Subscribe:

Ads 468x60px

luni, 25 noiembrie 2013

Cum sa scapi rapid de grasime si colacei. 3 pasi care iti garanteaza o talie de viespe

Cele mai multe fete se plang de colaceii inestetici si ar face orice pentru a scapa de grasimea care se depune in zona taliei si abdomenului.
Pentru majoritatea femeilor, a elimina aspectul inestetic reprezinta o adevarata provocare intrucat zona in care apar colaceii nu este una tocmai usor de lucrat. Chiar si asa, exista solutii la care pot apela si pe care le pot pune in practica acasa.

Tinta principala a exercitiilor fizice pe care trebuie sa le faci este zona laterala a abdomenului. Foloseste o minge medicinala si una de stabilitate si repeta miscarile de treizeci de ori pe zi.

1. Exercitiul de rasucire
Aseaza-te cu spatele pe minge si intinde-ti picioarele pe podea. Tine o minge medicinala la nivelul pieptului.

Mentinand partea dorsala pe minge, intoarce-ti usor trunchiul pana in momentul in care mingea ajunge foarte aproape de sol. Repeta exercitiul si in partea opusa.

2. Rasuceste si indoaie
Sprijina-te in maini si pune-ti picioarele pe mingea de stabilitate. Incordeaza abdomenul si indoaie genunchii astfel incat sa poti apropia mingea spre piept. Repeta miscarile.

Acest exercitiu te va pune putin in dificultate deoarece nu va fi usor sa-ti mentii echilibrul. Straduieste-te sa ramai pe pozitie si concentreaza-te pe modul in care iti incordezi muschii.

3. Rasuceste mingea medicinala
Intinde-te pe podea si tine in mana mingea medicinala deasupra capului. Tine genunchii intr-un unghi de 90 de grade si sprijina picioarele de pamant.

Imitand miscarea clasica de abdomen, muta mingea dintr-o parte intr-alta si repeta exercitiile.

Sursa www.depici.ro

miercuri, 20 noiembrie 2013

Cum te motivezi să faci sport pe vreme rece

Dacă eşti genul de femeie care şi-a făcut un obicei să alerge în parc, nu lăsa frigul să te ţină în casă. Uite cum te motivezi să faci sport chiar şi când e rece afară:

Sporturi de iarnă
Nu e chiar iarnă afară, însă se apropie cu paşi repezi. Gândeşte-te că dacă vei merge la schi sau pur şi simplu la o plimbare pe munte, trebuie să ai o condiţie fizică bună. Iar pentru asta trebuie să faci exerciţii în continuare, nu să te laşi bătută când dai de un pic de vreme mai rece.

Fă ceva ce-ţi aduce aminte de vară
Dacă proximitatea costumului de baie nu ajută să faci sport ca la vară să arăţi bine, atunci fă ceva care să-ţi aducă aminte de distracţia de vară. Înlocuieşte joggingul, măcar o lună, cu un abonament la un bazin aflat în apropierea locuinţei tale - şi nu uita foehnul acasă când te duci!

Cumpără-ţi haine călduroase
Un element care te va motiva este căldura. Iar când eşti la alergat trebuie să te simţi confortabil, aşa că dă o fugă până la cel mai apropiat magazin cu haine pentru jogging şi cumpără-ţi colanţi mai groşi, un fleece sau un hanorac mare şi larg, dar călduros. În plus, mai poţi adăuga la ecuaţie şi un fes călduros.


Sursa www.unica.ro

luni, 18 noiembrie 2013

Ce gustări poţi mânca la serviciu, fără să te îngraşi

Poate nu ai mereu timp să mănânci sănătos la serviciu, dar este important să ai o dietă echilibrată, pentru sănătate şi dacă vrei să dai jos câteva kilograme în plus. Ce gustări să-ţi iei la birou, ca să mănânci fără teama că te vei îngrăşa:

Gustare după o şedinţă lungă
După ce ai stat câteva ore într-o şedinţă plictisitoare, probabil că ţi s-a făcut destul de foame. Nu te repezi în prânz dacă încă nu este ora potrivită, ci ronţăie câteva migdale. Au grăsimi sănătoase, proteine şi te vor energiza. În plus, studiile au arătat că proteinele sunt cele care te ţin trează şi nu zahărul şi tot ele îţi pot îmbunătăţi memoria.

Ce să mănânci dacă nu ai putut să dormi
Deadline-urile şi şedinţele grele ar putea ţine treaz pe oricine, mai ales dacă ai avut de pregătit prezentări foarte importante. Dacă ai avut o astfel de noapte şi trebuie să fii în formă bună la serviciu, mănâncă de dimineaţă miez de nucă şi carne slabă. Proteinele te vor ţine trează şi nici nu vei mai simţi nevoia să mănânci foarte mult, aşa cum se întâmplă atunci când oamenii sunt obosiţi.

Ce să bei după o noapte în oraş
Petrecerile în timpul săptămânii au loc mai rar, dar şi când ai loc, ca să nu te simţi rău de dimineaţă, bea un pahar de suc de roşii cu un pic de sare şi piper. Sucul te va hidrata şi îţi va reumple organismul cu electroliţii necesari, pierduţi după consumul de alcool.

Sursa www.unica.ro

joi, 14 noiembrie 2013

Salata verde, aliatul organismului

E „regina“ curelor de slăbire, prin aportul energetic scăzut şi prin virtuţile antioxidante, care împiedică stocarea grăsimilor. Dincolo de asta, salata verde îţi aduce multe alte beneficii.
Deoarece este alcătuită în proporţie de 90 % din apă, salata verde remineralizează organismul, tonifică celulele şi-i redă pielii strălucirea.

Efect pozitiv asupra pielii îl au şi acizii graşi nesaturaţi omega 3, din compoziţia ei, care acţionează ca o cremă hidratantă naturală.

Este aliata părului strălucitor, prin conţinutul de vitamina B, dar are şi efecte anti-stres, graţie unui compus numit lactucarium, cu efect tranchilizant.

Cocteilul de vitamine şi minerale pe care ţi-l oferă frunzele de salată e cât se poate de sănătos: fosfor, protector al emailului dentar, magneziu, duşmanul oboselii cronice, calciu, pentru sistemul osos,  şi mult-necesara vitamină C. O minune!

Sursa www.clickpentrufemei.ro

miercuri, 13 noiembrie 2013

Supa, cel mai bun aliat în dieta de slăbire

În perioada de toamnă, când vremea e mai rece si trebuie să ne fortifiem organismul, supele calde, alături de ciorbe, reprezintă una dintre cele mai bune alegeri alimentare. Sunt hidratante şi pot fi un aliat inclusiv în lupta cu kilogramele în plus.

Supele si ciorbele au un rol important în alimentaţia sanatoasa si echilibrata. Sunt gustoase, saţioase si au un aport caloric relativ mic. De aceea, sunt recomandate atât celor care doresc sa îsi menţina greutatea în limite normale, cât si celor care vor sa slabeasca. Apoi, si ciorbele, si supele sunt hidratante, având o contribuţie semnifi cativa la aportul zilnic de lichide.

Mai exact, o porţie poate oferi si 20 % din cantitatea de lichide recomandata, de minimum doi litri pe zi. Iar datorita conţinutului de legume, acest tip de mâncare poate fi o buna sursa de fi bre si de minerale. Vitaminele în mare parte se distrug la fi ert, motiv pentru care verdeţurile sau sucul de lamâie, care conţin multa vitamina C, trebuie adaugate când preparatul este aproape gata.


Hidratante şi nutritive
Varietatea tipurilor de supe si de ciorbe este foarte generoasa: supa de legume (ex.: rosii, cartofi , fasole), supa de pui, ciorba de vacuţa sau de peste etc. Care sunt însa cele mai indicate pentru organism? Specialistul în nutriţie dr. Serban Damian spune: "Toate aceste tipuri de ciorbe si de supe sunt indicate. Ar trebui evitate doar cele care conţin o cantitate mai mare de grasime animala, din aceleasi motive pentru care evitam si mâncărurile grase. Apoi, hidratarea este direct proporţională cu cantitatea de apă conţinută. Dacă o farfurie de supă are în compoziţie 200 ml de apă, atunci contribuţia la nivelul hidric al organismului va fi de exact 200 ml."

Acelaşi lucru se poate spune şi despre aportul de nutrienţi: o supă limpede de legume va aduce câteva zeci de calorii şi un oarecare aport de carbohidraţi, vitamine şi minerale, în timp ce o ciorbă consistentă cu carne şi legume va avea mult mai multe calorii, carbohidraţi, dar şi proteine, grăsimi etc. Oricum, "ambele sunt variante utile pentru a completa mesele noastre zilnice", ne asigură medicul.

Borşul acreşte şi slăbeşte
Unul dintre ingredientele preferate de majoritatea românilor este borşul, care dă gustul acru şi delicios al ciorbelor. Făcut prin fermentarea tărâţelor de grâu, borşul are în compoziţie vitamine din clasa B, iar acest lucru îl face util pentru sănătate. Fără a fi creditat propriu-zis cu "acţiune detoxifiantă", după cum consideră dr. Damian, borşul poate avea un rol bun în digestie şi poate fi băut şi simplu, ca atare. Conferă senzaţia de saţietate, ceea ce ajută mult în cazul celor care vor să scape de câteva kilograme şi previne cancerul de colon, deoarece nu permite stagnarea alimentelor în intestinul gros. Efectele sunt vizibile după două săptămâni de consum. Borşul se mai poate administra şi îndulcit puţin cu o linguriţă de miere.

Se pot consuma zilnic
"Supele şi ciorbele sunt preparate utile în alimentaţia noastră, însă nu indispensabile. Practic, reprezintă «fierturi» de legume şi carne, în care mai pot fi adăugate şi alte alimente, precum derivatele de cereale, ou sau derivate de lapte. În final, rezultă preparate complexe, hrănitoare, uşor de digerat şi care au avantajul că aduc un aport important de apă. Pentru toate aceste calităţi, ciorbele şi supele pot fi consumate zilnic sau măcar de două sau de trei ori pe săptămână. Acestea îngraşă, incluzând aici ciorba de burtă, doar dacă sunt consumate în cantităţi mari, în mod repetat şi în contextul unui regim dezechilibrat."


Sursa www.unica.ro

marți, 12 noiembrie 2013

3 fructe de toamnă pe care să le incluzi în dietă

Fructele nu ar trebui să lipsească din dieta de zi cu zi, întrucât conțin din plin substanțe nutritive, care ajută la buna funcționare a organismului. Și pentru că este toamnă, iată pentru ce fructe să optezi!

Merele ajută digestia
O zicală veche spune că un măr pe zi ține doctorul la distanță. Acest lucru a fost dovedit științific de către cercetători din întreaga lume. Bogate în antioxidanți puternici, precum quercitină, catechine, florizine și acizi clorogenici, merele apară organismul de cancer, previn formarea pietrelor la rinichi și scad colesterolul “rău” din sânge. De asemenea, merele ajută la digestie și previn constipația, grație pectinei care se găsește în coaja acestor fructe.

Strugurii reduc colesterolul
Strugurii au numeroase beneficii asupra organismului. În coaja babelor de struguri se află un antioxidant puternic cunoscut sub numele de resveratrol, care menține sănătatea sistemului cardiovascular, prin reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge, scăderea colesterolului “rău”și menținerea tensiunii arteriale în limite normale. În plus, strugurii sunt de preferat în locul dulciurilor, deoarece ajută la reglarea tranzitului intestinal și prelungesc senzația de sațietate.

Kiwi întărește sistemul imunitar
O cantitate mare de vitamina C în organism previne apariția răcelii sau a gripei, deoarece susține sistemul imunitar. Fructele care conțin din plin vitamina C sunt citricele, însă nici kiwi nu stă rău la acest capitol. În plus, kiwi menține nivelul glucozei din sânge sub control, previne apariția astmului și reduce riscul formării cheagurilor de sânge.

Sursa www.clickpentrufemei.ro

vineri, 8 noiembrie 2013

Cum sa te saturi cu calorii putine

Densitatea energetica a unui aliment reprezinta, de fapt, numarul de calorii continut pe unitatea de greutate. Alimentele bogate in grasimi au densitate energetica crescuta, unitatea de greutate de aliment contine un numar important de calorii. Alimentele care contin multa apa si fibre au o densitate energetica scazuta , intrucat contin o cantitate mica de calorii pe unitatea de greutate. Nu toate alimentele cu densitate energetica crescuta au continut ridicat de grasimi(zaharul, de exemplu, are densitate energetica mare), dupa cum nu toate alimentele care contin multe fibre au densitate energetica scazuta.

Imaginati-va ca unitate de masura o ceasca cu dimensiunea de un sfert dintr-o ceasca normala pe care o umpleti cu stafide. Apoi imaginati-va o unitate de masura cu dimensiunea a doua cesti pe care o umpleti cu struguri.
Ambele unitati contin o cantitate relativ egala de fibre si aproximativ 100 de calorii, dar cantitatea de aliment consumata este de 8 ori mai mare in cazul strugurilor.

Va puteti pune intrebarea cum se intampla acest lucru, deoarece stafidele sunt de fapt struguri deshidratati. Prin deshidratare se pierde cea mai mare parte a aper pe care o contin. Aceasta apa continuta de fruct creste volumul alimentului consumat, dar nu si numarul de calorii. Stafidele au densitate energetica mai mare decat strugurii. Straduiti-va sa includeti in regimul dumneavoastra cat mai multe alimente cu densitate energetica scazuta. 

Sursa www.eva.ro

luni, 4 noiembrie 2013

Dieta proaspetei mamici

Ai facut poate cel mai important pas din viata ta: ai dat viata unei fiinte noi. Te-ai gandit din timp la toata bucuria, dar si la problemele inerente sarcinii. Ai nascut, iar in primele saptamani de dupa esti preocupata exclusiv de starea bebelusului tau, insa incepi sa te gandesti si la tine si, in special, cand vei reveni la "normal", adica la greutatea corporala pe care o aveai inainte de sarcina. 

Faptul ca am adus pe lume un copil nu inseamna ca ar trebui sa fim si rubiconde. Multe dintre mamici isi revin la silueta prenatala in 8-12 luni. In cazul in care bebelusul este alaptat, dieta de revenire ar trebui planuita cu responsabilitate, pentru ca toate substantele care se formeaza si se descompun in timpul lipolizei, vor afecta compozitia laptelui si, implicit, starea generala a copilului. 

Asadar, in cazul alaptarii, in primele 3 luni post-natale ar trebui sa fie concentrate asupra unui program alimentar sanatos, imbinat cu exercitii fizice usoare si numai dupa ce menstruatia revine la normal se poate urma o dieta echilibrata, bazata pe 1600-1800 kcal.

Cea mai echilibrata dieta este formata din 50% carbohidrati complecsi, cat mai putin rafinati, 20% grasimi (cat mai multe nesaturate) si 30% proteine. 

Carbohidratii complecsi pot fi consumati sub forma de: cereale, musli, orez brun, paste integrale. Ei sunt bogati in fibre, fier, calciu, vitamine B, au putine grasimi si sunt satiosi. 

Legumele sunt de preferat sa se consume proaspete sau congelate si mai putin din conserve (bogate in sodiu si aditivi alimentari): spanac, varza, salata, mazare, fasole verde, morcovi, ardei gras, ceapa, usturoi, ridichi, rosii, castraveti, etc. Legumele sunt surse bogate in enzime si vitamine si sunt sarace caloric. 

Fructele sunt recomandate sub forma proaspata sau inghetata si mai putin sub forma de compot sau conserva (dispar enzimele si au adaosuri mari de zahar). Fructele sunt bogate in antioxidanti: vitaminele A, C, acid folic, fibre si sunt sarace in grasimi si calorii: mere, pere, portocale, grapefruit, lamai, kiwi, ananas etc.


Grasimile vor fi consumate doar sub forma nesaturata, uleiul de masline, care este o buna sursa de acizi grasi esentiali si de vitamine liposolubile: A, D, E, K. 

Rolul exercitiilor fizice nu trebuie minimizat. De indata ce medicul considera ca organismul este pregatit, se pot incepe programe de gimnastica usoara care sa dureze cate 10 minute la inceput si apoi sa creasca treptat si ca durata, si ca intensitate. Prin miscare, se vor obtine beneficii atat fizice, cat si psihice. 

Exista si alte proceduri fizice complementare care pot grabi recuperarea siluetei: miostimularea (stimularea musculara) si termoterapia. Aceste proceduri corporale trebuie aplicate pe zonele cu probleme, in asa fel incat sa se obtina efecte de slabire si tonifiere rapide si durabile. 

De asemenea, exista solutii si pentru picioarele grele, obosite si umflate datorate excesului ponderal: preparatele pentru subtierea picioarelor si hidroterapia. Compozitia acestor preparate este urmatoarea: 

1. ulei din seminte de cereale (rol de tonifiere capilara si de combatere a retentiei de fluide)
2. extractul de plante marine (previne si reduce spargerea vaselor superficiale, aparitia celulitei si edemul datorat senzatiei de picioare grele si obosite)
3. extract bogat in iod oganic, alge marine si echinaceea (rol puternic anticelulitic)
4. coenzima Q10 (antioxidant puternic - blocheaza formarea radicalilor liberi, rol de regenerare celulara si a tesuturilor si tegumentelor de la nivelul picioarelor) 

Hidroterapia - tratamentele alternative cu apa calda si rece - ajuta la mentinerea unei bune circulatii, dezvolta tonusul muscular si reduce durerile datorate inflamatiei venoase. 

Astfel, prin imbinarea dietoterapiei cu miscarea si procedurile complementare specifice post-natale se poate obtine, pe langa bebelusul mult dorit, si o silueta incredibila.

Sursa www.eva.ro