Subscribe:

Ads 468x60px

joi, 31 octombrie 2013

Ai probleme cu greutatea? Cum sa te feresti de kilogramele in plus cu doar doua minute si jumatate de efort intens

Un nou studiu stiintific arata ca efortul intens timp de numai doua minute si jumatate ar putea fi de ajuns pentru a tine kilogramele departe, o sesiune concentrata de exercitii fizice avand ca rezultat arderea a pana la 200 de calorii.
Rezultatul studiului este cea mai noua dovada pentru eficienţa programelor de antrenament de înalta intensitate (High Intensity Training), prin care sesiuni scurte de exercitiu fizic intens sunt combinate cu pauze de recuperare, scrie Daily Mail.

In timpul a trei zile de studiu, cinci barbati sanatosi, cu varstele cuprinse între 25 si 31 de ani, au trait in camere sigilate pentru ca nivelurile de oxigen, de dioxid de carbon si de apa sa poata fi monitorizate pentru a se calcula numarul de calorii eliminate.

Barbatii au tinut si o dieta special dezvoltata pentru nevoile de energie ale fiecaruia. Doua zile din perioada studiului au fost destinate activitatilor sedentare, cum ar fi utlizarea computerului.

In ultima zi au facut exercitii fizice pe biciclete medicale, lucrand in cinci sesiuni a cate 30 de secunde de efort intens. Fiecare sedinţa a fost urmata de o perioada de patru minute de recuperare în care barbatii pedalau incet, intr-un regim de rezistenta redusa.

Rezultatele au aratat ca voluntarii au eliminat, in medie, un surplus de 200 de calorii pe parcursul zilei de antrenament.

Desi oamenii de stiinta nu pot dovedi ca aceasta tehnica provoaca pierderea în greutate, ei sunt de acord ca este un indicator al faptului ca eforturile fizice intense si de scurta durata pot ajuta oamenii sa isi mentina greutatea.

Sursa www.perfecte.ro

marți, 29 octombrie 2013

Oare ma poate ingrasa stresul?

"Eu slabesc cand sunt stresata" sau "Eu ma ingras cand sunt stresata"... De cate ori nu ti s-a intamplat sa auzi aceste fraze? Care sa fie legatura dintre perioadele de stres si cresterea in greutate, atat de mediatizata? 

In primul rand depinde de modalitatea fiecarui individ de a face fata stresului. Pentru unii, stresul reprezinta o adevarata motivatie care ii ajuta sa fie mult mai activi si eficienti. Insa, unii se simt atat de coplesiti de sarcinile si responsabilitatile care li s-au pus in carca incat nu mai sunt in stare sa faca nimic si... se arunca asupra ciocolatei pe care o gasesc prin apropiere, cand presiunea este prea mare. 

Asadar, conexiunea dintre stres si alimentatie este una complexa care variaza de la individ la individ. Cele mai frecvente intrebari pe care le ridica aceasta asociere sunt: "oare stresul imi reduce vointa de a slabi?", "Stresul imi mareste apetitul si mananc mai mult?" sau "Perioadele de stres determina o crestere a riscului de aparitie a unor probleme de sanatate (boli cardiovasculare, diabet, etc)?". 

Ce se intampla cand esti stresata? 
Hipotalamusul (regiune a creierului) trimite semnale glandelor suprarenale pentru eliberarea corizolului, fie ca este stres emotional sau fizic. Cel mai important rol pe care il are cortizolul este de a ajuta organismul sa raspunda la stres, prin eliberarea glucozei (zahar) si a acizilor grasi care asigura energia necesara muschilor pentru a raspunde starilor de stres. 

O cantitate prea mica de cortizol poate conduce la hipoglicemie (nivelul scazut al glucozei in sange), in vreme ce eliberarea unei cantitati mari de cortizol cauzeaza hiperglicemia (nivelul crescut al glucozei in sange), care daca devine cronica determina aparitia diabetului. 

In urma unor cercetari efectuate, expertii au constatat ca nivelul ridicat de cortizol poate stimula apetitul si, implicit, cantitatea de alimente ingerate. Si uite asa se adauga si kilogramele in plus. Iar daca vorbim despre stresul cronic, acest nivel de cortizol ramane ridicat o lunga perioada de timp, fapt care "suprasolicita" activitatea glandelor suprarenale si reduce cantitatea de cortizol eliberata. 

O cercetare efectuata in anul 2000 cu privire la aceste aspect a sugerat ca suprasolicitarea glandelor suprarenale poate atrage un dezechilibru hormonal, fapt care poate conduce la diverse disfunctii ale inimii si risc crescut de obezitate la barbati.
Acelasi efect a fost semnalat in studii ulterioare si in cazul femeilor. 

Nivelul ridicat de cortizol mentinut pe o perioada de durata mai lunga este asociat cu diabetul, hipertensiune arteriala, obezitate si boli cardiovasculare. Insa unele studii ar sugera chiar si o legatura cu tulburarile mentale, precum depresia. 

Efectele cortizolului (hormonul stresului) asupra organismului 
regleaza metabolizarea proteinelor, hidrocarburilor si a grasimilor;
afecteaza tonusul muschilor si microcirculatia;
creste tensiunea arteriala;
asigura o buna functionare a sistemului imunitar;
stimuleaza secretia gastrica;
defavorizeaza reparatia cartilajului;
stimuleaza sistemul nervos central;
produce balonare si inflamatii, crestere in greutate si oboseala;
creste riscul de aparitie a diabetului. 

Astfel, stresul nu numai ca stimuleaza apetitul, dar mai mult acesta ne face sa poftim numai alimentele cele mai bogate in calorii si mai sarace in nutrienti. Cele mai "vanate" in aceste momente sunt alimentele cu un continut mare de zahar si grasimi (de exemplu, ciocolata), altii le prefera pe cele sarate (ex. chips-urile) si ar mai fi o categorie care simte nevoia de alimente crocante (ex. biscuiti). 

Unele persoane isi pierd pofta de mancare cand au de-a face cu o situatie stresanta, insa aproximativ 40% dintre acestea incep sa manace excesiv la 6 sapatamani de la "instalarea stresului", sfarsind prin acumularea catorva kilograme in plus.

Sursa www.eva.ro

joi, 24 octombrie 2013

Luna aceasta, ţine o cură de detoxifiere

Oricând este sănătos să iei o pauză - chiar şi de la mâncărurile care îţi obosesc ficatul - pentru o cură de detoxifiere. Iată ce poţi face.

Mizează pe ciorbe!
Nu trebuie sa ţii o dietă anume ca să scapi de senzaţia de balonare dată de kilogramele acumulate dacă nu ai mai avut grijă în ultimul timp. Tot ceea ce trebuie să faci este să consumi preparate uşoare, fără prea multe grăsimi.

De exemplu, ciorbele, borşurile sau supele sunt binevenite atâta timp cât sunt gătite cu multe legume, borş natural şi cât mai puţină carne. E bine să eviţi o perioadă carnea de porc şi să foloseşti la prepararea mâncărurilor doar carne de curcan sau de pui. Dacă nu ai această posibilitate, atunci găteşte doar legume, deoarece sunt suficente pentru o ciorbă sau o supă care te va şi încălzi în zilele reci de iarnă.

Fructele şi legumele fac minuni
Dacă nu găseşti la fel de multe legume sau fructe în stare crudă, nu te alarma. Şi cele conservate la congelator sau chiar şi la borcan sunt de ajutor, atunci când nu mai ştii ce să găteşti şi cum să-ţi mulţumeşti familia. În plus, acestea ajută si la procesul de detoxifiere.

Cartofii salvatori
Sunt ieftini şi pot fi preparaţi în multe feluri, în ciorbe, în diverse tocăniţe de legume, copţi la cuptor sau fierţi la abur sau în apă. Pentru un plus de gust le poţi pune puţin unt sau îi poţi asezona cu dovlecei, fasole verde sau morcovi.

Ce mai ai prin frigider?
O soluţie bună de trecut toamna fără prea mari cheltuieli financiare este să foloseşti absolut toate produsele care îţi rămân în frigider. De exemplu, carnea friptă sau gătită la cuptor poate fi pusă în sandvişuri asezonate cu legume proaspete sau murături. De asemena, poate fi utilizată la prepararea diverselor tocăniţe. Tot ce trebuie să mai faci este să căleşti legumele şi să le dai la cuptor apoi împreună timp de maximum 20 de minute, pentru a-şi întrepătrunde aromele. Brânza, caşcavalul sau mezelurile pot fi folosite la prepararea celebrei pizza sau pot fi date la cuptor cu legume, obţinând astfel o minunată mâncare gratinată.


Sursa www.unica.ro

Slăbit rapid: Cele mai bune alimente pe care să le consumi când ţii dietă

Merele şi grepfrutul sunt doi aliaţi de nădejde în lupta împotriva kilogramelor în plus. Include-le în dietă alături de alte alimente esenţiale care te vor ajuta să scapi de grăsime.

Există anumite alimente care te ajută în procesul de slăbire. Nu este recomandat să te înfometezi atunci când vrei să slăbeşti, ci să faci alegerile cele mai bune. Iată care sunt alimentele pe care te poţi baza în cura de slăbire:

1. Merele şi grepfrutul
Considerate de mulţi un element cheie al dietelor de toamnă, merele sunt bogate în pectină şi alte fibre care asigură senzaţia de saţietate cu mai puţine calorii. Pot fi cea mai bună gustare de-a lungul zilei, iar pentru un desert delicios, coace-le împreună cu cereale integrale şi presară pe ele scorţişoară. 

Grepfrutul accelerează arderea grăsimilor şi este un aliat de încredere în curele de slăbire.

2. Supele şi ciorbele
Cercetările au arătat beneficiile consumul zilnic de supe şi ciorbe, iar printre cel mai important aspect se numără senzaţia de saţietate şi aportul însemnat de fibre.Adaugă în supele sau ciorbele tale multe legume şi consumă câte o porţie în fiecare zi. Aportul de calorii este mic dacă te rezumi la variantele simple şi cu carne slabă, fără smântână şi o cantitate mare de sare. 

3. Peşte, pui şi fasole
Aceste trei alimente sunt surse importante de proteine care te ajută în cura de slăbire.

Specialiştii au constatat că femeile care obişnuiesc să consume o cantitate moderată de proteine şi fac mişcare zilnic pierd mai multe kilograme decât cele care urmează o dietă bogată în carbohidraţi. De asemenea, aceste surse bune de proteine te ajută să reduci grăsimea abdominală. 

4. Ouăle
Constituie cea mai bună alegere pentru micul dejun. Persoanele care obişnuiesc să consume la micul dejun ouă preparate simplu (nu prăjite) scapă mult mai uşor de grăsimea din zona abdominală, în comparaţie cu cei care mănâncă dimineaţa lactate şi pâine albă. 

5. Avocado şi uleiul de măsline extravirgin
Ambele asigură un aport însemnat de grăsimi sănătoase care hrănesc creierul, ajută la slăbit şi protejează inima de boli. Sunt de folos în curele de slăbire deoarece menţin o senzaţie de saţietate pe o perioadă lungă de timp. Însă, nu trebuie să exagerezi cu ele. Maximum 2 linguri cu ulei de măsline şi un sfert de avocado adăugate în salată sunt suficiente pentru a beneficia de efectele pozitive. 

Sursa www.eva.ro

miercuri, 23 octombrie 2013

Tii regim de slabire, dar nu observi niciun rezultat? 4 sfaturi care sa te motiveze sa nu te dai batuta

Noi, femeile suntem mereu preocupate de felul in care aratam, iar acest lucru implica si o monitorizare atenta a greutatii corpului.  
In momentul in care sesizezi ca numarul kilogramelor este in urcare, te gandesti imediat la o dieta. AI insa o stratgie? Daca kilogramele se pun usor, trebuie sa stii ca este de doua ori mai greu sa scapi de ele, iar rabdarea trebuie sa se transforme in aliatul tau.


Iata in continuare cateva sfaturi care sa te mentina optimista pe toata durata dietei.



Trebuie sa fii realista. Inainte de a incepe orice fel de regim, trebuie sa ai in minte doua lucruri foarte importante: nicio schimbare nu se intampla peste noapte si nici nu vei reusi sa dai jos 20 de kilograme in doar cateva luni, sau mai bine zis nu vei reusi acest lucru cu o dieta sanatoasa.



Este foarte important deci sa incepi o dieta si sa ai stabilite in minte cateva obiective care sa te ghideze. Asigura-te ca ti-ai fixat niste tinte realiste, de exemplu sa dai jos 5 kilograme pe luna. Daca vei avea aceste rezultate, te vei mentine motivata pe toata durata regimului.



Nu cauta perfectiunea. Trebuie sa-ti scoti din minte cuvantul "perfectiune", dar si faptul ca exista "marimea perfecta" sau "forma perfecta".  Prin urmare, trebuie sa fi constienta ca te vei confrunta si cu esecuri. Nu e usor sa-ti schimbi obiceiurile, iar daca problemele cu greutatea sunt din ce in ce mai dese trebuie sa incepi sa inlocuiesti dietele cu un stil de viata sanatos. 



Daca pe timpul regimului vei vrea sa te dai batuta doar pentru ca ai mancat ceva care iti era interzis, trebuie sa o iei ca atare si sa mergi mai departe. Nu este sfarsitul lumii si nu trebuie sa renunti din aceasta cauza la toate rezultatele de pana acum.



Recompenseaza-ti victoriile. Creeaza-ti un sistem prin care sa te recompensezi daca la sfarsit de saptamana ai vazut progreze. De exemplu, o data pe saptamana trebuie sa-ti permiti sa mananci desertul preferat. Daca ai ambitie si nu vrei sa incalci deloc regulile, atunci poti apela la recompnse ca: o sesiune de cumparaturi, un masaj, o noua tunsoare, orice care sa te motiveze.



Apeleaza la ajutor. De ce sa nu-i implici si pe prieteni sau pe cei din familie in dieta? Daca ai inclus in regim si sportul, suna-o pe cea mai buna prietena de fiecare data cand esti suparata ca nu ai rezultatele pe care le doresti sau apeleaza la optimismul si la sfaturile bune pe care ti le poate da un specialist in fitness sau nutritie. Cu alte cuvinte, apeleaza la orice crezi ca o sa te ajute.



Sursa www.perfecte.ro

vineri, 11 octombrie 2013

Soia - o alternativa sanatoasa?

Un subiect controversat care framanta lumea specialistilor in nutritie, dar si populatia in egala masura este consumul de soia. Soia a constituit inca din cele mai vechi timpuri o sursa esentiala de proteine pentru popoarele asiatice. 

Exista insa scoli de nutritie, in special occidentale care considera ca soia contine mari cantitati de toxine, acid fitic, substante fitoestrogene care influenteaza negativ in special functiile glandelor endocrine, produc tulburari de crestere si sunt cauza pubertatii precoce la copiii hraniti cu lapte de soia. 

Pe de alta parte, alimentatia foarte variata, cresterea greutatii corporale la copii si chiar accesul la informatie (necenzurata) sunt factori care au determinat debutul pubertar precoce. 

S-a observat si faptul ca populatia asiatica, o mare consumatoare de soia, este mai predispusa la cancer esofagian si gastric. Sustinatorii consumului de soia considera insa ca aceste boli grave apar datorita consumului excesiv de sare si carne de peste pregatit nedietetic.

In acelasi timp nu trebuie uitat faptul ca soia se consuma in cantitati mari in China si in Japonia unde incidenta bolilor cardiovasculare si a bolilor canceroase este mult mai mica decat in lumea apuseana. In plus studiile arara ca femeile care consuma in mod regulat produse pe baza de soia (cu aport mare de izoflavone) au un risc mai mic de cancer mamar.


Izoflavonele continute in soia au un rol important in lupta impotriva tumorilor:
-sunt antioxidanti puternici si deci reduc stresul oxidativ la nivel celular;
-previn formarea radicalilor liberi care modifica celula;
-au efect antiestrogenic, esential in profilaxia cancerului mamar si uterin;

In concluzie cei mai multi epidemiologii considera ca folosirea curenta a produselor din soia impreuna cu un mod de viata echilibrat (somn suficient, exercitiu fizic, consum suficient de apa) poate avea o influenta pozitiva asupra sanatatii individului.

Asadar se pot consuma produse din soia insa mare atentie la felul produsului. Pentru a fi benefica de proprietatile acestui aliment, soia trebuie cumparata sub forma de boabe si preparata in casa sub diverse feluri: supa, sote, piure, etc. Tot ce gasim in magazine sub forma de produse semipreparate sau conserve contin soia in cantitati mici si sunt foarte bogate in sare, aditivi alimentari si conservanti, toate aceste ingrediente fiind neindicate.

Sursa www.eva.ro

miercuri, 9 octombrie 2013

7 soluţii ca să înlocuieşti gustările nesănătoase cu cele fără calorii

Stiai că pentru orice gustare nesănătoasă există o altă variantă care asigură nutrienţi esenţiali organismului, iar în plus nu îţi va sabota dieta? Descoperă cu ce poţi să înlocuieşti gustările hipercalorice!

1. Înlocuieşte lipia cu beţişoare de legume proaspete
Ca să ai o gustare hipocalorică, dar şi sănătoasă este de preferat să înlocuieşti lipia pe care poate obişnuiai să o consumi cu hummus sau alte pateuri, că beţişoare de legume proaspete. Astfel, vei aduce un plus de vitamine, dar mult mai puţini carbohidraţi. Taie morcovi, tulpini de ţelină, castravete, gulie, ardei, ridichi sau alte legume pe care le preferi şi consumă-le cu sosurile/pateurile vegetale făcute în casă.

2. Înlocuieşte îngheţata din comerţ cu cea din banane congelate
Nimic nu se prepară mai simplu decât îngheţata din banane congelate, fără zahăr, smântână sau lapte. Trebuie să cureţi bananele şi să le păstrezi în pungi închise ermetic la congelator pentru momentele în care ai poftă de o îngheţată aromată. Vezi AICI cât de simplu şi de rapid o poţi prepara!

3. Înlocuieşte fulgii de ovăz cu quinoa
Dacă îţi place terciul de ovăz pe care să-l combini cu aromele tale preferate, află că poţi să înlocuieşti îngredientul de bază cu quinoa. Această cereală se fierbe repede, conţine proteine complete şi o sumedenie de minerale. 

4. Înlocuieşte chipsurile din comerţ cu popcorn făcut în casă
Păstrează la îndemână porumb pentru floricele pentru a-ţi face câte o porţie de popcorn atunci când pofteşti la ceva sărat şi crocant de genul chipsurilor.
Popcornul conţine mai puţine calorii şi grăsimi, iar în plus vei putea să adaugi singură o cantitate decentă de sare, fără să exagerezi. De asemenea, mai poţi să apelezi la varianta de chipsuri din mălai. 

5. Înlocuieşte dulciurile din comerţ cu ciocolata neagră
În loc să cumperi toate acele prăjiturele, napolitane sau alte minunăţii care au un conţinut exagerat de zahăr şi calorii este de preferat să-ţi potoleşti pofta de dulce cu ajutorul câtorva pătrăţele de ciocolată neagră. Mai poţi să-ţi faci acasă stafide învelite în ciocolată neagră ca să le păstrezi la îndemână. Vezi AICI cât de uşor se fac!

6. Înlocuieşte cartofii albi cu cei dulci 
Alegând cartofii dulci atunci când ai poftă de prăjeli vei aduce un plus de fibre şi vitamine (A, C, B6). În plus, vei tăia 20 de grame de carbohidraţi dacă faci cartofi dulci prăjiţi. O variantă şi mai sănătoasă ar fi aceea de a-i pune la cuptor după ce i-ai amestecat cu puţin ulei de măsline şi rozmarin. 

7. Înlocuieşte gălbenuşul din ouăle umplute cu piure de conopidă
Ca să reduci cantitatea de colesterol atunci când prepari ouăle umplute este de preferat să amesteci în umplutură piure de conopidă ca să înlocuieşti jumătate din gălbenuşurile pe care ar fi trebuit să le foloseşti. 


Sursa www.eva.ro

luni, 7 octombrie 2013

Fructele uscate, izvor de sănătate

Fructele uscate sunt foarte bogate în fibre şi minerale. Asociate cu alte alimente, îşi sporesc calităţile şi sunt recomandate pentru un mic-dejun sănătos.
Iată câteva combinaţii pe care le poţi face la masa de dimineaţa. Reţetele nu au multe calorii, în schimb asigură necesarulde proteine, vitamine şi minerale.

Combinaţie antistres
1 linguriţă de alune şi fistic (amestec), un iaurt degresat şi o lingură de miere consumate dimineaţa asigură organismului 15% din aportul zilnic de magneziu. Iaurtul ajută la digestie iar mierea are un efect calmant.

Anticolesterol
O altă sugestie pentru un mic dejun sănătos: 200 ml lapte de soia cu vanilie, 5 miezuri de nucă, 30 g fulgi de ovăz. Nucile conţin, printre altele, omega-3, fulgii de ovăz au fibre care diminuează absorbţia colesterolului în organism iar proteinele din soia scad nivelul colesterolului din sânge.

Pentru o piele frumoasă
Toarnă o cană de ceai verde fierbinte peste o lingură de afine şi 4 de caise uscate. Acoperă cana 2-3 minute, apoi mănâncă parfumatul mic dejun. Substanţele din afine reduc ridurile prin acţiunea asupra vaselor fine de sânge, ceaiul verde ajută la refacerea celulelor pielii iar beta-carotenul din caise dă strălucire pielii.

Sursa www.clickpentrufemei.ro

joi, 3 octombrie 2013

Tii regim de slabire, dar nu observi niciun rezultat? 4 sfaturi care sa te motiveze sa nu te dai batuta

Noi, femeile suntem mereu preocupate de felul in care aratam, iar acest lucru implica si o monitorizare atenta a greutatii corpului.  
In momentul in care sesizezi ca numarul kilogramelor este in urcare, te gandesti imediat la o dieta. AI insa o stratgie? Daca kilogramele se pun usor, trebuie sa stii ca este de doua ori mai greu sa scapi de ele, iar rabdarea trebuie sa se transforme in aliatul tau.

Iata in continuare cateva sfaturi care sa te mentina optimista pe toata durata dietei.

Trebuie sa fii realista. Inainte de a incepe orice fel de regim, trebuie sa ai in minte doua lucruri foarte importante: nicio schimbare nu se intampla peste noapte si nici nu vei reusi sa dai jos 20 de kilograme in doar cateva luni, sau mai bine zis nu vei reusi acest lucru cu o dieta sanatoasa.

Este foarte important deci sa incepi o dieta si sa ai stabilite in minte cateva obiective care sa te ghideze. Asigura-te ca ti-ai fixat niste tinte realiste, de exemplu sa dai jos 5 kilograme pe luna. Daca vei avea aceste rezultate, te vei mentine motivata pe toata durata regimului.

Nu cauta perfectiunea. Trebuie sa-ti scoti din minte cuvantul "perfectiune", dar si faptul ca exista "marimea perfecta" sau "forma perfecta".  Prin urmare, trebuie sa fi constienta ca te vei confrunta si cu esecuri. Nu e usor sa-ti schimbi obiceiurile, iar daca problemele cu greutatea sunt din ce in ce mai dese trebuie sa incepi sa inlocuiesti dietele cu un stil de viata sanatos. 

Daca pe timpul regimului vei vrea sa te dai batuta doar pentru ca ai mancat ceva care iti era interzis, trebuie sa o iei ca atare si sa mergi mai departe. Nu este sfarsitul lumii si nu trebuie sa renunti din aceasta cauza la toate rezultatele de pana acum.

Recompenseaza-ti victoriile. Creeaza-ti un sistem prin care sa te recompensezi daca la sfarsit de saptamana ai vazut progreze. De exemplu, o data pe saptamana trebuie sa-ti permiti sa mananci desertul preferat. Daca ai ambitie si nu vrei sa incalci deloc regulile, atunci poti apela la recompnse ca: o sesiune de cumparaturi, un masaj, o noua tunsoare, orice care sa te motiveze.

Apeleaza la ajutor. De ce sa nu-i implici si pe prieteni sau pe cei din familie in dieta? Daca ai inclus in regim si sportul, suna-o pe cea mai buna prietena de fiecare data cand esti suparata ca nu ai rezultatele pe care le doresti sau apeleaza la optimismul si la sfaturile bune pe care ti le poate da un specialist in fitness sau nutritie. Cu alte cuvinte, apeleaza la orice crezi ca o sa te ajute.

Sursa www.perfecte.ro

miercuri, 2 octombrie 2013

Gustari savuroase permise in curele de slabire

Nu exista cura de slabire placuta, asta e clar! Dar daca vrei sa dai jos cateva kilograme si sa te rasfeti, totusi, cu mancaruri gustoase fara sa numeri fiecare calorie imbucata, exista cinci preparare recomandate de becomegorgeous.com.

1. Iaurtul cu scortisoara
Cum nu exista cura de slabire placuta, nu exista nici regim alimentar fara iaurt. Ne referim, evident, la iaurtul degresat si natural, fara fructe. Daca vrei totusi sa simti un gust mai savuros, presara putine scortisoara peste iaurtul simplu. O lingurita de scortisoara pe zi creste ritmul metabolismului, ajutand si la slabit.

2. Migdale
Intr-adevar, contin multe calori, dar 50 de grame de migdale pe zi te vor ajuta sa-ti potolesti foamea, pentru ca iti vor oferi necesarul de fibre prin care sa iti tii sub control pofta de mancare.

3. Musli cu fructe
Aceasta gustare nu mai are nevoie de prezentare, dupa zicala vesnic auzita pe micile ecrane. Un mic dejun copios care nu iti pericliteaza cura de slabire poate consta in musli cu fructe cu iaurt degresat sau lapte slab.

4. Budinca de afine
Asociem budinca, mai degraba, cu desertul, dar daca este facuta din afine si lapte degresat, aceasta furnizeaza corpului vitamine si antioxidanti in cantitati semnificative, contrinuind si la dizolvarea grasimilor.

5. Burgerul de curcan
Si acum, cireasa de pe tort! Sau burgerul de curcan! Daca pur si simplu nu te poti abtine de la burgeri, alege carnea de curcan in locul porcului sau al vitei. Carnea de curcan este mai bogata in proteine si are putine grasimi, asadar contine mult mai putine calorii.

Sursa www.lyla.ro