Subscribe:

Ads 468x60px

luni, 19 august 2013

Cum să ai o dietă echilibrată

Spre deosebire de bărbați, femeile trebuie să fie mult mai atente la alimentele pe care le consumă. Dacă ai un deficit de vitamine sau de minerale, organismul te va trăda. Iată ce este bine să mănânci!

Un aport considerabil de fibre
Din punct de vedere medical, femeile peste 50 de ani ar trebui să consume în jur de 21 de grame de fibre zilnic, iar cele sub această vârstă, ar trebui să încerce să mănânce 25 de grame. Fibrele sunt esențiale în buna funcționare a organismului, întrucât facilitează absorbția de glucoză și mențin nivelul de zahăr din sânge în limite normale. Se regăsesc în cereale integrale, fasole și varză.
Vitamine esențiale

În lipsa lor, organismul nu va funcționa la capacitate maximă, de aceea te vei simți obosită și apatică. Încearcă să introduci în alimentația ta fructe și legume proaspete, deoarece acestea conțin vitaminele A, D, și E extrem de importante pentru orice femeie.

Nu uita de fier
Dintr-o dietă echilibrată nu trebuie să lipsească fierul, deoarece în lipsa lui se instalează anemia precum și alte afecțiuni asociate. Ai grijă însă să nu depășești doza zilnică recomandată, întrucât poți declanșa alte afecțiuni. Consumă în mod constant alune, migdale, legume verzi, soia, dar și organe de animale precum rinichi și ficat.

Calciu pentru oase puternice
Pentru a preveni osteoporoza, calciul este un mineral esențial pentru organism. Cantitatea necesară zilnic este de 1000 de mg, dar după menopauză aceasta crește până la 1500. Iaurtul, laptele și brânza sunt alimente ce nu ar trebui să lipsească de pe rafturile frigiderului tău.

Sursa www.clickpentrufemei.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu