Subscribe:

Ads 468x60px

luni, 13 ianuarie 2014

Ce sa mananci ca sa te detoxifiezi si sa ai o digestie usoara

Dupa ce ti-ai incarcat organismul cu toxine in luna decembrie, e momentul sa treci la cura de detoxifiere. Ia-ti adio de la alimentele grele, care iti complica digestia.
"Ca sa reusim sa scapam si de surplusul de greutate si sa ne si detoxifiem, este important sa revenim la o dieta usoara, in care sa consumam cereale integrale, sub orice forma, fie sub forma de tercuri, fie fierte sau chiar sub forma de supa de cereale integrale. De asemenea, putem consuma fructe si legume in stare proaspata sau sub forma de sucuri sau in salate", spune medicul nutritionist Andreea Dragomirescu.

Ca sa mancam si alimente mai consistente, dar nu foarte greu de digerat , putem consuma leguminoase, cum sunt lintea si nautul si in felul acesta vom alcatui un meniu complet, dar usor de digerat.

Iata ce trebuie sa mai faci daca vrei ca detoxifierea sa dea rezultate:

Eliminarea produselor semipreparate si industrializate
Ideea de detoxifiere presupune eliminarea alimentelor care aduc in organism o cantitate mai mare de substante de care acesta nu are nevoie. Asta inseamna fie un aport mare de grasimi sau de zahar, fie alimente semipreparate si industralizate care presupun adaos de conservanti, coloranti si alte produse chimice.

Scade consumul de proteine
Alimentatia noastra trebuie sa fie bazata pe legume si pe fructe,  consumate cat mai proaspete. Proteinele care provin din carne, oua, peste, si care sunt mai greu de digerat si asimilat de organism,  trebuie sa fie reduse ca si cantitate. 

Mananca fructe si legume
Ananasul are o capacitate de a usura digestia si de accelera etapele de metabolozare a proteinelor, deci poate fi folosit ca un fruct prieten al detoxifierii. Grapefruitul este folosit foarte des in curele de detox.

In ceea ce priveste legumele, rosiile, verdeturile care au frunze verzi (spanac, frunze de salata, rucola), cu fitonutrienti, au proprietati benefice pentru organism si in acelasi timp usureaza digestia si lasa ficatul sa fie mai eficient in metabolizarea tuturor toxinelor din organism.

Bea multe lichide
Trebuie crescut raportul de lichide, in principal ceai verde, care este produsul detoxifiant prin definitie. Sunt bune orice legume care pot fi transformate in ciorba sau supa, pentru ca mineralele si vitaminele din aceste legume sunt principalele elemente de care corpul nostru are nevoie sa scape de toxine.

Sursa www.perfecte.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu