retentia ei - unul din cei mai importanti factori care formeaza celulita.

5. Ceaiurile pe baza de ierburi. Acestea te ajuta sa elimini toxinele din corp

Ce alimente sa eviti:


1. Sarea. Prea multa sare dezechilibreaza organismul si creeaza retentia de fluide. Gateste mai des acasa si evita produsele conservate si congelate, care sunt incarcate de sare.

2. Cofeina, nicotina si alcoolul. Sunt combinatia fatala pentru picioarele tale. Incearca sa inlocuiesti cafeaua cu un ceai verde sau negru, limiteaza consumul de alcool la un pahar de vin pe zi si, daca nu poti renunta definitiv la tigari, micsoreaza-ti consumul.

3. Lactatele. Desi sunt sanatoase, incearca sa le introduci in alimentatie intr-un mod echilibrat, fara excese.

4. Alimentele grase: carnea rosie, lactatele pline de grasime.

5. Carbohidratii rafinati: faina alba, painea alba, produsele de patiserie, orezul alb.

Sursa:www.foodstory.ro