Subscribe:

Ads 468x60px

vineri, 30 august 2013

5 secrete de slăbit dezvăluite de cei mai buni bucătari din America

Poţi să mănânci bine, fără să te înfometezi, dar în acelaşi timp să nu ai probleme cu silueta. Dr. Oz a invitat în emisiunea sa cei mai buni bucătari din Statele Unite ale Americii care au dezvăluit secretele unei siluete de invidiat!

Fie că este vorba despre un sos picant care accelerează metabolismul sau de o salată care conţine ingrediente recunoscute pentru faptul că ard grăsimile, cei trei bucătari invitaţi în emisiunea "The Dr. Oz Show" au venit pregătiţi cu câteva reţete de introdus în meniul oricărei femei care îşi doreşte să slăbească. 

Iată care sunt reţetele de slăbit recomandate de cei trei bucătari:

1. Un sos picant cu chilli şi oţet
Acest sos poate să conţină ca ingrediente de bază chilli, ceapă, usturoi şi oţet. Datorită capsainei din chilli, sosul are proprietatea de a accelera metabolismul şi a stimula arderea grăsimilor. Poţi să adaugi acest sos în mâncărurile pe care le prepari, în sandvişuri, dar şi ca topping pentru bruschete, împreună cu alte ingrediente preferate.

2. Salata care arde grăsimile
O reţetă recomandată de unul dintre bucătarii invitaţi în emisiune este o salată care conţine ingrediente eficiente în arderea grăsimilor. Aşadar dacă nu eşti adepta mâncărurilor picante, poţi să apelezi la ajutorul aceste salate pentru a scăpa de grăsimea inestetică. Salata are ca ingrediente algele marine wakame, sosul de soia şi uleiul de susan, fiind extrem de bogată în proteine, antioxidanţi, iod şi săracă în calorii. 

3. Gustarea crocantă care nu te îngraşă
Al doilea bucătar invitat în emisiunea The Dr. Oz Show oefră o alternativă sănătoasă la popcornul cumpărat din comerţ.
Ar fi de preferat să revii la obiceiurilor bunicilor care îţi făceau singuri floricele acasă. Cumpără porumb simplu pentru floricele, pune boabele şi puţin ulei într-un vas cu capac şi lasă-le să pocnească. Deasupra poţi să presari felii deshidratate de banane, nuci crude şi puţină sare. 

4. Sosul sărac în calorii, numai bun pentru carnea la grătar
Ca să eviţi sosurile prea sărate sau cu mult prea mult zahăr rafinat pe care le găseşti gata preparate în comerţ este de preferat să faci acasă un sos sărac în calorii şi sănătos pentru carnea la grătar. Ca să prepari acest sos ai nevoie de două ingrediente: sirop de agave sau miere de albine naturală şi aceeaşi cantitate de oţet din orez. Aromele se vor îmbina perfect pentru o friptură la grătar, consumată împreună cu o salată de crudităţi. 

5. Sosul cu grăsimi sănătoase pentru salatele de crudităţi
Deoarece grăsimile sunt esenţiale pentru buna funcţionare a organismului, trebuie să le incluzi zilnic în alimentaţia ta. Singurul lucru la care trebuie să fii atentă este acela de a le alege pe cele sănătoase care nu îţi afectează silueta, dacă sunt consumate în cantităţi moderate. Al treilea bucătar invitat de Dr. Oz ca să împărtăşească secretele lui de slăbit a dezvăluit care sunt cele mai bune grăsimi pe care le poţi folosi atunci când vrei să slăbeşti: uleiul de măsline presat la rece, uleiul de avocado presat la rece, avocado, nucile crude. Ca să prepari un dressing delicios şi sărac în calorii pentru salatele de crudităţi poţi să amesteci ulei de avocado/măsline cu lămâie şi sare. 

Sursa www.eva.ro

miercuri, 28 august 2013

Trucuri de slăbit din întreaga lume

Ca să slăbești nu este nevoie să ții un regim restrictiv, să faci efort intens sau să te abții de la micile plăceri culinare. În cele ce urmează descoperă câteva trucuri adunate din diferite coluțuri ale lumii, care te vor ajuta să scapi de kilogramele nedorite.

Mănâncă supă de legume
Această tradiție japoneză este una dintre cele mai bune strategii care ajută la scăderea în greutate. Și asta pentru că, un consum constant de supă, în special din legume, la începutul mesei de prânz sau de seară, te ajută să consumi mai puțină mâncare, potrivit cercetătorilor japonezi.

De asemenea, oamenii de știință francezi susțin că persoanele care consumă supă de 4-5 ori pe săptămână au Indicele de Masă Corporală (IMC) mai mic, spre deosebire de cei care aleg să mănânce alte feluri de mâncare.

Fă din prânz masa principală a zilei
Deși specialiștii europeni susțin că cea mai importantă masă a zilei este micul dejun, cercetătorii indieni sunt de părere că prânzul ar trebui să fie principal masă a zilei.

Potrivit medicine tradiționale Ayurveda, organismul este creat în așa fel încât putem consuma mai multă mâncare la masa de prânz, deoarece “focul” digestiv cunoscut sub numele de agni este puternic între orele 10-14, motiv pentru care digerăm mult mai repede caloriile consumate.

Optează pentru calitate, nu pentru cantitate
Francezii susțin că atunci când consumăm mâncare naturală, proaspătă și aromată, ne săturăm mult mai repede, fără a consuma porții prea mari și, implicit, prea multe calorii.

Această abordare este diferită de cea a americanilor, care pentru a slăbi se hrănesc în mod excesiv cu alimente dietetice, după care consumă dulciuri pentru a-și satisface pofta de dulce.

Sursa www.clickpentrufemei.ro

marți, 27 august 2013

Top 7 diete bizare. Tu ai încerca aşa ceva?

Atunci când lupta cu kilogramele în plus ne dă bătăi de cap, iar dietele tradiţionale nu dau rezultatele aşteptate, suntem tentate să apelăm la cure de slăbire mai puţin obişnuite.

În lista de mai jos vei găsi câteva dintre cele mai ciudate diete, multe dintre ele testate chiar de Madonna, Mariah Carey and co.

Dieta cu un singur aliment
Fie că este vorba despre ouă şi dulciuri, cârnaţi şi bere sau fidelitatea faţă de un anumit tip de fast-food, consumarea unui singur tip de aliment o anumită perioadă pare să dea rezultate rapide aşa cum susţin adepţii acestui regim: 8 kg în 30 de zile sau 13 kg în 4 luni.

Dieta cu ulei de masline şi cu zahăr
Conform inventatorului acestei diete numită Shangri-La,  dacă mănânci ceva gustos, creierul îţi va transmite senzaţia de foame, în schimb dacă mănânci ceva  mai puţin plăcut papilelor gustative,        creierul îţi va da senzaţia de saţietate. Astfel,suntem sfătuite să consumăm una sau două linguri de ulei de măsline extralight între mese,de două ori pe zi. Acelaşi efect de reducere a apetitului o are şi consumarea a 1-3 linguriţe de apă cu zahăr, tot între mese de două ori pe zi.

Dieta cu prăjituri la micul dejun
Să consumi dulciuri dimineaţa este unul dintre cele mai proaste obiceiuri. Touşi cercetătorii israelieni au descoperit în urma testelor efectuate pe subiecţi obezi că dacă ai parte de calorii şi carbohidraţi în prima parte a zilei, ai şansa de a te ţine de regim, de a slăbi şi de a păstra pentru mai mult timp kilogramele pierdute. Explicaţia  este că glucidele consumate dimineaţa taie pofta de ’bunătăţi’ pe parcursul zilei.

Dieta fără miros
Mirosul are un rol foarte important în alimentaţie, de aceea nutriţioniştii recomandă mâncatul cu un clips pe nas(loool), astfel te vei opri atunci când te-ai săturat. Inversul,  să zicem,  acestui regim urmat  de Madonna,  constă în a nu mânca deloc,  ci doar a mirosi preparatele.

Dieta condimentată
Recent s-a descoperit faptul că introducerea condimentelor aromate în alimentaţie face creierul să intre în alertă, grăbind procesul de slăbire. Poţi folosi chimen, scorţişoară, turmenic sau ardei iute la fiecare masă asa cum procedează fostul îngeraş Victoria’s Secret, Gisele Bundchen.

Dieta mov
Mănancă numai fructe şi legume cu coaja mov(struguri, vinete, prune, fructe de pădure, fructe de acai)este sfatul dat de Mariah Carey tuturor celor care vor sa ardă rapid grasimile.Fructele şi legumele închise la culoare conţin mulţi fotonutrienţi, ajută la întărirea sistemului imunitar şi favorizează digestia.

Dieta cu o masă pe zi
Ultimul răcnet în materie de cure de slăbire presupune să nu mănânci nimic timp de mai multe ore poate chiar două zile sau să iei doar micul dejun. Astfel, pe lângă faptul că slăbeşti, se reduce riscul de cancer şi se întăreşte metabolismul, cel puţin aşa susţin susţinătorii acestui nou curent.

Fiind mai puţin uzuale şi reprezentând un pericol pentru sănătate, aceste cure de slăbire nu pot fi urmate fără sfatul medicului sau al unui nutriţionist.


Sursa www.unica.ro

luni, 26 august 2013

Studiu: Număratul caloriilor, o operaţiune inutilă care nu te ajută să slăbeşti

Dacă până acum credeai că număratul caloriilor este cea mai sigură cale ca să slăbeşti, cercetătorii demonstrează că acest obicei este absolut inutil. Află de ce nu merită să-ţi baţi capul cu ele!
Obiceiul de a număra caloriile pe care le consumi la o masă este considerat unul sfânt atunci când îţi doreşti să slăbeşti. Însă, lucrurile nu stau chiar aşa, iar argumentele aduse de o echipă de cercetători atestă faptul că nu merită să te stresezi cu acest obicei, deoarece numărul caloriilor trecute pe ambalaj poate să te înşele foarte uşor. 

Explicaţia este aceea că fiecare organism în parte digeră diferit alimentele ingerate, în funcţie de tipul bacteriilor care se regăsesc în intestin. De asemenea, modul în care sunt gătite alimentele, cât şi metabolismul fiecărei persoane au un rol definitoriu în modul în care sunt absorbite caloriile.

Nici eticheta ambalajelor nu este de încredere
Astfel, că dacă pe o porţie de migdale (28 grame) scrie că ar conţine 170 de calorii, este posibil ca organismul să absoarbă doar 129 de calorii, arată un studiu apărut în publicaţia "Scientific American" şi citat ziarul britanic DailyMail.

Însă, pericolul este ridicat la alimentele procesate din comerţ (cum ar fi cerealele care conţin zahăr rafinat), deoarece acestea pot să conţină mai multe calorii decât numărul afişat pe eticheta nutriţională. Prin urmare, calcularea numărului de calorii ţinând cont de ceea ce este scris pe ambalaj nu te va ajuta să slăbeşti, avertizează specialiştii.

Soluţia eficientă pentru a slăbi
În schimb, cea mai bună abordare ca să scapi de kilograme ar fi aceea de a consuma doar alimente proaspete, legume/fructe/verdeţuri/nuci crude şi cereale integrale. Aceste alimente se digeră mai lent, eliberând constant energie şi favorizând o absorbţie mai mică de calorii. 

De asemenea, caloriile din alimentele gătite sunt absorbite în mod diferit, în funcţie de bacteriile care se regăsesc în intestin. Persoanele care suferă de obezitate pot să aibă mai multe bacterii care favorizează o absorbţie mai ridicată a caloriilor, susţine biologul Rob Dunn, profesor la Universitatea de Stat din North Carolina.
6 sfaturi ca să reduci caloriile fără bătăi de cap, recomandate de celebrul Dr. Oz:

1. Cerealele dulci de la micul dejun trebuie înlocuite cu amestecurile de cereale integrale (fulgi de ovăz, fulgi de secară, stafide, alune crude)
2. Înlocuieşte îngheţata din comerţ cu bananele congelate
3. Înlocuieşte dulciurile cu un mix de nuci, fructe uscate şi ciocolată neagră
4. Înlocuieşte maioneza cu sosul salsa sau pasta de avocado
5. Omleta hipocalorică cu un ou întreg şi ceapă, ardei, ciuperci, spanac, pătrunjel sau orice ingrediente preferi.
6. În loc de sucuri carbogozoase bea limonadă cu puţină miere de albine naturală. 

Sursa www.eva.ro

vineri, 23 august 2013

Cea mai ieftina si simpla metoda de a slabi. Ai incercat-o?

Urcatul si coboratul scarilor este cea mai eficient si ieftina cale catre un corp armonios. Este un antrenament complet pentru inima, plamani, oase si muschi.
Conform unui studiu facut de doctorul Lewis Halsey de la Universitatea Roehampton din Marea Britanie, urcatul a 100 de trepte, de 5 ori pe zi, arde in medie 302 kcal.

Incepe prin a te incalzi prin miscari lente, apoi incepe sa urci treptele intr-un ritm normal. Urca si coboara de cateva ori mentinand ritmul. Cand simti ca ritmul cardio-vascular a inceput sa creasca, creste intensitatea. Poti urca si cate 2 trepte odata.

Urmatorul lucru ar fi sariturile cu ambele picioare. Apropie picioarele si sari cu amandoua in acelasi timp. Cand termini programul, nu uita sa faci o mica revenire lenta, pentru ca ritmul cardio-vascular sa revina la normal.

Pana si banalul urcat si coborat al scarilor are insa o varianta controversata. Se pare ca daca urci treptele in patru labe si le cobori cu spatele, precum un paianjen, arzi cele mai multe calorii. Astfel, se lucreaza atat forta, viteaza cat si coordonarea.

Toate grupele de muschi sunt puse in actiune de acest exercitiu. La inceput poate parea greu, asa ca puteti incepe acasa pe un plan orizontal, pana va obisnuiti. Membrul superior si cel inferior de pe aceeasi parte trebuie sincronizate pentru inceput. In timp, fiecare membru poate actiona individual.

Sursa www.perfecte.ro

joi, 22 august 2013

Sănătatea ta: Cele mai bune surse de proteine în afară de carne şi lactate

Proteinele sunt esenţiale pentru dezvoltarea organismului, însă trebuie să ştii că nu le găseşti doar în carne şi lactate. Mai există alte numeroase alimente foarte bogate în proteine. Vezi care sunt!
Spre deosebire de carne şi produse lactate, sursele de proteine vegetale nu conţin colesterol şi grăsimi saturate care pot să afecteze sănătatea inimii. Astfel că poţi să le incluzi în siguranţă în alimentaţia ta, limitând din consumul de carne şi produse lactate. Un consum moderat de proteine animale în cadrul unui plan alimentar bazat în mare parte ăe legume, verdeţuri, fructe, nuci/seminţe şi leguminoase este suficient pentru un aport seminificativ de proteine. Nu trebuie să mănânci carne sau lactate în fiecare zi în cantităţi exagerate pentru a asigura organismului necesarul de proteine, susţin specialiştii. Cu atât mai mult, cu cât s-a demonstrat că produsele de origine animală consumate în cantităţi mari creează un mediu acid în organism şi favorizează dezvoltarea cancerului de colon, dar şi a altor boli. 

Prin urmare, specialiştii recomandă limitarea consumului de produse animale la 2-3 porţii pe săptămână, iar în rest poţi să suplimentezi cu proteinele de origine vegetală. Potrivit specialiştilor, o femeie trebuie să consume zilnic 46 de grame de proteine, iar un bărbat în jur de 56 de grame.  

Iată care sunt cele mai importante surse vegetale de proteine:

1. Mazărea verde
O cană cu mazăre verde conţine 7,9 grame de proteine, aproximativ aceeaşi cantitate care se regăseşte într-un pahar cu lapte. 

 2. Quinoa
Majoritatea cerealelor au un conţinut mic de proteine, însă quinoa este unică din acest punct de vedere, deoarece o cană cu quinoa conţine mai mult de 8 grame de proteine, inclusiv cei nouă aminoacizi esenţiali pentru organism. Conţine foarte multe proteine, foarte puţine grăsimi şi nu conţine colesterol. De asemenea, dacă o pui la încolţit îi sporeşti valoarea nutriţională, deoarece germenii de quinoa conţin vitamine (A, B6, B12, B5, B2, B1, C, D, E, K, H, acid folic, acid nicotinic), minerale (calciu, fier, crom, cupru, potasiu, seleniu, iod, magneziu, mangan, fosfor, zinc) şi toţi cei 9 aminoacizi esenţiali, potrivit informaţiilor oferite de nutriţionistul britanic Gillian McKeith. Poţi să o adaugi în diverse salate cu legume sau să faci terci (cu apă şi sare). O găseşti în magazinele naturiste.

3. Nucile şi untul din diverse nuci crude
Toate oleaginoasele conţin grăsimi bune şi proteine, de aceea sunt considerate a fi o parte importantă a planului alimentar zilnic.
Unele oleaginoase au un conţinut caloric mai ridicat, cum ar fi migdalele, nucile caju şi fisticul (160 de calorii şi 5-6 grame de proteine la 28 de grame de produs), de aceea trebuie consumate în cantităţi moderate (un pumn mic de migdale zilnic). De asemenea, untul de arahide sau migdale este recomandat tot pentru conţinutul său bogat în proteine, însă în cantităţi moderate. Alege unturile care nu au uleiuri hidrogenate şi mult zahăr. 

4. Fasolea boabe
Toate soiurile de fasole au un conţinut ridicat de proteine. Două căni cu fasole boabe au aproximativ 26 de grame de proteine, spre deosebire de un Big Mac de la McDonalds care conţine doar 26 de grame de proteine, după cum spun specialiştii. 

5. Năutul
O cană cu năut conţine aproape 15 grame de proteine, o cantitate mare de fibre şi foarte puţine calorii. Poţi să-l consumi sub formă de pastă (hummus), în salate, ciorbe sau tocăniţe. 

6. Tofu, brânza din soia
O jumătate de cană cu tofu conţine 15-20 de grame de proteine, prin urmare este un substitut bun pentru produsele lactate. 

7. Seminţele de cânepă
Trei linguri cu seminţe de cânepă conţin 10 grame de proteine. Le poţi folosi în salate, smoothie-uri, pâine sau să înlocuieşti laptele de vacă cu cel din cânepă. Conţin 30% proteine, din care 65% o reprezintă edestina, o proteină uşor de digerat, astfel că înlocuiesc cu succes proteinele de origine animală. De asemenea, abundă în acizi graşi esenţiali omega 3 şi omega 6, calciu, fier, magneziu şi vitamina E. Le găseşti în magazinele naturiste.

8. Seminţele 
În special seminţele de floarea-soarelui au un conţinut ridicat de proteine, însă nu ocoli nici seminţele de susan şi de mac. De exemplu, un sfert de cană cu seminţe de floarea-soarelui conţine 7,3 grame de proteine, iar aceeaşi cantitate de seminţe de susan şi de mac aduc 5,4 grame de proteine fiecare. 

9. Laptele vegetal
O cană cu lapte de soia simplu are o cantitate însemnată de proteine, aproximativ 8 grame.

Sursa www.eva.ro

miercuri, 21 august 2013

8 motive pentru care iei in greutate

Ai grija la alimentatie, mergi in mod regulat la sala si totusi nu reusesti sa dai jos nici macar un kilogram ci, din contra, cantarul iti arata ca ai luat in plus. Ce gresesti? Afla cateva posibile motive pentru care iei in greutate.

Daca ti se pare ca nu iti mai poti contra greutatea corporala, in ciuda dietelor si programelor de fitnes pe care le urmezi, afla de ce.


Nu dormi suficient
Lipsa de somn poate afecta silueta in doua moduri. Daca stai treaza pana tarziu vei fi mai tentata sa iei o gustare in miez de noapte, care poate creste cu mult aportul calorii. Lipsa de somn te poate afecta si altfel, provocand cresterea numarului de hormoni care regleaza apetitul, dand o senzatie mai mare de foame dimineata.

Nivel ridicat de stres
Sub influenta stresului, organismul secreta mai mult cortizol (hormonul stresului) care poate spori pofta de mancare.
Acesta este motivul pentru care multi dintre noi simt nevoie de a manca cand se simt stresati.

Antidepresive
Unul dintre efectele secundare ale antidepresivelor este si cresterea in greutate si afecteaza aproximativ 25% dintre pacientii care iau antidepresive o perioada lunga de timp. Daca faci parte dintre aceste persoane, discuta cu medicul tau pentru a schimba medicatia. Exista insa si anumiti oameni care iau in greutate la scurt timp dupa inceperea tratamentului. Asta se datoreaza faptului ca se simt mai bine si capata un apetit mai sanatos.

Anumite medicamente
Exista cateva medicamente care au fost asociate cu cresterea greutatii corporale, precum cele antipsihotice (folosite in tratarea unor afectiuni precum schizofrenia sau tulburarile bipolare) sau cele utilizate in cazul migrenelor, hipertensiunii si diabetului. Solutia este sa vorbesti cu medicul tau pentru a gasi medicamentele fara acest efect secundar.


Pilulele contraceptive nu ingrasa
Pilulele contraceptive combinate (estrogen si progesteron) nu ingrasa, sustin specialistii. Daca insa nu esti convinsa, discuta despre acest aspect cu medicul tau.

Hipotiroidism
Este cea mai frecventa boala a tiroidei si apare in momentul in care glanda nu reuseste sa produca o cantitate suficienta de hormoni tiroidieni. In acest caz, metabolismul devine mai lent, favorizand cresterea in greutate. Hipotiroidismul este o boala des intalnita la noi in tara, aproximativ 10% din femeile cu varsta peste 65 de ani prezentand simptomele acestei afectiuni.
Are ca simptome oboseala, starea de slabiciune si cresterea in greutate.

Menopauza
Menopauza si scaderea nivelului de estrogen nu sunt responsabile de luarea in greutate la femeile de varsta mijlocie. Cauzele probabile sunt incetinirea metabolismului provocata de inaintarea in varsta si schimbarile din stilul de viata. De menopauza poate insa depinde locul unde va fi acumulata grasimea, cele mai multe femei ingrasandu-se in zona taliei.

Sindromul ovarelor polichistice
Sindromul ovarului polichistic (SOP) este o afectiune hormonala care afecteza 1 din 10 femei si de obicei primele simptome apar inca din adolescenta. Majoritatea femeilor afectate de sindrom prezinta numeroase chisturi mici la nivelul ovarelor. Afectiunea provoaca dezechilibre hormonale care afecteaza ciclul menstrual si care poate duce la pilozitate excesiva si acnee. 

O caracteristica importanta a sindromului ovarelor polichistice este rezistenta la insulina, fapt ce poate duce la cresterea in greutate. Grasimea tinde sa se acumuleze in jurul abdomenului, crescand astfel riscul de afectiuni ale inimii.

Sursa www.eva.ro

marți, 20 august 2013

Mancaruri de vara care te ingrasa

Vara este considerata anotimpul mancarurilor usoare, pentru ca abunda in legume si fructe. Dar vara aduce cu sine si o multime de tentatii culinare si de momente de rasfat cu alimente care te pot ingrasa.

Gratarele de vara, petrecutul pana tarziu in oras, mersul la meciuri, la cinematografe in aer liber presupun atat voie buna, cat si tentatii culinare care te pot muta acul cantarului, la final de vara, catre cifre mai mari decat indicau la inceputul sezonului estival.

Gratarele
Vara este sezonul gratarelor! In timp ce pieptul, copanelele sau pulpele superioare la gratar sunt chiar recomandate si in curele de slabire, daramite in cele de mentinere a greutatii corporale, aceste nu sunt singurele carnuri care se mananca la gratarele in aer liber. Aici gasim adesea porc, mici si carnacior. Aceste produse din carne, chiar si facute pe gratar si nu prajite in ulei contin grasimi de care organismul nostru nu are nevoie si care, mai mult, ne pot ingrasa. Este suficient sa avem cate un gratar la final de saptamana ca spre sfarsitul verii sa nu ne mai incapa pantalonii de toamna.

Salatele cu maioneza
Salatele din feluritele legume disponibile acum pe piata sunt exceptionale vara, dar doar daca nu contin maioneza. Rosia, castravetele, salata verde, telina, morvocul si altele nu trebuie amestecate cu maioneza daca nu vrem sa ne ingrasam. Iata o alternativa buna pentru cei care prefera, totusi, salatele cu dressing. Faceti o salata cu telina si morcov, ambele fierte si maruntite, si adaugati iaurt in loc de maioneza. Amestecati si apoi presarati cu marar. Este o optiune mult mai sanatoasa si mai usoara. Poate fi mancata si asa simplu, cu lingurita, dar si cu doua felii de paine neagra (trei cel mult) sau cu felii de paine Wassa.

Cocktailurile inghetate cu fructe
Doar pentru ca se presupune ca au fructe nu inseamna ca nu ingrasa. O pinacolada poate contine, in functie de cum e preparata si cat de mare este, intre 250 si 490 de calorii, iar un Long Island Iced Tea poate avea si 500 de calorii. Doar pentru ca are fructe sau ceai nu inseamna ca nu este caloric consistenta bautura respectiva. Tineti cont ca aceste cocktailuri au si alcool in ele, iar alcoolul are calorii destul de multe. Totodata, cele dulci contin, fara doar si poate, zahar sau indulcitor artificial. La fel este si cazul bauturilor fara alcool pe baza de fructe. Adevarul este ca ele sunt facute mai mult din concentrat de fructe, cu apa minerala, eventual aromatizanti si zahar sau indulcitori. Intr-adevar, umbrelutele si gheata multa din pahar este incantatoare pe vreme foarte calda, dar la final de vara va puteti trezi cu cateva kilograme in plus. Mai bine ca invatati sa consumati bauturi alcoolice seci, precum vinul, sau sa comandati fresuri de fructe doar in locurile in care stiti sigur, poate chiar vedeti, ca le prepara doar din fructe. In rest, beti apa!

Racoritoarele
Nu exista bautura racoritoare care sa nu ingrasa. Chiar daca scrie pe eticheta ca are zero calorii, faptul ca are un gust dulce inseamna clar ca acea bautura contina un indulcitor artificial care actioneaza uneori chiar mai rau decat zaharul. Indulcitorii artificial reusesc sa pacaleasca astfel creierul incat acesta, in timp, sa ceara un aport tot mai mare de dulce, in lipsa lui intrand intr-un fel de sevraj. De aceea exista dependenta de anumite bauturi racoritoare. Astfel ca, invariabil, vei consuma mai mult dulce cu cat mananci mai mult dulce, motiv pentru care te supui riscului de ingrasare. Totodata, trebuie sa ai mare grija cu bauturile reci pe baza de cafea, de tipul icecoffee-urilor. Sunt o multime de sortimente pe piata si multe dintre ele depasesc, intr-un singur pahar, 130 de calorii. Unele pot contine chiar si 400 de calorii daca, pe langa cafea, contin si lapte, si frisca, si topping de ciocolata, caramel etc si choco-sticksul de décor. Din acest motiv, ori beti ceai cald facut atunci, ori ceai facut acasa si racit in frigider, sau va rezumati la cafea simpla, apa plata sau minerala sau fresh de fructe natural atunci cand iesiti in oras.


Dressingurile si toppingurile de salata
Salata este echivalentul unei mese sanatoase, dar nu si cand are dressing de maioneza si ati cerut si topping de branza, cascaval, bacon, eventual chiar prajit. Este bine sa ai optiuni atunci cand comanzi, dar incearca intotdeauna sa iei varianta cea mai simpla de salata, fara adaugiri ulterioare. Fa acelasi lucru si acasa. Mai bine un bol imens de leguma si cateva fasii de piept de pui la gratar, decat si branza, cascaval, maioneza, ou sau bacon.

Snacksurile
Nu poti merge la film, mai ales daca este si in aer liber, fara sa-ti faci stocuri de snacksuri, precum floricele, nachos cu tot felul de toppinguri si suc. Dar stiai ca o portie de nachos cu crema de branza (adica exact cat cutiuta de carton pe care o cumperi la film) contine 692 de calorii din 38 de grame de grasime?! Totodata, o punga mare de floricele are pana la 550 de calorii si 31 de grame de grasime? Mai bine iti iei un mar si o banana cu tine daca vrei sa mananci neaparat, iar daca nu te poti abtine de la snacksuri, atunci alege macar portiile mici.

Vara cresc ocaziile in care poti manca astfel de alimente, motiv pentru care toamna de poate prinde cu cateva kilograme in plus decat ai intrat in sezonul estival.  

Sursa www.lyla.ro

luni, 19 august 2013

Cum să ai o dietă echilibrată

Spre deosebire de bărbați, femeile trebuie să fie mult mai atente la alimentele pe care le consumă. Dacă ai un deficit de vitamine sau de minerale, organismul te va trăda. Iată ce este bine să mănânci!

Un aport considerabil de fibre
Din punct de vedere medical, femeile peste 50 de ani ar trebui să consume în jur de 21 de grame de fibre zilnic, iar cele sub această vârstă, ar trebui să încerce să mănânce 25 de grame. Fibrele sunt esențiale în buna funcționare a organismului, întrucât facilitează absorbția de glucoză și mențin nivelul de zahăr din sânge în limite normale. Se regăsesc în cereale integrale, fasole și varză.
Vitamine esențiale

În lipsa lor, organismul nu va funcționa la capacitate maximă, de aceea te vei simți obosită și apatică. Încearcă să introduci în alimentația ta fructe și legume proaspete, deoarece acestea conțin vitaminele A, D, și E extrem de importante pentru orice femeie.

Nu uita de fier
Dintr-o dietă echilibrată nu trebuie să lipsească fierul, deoarece în lipsa lui se instalează anemia precum și alte afecțiuni asociate. Ai grijă însă să nu depășești doza zilnică recomandată, întrucât poți declanșa alte afecțiuni. Consumă în mod constant alune, migdale, legume verzi, soia, dar și organe de animale precum rinichi și ficat.

Calciu pentru oase puternice
Pentru a preveni osteoporoza, calciul este un mineral esențial pentru organism. Cantitatea necesară zilnic este de 1000 de mg, dar după menopauză aceasta crește până la 1500. Iaurtul, laptele și brânza sunt alimente ce nu ar trebui să lipsească de pe rafturile frigiderului tău.

Sursa www.clickpentrufemei.ro

joi, 1 august 2013

Sfaturi pentru un abdomen plat

Hm. Te uiti in oglinda, iti tii respiratia, tragi burta in spate si tot nu esti multumita. Patretelele sunt greu de dibuit in spatele rotunjimilor existente. Totusi, nu te lasa descurajata. Pana una-alta, n-am auzit pe nimeni sa fi reusit ca, prin lamentatii, sa rezolve problema unui abdomen enervant de rotunjor. Asadar, capul sus si burta jos!

Te avertizam ca nu urmeaza o serie de miracole. Nu iti promitem un “abdomen de vis” intr-un weekend. Dar, daca urmezi sfaturile noastre timp de cateva saptamani, vei avea rezultate vizibile si, mai ales, de durata. “Colaceii”, dar si “colacii”, se ataca de pe mai multe flancuri. 

Alimentatia potrivita si obiceiurile alimentare adecvate
Pentru un abdomen plat, alimentatia sanatoasa este obligatorie. Ea trebuie sa includa fructe, legume si cereale, iar sursele de vitamine si fibre trebuie sa fie numeroase pentru a favoriza eliminarea si pentru a evita balonarea. Contra balonarii, ovazul este un aliment minunat. Cruditatile ne ajuta la slabit. Acum, ca tot e vara inca, ar fi pacat sa nu beneficiem de multimea de fructe si legume de sezon. Iar la iarna, va trebui sa avem grija la ingredientele grase.

Contrar a ceea ce cred multi, zaharurile cu absorbtie lenta, cum sunt pastele si orezul, nu trebuie eliminate complet din meniu, ci doar trebuie evitat abuzul de ele. 

Abdomenul e ca o oglinda a sistemului digestiv. Ai probleme cu el, ai probleme si cu estetica. Balonarea, consumul de bauturi gazoase, mesele rapide, mancarea insuficient mestecata, constipatia – tot atatia factori agravanti. 

Cateva reguli: 
- Retine faptul ca atunci cand mananci in fuga, inghiti si mult aer. Ceea ce duce la incetinirea digestiei. Mananca linistit, nu in picioare, nici in frigider. Fiecare masa trebuie sa dureze cel putin o jumatate de ora. 

- Ai nevoie zilnic de 25-30 de grame pe zi de fibre. 

- Incearca sa eviti consumul de legume uscate (fasole, linte, naut) si cartofi. 

- Consumul de carne si peste trebuie favorizat. Proteinele iti fac plinul de energie fara sa fermenteze, deci fara balonare.

- Favorizeaza consumul de alimente fierte. Acestea se digera mai usor.

- Ai grija la sare. Excesul de sare duce la retentia de apa la nivelul abdomenului. De asemenea, citeste cu grija etichetele produselor din comert. Acestea contin, majoritatea, multa sare. Daca poti, renunta total la mezeluri.

- Daca ai probleme de digestie, fa o cura cu probiotice. Pentru constipatie, consuma dimineata prune si smochine timp de cateva zile.

Abdomene si iarasi abdomene
Mda, n-am scapat de asta. Nu va putem minti. Pentru un abdomen tonifiat, plat, nu este de ajuns dieta. Orice spune altceva fabuleaza. Si nu, nici aparatele minune de la teleshopping – cele care ne mint ca lucreaza in locul nostru – nu ne pot salva. Asadar, exercitii si iarasi exercitii!

Si pentru ca abdomenele, repetate si rasrepetate, se pot dovedi o corvoada, va recomandam tenisul, inotul sau joggingul. Oricare dintre aceste trei sporturi duc la un numar mare de calorii consumate si ajuta si sculptarii unui abdomen asa cum ne dorim. 
Ai grija si de modul in care respiri. O buna respiratie ajuta la eliminarea toxinelor. 

Nu uitati de celulita
De obicei, celulita este prezenta pe coapse si fese. Totusi, nu discrimineaza, in cazul unor dintre noi, nici zona. Partea buna e ca, odata ce ai respectat primele doua etape, munca iti va fi vizibil usurata. Celulita nu apare din senin, iar alimentatia are un cuvant greu de spus. Masajele ajuta.

Sursa www.flu.ro

Esti asa cum mananci

In viata de zi cu zi, fiecare  manifesta un comportament alimentar, ca de altfel in toate comportamentele si, desi se poate vorbi de o anumita specificitate, nu trebuie respinsa ideea evolutiei, in sensul schimbarii totale sau partiale. Excluzand dietele terapeutice, s-au facut numeroase cercetari  in urma carora  s-au constituit trei tipuri fundamentale, fara a fi o tipologie inflexibila si fara a considera ca aceasta este " batuta in cuie". Tu in care te regasesti?

1. Comportamentul utilitar - instinctiv
Nu ai pierdut niciodata simtul placerii. De fapt, raporturile tale cu mancarea sunt naturale. Nu esti in stare sa faci descoperiri gastronomice prin investigatii minutioase. Nu iti plac teoriile. Te increzi in flerul tau pentru a imbina armonios o mare varietate de feluri de mancare si bauturi. Incerci cu placere produse culinare bizare sau vechi retete traditionale.
Ai gust si inspiratie in combinarea produselor naturale cu semipreparate. Incerci sa asortezi produsele conservate, sa le dai savoare si sa le pastrezi continutul in vitamine.
Esti genul de persoana care actioneaza fara sa reflecteze prea mult si te lasi ghidata de fler. Nu esti prea afectata atunci cand ai comis o gafa, ba chiar iti spui "in definitiv nu este nimeni perfect". Gusturile tale sunt mai putin selective si in continua evolutie.
Te simti bine in propria piele. Esti optimista, vesela, toleranta. Stii sa imbini in mod armonios trecutul cu prezentul. Nu ai nostalgia trecutului, dar nici nu-l respingi. In general, ai incredere in progresul stiintei, dar nu orbeste. De la primul contact, stii daca poti avea incredere sau nu in persoana respectiva  si arareori te inseli. Te bazezi pe intuitie.
Ti se cere parerea ades si ti se fac si confidente chiar. Fara efort, gasesti gesturile, cuvintele care ajuta si imbarbateaza, iar pentru acest lucru esti indragita. Ai multi prieteni, dar singuratatea nu te sperie. Nu esti adepta unui anumit "tip de persoana". Cei care-ti plac sau cei carora le placi sunt multi si diferiti. Simti uneori dorinta spontana si imperioasa de a evada, de a face cumparaturi sau de a realiza contacte noi. In majoritatea cazurilor treci la actiune si te bucuri de reusita.

2. Comportament cerebral-estet
Preferi alimente usoare si meniuri rafinate. Optiunile tale sunt: pestele, branza, ouale, cerealele. Te intereseaza creatiile noi ale industriei alimentare, produsele culinare exotice.
Consumi  multa cafea, ceai, bauturi energetice. Iti place si putin vin ales cu grija. Esti instinctiv atrasa de tot ce este sterilizat, refuzi produsele fermentate. Temperament alert, ai oroare de respectarea orelor de masa.
Te incanta decorurile simple, rafinate, cu linii precise, in culori subtile, puse in valoare de efectele unei iluminari studiate, bucatariile-salon unde se poate expune un tablou sau o colectie draguta. In aceasta ambianta iti place sa sporovaiesti mai curand decat sa gatesti. Esti sensibila la farmecul unui ambalaj dragut, apreciezi fantezia imbinata cu bunul gust. Te intereseaza produsele noi si citesti cu atentie indicatiile de pe cutii.
Te consideri o "self made woman", atat din punct de vedere moral cat si fizic. Lecturile de psihologie si parapsihologie te pasioneaza. Barbatii prea siguri pe ei iti displac, te"ingheata": cauti in acelasi timp fuziunea sufletelor si a corpurilor. Ai adesea dorinta de a incerca o reteta de intinerire. Ai oroare de microbi, deci colectionezi produse dezinfectante si deodorante. Esti increzatoare in descoperirile stiintei. Armonia, calmul, seninatatea, progresul, cercetarea - toate astea te incanta,

3. Comportamentul sensual-traditionalist
Pretinzi ca hrana sa iti dea vigoare si energie. Apreciezi carnea sub toate formele, dar mai ales in sange, fripta sau la gratar. Nu dispretuiesti nici mezelurile, nici mesele copioase, cu conditia ca acestea sa fie compuse din produse naturale, vinuri bune, branzeturi gustoase.  Nu iti place sa mananci pe apucate si te straduiesti sa respecti orele de masa.
Stii ca natura este plina de mistere. Acest lucru nu te infricoseaza, din contra, misterele trebuie cautate si explicate.  Ideea de a face totul cu mana ta, te stimuleaza. Respingi produsele chimice care te dezgusta. Preferi tejghelele pietelor. Ai vise cu petreceri medievale, cu mistreti intorsi in focul semineelor si vinul galgaitor din butoaie.
Admiti ca viata s-a schimbat. Totusi era bine cand bunica pregatea trei mese pe zi in marea bucatarie placut mirositoare.  La toate astea te gandesti uneori cand  mesteci sandvisul de la micul dejun. Ti-ar placea sa fii invitata la o vanatoare si la o masa din vanat. Indragesti barbatii virili, pozitivi, debordand de energie. Iti plac frumusetile antice si culorile calde. Preferi actiunea, autoritatea,dinamismul, adevarul si autenticul.

Sursa www.eva.ro