Subscribe:

Ads 468x60px

vineri, 28 iunie 2013

Rezolutii de dieta pentru o silueta perfecta in 2013

Sunt celebre promisiunile pe care le facem la inceput de an, menite sa ne schimbe viata in bine pentru urmatoarele 12 luni. Cu toate acestea, multe sunt simple iluzii nascute dintr-un entuziasm de moment, care isi pierd din intensitate la fel de repede pe cat s-au infiripat.

Tocmai de aceea, noi nu iti propunem o lista cu obiective de atins in 2013, ci o serie de promisiuni pe care le poti face fata de tine, care sa iti permita sa te privesti in oglinda cu multumire si admiratie si care sa te fereasca de dietele de slabire fortate. Alege din aceasta lista doar acele rezolutii pe care stii sigur ca le poti respecta si include-le in stilul tau de viata. Vei observa cu usurinta efectele benefice ale acestora si vei fi cu atat mai motivata in demersurile tale de a avea o viata sanatoasa si un corp superb.
Iata, asadar, ce rezolutii de dieta iti propunem pentru a avea o silueta perfecta incepand cu acest an!

Micul dejun - primul pas catre un corp sanatos
Lipsa timpului, graba de dimineata sau lipsa poftei de mancare nu sunt scuze care sa justifice faptul ca omiti constant cea mai importanta masa a zilei. Aceasta iti asigura energie pentru prima parte a zilei, te fereste de pofta de dulciuri acutizata din cauza scaderii nivelului de zahar din sange si previne aparitia afectiunilor stomacului. Chiar daca nu ai timp sa iei micul dejun pe indelete, in varianta traditionala, incearca sa gasesti alimente potrivite pentru acest moment al zilei, care sa iti asigure energia si aportul de vitamine si substante nutritive. Fructele uscate, semintele, iaurtul, cerealele si clasicele briose sunt gustari sanatoase si hranitoare. 

Invata sa spui NU fast-food-ului
Produsele de tip fast food sunt primii dusmani ai siluetei tale, mai ales daca le consumi la cina. Astfel de alimente sunt bombe calorice incarcate cu grasimi nocive si fara valoare nutritionala. In aceasta categorie intra si bauturile carbogazoase, pe care ar trebui sa le excluzi definitiv din obiceiurile tale alimentare, deoarece sunt un pericol major pentru organism: cresc riscul de diabet, iti afecteaza dantura, sunt asimilate sub forma de tesut adipos si maresc semnificativ riscul de obezitate.

Rasfata-te cu dulciuri ocazional
Ciocolata, bomboanele, jeleurile si alte astfel de deserturi nu te ajuta sa scapi de stresul de la serviciu, nici sa treci peste gustul amar lasat de o relatie esuata. Acestea sunt simple mituri in spatele carora este confortabil sa te ascunzi, pentru a justifica numeroasele dati in care ai preferat sa te consolezi cu dulciuri, in loc sa mergi la sala, sa alergi sau sa gasesti o modalitate cu adevarat eficienta de a te relaxa. Pentru datile in care iti oferi un mic rasfat dulce alege ciocolata neagra sau prajituri pregatite acasa, pentru a evita cantitatile de zahar industriale regasite in produsele de cofetarie. 

Voi consuma zilnic fructe si legume
Nu ar trebui sa treaca o zi fara ca organismul tau sa se bucure de cocktailul de vitamine si minerale oferit de fructe si legume. Incearca sa incluzi aceste alimente la fiecare masa, in fiecare gustare, pe cat posibil in stare proaspata. Alege fructele si legumele de sezon, deoarece nevoile organismului variaza de la anotimp la anotimp si pot fi satisfacute tocmai de aceasta varietate. Este esential sa constientizezi ca fructele si legumele proaspete iti ofera nutrimenti pe care nu ii gasesti in niciun alt aliment.

De asemenea, fructele si legumele sunt alternative excelente pentru gustarile dintre mese, dar si pentru a-ti potoli foamea la ore tarzii din noapte. Nu uita insa, ca cel mai bine este sa consumi fructe inainte de masa si nu dupa, pe post de desert, pentru a evita balonarea produsa de fermentarea acestora. 

Pregateste-ti singura masa
Desi e mult mai comod sa mananci in oras sau sa alegi diverse snacksuri pentru masa de pranz de la serviciu, incearca sa gatesti cat mai des. In acest fel poti fi sigura de calitatea alimentelor si a condimentelor, poti evita prajelile - in special nocivul ulei refolosit si, cel mai important, poti evita situatiile in care esti nevoita sa comanzi un preparat nesanatos, doar pentru ca nu ai alternative potrivite dietei tale. 

Invata sa mananci cu masura
Infometarea nu este o solutie daca iti doresti sa iti mentii greutatea sau sa scapi de kilogramele in plus, insa nici portiile de mancare consistente nu sunt reteta succesului. Calculul necesarului de calorii este cel mai indicat in astfel de situatii - vei sti astfel in jurul carei valori calorice trebuie sa gravitezi, astfel incat sa mai slabesti cateva kilograme sau sa te mentii in forma. De exemplu, stiai ca o portie normala de paste trebuie sa cuprinda suprafata unei farfurii de cafea? Nu degeaba printre vedete exista obiceiul de a folosi tacamuri pentru copii atunci cand iau masa - daca ii dai organismului suficient timp sa se bucure de hrana si sa o asimileze, desi portiile sunt mici, senzatia de satietate va aparea intr-un timp mult mai scurt.

Gaseste-ti motivatia si pastreaz-o
Nu te grabi sa iti stabilesti obiective imposibil de atins si nu te astepta ca rezultatele sa se vada peste noapte. Fii rabdatoare si perseverenta, organizeaza-ti stilul de viata astfel incat sa poti acorda timpul necesar meselor, activitatilor sportive si odihnei. Odata ce vei stabili acest echilibru, si organismul tau va functiona la capacitatea lui maxima, iar tu te vei simti minunat si vei arata din ce in ce mai bine.

Se spune ca pentru a ti se indeplini o dorinta, ea trebuie sa existe. Ghideaza-te dupa acelasi principiu si in cazul promisiunilor de dieta pentru anul acesta. Nu lasa tentatiile si comoditatea sa iti stea in cale si cauta constant noi modalitati de a-ti duce la bun sfarsit promisiunea de a avea o viata sanatoasa si o silueta perfecta.

Sursa:www.divahair.ro

marți, 25 iunie 2013

Cate calorii trebuie sa consumam zilnic

Sunt multe intrebari care ne macina atunci cand alegem sa urmam o dieta sau o cura de slabire, una dintre acestea fiind si cea mai importanta: Cate calorii trebuie sa consumam zilnic pentru a slabi?. In cele ce urmeaza, vom incerca sa raspundem la aceasta intrebare si sa oferim solutia perfecta pentru toata lumea.

Pentru inceput, e bine de stiut ca raspunsul la intrebare este in mare parte relativ. Practic, nu exista un numar magic de calorii pe care sa le mancam zilnic pentru a scadea in greutate. In vreme ce majoritatea persoanelor o pot face, cu toate acestea, hranindu-se cu nu mai mult de 1500 de calorii zilnic, fiecare isi poate calcula singur necesarul pentru a-si putea echilibra consumul si dieta.

Calcularea ratei metabolismului (BMR)

Pentru a estima cu aproximatie cate calorii trebuie consumate zilnic pentru a mentine silueta, se poate folosi o formula simpla cunoscuta si sub numele de "principiul Harris-Benedict", care se bazeaza pe calculul ratei fundamentale a metabolismului (BMR – in engleza, de la Basal Metabolism Rate). Pe urma, pentru a scadea in greutate, tot ce ai nevoie este sa reduci putin din consumul necesar de calorii, ori sa arzi mai multe decat de obicei prin exercitii fizice. Iata formula:

Femei: BMR = 655 + ( 9.6 x greutatea in kg ) + ( 1.8 x inaltimea in cm ) – ( 4.7 x varsta in ani )

Barbati: BMR = 66 + ( 13.7 x greutatea in kg ) + ( 5 x inaltimea in cm ) – ( 6.8 x varsta in ani )

Atentie! Formula se aplica doar persoanelor adulte.

Pentru a putea determina necesarul zilnic de calorii in functie de rata metabiolsimului calculata mai sus, vei avea nevoie si de o estimare a activitatii zilnice pe care o faci. Numarul de calorii se estimeaza astfel in functie de urmatoarele calcule:

* persoane sedentare : BMR x 20%

* persoane usor active: BMR x 30%

* persoane cu activitate moderata (care fac exercitii zilnic): BMR x 40%

* persoane cu activitate crescuta (care fac exercitii intense zilnic, pe perioade lungi de timp): BMR x 50%

* persoane superactive (care exercita munca fizica solicitanta sau sunt sportivi de performanta): BMR x 60%

In fine, adaugati aceasta valoare BMR-ului calculat si veti obtine necesarul zilnic.

Acest numar, reprezinta un total caloric pe care il puteti consuma zilnic fara a creste in greutate, deci mentinandu-va in forma. Pentru a slabi, veti avea nevoie de a reduce acest numar, treptat, putin cate putin. Pe masura ce kilogramele se imputineaza, veti calcula din nou MBR-ul, pentru a va potrivi profilului. In mare, 3500 de calorii echivaleaza cu aproximativ 450 de grame. Prin urmare, in functie de aceasta proportie veti face si scaderea numarului de calorii in functie de cat doriti sa slabiti. Concret, eliminati din alimentatie in jur de 500 de calorii zilnic pentru a scadea in greutate cu jumatate de kilogram pe saptamana. Stim, nu e o solutie imediata dar, merita. Atentie insa, nu o faceti in exces, o dieta sanatoasa insemnand o scadere in greutate de maxim 1 kilogram pe saptamana.

Sursa:www.lyla.ro

vineri, 21 iunie 2013

5 moduri simple prin care iti poti imbunatati metabolismul

Ai probleme cu greutatea, chiar daca esti atenta la ceea ce mananci si nu te numeri printre persoanele sedentare? Este posibil sa ai un metabolism greoi, care te impiedica sa iti mentii silueta fara sa faci eforturi considerabile. Daca te regasesti in descrierea de mai sus, citeste articolul nostru pentru a afla ce este metabolismul, cum functioneaza si cum il poti transforma in aliatul tau in lupta cu kilogramele in plus.

Ce reprezinta metabolismul?
Procesul prin care carbohidratii, grasimile, proteinele si glucidele regasite in alimente sunt transformate de catre organism in energie necesara desfasurarii proceselor fiziologice, dar si a celor fizice se numeste metabolism. Rapiditatea cu care caloriile ingerate sunt transformate in energie, si nu in tesut adipos, se numeste rata metabolica. Aceasta este strans legata de echilibrul dintre aportul caloric, numarul de calorii arse in timpul oricarui tip de activitate fizica si in timpul proceselor fiziologice si caloriile arse in mod natural, datorita conformatiei genetice a fiecaruia. In plus, odata cu inaintarea in varsta, usurinta cu care organismul transforma caloriile in energie se reduce, doarece masa musculara scade, iar stratul adipos creste.  

Avand in vedere ca influenta structurii genetice in procesul metabolic este de doar 5%, principala modalitate de ardere a caloriilor pare sa fie cresterea activitatii fizice zilnice. Deoarece pentru unele dintre noi, din diferite motive, mersul la sala zilnic poate fi imposibil, cresterea ratei metabolice ajunge sa fie o adevarata provocare. 

Afla cum iti poti imbunatati metabolismul, atat cu ajutorul unor trucuri de fitness, cat si prin intermediul unor sfaturi legate de dieta alimentara.

Acorda atentie mesei de dimineata
Micul dejun este esential daca vrei sa iti reeduci metabolismul si sa ii reamintesti, inca de dimineata, ca are indatoriri de indeplinit. In cazul in care sari peste micul dejun, prelungesti starea de repaus a organismului, iar mecanismul natural de aparare al organismului va incepe sa conserve energia, motiv pentru care rata metabolica se va mentine la un nivel scazut. Un mic dejun consistent iti va inviora metabolismul de la primele ore ale zilei si te va feri de pofta acuta de dulce care apare atunci cand organismul nu primeste nutrimentii de care are nevoie. 

Incepe ziua cu exercitii fizice
Fie ca alergi in parc cateva minute sau faci niste simple exercitii de inviorare, miscarea de dimineata este esentiala daca vrei sa iti obisnuiesti corpul sa arda calorii in ritm constant intreaga zi. Pe langa beneficiile pe care exercitiile fizice facute de dimineata le au asupra siluetei tale se adauga si impactul pozitiv al acestora asupra sanatatii inimii si a bunei functionari a creierului, deoarece sangele si celulele se oxigeneaza mult mai usor. 

Alterneaza intensitatea exercitiilor
Daca vrei sa cresti instant rata metabolica, variaza intensitatea exercitiilor pe care le efectuezi. Alearga cu viteza timp de un minut, dupa care mergi intr-un ritm constant 2-3 minute, danseaza, fa aerobic, mergi pe bicicleta sau alege orice tip de activitate fizica de care esti pasionata, insa respecta principiul variatiei de intensitate. Explicatia acestui truc sta in faptul ca expusi unui efort intens muschii cresc nevoia de energie si, implicit, maresc rata de ardere a caloriilor. In plus, alternarea ritmului cu care faci exercitii favorizeaza aparitia consumului de oxigen la nivel celular, ceea ce face ca organismul sa continue arderea accelerata a caloriilor timp de mai multe ore dupa, in incercarea de a reveni la starea initiala. 

Redu numarul caloriilor, insa nu brusc
Reducerea aportului caloric te ajuta sa restabilesti echilibrul metabolic, atat timp cat nu exagerezi si nu reprezinta o schimbare brusca. Daca numarul caloriilor este drastic diminuat de la o zi la alta, in incercarea de a se proteja, organismul va incetini procesul metabolic, astfel incat sa conserve energie, in eventualitatea in care va fi infometat. Pentru a evita aceasta reactie medicii specialisti recomanda diminuarea treptata a aportului caloric, de pana la 100 de calorii, urmata de mentinerea unei valori energetice constante, de pana la 1800 de calorii/zi. 

Include pestele in alimentatie
Conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Ontario, acizii grasim omega-3 regasiti in peste si in uleiul de peste au proprietatea de a creste rata metabolica a organismului cu pana la 400 de calorii pe zi. Uleiul de peste creste numarul enzimelor care contribuie la arderea grasimilor si scade nivelul enzimelor responsabile de depunerea tesutului adipos. 

Ia suplimente de zinc si crom
Aceste doua minerale au efecte diferite, ina amandoua te ajuta in aceeasi masura sa imbunatatesti rata metabolica a organismului tau. Pe de o parte, zincul contribuie la diminuarea senzatiei de foame, deoarece stimuleaza productia de leptina, hormon secretat de tesutul adipos subcutanat si responsabil de transmiterea mesajului de satietate la nivelul creierului. Pe de alta parte, cromul, regasit indeosebi in rosii, carne rosie, spanac, oua si banane, contribuie semnificativ la cresterea ratei de ardere a caloriilor, indiferent de starea in care se afla organismul. 

Foloseste condimente si mirodenii 
Studiul realizat de Serviciul de Cercetari in domeniul Agriculturii din SUA a relevat faptul ca scortisoara consumata zilnic intr-o cantitate mai mica de o lingurita mareste de pana la 12 ori rata metabolica a organismului. Un efect similar il au piperul, otetul de mere si ardeiul iute. 
Consuma alimente bogate in vitamina C
Citricele, patrunjelul si kiwi sunt alimente care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta, deoarece reprezinta surse importante de vitamina C, substanta ce stimuleaza cu pana la 39% procesul de ardere a grasimilor in timpul exercitiilor fizice.

Consuma bauturi care contin cafeina
Consumate in exces, bauturile bogate in cafeina sunt nocive pentru organismul tau. Vei avea numai de castigat insa daca iti incepi ziua cu o ceasca de cafea sau o cana generoasa de ceai negru. Aceste bauturi cresc ritmul cardiac si implicit ritmul de ardere a grasimilor. In cazul in care nu esti adepta niciuneia dintre aceste bauturi, apa rece este o alternativa grozava. Pe langa faptul ca te hidrateaza fara sa iti aduca mai multe calorii, apa rece stimuleaza activitatea organismului, care face eforturi in plus pentru a regla temperatura apei cu cea a corpului. Nu exagera, insa, cu o cantitate prea mare de apa cu gheata, deoarece poti declansa o raceala sau anumite tulburari digestive.

Tine cont de aceste recomandari si nu uita sa le adaptezi stilului tau de viata, dar si nevoilor organismului tau. Totodata, retine ca somnul este vital pentru functionarea corecta a organismului si ca lipsa acestuia influenteaza negativ capacitatea corpului de a metaboliza corect substantele nutritive pe care i le furnizezi. Fii echilibrata in ceea ce faci si adopta aceste schimbari - rezultatele nu se vor lasa asteptate!

Sursa:www.divahair.ro

joi, 20 iunie 2013

Suc de slabit: 6 retete gustoase si simple

O metoda eficienta prin care poti sa elimini kilogramele in plus este sa introduci in alimentatia ta legume si fructe. Primul gand te duce spre salate, insa poti sa diversifici meniul zilnic prin prepararea unui suc de slabit din legume sau din fructe. Acesta poate fi preparat dintr-un singur ingredient sau poti sa faci diferite combinatii pentru a beneficia de cat mai multe vitamine si arome.

Afla care sunt cele mai bune sucuri naturale pentru slabit!
Suc de slabit - bauturi din legume

Sucul de varza imbunatateste digestia
Sucul de varza este ideal pentru curele de slabire, deoarece inhiba apetitul alimentar, combate constipatia, ajuta digestia si are efect energizant si vitaminizant. In plus, aduce nenumarate beneficii organismului si te ajuta sa-ti mentii sanatatea.
Acest suc de slabit se obtine prin stoarcerea frunzelor proaspete si se consuma inaintea fiecarei mese, in cantitati mici (100 ml). Adauga si alte ingrediente (condimente, verdeturi, miere, legume) pentru a obtine un gust cat mai bun.

Sucul de morcovi intareste sistemul imunitar
Acest suc natural este indicat pentru persoanele care au sistemul imunitar slabit, deoarece contine multe vitamine si saruri minerale. De altfel, combate anemia si astenia, avand efect energizant si nutritiv. Sucul de morcovi trateaza diferite afectiuni ale pielii si este esential pentru sanatatea ochilor. Morcovii sunt bogati in antioxidanti, astfel ca incetinesc procesul de imbatranire a pielii, tin la distanta cancerul si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. 

In timpul unei diete simti mereu nevoia sa consumi dulciuri pentru ca te simti fara energie si uneori esti dezamagita de rezultate. Ce-ai zice daca in loc sa mananci o prajitura sau o inghetata, ti-ai prepara un suc de morcovi? Acesta stimuleaza productia de endorfina, ceea ce ajuta la eliminarea stresului si la inducerea unei stari euforice.

Sucul de telina combate retentia de apa 
Telina reprezinta o solutie buna pentru dietele de slabit, deoarece contine putine calorii, prevenind cresterea in greutate. Aceasta leguma este bogata in vitamine (B1, B2, B6, C), calciu, magneziu, fier, potasiu, acid folic si aminoacizi. Inlocuieste gustarile de tip junk food cu suc de slabit preparat din telina si vei reusi sa reduci kilogramele in plus intr-o perioada de timp scurta. 

Sucul de telina ajuta la eliminarea surplusului de apa din tesuturi, oferind pielii elasticitate si stralucire. El sporeste capacitatea de concetrare si iti ofera energia necesara. Cresterea nivelului de energie a organismului contribuie la accelerarea metabolismului, ceea ce inseamana ca daca consumi alimente sanatoase cu rol energizant, poti sa arzi mai multe calorii.
Suc de slabit - bauturi din fructe

Sucul de grapefruit - aliat in curele de slabire 
Aromatul suc de grapefruit este o arma de temut pentru kilogramele in plus. Insa este necesar sa ai o alimentatie echilibrata si sa faci cat mai multa miscare pentru a te mentine in forma. Sucul de slabit din grapefruit trebuie consumat cu moderatie, deoarece poate sa aiba si efecte adverse, in special pentru cei care urmeaza anumite tratamente medicamentoase. 

Consuma doua pahare de suc de doua ori pe zi, de preferat intre mesele principale ale zilei. Daca ti se pare prea acru sau amar, indulceste-l cu putina miere sau combina-l cu fructe dulci.
Sucul de ananas lupta impotriva celulitei

Ananasul este recomandat intr-o dieta, deoarece te energizeaza, ajuta digestia, contine putine calorii, este hranitor si satisface pofta de dulce. Aroma si gustul lui unice iti ofera o stare de bine intreaga zi, pentru ca are un puternic efect antidepresiv. 

Acest suc este si o solutie naturala impotriva celulitei, diminuand aspectul inestetic al acesteia si oferind pielii tonus si prospetime. Urmeaza o dieta cu suc de ananas, pentru ca are proprietati antiimflamatoare si te va ajuta sa ai rezultate bune intr-o perioada scurta de timp.

Sucul de afine te ajuta sa scapi de grasimea abdominala
Afinele sunt recunoscute si apreciate pentru efectelor lor terapeutice, datorate continutului ridicat de antioxidanti si de minerale. Include in dieta ta pentru slabit sucul de afine si vei reusi sa reduci grasimea abdominala in doar doua saptamani. Gustul acestor fructe te va cuceri instant, astfel ca vei dori sa le introduci in alimentatia de zi cu zi, in cat mai multe combinatii. In plus, afinele imbunatatesc vederea, faciliteaza digestia, te protejeaza de afectiunile cardiace, scad nivelul colesterolului, reduc riscul de diabet si intaresc sistemul imunitar. 

Prepara un suc de slabit aromat si gustos din oricare dintre aceste minunate legume si fructe. Nu numai ca vei dobandi o silueta de invidiat, dar vei avea si o sanatate de fier.

Sursa:www.divahair.ro

miercuri, 19 iunie 2013

Top alimente care contin fibre

Alimentele care contin fibre nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa in nicio zi. Fibrele detin un rol esential in pastrarea sanatatii organismului. Exista doua tipuri de fibre: solubile si insolubile. Cele solubile se gasesc in legumele si fructele moi, iar cele insolubile in cereale, nuci si seminte. Un stil de viata sanatos presupune un regim adecvat si un consum zilnic de alimente care contin fibre. Fibrele asigura functionarea optima a tractului digestiv, iar deficienta poate duce la constipatie, la cresterea colesterolului si la cresterea nivelului de zahar din sange.

Iata topul alimentelor care contin fibre si care au un efect benefic asupra organismului!

1. Tarate (ovaz, grau, porumb, orez)
Taratele aduc organismului un aport ridicat de fibre. Taratele de ovaz sunt bogate in fibre solubile, scad nivelul colesterolului si sunt indicate in curele de slabire, deoarece permit organismului sa elimine rapid grasimile si previn depunerea lor.

Taratele de grau, porumb, orez sunt bogate in fibre insolubile si previn constipatia. In ceea ce priveste consumul de tarate, este recomandat ca ele sa fie incluse in mancaruri sau in anumite preparate, in functie de gusturi si preferinte. Un exemplu de mic dejun sanatos si care sa ofere organismului necesarul de fibre poate sa contina un iaurt amestecat cu tarate de ovaz.

2. Fasole Pe langa continutul bogat de fibre solubile si insolubile, fasolea este o sursa naturala de proteine, lizina, vitamine si minerale. Imbunatateste nivelul colesterolului si reduce riscul de boli cardiace. Dintre toate legumele, fasolea contine cea mai mare cantitate de fibre, asa ca este indicat sa fie consumata frecvent.

3. Fructe de padure
Fructele de padure sunt delicioase, bogate in fibre si contin antioxidanti. O cana de fructe de padure contine 8 gr de fibre si doar 60 calorii. Astfel, ai toate motivele sa inlocuiesti dulciurile cu acest desert sanatos. 

4. Cereale integrale
Cerealele integrale reprezinta o varianta foarte buna pentru a-i asigura organismului tau necesarul de fibre. Consuma-le dimineata si vei capata energie pentru intreaga zi, iar tractul tau digestiv va functiona corect. 

5. Avocado
Pulpa fructului de avocado este bogata in fibre - un avocado intreg contine in jur de 10-13 grame de fibre. Este recomandat sa fie consumat de 2-3 ori pe saptamana. 

6. Broccoli
Broccoli are putine calorii si este o sursa excelenta de fibre, antioxidanti si fitonutrienti. Broccoli este perfect pentru a fi consumat pe post de garnitura, cu somon. Cu doar o cana de broccoli, primesti 5 grame de fibre. De asemenea, lupta impotriva cancerului si intareste imunitatea. 

Ce trebuie sa stii despre fibre
- Necesarul zilnic recomandat de catre specialisti este de 25 grame de fibre pentru femei si 35-40 grame de fibre pentru barbati.
- Fibrele ajuta la slabit, intrucat previn depunerea grasimilor si ofera organismului o senzatie de satietate. Astfel, vei manca echilibrat si iti vei controla pofta de mancare.
- Odata cu un consum ridicat de fibre, trebuie sa cresti si cantitatea de lichide. Specialistii recomanda sa bei 2 litri de apa pe zi, ca sa-ti mentii sanatatea.
- In locul suplimentelor este mai bine sa consumi alimente care contin fibre, deoarece beneficiezi si de vitamine, minerale si alti nutrimente esentiale pentru sanatate, pe care suplimentele nu ti le furnizeaza.
- E important sa consumi cu moderatie alimente care contin fibre, pentru a evita balonarea sau flatulenta.

Perele, fructele de padure, orezul, fasolea, cerealele integrale, sunt doar cateva dintre alimentele care contin fibre si pe care trebuie sa le consumi frecvent pentru a beneficia de o stare de sanatate excelenta. Fibrele imbunatatesc nivelul colesterolului, asigura o digestie optima, scad nivelul de zahar din sange si previn cancerul de colon si hemoroizii.

Un stil de viata sanatos prespune moderatie, asa ca nu exagera cu nimic. Consuma echilibrat alimente care contin fibre si nu uita de importanta exercitiilor fizice si de odihna corespunzatoare.

Sursa:www.divahair.ro

luni, 17 iunie 2013

Ponturi pentru a-ti accelera arderile fara niciun efort

Ritmul metabolic este esential pentru greutatea ta corporala, accelerarea lui fiind o cale eficienta pentru a da jos cateva kilograme.

Desi totul suna foarte stiintific, cresterea ritmului metabolic – si implicit a arderilor – poate fi obtinuta prin mici obiceiuri zilnice care nu presupun eforturi mari.

1. Mananca ananas
Ananasul contine o enzima denumita bromelina folosita adesea in tratamentul tulburarilor gastrointestinale, explica Dan Hamner, specialist in medicina sportiva si recuperatorie din New york, pentru portalul ivillage.com. Bromelina din ananas ajuta celulele pancreatice sa descompuna substantele nutritive din alimente astfel incat sa fie absorbite in mod corespunzator. Absorbtia eficienta favorizeaza la randul ei cresterea ritmului metabolic si, implici, arderile din organism.

2. Alege produse organice
Si in Romania a patruns febra alimentelor organice, in stare perfect naturala. Daca pe tine nu te-a prins inca acesta febra, lyla.ro iti da un motiv sa le lasi si tu dusa de val: persoanele care prezinta un nivel ridicat de pesticide in celulele adipoase au metabolismul lent. Asadar, cu cat alimentele ingerate sunt mai tratate chimic si mai procesate industrial, cu atat lupta impotriva kilogramelor este mai grea. In schimb, persoanele care mananc organic, cat mai natural, pot slabi mai usor pentru arderile lor nu sunt incetinite de toate substantele chimice cu care sunt tratate produsele care compun alimentatia de zi cu zi.

3. Mai mult sex
In ciuda ritmului alert de viata, a grijilor zilnice si a consumului mare de energie pentru probleme care, de fapt, nu ar trebui sa te priveasca nu trebuie sa-ti reduca activitatea sexuala, daca vrei sa ai un trup viguros. Dincolo de sustinerea legaturilor in cuplu, sexul este de fapt o chestiune hormonala iar lipsa lui iti afecteaza organismul, fara doar si poate, spune Judy Gaman, autor al cartii Stay Young: 10 Proven Steps to Ultimate Health. Fa sex des pentru a-ti creste nivelul de estrogen in organism, care la randul lui accelereaza arderile metabolice, recomanda Gaman.

4. Bea ceai verde
S-a vorbit mult despre beneficiile ceaiului verde iar, de data asta, pe buna dreptate. Catechinele, substante prezente in ceaiul verde, ajuta la accelerarea ritmului metabolic si la reducerea indicelui de masa corporala, cu alte cuvinte, la obtinerea unei greutati corporale potrivite inaltimii tale, explica medicul Mark Anderson. El atrage, totodata, atentia ca ceaiul verde contribuie si la scaderea nivelului colesterolului rau (LDL) in sange.

5. Fa dusuri reci
Desi nu mai este sezonul potrivit pentru dusurile reci, nu ar trebui sa renunti la ele sau ar trebui sa le practici daca vrei sa dai jos cateva kilograme fara a tine cure drastice de slabire. Tremuratul corpului din timpul dusurilor reci consta de fapt in contractarea muschilor – practic, un fel de sport, explica doctorul Alan Hirsch, fondator al Centrului de Cercetare și Tratament Smell&Taste din Chicago. Prin contractarea musculara din timpul dusurilor reci, care accelereaza ritmul metabolic, organismul tau incearca sa-si restabileasca temperatura corporala normala.

6. Opteaza pentru iute
Desi iti dau lacrimile de la preparatele prea picante, cu siguranta vei arde mai multe calorii decat daca ai fi mancat mai putin picant. Alimentele iuti accelereaza bataile inimii iar organismul este nevoit sa consume mai multa energie pentru a descompune nutrienții din mancarurile picante. Aceste doua procese duc, practic, la o ardere mai eficienta a caloriilor.

7. Ridica-te de pe scaun
Stam mai mult pe scaun decat ne plimbam sau decat stam intinsi noaptea in pat. Este unul dintre dezavantajele muncii la birou. Dar poti scapa din capcana asta pur si simplu ridicandu-te. Da telefoane stand in picioare, in loc sa trimiti mailuri colegului de la etajul superior da o fuga pana ale (sau du-te pana la el chiar daca ai trimis si mail-ul oficial), nu manca la birou, ci gaseste-ti un loc unde sa te deconectezi de serviciu – acestea sunt doar mici trucuri de a face un pic de miscare in timpul programului de serviciu, fapt ce creste, totodata, ritmul metabolic.

8. O lingurita de ulei de masline
O singula lingurile de ulei de masline adaugata alimentatiei tale de zi cu zi duce la accelerarea metabolismului si, implici, la arderea mai eficienta a grasimilor. Poti face asta la micul dejun! Daca iti place painea prajita, nu ezita sa torni un pic de ulei de masline dupa ce ai scos-o din toaster. Daca mananci salate, inlocuieste uleiul de floarea soarelui cu o lingurita de ulei de masline extra virgin.

Sursa:www.lyla.ro

vineri, 14 iunie 2013

Sanatate buna, greutate optima: Tu alegi!

Secolul XXI a adus cu el, pe langa smartphone, calculatoare performante, medicamente si remedii eficiente pentru multe boli, si modificari dramatice in nutritie, unele cu consecinte importante asupra sanatatii. De departe, obezitatea este un efect cu dimensiuni de flagel, care tinde sa devina o problema majora de sanatate publica. Iata de ce presa scrisa, cabinetele medicale, internetul, emisiunile de specialitate incearca sa ofere solutii, unele radicale, altele mai blande, destinate rezolvarii acestei probleme.

Un filozof spunea ca atunci cand exista mai multe solutii ale unei probleme, niciuna nu este cea perfecta si acest lucru este valabil si in dieta pentru obezitate. De aceea, cheia succesului tine de alegerea dietei potrivite cu varsta, sexul, activitatea, preferintele alimentare si, eventual, bolile asociate fiecarei persoane si, pe termen lung, de respectarea unor reguli de alimentatie sanatoasa, care sa permita nu doar o silueta frumoasa, ci si o stare buna de sanatate.

Reguli valabile in orice dieta

Indiferent ce nume poarta si cine o „propovaduieste”, indiferent de rigiditatea sau flexibilitatea unei diete, mai mult sau mai putin „miraculoase”, exista cateva principii comune, general valabile, menite intr-o masura mai mica sa declanseze scaderea in greutate, ci mai ales sa mentina constanta greutatea si sa evite efectul yo-yo, atat de frecvent la cei care se confrunta cu surplusul de greutate. Daca declansarea scaderii in greutate este o consecinta fireasca a scaderii aportului caloric, dar mai ales a scaderii aportului de zaharuri din alimentatie, mentinerea acestor reguli corecte permite succesul pe termen lung, o stare buna de sanatate, un nivel ridicat de energie, un tonus psihic inalt, adica o stare de echilibru si armonie. 


Iata cateva reguli esentiale in lupta cu kilogramele

1. Ordoneaza-ti alimentatia dupa un program cu trei mese principale si una-doua gustari! Programul inseamna performanta inclusiv in procesul de scadere in greutate! Acorda-ti in fiecare seara 5-10 minute pentru a schita meniul zilei urmatoare! Nu lasa la voia intamplarii aceasta problema pentru ca si rezultatul va fi pe masura.
2. Consuma multa apa, peste 1,5-2 litri zilnic, deoarece apa este lichidul vital! Incepe ziua cu o cana de 250 ml de apa pe stomacul gol! Apa este esentiala pentru hidratarea tesuturilor, pentru detoxifiere, pentru combaterea constipatiei si chiar pentru reducerea apetitului. Ceaiurile pot fi folosite, dar nu ca si inlocuitori ai apei!
3. Atentie la fructe! Alimente sanatoase, bogate in vitamine, minerale, dar si zahar, fructele sunt favoritele multora dintre noi in alimentatie. Consumul lor trebuie limitat atunci cand vrem sa scadem in greutate si permis doar in timpul zilei, intre mese.
4. Ia cina cat mai devreme, ora 18-19 si incearca sa eviti la aceasta masa alimente precum fainoasele, painea, fructele, dulciurile concentrate!
5. Gateste alimentele cat mai simplu – fript, fiert, la cuptor. Nu uita ca ingrediente multe inseamna calorii multe!
6. Nu „ciuguli” intre mese! Acest obicei, deseori neconstientizat, duce la un aport caloric crescut.
7. Nu combina alimentele si nu manca decat cel mult 1-2 feluri de mancare la o masa.
8. Nu exagera cu alcoolul! Bauturile tari, dar si vinul sau berea contin calorii si, de asemenea, stimuleaza apetitul!
9. Dulciurile concentrate sunt de evitat, dar nu interzise! Se pot consuma in cantitati mici, in prima parte a zilei.
10. Cantareste-te de una-doua ori pe saptamana si incearca sa-ti intaresti autocontrolul „sanctionand” prompt cresterile in greutate!
11. Incearca sa-ti stabilesti tinte realiste si intotdeauna fixeaza-ti niste repere in timp, atunci cand vrei sa scazi in greutate (ex: Pana la Revelion vreau sa slabesc 3 kg!).
12. Nu neglija miscarea, ea te ajuta sa arzi mai bine energia din alimente, iti contureaza o masa musculara armonioasa si iti creste tonusul psihic!

Un corp frumos, armonios si o greutate optima este alegerea fiecaruia dintre noi! Succes!

Sursa:www.slabsaugras.ro

joi, 13 iunie 2013

Dieta cu orez

Dieta cu orez este una dintre cele mai eficiente diete, avand in vedere ca ajuta in primul rand la detoxifiera organismului. Dieta cu orez te poate ajuta sa slabesti aproximativ patru kilograme in doua saptamani iar organismul tau se va simti mai revigorat ca niciodata.

In pofida credintei populare, orezul nu ingrasa. Este bogat in nutrienti si se digera extrem de usor. Si tocmai faptul ca este bogat in amidon, zahar si vitamine duce la o imbunatatire a digestiei pentru ca solicita actiunea a mai multor enzime. Insa, exista un singur tip de orez care actioneaza maxim asupra organismului tau si acela este orezul integral.

Avantajul acestui tip de orez este ca atenueaza senzatia de foame mult timp si ca azuta la echilibrarea digestiei datorita albuminei, substanta pe care o contine din belsug. Albumina elimina toxinele din organism si elibereaza lichidele, lucruri esentiale pentru o cura de slabire sanatoasa si fara pericole.

Dieta cu orez este recomandata pentru maxim 15 zile si trebuie urmat adu exactitate pentru a beneficia de aportul de 1200 de calorii pe care il aduce zilnic organimsului.

Spre deosebire de alte diete, precum dieta Montignac sau dieta alba, pentru a tine dieta cu orez este nevoie de o perioada pregatitoare. Astfel, cu o saptamana inainte de initiere, este indicat sa eliminam din alimentatie grasimile in totalitate si zaharul. La inceputul dietei se va simti o stare de disconfort cauzata tocmai de eliminarea de toxine, insa aceasta va trece in cateva zile.

Dieta si preparate
Ai voie sa consumi maxim 250 de grame de orez zilnic. Acesta se fierbe fara sare si se condimenteaza cu piper foarte mult. Cele 250 de grame de orez se impart in portii egale care vor fi consumate pe parcursul zilei de fiecare data cand apare senzatia de foame, dupa cum urmeaza:

Ziua I
Mic-dejun: 250 ml lapte degresat cu 50 g cereale integrale
Gustare: un ou fiert
Pranz: o portie de orez cu o portie de legume fierte. Poti manca pana te saturi total
Cina: orez cat sa te saturi si 200 ml iaurt degresat

Ziua II
Mic-dejun: 200 ml iaurt degresat cu 50 g de cereale integrale
Gustare: 2 mere
Pranz: orez cat doresti si 200 g gratar de vita
Cina: orez si legume fierte cat doresti

Ziua III

Mic-dejun: o portocală si 2 oua fierte tari
Gustare: 200 ml iaurt degresat.
Pranz: orez cat doresti si 200 g piept de pui fiert
Cina: orez si legume fierte cat doresti

Ziua IV
Mic-dejun: 250 ml lapte degresat cu 50 g cereale integrale
Gustare: un gref
Pranz: 100 g peste la gratar si orez cu legume fierte cat doresti
Cina: orez cat doresti plus 200 ml iaurt degresat.

Ziua V

Mic-dejun: 200 ml iaurt degresat cu 50 g de cereale integrale
Gustare: 2 oua fierte tari
Pranz: 200 g vita la gratar si orez cat doresti
Cina: orez cat doresti si doua portocale

Ziua VI
Mic-dejun: 200 ml iaurt degresat şi 50 g cereale integrale
Gustare: 2 morcovi cruzi, mari
Pranz: orez cu legume fierte cat doresti
Cina: 100 g piept de pui la gratar si orez cat doresti

Ziua VII
Mic-dejun: o portocala si 2 oua fierte.
Gustare: 2 mere.
Pranz: orez cat doresti si 200 de grame de gratar de peste de apa sarata
Cina: orez cat doresti si o cana de iaurt degresat

Dupa prima saptamana, trebuie sa reiei acelas meniu, de la capat. In doua saptamani vei fi curatata pe interior si te vei simti incredibil. Este insa important ca dupa aceasta dieta sa ai o pauza de cel putin doua luni inainte de a o relua, pentru a da ocazia organismului sa se refaca.

Sursa:www.lyla.ro

luni, 10 iunie 2013

Cate cesti de cafea pe zi te pot ingrasa

Numeroase studii au aratat ca a bea putina cafea pe zi este un obicei benefic sanatatii, dar prea multa strica! Mai ales, silueta!

Cercetatorii australieni au descoperit ca cinci cesti de cafea pe zi pot duce la obezitate. Cafeaua contine acid clorogenic, care este un anumit tip de polifenol, substanta considerata a fi antioxidant. Polifenolul, in cantitati moderate, ajuta organismul la eliminarea toxinelor si la accelerarea arderilor metabolice, dar prea mult polifenol de tipul acidului clorogenic gasit in cafea duce la rezistenta la insulina si face ca metabolismul sa arda mai greu caloriile.

Rezultatele studiului efectuat de un grup de cercetatori australieni au fost publicate in revista de specialitate „Journal of Agricultural and Food Chemistry”.

„Mai mult cercetari au aratat ca consumul de cafea scade riscul aparitiei diabetului zaharat de tip 2. Aceste studii au inclus in analiza si cafeaua fara cofeina, fapt ce sugereaza ca beneficiile provin de la compusi prezenti in cafea, dar diferiti de cofeina. Tinand cont de acest lucru, am studiat efectul pe care polifenolii, antioxidanti gasiti in cafea, dar si in cea si in anumite fructe, precum prunele, il au asupra organismului uman”, spune profesorul Kevin Croft, de la Universitatea de Vest din Australia.

Toate cercetarile au aratat ca acidul clorogenic, un anumit tip de polifenol, este benefic organismului, pentru ca creste sensibilitatea la insulina, reduce tensiunea arteriala si previna acumularea excesiva de grasime.

Insa studiu efectuat de australieni a dezvaluit ca doar in cantitati moderate acidul clorogenic din cafea are acest efect. Daca intra in organism in cantitati mari, efectul este exact invers.

Practic, o persoana care bea cinci-sase cesti de cafea pe zi, isi face mai mult rau decat bine, pentru ca individul poate deveni rezistent la insulina, iar grasimile se vor depune cu o usurinta mult mai mare.

„Un consum moderat de cafea, cel mult trei cesti pe zi, este in continuare indicat de medicii specialisti, pentru ca scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si a diabetului zaharat de tip 2. mai mult insa va produce exact contrariul”, a adaugat co-autorul studiului Vance Matthews, de la Institutul de Cercetare Medicala din cadrul Universitatii de Vest din Australia.

Sursa:www.lyla.ro

vineri, 7 iunie 2013

De ce esueaza regimul de slabit?

"Oamenii tin regim aproximativ sase luni, uneori chiar mai putin, daca este unul restrictiv", spune Catherine Champagne, cercetatoare in cadrul Universitatii din Louisiana. "Cand planul de dieta difera foarte mult fata de alimentatia anterioara, restrictiile culinare dureaza, de regula, mai putin timp", explica aceasta.

Motive pentru care nu slabesti

1. Iti alegi o dieta nepotrivita

"Alegerea unei diete foarte restrictive care nu se potriveste stilului tau de viata, este un motiv intemeiat pentru a renunta la eforturile de pierdere in greutate", este de parere Holly Wyatt, de la Universitatea din Colorado. Cand regimul este extrem de dificil inca de la inceput, sustinerea lui pe termen lung este aproape imposibila. "Nu exista dieta perfecta", mai spune dr. Wyatt. "Totusi, stabileste-ti un regim de slabit pe care sa il poti urma in fiecare zi fara probleme. Acesta ar trebui sa-ti permita si sa te poti bucura de mici portii din alimentele tale preferate", recomanda specialistul.

Dietele care functioneaza sunt cele care se intind pe termen lung. Sa nu mergi niciodata pe principiul ca vei tine regimul o perioada si apoi "calvarul" se va sfarsi. Mai bine stabileste-ti un meniu sanatos, care sa-ti placa, care sa se si potriveasca foarte bine cu stilul tau de viata si pe care sa-l tii tot timpul. Nu doar pierderea kilogramelor trebuie sa te preocupe, ci si mentinerea rezultatelor, iar pentru a reusi regimul tau trebuie sa faca parte din viata ta.

2. Ai asteptari nerealiste

Esecul regimului de slabit este un lucru extrem de dezamagitor pentru cele mai multe persoane care se afla la dieta. Programul poate dura mai mult decat ai anticipat sau dieta poate suferi modificari in timp. Cei mai multi isi doresc sa piarda foarte multe kilograme si nu sunt multumiti daca nu au redus numarul acestora cu 30-40%, spune dr. Wyatt. "Cand ai asteptari nerealiste, simti ca ai esuat daca nu ti-ai atins obiectivul. Si cand te gandesti ca ai avut un esec, lucrul acesta poate determina o revenire la vechile obiceiuri alimentare", avertizeaza cercetatoarea.  

Chiar daca nu vei reusi sa imbraci haine foarte stramte intr-un timp foarte scurt, aminteste-ti ca scaderea in greutate, chiar si daca este foarte mica, este un pas important pentru tine si nu iti afecteaza negativ starea generala de sanatate. Cercetarile au aratat ca scaderea in greutate cu aproximativ 10% este benefica organismului, intrucat duce si la scaderea tensiunii arteriale, a nivelului colesterolului si a trigliceridelor.

3. Tii dieta fara sa faci sport
Unora nu le place sportul sau anumite probleme ii impiedica sa faca efort fizic. Dar daca vrei ca dieta sa fie un succes, trebuie sa gasesti exercitii care sa nu-ti fie contraindicate si pe care sa le practici cu regularitate. In plus, activitatea fizica nu te scapa doar de kilogramele in plus, ci te ajuta sa-ti imbunatatesti sanatatea fizica si psihica.

Exercitiile fizice nu trebuie facute neaparat intr-o sala de gimnastica. Miscarea inseamna si dansul, mersul pe jos sau mersul pe bicicleta si cel mai important este sa iti placa. Poti sa incepi cu lucruri usoare si apoi sa maresti intensitatea exercitiilor in mod gradual. Daca ai probleme de sanatate, discuta cu medicul tau si stabiliti impreuna pentru ce tip de miscare fizica poti opta. Un exercitiu simplu este sa iti cumperi un pedometru care sa iti numere toti pasii pe care ii faci intr-o zi. Ideal ar fi sa parcurgi 10.000 in fiecare zi.

4. Dieta pe care o tii pune accentul numai pe mancare
Punand accentul numai pe mancare, esti tentata sa crezi ca numai aceasta este problema cu care te confrunti, iar daca o vei schimba radical, vei avea silueta mult visata. In realitate insa, problema este mult mai complexa. Daca renunti la prea multe, s-ar putea sa te infometezi, iar lucrul acesta iti poate aduce cateva kilograme in minus doar pentru o scurta perioada. Trebuie sa iti schimbi intru totul stilul de viata, si uneori chiar si modul de a gandi pentru a obtine rezultate de lunga durata.  


Si totusi... cum slabesti
In orice dieta, pe langa regimul alimentar, este foarte important sa faci mereu sport si sa bei multa apa. Fie ca alergi, mergi la sala, faci aerobic sau alte exercitii speciale, este foarte important sa nu stai locului nicio clipa! Cu 10-15 minute pe zi de miscare, de 3 ori pe saptamana, te vei simti in forma si vei arata minunat. De asemenea, constientizeaza necesitatea de a consuma cat mai multe fructe si legume. Bucura-te de cateva retete vesele, de salate colorate si pune-ti imaginatia la contributie cand vine vorba de pregatit mese usoare.

Mai trebuie sa retii ca o dieta restrictiva nu este niciodata primul pas in abordarea unui program de scadere in greutate care dureaza intre 12 luni - 24 luni. Daca nu urmezi un program de scadere ponderala, ci diverse cure de slabire publicate in reviste, esti expusa la numeroase riscuri: ulcer duodenal, depresie, tulburari de comportament alimentar, dereglarea ciclului menstrual, dezechilibre endocrine, crestere ponderala etc.

Daca problema kilogramelor in plus te framanta atat de mult si daca ai tot incercat diverse trucuri sau diete, insa nimic nu a dat rezultate, poate ar fi cazul sa te gandesti sa mergi la un specialist. Fiecare persoana este unica, de aceea, un regim tinut de o prietena s-ar putea sa fie ineficient pentru tine. Asadar ai nevoie de un program bine elaborat pe care numai un specialist ti-l poate face. In felul acesta vei reusi nu doar sa slabesti, ci si sa-ti imbunatatesti starea de sanatate.

Sursa:www.eva.ro

joi, 6 iunie 2013

Slabeste cu branzeturi!

Branzeturile proaspete sunt excelente pentru a oferi varietate si bogatie alimentatiei tale, fara a consuma prea multe grasimi sau calorii. Puterea nutritiva a branzeturilor provine din cantitatea de calciu si de proteine pe care o contin.

Branza poate inlocui cu succes alte proteine precum carnea, puiul, pestele si oul.

Delicioasele avantaje ale branzeturilor:
- sunt o buna sursa de minerale, mai ales de calciu;
- contin multe proteine si aminoacizi esentiali pentru organism;
- 50 grame de branza proaspata au aceeasi cantitate de proteine ca un pahar cu lapte;
- amelioreaza anumite probleme de sanatate, precum malnutritia;
- ajuta la evitarea arsurilor stomacale, in special la femeile insarcinate;
- ajuta la controlul greutatii deoarece sunt satioase si au mai putine calorii decat branzeturile mature;
- cauzeaza mai putine reactii alergice;
- sunt recomandate persoanelor cu probleme cardiovasculare sau cu nivelul colesterolului ridicat datorita continutului scazut de grasimi saturate.

Nu abuza!
Desi branza proaspata este foarte usoara si sanatoasa, nu trebuie sa abuzezi de ea deoarece poate duce la cresterea in greutate si la boli derivate din abuzul proteinelor. Portia zilnica de branza proaspata recomandata pentru o persoana sanatoasa (fara probleme cardiovasculare, diabet, intoleranta sau alergie) este de 50 de grame pentru copii, 80 de grame pentru adulti si 100 de grame pentru femeile insarcinate.
Branzeturile nu sunt recomandate in anumite cazuri: lactoza poate produce gaze, diaree si alte probleme digestive la persoanele care nu o tolereaza. Branza feta are un inalt continut de sare si de aceea trebuie evitata de hipertensivi.

Familie numeroasa
Toate branzeturile albe sunt digestive, nutritive si sanatoase, insa fiecare are caracteristicile sale:
Branza Oaxaca: este cunoscuta doar in Mexic. Se face din lapte de vaca, este saraca in calorii (80 de grame contin 117 calorii).
Branza Cottage: este o branza nici matura, nici fiarta, dar cu o umiditate ridicata. Are textura moale, granuloasa si cremoasa. Se prepara din lapte degresat. Contine mai putin de 2% grasimi.
Branza Quark: este de origine germana. Are o textura untoasa, aroma proaspata si gust usor acid. Se prepara cu lapte de vaca. 80 de grame contin intre 37 si 90 de calorii, daca este degresata sau partial degresata.
Branza Ricotta: este o branza italiana, cu textura usoara si untuoasa, cu aroma de lapte. Se prepara din lapte de vaca sau de oaie (80 de grame contin 130 calorii).
Branza crema: este branza alba speciala pentru tartine. Unele sunt condimentate cu usturoi, ierburi fine si alte arome. 40 de grame contin intre 40 si 140 calorii - daca branza este semigrasa, grasa sau extragrasa.
Branza de Burgos: are o textura fina si aroma usoara. Are calitati digestive; se prepara cu lapte de oaie. Se poate face fara sare, cu fructe sau semigrasa. 80 de grame contin 160 de calorii.
Branza mozzarela: este cunoscuta la nivel mondial ca baza pentru pizza. Are o textura fina si aproape are savoare. Se face cu lapte de vaca sau de bivolita (80 de grame contin 240 de calorii).
Branza petit suisse: este o branza frantuzeasca. Aportul caloric variaza in functie de gradul de degresare si in functie de alimentele continute, fie cereale, cicolata sau zahar (80 de grame contin 280 calorii si 44% apa).
Branza feta: este branza traditionala greceasca. Are o consistenta fina, gust sarat si aroma puternica. Se prepara cu lapte de vaca, de capra sau de oaie (80 de grame contin 352 calorii).

Sursa:www.slabsaugras.ro

miercuri, 5 iunie 2013

Mai tanara, gratie antioxidantilor

Prezenti in prune, ceai, fasole, struguri, morcovi sau rosii, antioxidantii ne protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi, ajutandu-ne sa ne mentinem sanatoase si… tinere.

Antioxidantii kesako
Antioxidantii au un rol foarte mare in pastrarea sanatatii si a tineretii. Zi de zi, pielea noastra se usuca, se formeaza ridurile, isi pierde din suplete. Vina este a radicalilor liberi, responsabili de procesul de imbatranire. Din fericire, exista un antidot: antioxidantii. Acestia permit, intr-adevar, sa ne protejam impotriva efectelor toxice ale radicalilor liberi care ne agreseaza organismul, in general, si pielea, in special.
Meniu impotriva imbatranirii

Si, chiar daca organismul nostru produce antioxidanti, ii vom putea gasi chiar si in propria farfurie. Specialistii recomanda sa se consume doua fructe pe zi, dintre care unul sa faca parte din familia citricelor, doua sau trei portii de legume si trei produse lactate. Ei ne sfatuiesc, de asemenea, sa variem materiile grase, punand accent pe acizii grasi vegetali (ulei de soia, de masline), sa consumam peste – de preferinta gras, cum este, de pilda, somonul, tonul, macroul, sardina.

O alimentatie variata si echilibrata, bogata in fructe si legume (indeosebi cele colorate), permite sa i se asigure organismului antioxidantii necesari unei bune functionari. Totusi, alimentatia nu este suficienta intotdeauna. Este vorba mai ales de persoanele in varsta, de cele care urmeaza un anumit regim, etc. Folosirea unor suplimente alimentare poate completa aportul de nutrienti de care are nevoie pielea.

Suplimentele alimentare
5 fructe si legume pe zi. Desi cunoastem aceasta recomandare, prea putini o si aplicam, deoarece este foarte usor de spus, dar mult mai greu de facut. Si, pentru femei, a caror ratie calorica zilnica este, adesea, mult sub 2000 kcal/zi, riscurile carentelor sunt mult mai mari si mai grave. In aceasta situatie, este benefica hranirea pielii din interior, mai ales dupa 40 de ani, cand procesul de regenerare celulara este mult incetinit.

Intr-adevar, daca este absolut obligatoriu sa iti hranesti pielea din exterior, aplicand zilnic o crema hidratanta, suplimentele nutritive se pot inscrie intr-o strategie cu un caracter mai global, ca niste elemente de completare a produselor cosmetice si, in acelasi timp, a unei igiene de viata.

Opinia specialistilor
Specialistii recomanda administrarea unui cocktail de antioxidanti de 2-3 ori pe an… In prealabil, se explica faptul ca un bilant personalizat al stresului cu efect oxidativ este necesar, pentru a se evita supradozele si pentru a raspunde cat mai precis nevoilor fiecaruia.

Sfat: este recomandat sa se opteze pentru un tratament cu multivitamine, in cure de cate 20 de zile, important fiind sa nu se ia o singura molecula, ceea ce ar dauna, mai degraba, decat sa ajute. Pe de alta parte, cei care doresc sa faca un tratament de lunga durata, este recomandabil sa o faca sub supraveghere specializata.

Atentie! Este bine sa iti amintesti faptul ca niciun supliment nutritiv nu trebuie sa inlocuiasca o alimentatie echilibrata. In sfarsit, unele elemente nutritive, consumate in exces, pot fi daunatoare. Iata cateva exemple: calciul, fosforul, magneziul, fierul, zincul, seleniul, fluorul, dar si vitamine precum B6, B9, C, A, D.

Retine: Antioxidantii au efecte benefice asupra organismului, dar trebuie sa stii de unde si cum sa-i iei.

Sursa:www.mayra.ro

marți, 4 iunie 2013

Regimul verde

Va propunem un regim care duce la diminuarea depozitelor de grasime din organism, dar are si efectul de detoxifiere, eliminand din meniu acele alimente care sunt greu de digerat. Cantitatile mari de fructe si legume pe care le include in meniul zilnic ajuta o buna functionare a aparatului digestiv. De aceea, el a fost numit “regimul verde”. Dieta dureaza doua saptamani, iar meniul trebuie respectat intocmai. Se estimeaza o pierdere in greutate de 6 kg. Daca este posibil, va recomandam sa folositi alimente bio.

Prima saptamana
Ziua 1:

Mic dejun: suc de portocale, o felie de paine cu unt light sau dulceata dietetica.
Gustare: 1 iaurt.
Pranz: salata de morcovi, rosii, salata verde. 2 lingurite de branza proaspata. Salata de fructe.
Gustare: ceai sau cafea cu doi biscuiti de orez cu dulceata sau branza dietetica.
Inainte de cina: un fruct.
Cina: supa de legume, peste la gratar, piure de dovleac. Un fruct.

Ziua 2:
Mic dejun: suc de grapefruit, 1 mar.
Gustare: 1 bol de cereale cu lapte degresat.
Pranz: supa de legume, ¼ pui fara piele, salata de rosii si laptuca.
Gustare: ceai sau cafea cu lapte degresat, 2 biscuiti de orez cu branza dietetica.
Inainte de cina: 1 fruct.
Cina: omleta cu spanac, salata. 1 mar copt.

Ziua 3:
Mic dejun: suc de portocale, 3 biscuiti de ovaz cu branza degresata.
Gustare: 1 fruct.
Pranz: supa de legume, salata de legume, putina carne slaba la gratar.
Gustare: un ceai, 3 biscuiti de ovaz cu dulceata dietetica.
Inainte de cina: 1 iaurt.
Cina: supa de legume, orez cu mazare. 1 fruct mare.

Ziua 4:
Mic dejun: ceai, 3 biscuiti de ovaz cu branza degresata.
Gustare: 1 fruct.
Pranz: supa de legume, salata de rosii, morcovi si ou.
Gustare: compot de fructe fara zahar.
Inainte de cina: ceai, 3 biscuiti.
Cina: supa de legume, piure de dovleac, ¼ pui. Fructe coapte.

Ziua 5:
Mic dejun: suc de portocale, o felie de paine integrala cu branza slaba.
Gustare: 1 fruct.
Pranz: supa de legume, o rosie umpluta cu ton si orez. 1 fruct.
Gustare: ceai cu sau fara lapte degresat; doi biscuiti cu branza slaba.
Inainte de cina: 1 iaurt.
Cina: carne la gratar cu salata de varza rosie si o lingurita de maioneza.

Ziua 6:
Mic dejun: ceai cu lapte degresat, doi biscuiti de ovaz cu branza slaba.
Gustare: 1 fruct.
Pranz: supa de legume, salata de telina, cartofi si morcovi.
Gustare: ceai, o felie de paine de secara cu branza slaba.
Inainte de cina: suc de portocale.
Cina: file de peste cu orez integral. 1 fruct.

Ziua 7:
Mic dejun: suc de grapefruit.
Gustare: 1 fruct.
Pranz: supa de legume, muschi de vita sau piept de pui la gratar cu piure de dovleac.
Gustare: ceai, 3 biscuiti de ovaz cu dulceata dietetica.
Inainte de cina: compot de fructe fara zahar.
Cina: supa de legume, gratar de vita cu salata de rosii si morcovi. 1 fruct.

A doua saptamana
Ziua 8:

Mic dejun: ceai, 3 biscuiti de ovaz cu branza slaba.
Gustare: 1 iaurt.
Pranz: piure de dovleac, 1 ou. 1 fruct.
Gustare: compot de fructe fara zahar.
Inainte de cina: o portie de capsune.
Cina: supa de legume, 1 file de cod cu piure de cartofi.

Ziua 9:
Mic dejun: ceai, 3 biscuiti de ovaz cu branza slaba.
Gustare: 1 iaurt.
Pranz: supa de legume, salata de morcovi si rosii, 1 ou. 1 fruct.
Gustare: ceai, o felie de paine de secara cu dulceata dietetica.
Inainte de cina: 1 fruct.
Cina: supa de legume, muschi de vita la gratar sau piept de pui cu jumatate de rosie.

Ziua 10:
Mic dejun: suc de grapefruit. 1 mar mic.
Gustare: o para.
Pranz: gratar de pui sau vita cu piure de dovleac.
Gustare: ceai, 3 biscuiti de ovaz cu branza slaba.
Inainte de cina: un bol de cereale cu lapte degresat.
Cina: supa de legume, o farfurie de spaghete cu sos de rosii.

Ziua 11:
Mic dejun: ceai, 1 felie de paine de secara cu branza slaba.
Gustare: 1 iaurt.
Pranz: supa de legume, ¼ pui fara piele cu ½ rosie. 1 fruct.
Gustare: ceai, 3 biscuiti de ovaz cu dulceata dietetica.
Inainte de cina: 1 fruct.
Cina: supa de legume, file de cod la gratar cu o lingurita de maioneza. 1 fruct.

Ziua 12:

Mic dejun: ceai, 3 biscuiti de ovaz cu branza slaba.
Gustare: 1 iaurt cu cereale.
Pranz: o omleta cu spanac. 1 fruct.
Gustare: ceai, 2 felii de paine de secara cu dulceata dietetica.
Inainte de cina: 1 fruct mic.
Cina: supa de legume; vinete la gratar, rosii si mozarella, salata de rosii si morcovi. 1 fruct.

Ziua 13:
Mic dejun: suc de grapefruit, 3 biscuiti de ovaz cu branza slaba.
Gustare: 1 fruct.
Pranz: supa de legume, salata de telina si mere.
Gustare: ceai, doi biscuiti de ovaz cu branza slaba.
Inainte de cina: 1 iaurt.
Cina: supa de legume, doua rosii umplute cu ton si orez. 1 fruct.

Ziua 14:
Mic dejun: 1 suc de portocale, 3 biscuiti de ovaz cu branza slaba.
Gustare: 1 fruct mic.
Pranz: supa de legume, file de cod la gratar cu salata verde.
Gustare: ceai, 2 biscuiti de orez cu branza slaba.
Inainte de cina: 1 iaurt.
Cina: supa de legume, gratar de vita cu salata verde.

Sursa:www.flu.ro