Subscribe:

Ads 468x60px

joi, 30 ianuarie 2014

Alimente săţioase care nu îngraşă

Dacă ar fi să descriu mâncarea perfectă, aş alege: sănătos, delicios, mai mult decât o bucăţică, dar mai puţin decât senzaţia de saturaţie peste măsură. Crezi că este posibil? Bineînţeles! Există alimente care te satură, dar în acelaşi timp sunt sănătoase şi delicioase. Iată câteva dintre cele mai săţioase alimente!

Cartofii copţi
Sunt pe nedrept demonizaţi, aceştia fiind, defapt, extrem de săţioşi. Într-un studiu care a măsurat indicele de saţietate a 38 de alimente (inclusiv orezul negru şi pâinea integrală), cartofii copţi s-au clasat pe locul întâi. Deşi cartofii sunt deseori evitaţi deoarece sunt consideraţi bogaţi în carbohidraţi, ei nu ar trebui să fie ocoliţi. Indiferent dacă sunt copţi sau fierţi, aceştia sunt încărcaţi de vitamine, fibre şi alte substanţe nutritive. Rezultatul? Energie constantă şi saţietate de durată!

Ouă
Un studiu de Saint Louis University a descoperit că persoanele care au mâncat ouă la micul dejun, au consumai cu 330 mai puţine calorii pe parcursul zilei decât cei care au mâncat o chiflă. „Oul este unul dintre puţinele alimente care conţine o proteină completă, ceea ce înseamnă ca are toţi cei nouă aminoacizi esenţiali organismului”, spune Joy Dubost, purtătorul de cuvând al Academiei de Nutriţie şi Dietetică. „Odată digeraţi, aceşti aminoacizi declanşează eliberarea de hormoni din organism care suprimă pofta de mâncare”.

Iaurtul grecesc
Cercetătorii de la Harvard au examinat obiceiurile alimentare a 120.000 de persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani şi au constatat că iaurtul grecesc este alimentul cel mai cumpărat, aşadar, cel mai consumat. Specialiştii au descoperit că saţietatea creşte odată cu consumul de proteine din lapte, iaurtul grecesc fiind considerat cel mai bun lactat, conţinând un număr dublu de proteine şi o cantitate de zahăr mai scăzută decât un iaurt obişnuit.

Merele
Sunt unele dintre puţinele fructe care conţin pectină, substanţă care încetineşte în mod natural digestia şi care promovează sentimentul de plenitudine. Se pare că persoanele care mănâncă un măr ca parte a unei mese, se simt mai sătule chiar dacă au consumat mai puţine calorii decât în mod normal.

Fulgii de ovăz
Saţietatea oferită de fulgii de ovăz provine din conţinutul lor ridicat de fibre şi de capacitatea lor de a absorbi lichidele precum un burete. Atunci când este fiert în apă sau lapte degresat, ovăzul se umflă şi astfel devine puţin mai greu de digerat, timp în care te vei simţi sătulă. 

Sursa www.csid.ro

luni, 27 ianuarie 2014

Mergi la sala, dar inca nu ai patratele pe abdomen? Uite ce trebuie sa faci!

Ti-ai luat inima in dinti, ai renuntat la fast food si ti-ai facut abonament la Desi esti constiincioasa, patratele de pe abdomen se incapataneaza sa apara! Unde gresesti? Afla din sfaturile de mai jos!

1. Vorbesti in timpul antrenamentelor
Mergi la sala impreuna cu prietenele tale, pentru ca e mai amuzant. Va impulsionati una pe alta si toata lumea e fericita. In realitate, intensitatea exercitiilor fizice trebuie sa fie atat de mare, inca sa nu iti permita sa vorbesti. Lasa povestile pentru sucul, de fapt pentru apa plata, de dupa antrenament si concentrati-va la sala sa executati cat mai corect toate miscarile. 

2. Ti-ai format o rutina
Ai descoperit o serie de exercitii pe care le poti face si te tii de ele cu tarie. Nimic mai gresit! Cu timpul, corpul tau se obisnuieste cu efortul, asa ca trebuie sa ii dai noi si noi provocari. Combina exercitiile intre ele si nu le face mereu pe aceleasi. Doar asa te vei putea bucura de rezultate vizibile. 

3. Abdomene
Te-ai fixat e abdomene si crezi ca doar asa poti obtine patratelele. E adevarat, te ajuta mult aceste exercitii, insa genuflexiunile, fandarile sau flotarile iti pun si ele muschii abdominali la munca. Nu te feri de ele, chiar daca la o prima vedere par mai grele decat simplele abdomene. Rezultatele se obtin cu efort!

4. Nu mergi regulat la sala 
Saptamana trecuta ai fost in fiecare zi, saptamana asta faci pauza, ca doar ai muncit destul. Rezultatele nu se obtin decat daca muncesti constant, asa ca e important sa iti impui un program strict pe care sa il respecti indiferent ce tentatii se ivesc. 

Sursa www.perfecte.ro

vineri, 24 ianuarie 2014

5 reguli alimentare care te ajută să scapi de kilogramele luate de Sărbători

Detoxifierea, asocierea alimentelor bune şi mesele hipocalorice luate cu regularitate te ajută să slăbeşti sănătos.
După perioada Sărbătorilor te simţi cu câteva kilograme în plus de care ţi-ai propus să scapi rapid, însă fără să apelezi la metode extreme. Înfometarea nu este o soluţie bună, deoarece organismul nu primeşte nutrienţii de care are nevoie, astfel că după ce vei începe să mănânci din nou kilogramele se adună la loc. 

Iată 5 reguli alimentare pe care să le respecţi

1. Bea apă călduţă cu lămâie şi ardei iute dimineaţa, la trezire
Această băutură ajută la stimularea digestiei şi la eliminarea excesului de mucus din intestin. Consum 1-2 pahare de apă călduţă cu lămâie imediat după ce te-ai trezit.

2. Nu sări peste micul dejun
Studiile au arătat că luând micul dejun vei fi mai puţin tentată să faci alegeri alimentare proaste la masa de prânz, gustări şi cină. Nu pleca de acasă înainte să iei micul dejun, iar la mesele de prânz şi la cină alege alimente sănătoase şi cu un conţinut mai scăzut de grăsimi saturate. 

3. Evită zahărul rafinat, dulciurile din comerţ şi sucurile carbogazoase
Acestea conţin o cantitate exagerată de zahăr rafinat. Acesta îşi pierde toţi nutrienţii în urma proceselor la care este supus. Prin acest proces, în compoziţia zahărului se formează şi alte substanţe dăunătoare, cum ar fi acid fosforic, dioxid de sulf, acid formic, favorizând apariţia celor mai periculoase boli din zilele noastre: bolile cardiovasculare, cancerul şi diabetul zaharat.

4. Asociază alimentele corect
O regulă foarte simplă de care trebuie să ţii cont de fiecare dată când te pui la masă este să nu amesteci tot ce găseşti în frigider la aceeaşi masă. Limitează-te la o asociere cât mai simplă a alimentelor pentru a-ţi ajuta sistemul digestiv să facă faţă fiecărei solicitări la care este supus. "Stomacul omului nu poate prelucra mai mult de o mâncare concentrată odată. Orice aliment care nu este fruct sau legumă crudă este mâncare concentrată", aflăm de la prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi care ne avertizează că prin asocierea greşită a alimentelor riscăm blocarea digestiei, cu toate consecinţele ei negative asupra sănătăţii:
sunt tulburate enzimele digestive
absorbţia substanţelor nutritive este împiedicată
rişti să suferi de balonare, arsuri la stomac, indigestie, constipaţie, crampe, flatulenţă.

De reţinut!
Legumele care nu conţin amidon, salatele, rădăcinoasele, seminţele, ierburile, mirodeniile, uleiurile din nuci şi seminţe pot să fie asociate cu proteine şi carbohidraţi.
Nu combina la aceeaşi masă carbohidraţi (cereale şi derivate, paste, orez, pâine, biscuiţi, patiserie, miere, cartofi, castane, dovlecel, păstârnac) cu proteine (fasole uscată, mazăre, branza, nuci, ouă, peşte, carne roşie, lapte, carne de pui, soia, tofu, iaurt).
Lasă să treacă 2 ore după ce ai consumat carbohidraţi înainte de a consuma proteine
Lasă să treacă 3 ore după ce ai consumat proteine înainte de a consuma carbohidraţi
Poţi să combini paste cu legume, fasole cu legume, peşte cu legume, cereale şi legume.
Grăsimile se combină doar cu verdeţuri, deoarece le uşurează absorbţia acestora în intestin.


5.Apelează la câteva zile de detoxifiere pe lună
Consumă de câte ori poţi pe săptămână o băutura detoxifiantă recomandată de celebrul Dr.

 Oz: 1/2 cană ananas proaspăt; 2 castraveţi; 4 căni de spanac; zeama de la o jumătate de lămâie; puţin ghimbir răzuit; 1 legătură de frunze de mentă; apă dacă e nevoie. Preparare: Toate ingredientele se mixează în blender.

Atunci când vrei să faci 2-3 zile de detoxifiere este important: 
să eviţi băuturile cu cofeină
să nu consumi zahăr rafinat şi dulciuri
să nu consumi prăjeli, sucuri carbogazoase şi alte alimente procesate
să consumi mai multe verdeţuri crude, în special cele cu gust amar
să recurgi la periajul uscat al pielii care elimină toxinele şi celulita
să apelezi cât mai des la băile cu alge marine.

Sursa www.eva.ro

duminică, 19 ianuarie 2014

5 solutii de detoxifiere pentru un corp si o piele "Wow"

Nu exista solutie mai buna pentru a-ti imbunatati aspectul pielii si al corpului, in general, decat detoxifierea. Din fericire, nu trebuie sa tii nicio dieta stricta, doar sa incorporezi urmatoarele 5 alimente in dieta ta zilnica.

Ceaiul verde
Ceaiul verde este unul dintre cele mai bune remedii detoxifiante datorita proprietatilor sale antioxidante si gustului delicios. Ar trebui sa-ti prepari un litru de ceai verde, sa astepti sa se raceasca si apoi sa-l bei, pe tot parcursul zilei. In afara de proprietatile detoxifiante, ceaiul verde iti va intari sistemul imunitar si va incetini procesul de imbatranire al pielii.

Afinele
Include aceste fructe micute in dieta ta zilnica si vei vedea rezultate fantastice in cateva saptamani. Afinele sunt cea mai buna sursa de antioxidanti si reusesc sa elimine orice urma de toxine din corpul nostru.

Ceaiul de menta
Doua cani de ceai de menta pe zi te pot scapa de toxine, deoarece acesta e o combinatie perfecta de antioxidanti si substante antiinflamatoare.

Ciresele
Gustoase si sanatoase – ce poti sa vrei mai mult?! O mana de cirese pe zi, mai ales vara, cand sunt la indemana oricui, sunt o solutie perfecta de a-ti curata organismul si de a avea un ten mai fresh.

Ceaiul de ghimbir
Pe langa proprietatile sale detoxifiante, acest ceai stimuleaza metabolismul, indeparteaza durereile si are un efect calmant minunat. 

Lime
Citricele sunt optiunea perfecta atunci cand vine vorba de detoxifiere. Incepe sa bei in fiecare zi un suc format dintr-un lime stors, amestecat cu un pahar de apa. Dupa o luna o sa simti diferenta, cu siguranta.

Sursa www.perfecte.ro

luni, 13 ianuarie 2014

Ce sa mananci ca sa te detoxifiezi si sa ai o digestie usoara

Dupa ce ti-ai incarcat organismul cu toxine in luna decembrie, e momentul sa treci la cura de detoxifiere. Ia-ti adio de la alimentele grele, care iti complica digestia.
"Ca sa reusim sa scapam si de surplusul de greutate si sa ne si detoxifiem, este important sa revenim la o dieta usoara, in care sa consumam cereale integrale, sub orice forma, fie sub forma de tercuri, fie fierte sau chiar sub forma de supa de cereale integrale. De asemenea, putem consuma fructe si legume in stare proaspata sau sub forma de sucuri sau in salate", spune medicul nutritionist Andreea Dragomirescu.

Ca sa mancam si alimente mai consistente, dar nu foarte greu de digerat , putem consuma leguminoase, cum sunt lintea si nautul si in felul acesta vom alcatui un meniu complet, dar usor de digerat.

Iata ce trebuie sa mai faci daca vrei ca detoxifierea sa dea rezultate:

Eliminarea produselor semipreparate si industrializate
Ideea de detoxifiere presupune eliminarea alimentelor care aduc in organism o cantitate mai mare de substante de care acesta nu are nevoie. Asta inseamna fie un aport mare de grasimi sau de zahar, fie alimente semipreparate si industralizate care presupun adaos de conservanti, coloranti si alte produse chimice.

Scade consumul de proteine
Alimentatia noastra trebuie sa fie bazata pe legume si pe fructe,  consumate cat mai proaspete. Proteinele care provin din carne, oua, peste, si care sunt mai greu de digerat si asimilat de organism,  trebuie sa fie reduse ca si cantitate. 

Mananca fructe si legume
Ananasul are o capacitate de a usura digestia si de accelera etapele de metabolozare a proteinelor, deci poate fi folosit ca un fruct prieten al detoxifierii. Grapefruitul este folosit foarte des in curele de detox.

In ceea ce priveste legumele, rosiile, verdeturile care au frunze verzi (spanac, frunze de salata, rucola), cu fitonutrienti, au proprietati benefice pentru organism si in acelasi timp usureaza digestia si lasa ficatul sa fie mai eficient in metabolizarea tuturor toxinelor din organism.

Bea multe lichide
Trebuie crescut raportul de lichide, in principal ceai verde, care este produsul detoxifiant prin definitie. Sunt bune orice legume care pot fi transformate in ciorba sau supa, pentru ca mineralele si vitaminele din aceste legume sunt principalele elemente de care corpul nostru are nevoie sa scape de toxine.

Sursa www.perfecte.ro

vineri, 10 ianuarie 2014

Slăbeşte în doi după Sărbători. Scapă de kilograme alături de iubitul tău

Sărbătorile de iarnă au trecut şi au lăsat în urmă aripioare, şunculiţe şi kilograme în plus. Scapă de kilograme alături de iubitul tău cu câteva sfaturi simplu de pus în aplicare. Nu e greu să slăbeşti în doi după Sărbători.

Mergeţi la sală împreună
Dacă el a pus burtă şi tu ai cam luat proporţii în zona dorsală după Crăciunul cu sarmale şi anul nou cu cocktailuri dulci, cea mai bună soluţie rămâne sala. De ce să nu mergeţi împreună? El te poate ajuta să schimbi greutăţile la multifuncţional, iar tu îl poţi motiva să tragă de fiare, dacă te fâţâi în fundul tău sexy prin faţa lui.

Yoga în doi, pentru trup şi suflet
Dacă nu sunteţi tocmai stilul sportiv şi competitiv şi vreţi să vă întăriţi relaţia şi să sedimentaţi iubirea ce vă leagă, puteţi încerca yoga în doi. Există multe poyiţii de yoga care se pun în aplicare mai bine alături de persoana iubită.

Sporturi extreme împreună
Poate că yoga nu este pentru voi şi sala vi se pare că are aerul prea închis. Mergeţi la munte, încercaţi să practicaţi un sport împreună.

Alpinismul pe cascade de gheaţă este un sport greu şi periculos numai pentru cei care merg fără pregătire şi echipament, dar asta nu înseamnă că nu puteţi face poze frumoase, în aer curat.

Este sportul perfect pentru un cuplu şi dacă aveţi prieteni care vă împărtăşesc grija pentru aspect şi kilogramele acumulate de sărbători. Puteţi alege să jucaţi tenis la dublu, este distractiv, ardeţi mutle calorii şi reînnoiţi vechi prietenii. Nu trebuie neapărat să jucaţi tenis, orice sport în echipă e binevenit.


Sursa www.unica.ro

joi, 9 ianuarie 2014

Cele mai sanatoase nuci, alune si seminte care nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta

Bogate in vitamine, in proteine si grasimi de buna calitate, dar si in acizi grasi omega-3, nucile, alunele si semintele sunt surse excelente de minerale si nu ar trebui sa lipseasca, asadar, din dieta nimanui. Consumul lor periodic este benefic sanatatii cardiovasculare si este indicat in orice program alimentar echilibrat. 

Astazi iti propun sa vedem care sunt cele mai sanatoase nuci, alune si seminte si de ce este indicat sa le consumi. Totusi, ceea ce trebuie sa stii de la inceput este ca oleaginoasele ar trebui consumate moderat, ele avand pana la 500-600 de calorii pe suta de grame. 

Nucile traditionale
Un studiu realizat de cercetatorii americani arata ca opt nuci pe zi mentin arterele sanatoase si previn aparitia atacului vascular cerebral. Bogate in potasiu, fosfor si magneziu, nucile sunt indicate persoanelor care au probleme cu colesterolul, dar si celor care se confrunta cu anemii ori depresii. Mai ales in perioada de tranzitie de la sezonul rece la cel cald, nucile ar trebui incluse in alimentatie datorita efectelor lor de revitalizare a organismului. 

Nucile caju
Nucile caju sunt originare din Brazilia si sunt recunoscute pentru continutul lor bogat de calciu, potasiu, magneziu, fosfor, seleniu si vitamina K. Totodata, ele abunda in grasimi mono-saturate si sunt excelente in dietele de detoxifiere de primavara. Consumate periodic, nucile caju reduc riscul de obezitate, de diabet, riscul bolilor de inima, dar si cel al depresiei. 

Nucile macadamia
In comparatie cu alte nuci, nucile macadamia sunt cele mai bogate in grasimi si au cel mai scazut nivel de proteine. Datorita acestor calitati, dar si a faptului ca au un continut mare de fibre, calciu, fier si potasiu, ele sunt indicate persoanelor care au probleme ale pielii sau se confrunta cu caderea parului. Totodata, nucile macadamia contin si vitamina A si acid palmitoleic, o substanta recunoscuta pentru faptul ca grabeste metabolismul, accelerand arderile.

Alunele de padure
Alunele  sunt bogate in vitamine din complexul B si au la randul lor un efect intens energizant. Datorita mineralelor pe care le contin, magneziu, calciu, fier, alunele de padure sunt indicate persoanelor cu probleme digestive si ale ficatului, si ajuta in general si la prevenirea mai multor tipuri de cancer.
Arahidele

Consumate in stare proaspata, arahidele sunt alimente bogate in fibre, vitamine si minerale, foarte indicate in dietele de primavara, in echilibrarea apetitului, dar si pentru intarirea inimii si a sistemului nervos. Totusi, evita sa consumi arahide prajite, deoarece acestea pot avea efecte neplacute, toxice chiar, asupra ficatului sau a stomacului. Pe de alta parte, arahidele proaspete previn aparitia cancerului si lupta eficient si cu procesul de imbatranire. 

Migdalele
Migdalele sunt gustari excelente atat datorita gustului lor, cat mai ales proprietatilor pe care le detin - ajuta la controlul glicemiei, reduc colesterolul rau, reduc riscul bolilor de inima si chiar inflamatiile. Ele sunt bogate in vitamine, mai ales A si E, ceea ce le face benefice si pentru piele, par si unghii, si sunt recomandate in dieta persoanelor care sufera de diabet sau de depresie, datorita continutului lor foarte slab in carbohidrati, dar extrem de bogat in minerale si grasimi monosaturate. 
Semintele de in

Bogate in acizi grasi omega-3, dar si in proteine si fibre, semintele de in sunt poate printre cele mai benefice seminte pe care le putem consuma. Printre proprietatile lor se numara faptul ca scad colesterolul, lupta impotriva bolilor de inima, previn aparitia artritei si chiar a Parkinsonului si sunt cunoscute si pentru faptul ca inlatura crampele menstruale si lupta cu infertilitatea. 

Semintele de floarea soarelui
Semintele de floarea soarelui pot ajuta la inlaturarea stresului, intarind totodata sistemul cardiovascular si pe cel nervos. Bogate in vitamine din complexul B, in vitamina A si in minerale precum magneziul, fierul sau potasiul, semintele de floarea soarelui sunt recunoscute si pentru faptul ca au un continut mare de seleniu si zinc si ajuta la scaderea nivelului colesterolului. 
Semintele de dovleac

Semintele de dovleac sunt o sursa excelenta de magneziu, avand totodata un continut mare de uleiuri, fapt care le recomanda in inlaturarea parazitilor intestinali, in bolile prostatei la barbati, dar si in unele afectiuni ale stomacului. Semintele de dovleac ar trebui consumate pe stomacul gol sau intre mese, spre diferenta de celelalte tipuri de seminte care pot fi consumate oricand.

Tine minte ca ...
Atat nucile, cat si semintele sunt protejate la suprafata de un strat de enzime care se activeaza in contact cu apa. Mai exact, pentru a beneficia de toate proprietatile lor, la cele mai inalte niveluri, nucile si semintele ar trebui inmuiate in apa inainte de a fi consumate. Timpul de hidratare poate fi de la 30 de minute si pana la mai multe ore, insa pentru a beneficia de valorile nutritionale cat mai ridicate, nu uita de acest procedeu. Totusi, datorita continutului lor mare de uleiuri pure, nucile macadamia si cele caju nu necesita hidratarea prealabila. 

Sursa www.divahair.ro

marți, 7 ianuarie 2014

Sase sfaturi ca sa te mentii in forma fara sa mergi la sala

Ai programul foarte incarcat si nu poti ajunge la sala sa faci cateva exercitii? Ei bine, poate nu iti dai seama dar corpul tau precum si articulatiile si pielea au nevoie de putina miscare.
Totusi nu e cazul sa te ingrijorezi, exista o solutie ca sa poti face cateva exercitii elementare de intretine si fara sa ajungi la sala. Este suficient sa introduci cateva exercitii in rutina ta zilnica ca sa simti diferenta. Dansand sau chiar si cand dai cu mopul poti arde un numar semnificativ de calorii si de asemenea poti arata mult mai bine. Iata sase sfaturi pe care le poti urma ca sa simti ca faci ceva miscare si fara asa ajungi la sala.

Nu fi lenesa si urca mereu pe scari - Scarile sunt cele mai bune prietene ale tale. Urcand scarile in fiecare zi iti fortifici musculatura picioarelor si in plus lucrezi si muschii fesieri. Cu siguranta te uiti in fiecare zi cate putin la televizor - Chiar si cand te uiti la serialul tau preferat poti face ceva miscare. Ridica picioarele de pe podea si misca-le ca si cum ai desena in aer un cerc. Mai poti incerca sa strangi genunchii la piept si apoi sa le intinzi. Repeta exercitiu de cateva ori pe zi si pana va veni vremea fustelor mini vei avea niste picioare superbe.

Tot cand stai la televizor mai poti face miscare schimband posturile de la butoanele de pe televizor nu din telecomanda. Asa ca inainte sa te asezi la film nu uita sa ascunzi telecomanda. Daca te apuci de facut curatenie, uita de aspirator si foloseste matura si mopul ca sa iti lucrezi si muschii bratelor. Foloseste bicicleta medicinala cand te uiti la televizor sau rasfoiesti o revista.

Chiar daca nu e tocmai placut, in timp ce faci patul, dimineata incearca sa iti incordezi musculatura spatelui, dar fara sa fortezi prea mult. Dupa cina, cel mai bine este sa faci o plimbare de minimum zece minute. Scoate-ti si iubitul la plimbare sau cainele si vei face din plimbarea aceasta unul dintre cele mai placute momente ale zilei.

Sursa www.perfecte.ro

luni, 6 ianuarie 2014

Siluetă. 6 motive pentru care nu poţi slăbi rapid după Revelion

Sărbătorile de iarnă îţi pot sabota silueta fără să îţi dai seama. Sarmalele perfecte ale mamei, salata de boeuf cu maionză, fripturica fragedă şi gustoasă şi cozonacii pufoşi sunt deliciile culinare cu care te răsfeţi de sarbători, dar ele te îngraşă dacă le mănânci zile la rând. Aşa ajungi ca după Revelion să te uiţi în oglindă şi să te miri că ai făcut colacei şi şunculiţe în jurul abdomenului. Te-ai întrebat vreodată de ce nu reuşeşti să slăbeşti rapid după Revelion? Dacă nu ai găsit încă răspunsurile, ţi le spunem noi.

1. Nu te poţi abţine de la gustările specifice sărbătorilor
Gustările din timpul zilei joacă un rol important în procesul de slăbire şi este recomandat să ai cel puţin două astfel de mese pe zi, bazate pe oleaginoase, iaurt sau fructe proaspete. Dacă, în schimb, pe parcursul sărbătorilor mănânci din toate dulciurile de casă şi îţi iei cozonac sau cornuleţe la serviciu, chiar şi după Revelion, îi vei furniza organismului o cantitate mare de zahăr şi grăsimi saturate, care numai să slăbeşti nu te ajută.

Anul acesta, propune-ţi doar să guşti din bunătăţile sărbătorilor, nu să te saturi cu ele.

2. Nu urmezi o cură de detoxifiere
Cum ai vrea să slăbeşti după Revelion, dacă de la fripturi, sarmale şi salate cu maioneză sari la carne la grătar, cârnăciori prăjiţi sau paste cu multă smântână şi bacon? Imediat după ce se încheie sărbătorile, ar fi bine să urmezi o cură de detoxifiere, care să te ajute să-ţi cureţi organismul de excesul de proteine animale. Cu alte cuvinte, trebuie să consumi multe salate de crudităţi, legume gătite cât mai simplu, garnituri uşoare şi fructe.

3.Nu te hidratezi corespunzător
Deshidratarea este unul dintre motivele pentru care nu reuşeşti să slăbeşti rapid după Revelion. Încearcă să suplimentezi aportul de apă, pentru a-ţi stimula digestia şi a grăbi eliminarea toxinelor din organism.

4. Nu faci sport
Sportul la început de an este mană cerească pentru siluetă. Gândeşte-te că toate mesele grele de sărbători ţi-au încetinit metabolismul, iar pe deasupra sedentarismul pune şi el piedică arderilor. Dacă te întrebi de ce nu slăbeşti după Revelion, lipsa mişcării este una dintre posibilele explicaţii.

Fă-ţi un abonament la sală şi propune-ţi ca anul viitor să faci mai mult sport, ca să slăbeşti şi să-ţi tonifiezi corpul.

5. Sari peste mese
Săritul peste mese este un alt motiv pentru care nu poţi slăbi după Revelion. Înfometarea organismului îl va face să devină hapsân, iar atunci când în sfârşit primeşte mâncare, va avea grijă să păstreze stocuri de grăsime pentru zile negre. Încearcă să respecţi cele 3 mese principale ale zilei, precum şi cele două gustări, dar ai grijă să consumi alimente pline de substanţe nutritive şi nu calorii goale.

6. Nu dormi suficient
În noaptea de Anul Nou, este de înţeles de ce nu te culci la o oră rezonabilă, dar după ce se încheie sărbătorile ar trebui să-ţi faci un program zilnic care să-ţi permită să dormi măcar 7 ore. În timpul somnului, organismul arde calorii, muşchii se refac mai bine, iar metabolismul se pregăteşte să atace energic depozitele adipoase încă de la prima oră a dimineţii următoare.

Sursa www.eva.ro