Subscribe:

Ads 468x60px

vineri, 31 mai 2013

3 supe de sezon bune la dietă

Cauți mâncăruri savuroase, care să nu-ți pună în pericol silueta? Ce zici de câteva supe hrănitoare, din legume și verdețuri de sezon? Iată cât de ușor le prepari și câte beneficii au!

Tarabele piețelor abundă acum de tot ce e mai bun: mazăre dulceagă, lobodă roșie și verde, spanac, varză nouă, ștevie acrișoară, ceapă verde, morcovi crocanți, leuștean, mărar sau pătrunjel aromat… Să nu mai vorbim despre delicioșii cartofi noi. Sunt o bunătate în ciorbele acrite sau în supe.

Dacă ți-am făcut poftă atunci iată câteva rețete de supe nutritive, care te hidratează din plin în zilele calde şi-ţi aduc imediat senzaţia de saţietate. Și încă ceva! Nutriţioniştii ne recomandă să nu păstrăm supa în frigider mai mult de două-trei zile. Motivul? Nutrimenții se pierd și astfel gustul mâncării se alterează.

Supă de mazăre (180 kcal/ porţia)
Ingrediente: 300 g mazăre, 2 morcovi, 1 legătură de ceapă verde, 1ardei gras roşu, 1ţelină mică, 1roşie, 1lingură ulei, pătrunjel, leuștean, 2 l apă, sare, piper.

Preparare: Cureţi şi speli mazărea, morcovul, ceapa verde, ardeiul gras, ţelina şi roşia. Mai întâi, opărești mazărea și apoi o fierbi cu legumele tăiate cubuleţe. Adaugi puțină sare şi ulei. După o oră, adaugi pătrunjelul și leușteanul tocate mărunt și condimentezi cu piper după gust. Dai de pe foc și servești supa călduță, dar este excelentă și rece.

Tips: Mazărea conține fibre care te ajută să eviți excesele alimentare și reduce nivelul de zahăr din organism. În plus, vitaminele și mineralele din rădăcinoase și verdeață te ajută să combați stările de vlăguială des întâlnite la persoanele care țin dietă.

Supă-cremă de cartofi noi (190 kcal/ porţia)
Ingrediente: 2 sfecle roşii, 4 cartofi noi potriviți, 2 legături de lobodă, 1 legătură de ștevie, 120 g iaurt dietetic, 100 g spanac, 1 ceapă roşie, 1 lingură ulei, 1 legătură de mărar, sare, piper.

Preparare: Cureţi verdeața și legumele, le tai şi le pui la fiert. Când sunt gata, le strecori (păstrezi zeama) și le pasezi. Adaugi ulei, sare şi piper după gust şi amesteci cu zeama oprită. Poţi servi supa-cremă cu o lingură de iaurt dietetic şi cu pâine de secară sau graham prăjită.

Tips: Cartofii noi, spre deosebire de cei vechi, conțin mai puţini carbohidraţi. Mai exact, 100 g de cartofi noi fierți au în total 75 de calorii, 17,1g de carbohidrați (ce vechi au 19 g), 0,3 g de grăsimi şi 1,8 g de fibre. Sfecla încetinește asimilarea glucidelor şi asimilarea grăsimilor în corp. Mai mult, loboda și ștevia au proprietăți detoxifiante.

Supă de varză nouă (150 kcal/ porţia)
Ingrediente: 1 varză nouă potrivită, 2 legături de ceapă verde, 2 roşii, 2 ardei graşi, 1 ţelină, 2 morcovi, ½ legătură de pătrunjel, 2 linguri ulei, 2 l apă, zeamă de lămâie sau borș, piper, sare.

Preparare: Cureți și speli legumele și verdeața. Toci varza, tai mărunt ceapa verde, ardeii grași, dai pe răzătoarea mică țelina și morcovii. Încingi un pic de ulei într-un vas și călești legumele și ceapa verde. Adaugi apă călduță, puțin câte puțin. Lași la fiert o oră. Cu 10 minute înainte, adaugi roşiile tocate, apoi pui piperul şi verdeaţa. Acrești cu zeamă de lămâie sau borș și sărezi un pic.

Sursa:www.clickpoftabuna.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu