Subscribe:

Ads 468x60px

vineri, 31 mai 2013

3 supe de sezon bune la dietă

Cauți mâncăruri savuroase, care să nu-ți pună în pericol silueta? Ce zici de câteva supe hrănitoare, din legume și verdețuri de sezon? Iată cât de ușor le prepari și câte beneficii au!

Tarabele piețelor abundă acum de tot ce e mai bun: mazăre dulceagă, lobodă roșie și verde, spanac, varză nouă, ștevie acrișoară, ceapă verde, morcovi crocanți, leuștean, mărar sau pătrunjel aromat… Să nu mai vorbim despre delicioșii cartofi noi. Sunt o bunătate în ciorbele acrite sau în supe.

Dacă ți-am făcut poftă atunci iată câteva rețete de supe nutritive, care te hidratează din plin în zilele calde şi-ţi aduc imediat senzaţia de saţietate. Și încă ceva! Nutriţioniştii ne recomandă să nu păstrăm supa în frigider mai mult de două-trei zile. Motivul? Nutrimenții se pierd și astfel gustul mâncării se alterează.

Supă de mazăre (180 kcal/ porţia)
Ingrediente: 300 g mazăre, 2 morcovi, 1 legătură de ceapă verde, 1ardei gras roşu, 1ţelină mică, 1roşie, 1lingură ulei, pătrunjel, leuștean, 2 l apă, sare, piper.

Preparare: Cureţi şi speli mazărea, morcovul, ceapa verde, ardeiul gras, ţelina şi roşia. Mai întâi, opărești mazărea și apoi o fierbi cu legumele tăiate cubuleţe. Adaugi puțină sare şi ulei. După o oră, adaugi pătrunjelul și leușteanul tocate mărunt și condimentezi cu piper după gust. Dai de pe foc și servești supa călduță, dar este excelentă și rece.

Tips: Mazărea conține fibre care te ajută să eviți excesele alimentare și reduce nivelul de zahăr din organism. În plus, vitaminele și mineralele din rădăcinoase și verdeață te ajută să combați stările de vlăguială des întâlnite la persoanele care țin dietă.

Supă-cremă de cartofi noi (190 kcal/ porţia)
Ingrediente: 2 sfecle roşii, 4 cartofi noi potriviți, 2 legături de lobodă, 1 legătură de ștevie, 120 g iaurt dietetic, 100 g spanac, 1 ceapă roşie, 1 lingură ulei, 1 legătură de mărar, sare, piper.

Preparare: Cureţi verdeața și legumele, le tai şi le pui la fiert. Când sunt gata, le strecori (păstrezi zeama) și le pasezi. Adaugi ulei, sare şi piper după gust şi amesteci cu zeama oprită. Poţi servi supa-cremă cu o lingură de iaurt dietetic şi cu pâine de secară sau graham prăjită.

Tips: Cartofii noi, spre deosebire de cei vechi, conțin mai puţini carbohidraţi. Mai exact, 100 g de cartofi noi fierți au în total 75 de calorii, 17,1g de carbohidrați (ce vechi au 19 g), 0,3 g de grăsimi şi 1,8 g de fibre. Sfecla încetinește asimilarea glucidelor şi asimilarea grăsimilor în corp. Mai mult, loboda și ștevia au proprietăți detoxifiante.

Supă de varză nouă (150 kcal/ porţia)
Ingrediente: 1 varză nouă potrivită, 2 legături de ceapă verde, 2 roşii, 2 ardei graşi, 1 ţelină, 2 morcovi, ½ legătură de pătrunjel, 2 linguri ulei, 2 l apă, zeamă de lămâie sau borș, piper, sare.

Preparare: Cureți și speli legumele și verdeața. Toci varza, tai mărunt ceapa verde, ardeii grași, dai pe răzătoarea mică țelina și morcovii. Încingi un pic de ulei într-un vas și călești legumele și ceapa verde. Adaugi apă călduță, puțin câte puțin. Lași la fiert o oră. Cu 10 minute înainte, adaugi roşiile tocate, apoi pui piperul şi verdeaţa. Acrești cu zeamă de lămâie sau borș și sărezi un pic.

Sursa:www.clickpoftabuna.ro

luni, 27 mai 2013

Slăbit rapid: Top 5 obiceiuri care te îngraşă cel mai mult

Eşti în culmea disperării de câte ori te urci pe cântar şi vezi că eforturile tale nu au fost răsplătite ... kilogramele sunt la locul lor, ba mai mult s-au şi adăugat unele în plus. Celebrul medic Dr. Oz îţi explică ce obiceiuri te îngraşă cel mai mult!

Eşti atentă la ceea ce mănânci, ai un program ordonat de mese, însă nu cunoşti anumiţi factori care pot avea un impact major asupra caloriilor pe care le consumi în fiecare zi. Iată câteva situaţii şi obiceiuri alimentare la care nu te gândeai că ar putea să-ţi saboteze dieta. Celebrul Dr. Oz a prezentat într-o ediţie a emisiunii sale "The Dr. Oz Show", cinci dintre cele mai frecvente greşeli pe care le face orice femeie atunci când ţine cură de slăbire.


1. Foloseşti îndulcitori artificiali

Se pare că îndulcitorii artificiali pe care se bazau persoanele care urmează un regim de slăbit au un efect contrar celui aşteptat, experţii avertizând că organismul nostru nu poate să facă diferenţa între aceşti substituţi de zahăr. Ultimele cercetări scot în evidenţă faptul că utilizarea lor nu te ajută să scapi de kilograme, ci din contră pe termen lung pot avea exact efectul opus. Îndulcitorii artificiali se comportă într-un fel similar cu zahărul, prin activarea unor senzori în intestin care sunt esenţiali pentru absorbţia glucozei. Gustul lor dulce artificial păcăleşte creierul, care aşteaptă să apară şi caloriile după consumul acestor îndulcitori. Caloriile nu vin, deoarece aceştia nu conţin calorii, iar creierul, prin secreţia unor hormoni, modifică metabolismul în aşa fel încât se reţin cantităţi mai mari de calorii din celelalte alimente consumate.

Sfatul doctorul Oz: Foloseşte îndulcitori naturali (miere, agave, zahăr brut) în cantităţi moderate.


2. Obişnuieşti să mănânci produsele direct din ambalaj

Astfel nu poţi să contorizezi cantitatea pe care o consumi. Obişnuieşte-te să pui pe farfurie orice produs ambalat înainte de a-l consuma. Numai aşa vei putea să controlezi cât mănânci.

3. În timp ce mănânci faci şi alte lucruri
Când mănânci trebuie să laşi alte preocupări deoparte. Asta înseamnă că nu te uiţi la televizor, nu stai în faţa calculatorului şi nici nu vorbeşti la telefon, ci doar stai la masă şi mănânci. Astfel, vei reuşi să controlezi porţiile pe care le consumi.


4. Mănânci cu prietenii
Studiile arată că atunci când luăm masa cu alte persoane avem tendinţa să mâncăm mai mult, fără să ne dăm seama de acest lucru. Astfel, dacă iei masa cu o prietenă vei consuma cu 35% mai multă hrană decât atunci când mănânci singură. Procentul creşte pe măsură ce se adaugă şi alte persoane la masă, susţin experţii.

Sfatul doctorului Oz: Încearcă să te controlezi şi să nu comanzi o porţie mai mare de mâncare.


5. Consumi numai produse sărace în grăsimi (degresate, low-fat)
Da, aceste produse nu conţin grăsimi, dar asta nu te scuteşte de un conţinut caloric ridicat. De ce? Simplu, explică Dr. Oz care menţionează faptul că producătorii au obiceiul să adauge diverşi substituţi cum ar fi zahăr, făină sau agenţi de înroşare care măresc conţinutul caloric al produsul respectiv. Prin urmare, nu ai grăsimi, dar ai un surplus de alte ingrediente care aduc un aport la fel de ridicat de calorii, favorizând îngrşarea. În plus, studiile arată că eşti tentată să consumi o cantitate mai mare din acel aliment care se presupune că te fereşte de un surplus de calorii.

Sfatul doctorului Oz: Stai departe de produsele intens procesate, cum ar fi diversele dulciuri din comerţ. În schimb, produsele care nu au fost atât de procesate (cum ar fi lactatele) pot fi consumate în cantităţi moderate.

Sursa:www.eva.ro

vineri, 24 mai 2013

5 alimente „rele” care ajuta la slabit

Ouale, friptura sau pastele nu intra, de regula, sau intra in mica masura in componenta curelor de slabire clasice.

Insa unele preparate aparent contraindicate pot ajuta la scaderea greutatii corporale si la obtinerea unei siluete mai subtiri.

Ouale
Ouale inca isca dezbateri aprinse in randul medicilor si a nutritionistilor. Unii spun ca ar trebui macat cel mult un ou pe saptamana, altii sustin ca un ou pe zi este bun pentru organism. Insa cele mai recente studii publicate pe WebMD arata ca oul tine mai mult de foame, pentru ca este mai bogat in proteine si se digera mai greu. Asadar, un ou de dimineata ofera senzatia de satietate, motiv pentru care nu vei da iama in biscuiti la ora 10.00.

Friptura de vita
Consumul de carne rosie este recomandat sa fie cu masura. Dar friptura din carne rosie nu face intotdeauna rau taliei. O bucata de carne vita are aproximativ tot atatea grasimi cat are o bucata de piept de pui. La fel ca ouale, si carnea rosie este bogata in proteine, motiv pentru senzatia de satietate va persista si vei manca mai putin. Portia ideala de friptura pentru fiecare consta intr-o bucata de marimea palmei fiecaruia.

Porcul
Cand vine vorba de reputatie proasta, porcul este in fruntea clasamentului. La cat de des se mananca in exces carnea de porc, nici nu-i de mirare ca a ajuns pe lista neagra a nutritionistilor. Insa o bucata de carne de porc din zilele noastre este cu 31% mai slaba decat era in urma cu 20 de ani, motiv pentru care devine treptat o sursa tot mai buna de proteine, similara cu vita. Atentia, insa, si aici! O bucata mai mica decat palma este suficienta la o masa.

Pastele
Decat sa evitati pastele in curele de slabire, dar sa tanjiti dupa ele, mai bine inlocuiti produsele din faina alba cu cele din faina integrala si reduceti portile. Studii recente arata ca oamenii care mananca mai multe portii de cereale integrale pe zi au sanse mai mari sa slabeasca si sa-si mentina, dupa cura, greutatea. Evident, portia trebuie sa fie mica.

Branza

La regim, branza dietetica este cea recomandata, pentru astfel organismul primeste calciul de care are atata nevoie. Dar studiile arata ca nu ar trebui sa ne limitam doar la branza dietetica, ci si la felurile mai grase. Teoria spune astfel: corpul arde mai multa grasime atunci cand primeste suficient calciu, motiv pentru care este esential sa mancam branza, iaurt, lapte si alte lactate, chiar in timpul regimului alimentar de slabit, suplimentele de calciu nefiind o optiune viabila pentru ca nu au aceleasi beneficii.

Sursa:www.lyla.ro

joi, 23 mai 2013

Alimente care-ți mențin pielea tânără

Vrei să ai o piele frumoasă şi tânără? Fă o cură cu antiinflamatori și antioxidanți, întrucât luptă împotriva inflamațiilor, atât la interior, cât și la exterior, previn ridurile și încetinesc îmbătrânirea pielii.

Merele
Nu le mânca fără coajă! Fix aceasta conţine quercitină, un antioxidant puternic care protejează împotriva cancerului de piele. Merele, de asemenea, sunt o sursă bună de fibre, ceea ce înseamnă că te vei simți plină şi la câteva ore după ce ai mâncat unul.

Nucile
Fructele ce au coaja lemnoasă, în special nucile, migdalele și alunele sunt bogate în grăsimi Omega-3. Și într-adevăr, pielea ta beneficiază de pe urma „umidităţii” acestora. Nucile sunt, de asemenea, bogate în arginină, un aminoacid care ajută în arderea grăsimilor.

Somonul şi tonul
Sunt cunoscuţi pentru abundenţa lor de acizi grași Omega-3, iar aceste grăsimi ajută organismul în interior, dar şi la exterior, prin menținerea radiantă a pielii.

Ceaiul
Ceaiurile, de toate felurile, sunt o sursă majoră de antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi şi a semnelor de îmbătrânire. Ceaiul verde, de exemplu, conţine un compus ce readuce la viaţă celule moarte ale pielii.

Resveratrolul
Se găseşte în special în vinul roşu, mai ales în Cabernet Sauvignon, iar acest tip de antioxidant încetineşte îmbătrânirea. Bea-l cu moderaţie totuşi!

Sursa:www.clickpentrufemei.ro

miercuri, 22 mai 2013

Ce să nu faci dimineaţa dacă vrei să nu te îngraşi

Dimineaţa îţi este mai greu să te mobilizezi şi ţi se pare că alegerile alimentare pe care le faci la începutul zilei îţi sabotează dieta? Află câteva obiceiuri care nu au ce să caute în ritualul tău de dimineaţa!

Ce NU ai voie să faci dimineaţa dacă vrei să slăbeşti:

1. Nu pleca de acasă fără să fi luat micul dejun
Oricât de grăbită ai fi, nu uita că micul dejun este masa cea mai importantă din zi, iar dacă vrei să slăbeşti trebuie să nu sari peste el. 
"Este dovedit că cei care servesc în mod regulat micul dejun au o tendinţă mai redusă de a consuma alimente grase şi bogate în calorii pe parcursul zilei", explică medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Iată câteva variante de mic dejun propuse de nutriţionistul Mihaela Bilic:
1/2 castron de fulgi de cereale integrale + 1 cană de lapte cu 1,5% grăsime
1 felie de pâine integrală cu somon afumat, 5 măsline + 1 ou fiert
3 pesmeţi (felii mici de pâine gata prăjită) cu cremă de brânză light + 1 roşie, 1 castravete
1 felie de pâine unsă cu unt şi gem + 1 cană de lapte
1 felie de pâine, 2 felii şuncă slabă (muşchi file, cotlet, piept de pui afumat) + 1 iaurt mic/150 g
1 cutie (200 g) brânză proaspătă de vaci + 5 măsline + 1 ardei gras, 1 castravete
Omletă din 2 ouă (simplă sau cu şuncă, ciuperci, mărar) prăjită în tigaie antiaderentă fără ulei + 2 pesmeţi (felii mici de pâine gata prăjită) + 1 roşie.

2. Nu consuma dulciuri la micul dejun
Consumând alimente procesate şi dulci la micul dejun nu vei avea o senzaţie de saţietate decât pentru o perioadă foarte scurtă de timp, după care vei constata că îţi este foarte foame. Astfel, vei fi tentată să faci alegeri total nepotrivite şi hipercalorice între micul dejun şi prânz.

3. Nu ai voie să bei băuturi carbogazoase sau energizante la micul dejun
Nu că ar fi indicate spre consum în restul zilei, dar măcar fereşte-te de ele dimineaţa la prima oră. Mai ales dacă îţi stă gândul la cola! Evită acest tip de băuturi şi prepară-ţi mai bine un suc energizant din fructe proaspete şi legume. Merge de minune dimineaţa după ce ai băut în prealabil un pahar de apă călduţă cu zeamă de lămâie care are un puternic rol detoxifiant. 

4. Nu ai voie să sari peste micul dejun şi să bei numai cafea
Renunţă să mai bei cafea şi să fumezi ţigara de dimineaţă pe stomacul gol pentru că această asociere este prima pe lista factorilor de risc pentru cancerul colorectal. “Glandele suprarenale produc mai mulţi hormoni ai stresului atunci când consumi cofeină. Apoi aceste glande obosesc şi devin leneşe prin supraprocesarea cofeinei. Acest lucru poate duce la creşterea în greutate, încetinirea proceselor mentale, pierderi de memorie şi deteriorarea generală a celulelor şi organelor”, ne atenţionează celebrul nutriţionist britanic Gillian McKeith.

5. Nu consuma alcool pe stomacul gol şi în prima parte a zilei
Alcoolul în combinaţie cu fumatul şi băuturile pe bază de cofeină pot deveni extrem de toxice, ne atenţionează prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. "Alimentele care conţin cofeină, teină, teobromină, taurină, zahăr (celebra combinaţie de whisky cu băuturi energizante) pot creşte efectele adverse ale alcoolului", explică specialistul.

Sursa:www.eva.ro

marți, 21 mai 2013

Slăbit rapid: Cum să te organizezi când ţii dietă ca să ai succes?

Renunţi la un moment dat la cura de slăbire pe care o urmezi pentru că ţi se pare că-ţi ocupă prea mult timp? Învaţă câteva trucuri ca să slăbeşti fără bătăi de cap, doar fiind mai organizată!

Curele de slăbire şi calcularea caloriilor sunt o pierdere de timp atunci când îţi consumă prea multă energie. Dacă eşti conştientă din start că nu vei fi în stare să urmezi un regim alimentar pe termen lung, înseamnă că nici nu mai are rost să te legi la cap cu aceste reguli. Te regăseşti adesea în această situaţie şi ţi se pare foarte complicat să slăbeşti urmând regulile stricte ale diverselor diete celebre? Este de preferat să nu te chinui, ci să schimbi treptat alimentaţia pentru a te bucura pentru toată viaţa de sănătate şi de o siluetă de invidiat.

Cel mai important lucru care te va ajuta să slăbeşti este organizarea şi planificarea anticipată a meselor. Cu cât mai simple şi diverse, cu atât te vei bucura de complexitatea gustului din farfurie. Nu trebuie să calculezi calorii şi nici să te infometezi, ci doar să te organizezi şi să-ţi schimbi modul de a te alimenta. Renunţarea la dulciurile din comerţ nu-ţi va aduce numai o siluetă de invidiat, ci te va feri şi de boli grave, aşa că nu trebuie să priveşti acest lucru ca o povară.

Iată cât de uşor poţi să slăbeşti dacă te organizezi puţin şi recurgi la soluţii practice:

1. Fă-ţi un plan în mare în weekend în legătură cu meniul pe care-l vei avea în cursul săptămânii
Notează pe lista de cumpărături toate alimentele de care ai nevoie pentru săptămâna următoare şi cumpără-le doar pe acestea. Alege o diversitate de legume, frunze verzi, cereale integrale, leguminoase, rădăcinoase.

2. Nu cumpăra şi nu păstra în casă dulciuri
Nu le vei avea la îndemână, eliminând astfel riscul de a le consuma. Dacă ai poftă de un iaurt cu fructe, mai bine amestecă iaurt simplu cu fructe congelate.

3. Nu exagera cu fructele!
Două sau trei fructe pe zi sunt suficiente pentru un plus de vitamine, deoarece şi aceste conţin zaharuri. Înainte să faci cumpărăturile, gândeşte-te că ai nevoie de 2-3 fructe pe zi şi că este de preferat să fie diversificate, însă fără să le cumperi în cantităţi mari.

4. Ţine o salată mare mereu la îndemână în frigider
După ce te-ai întors de la cumpărături, spală o parte din legume şi taie-le într-un bol, fără a le adăuga sos. Păstrează bolul în frigider, acoperit cu folie alimentară şi vei avea mereu la îndemână salată proaspătă.

5. Găteşte săptămânal câte o supă sau ciorbă
Supele sau ciorbele de legume constituie o opţiune bună pentru orice masă din zi. În plus, va fi gata preparată pentru situaţiile în care eşti obosită sau pe fugă.

6. Cumpără alimente pe care să le ai la îndemână pentru micul dejun
Optează pentru proteine de calitate şi carbohidraţi complecşi la masa de dimineaţă pentru a menţine senzaţia de saţietate o perioadă mai lungă de timp. Notează-ţi pe o hârtie combinaţiile pentru micul dejun şi adaugă altele pe măsură ce le descoperi, astfel că te vei obişnui în timp să cauţi exact alimentele care trebuie.

7. Ca să eviţi sosurile pentru salate din comerţ, păstrează un borcan cu dressing făcut de tine în frigider.

Uleiul de măsline, zeama de lămâie, plantele aromatice şi condimentele sunt ingredientele cele mai potrivite pentru un dressing. Amestecă-le, pune sosul într-un borcan la frigider şi va fi la îndemână când ai nevoie de el.

8. Renunţă la pâinea din făină albă rafinată

Înlocuieşte-o cu cea din făină integrală şi doar când este nevoie. Evită să mănânci pâine la fiecare masă şi în cantităţi mari.

Sursa:www.eva.ro

luni, 20 mai 2013

Ce sporturi te ajută să slăbeşti cel mai mult. Scapă de kilogramele în plus!

Că sportul este un aliat de încredere în lupta cu kilogramele în plus, probabil nu mai este o noutate pentru tine. Însă, aşa cum doar anumite alimente sunt indicate pentru slabit, aşa doar anumite sporturi sunt recomandate pentru scăderea în greutate. Există foarte multe sporturi pe care le poţi practica, însă nu toate sunt utile atunci când vrei să slăbeşti. De exemplu, exercitiile fizice cu fitball-ul nu îţi sunt de folos, chiar dacă îţi antrenează muşchii. De asemenea, exerciţiile fizice care implică utilizarea anumitor echipamente statice în sala de fitness sunt ineficiente pentru slabit, deoarece contribuie la mărirea masei musculare, fără a accelera topirea depozitelor adipoase. Iată ce sporturi te ajută să slăbeşti cel mai mult.

1. Alergatul
Alergatul este unul dintre cele mai sănătoase şi eficiente sporturi pe care le poţi practica. O oră de alergat în aer liber te ajută să arzi între 600 şi 800 de calorii, în funcţie de condiţia ta fizică şi de viteza pe care o atingi. Dacă eşti la începutul sesiunilor de alergat, este bine să nu forţezi organismul. Lasă-i o perioadă de acomodare, pentru a evita febra musculară. Cu timpul, pe măsură ce obţii mai multă rezistenţă, poţi mări distanţa de alergare, precum şi viteza.

2. Săritul corzii

Săritul corzii, unul dintre sporturile preferate ale copilăriei tale, este o metodă excelentă prin care poţi slăbi. O oră de sărit coarda te ajută să arzi între 800 si 1200 de calorii, în funcţie de greutatea pe care o ai. Pe lângă faptul că topeşte grasimea corporală, săritul corzii are şi alte beneficii: îţi tonifică trupul, te binedispune şi îţi măreşte rezistenţa la efort fizic.

3. Înotul
Dacă nu ştii să înoţi, a venit momentul să înveţi, mai ales dacă îţi doreşti să practici un sport foarte eficient pentru slabit. O oră de înot, în bazin sau în mare, te ajuta să arzi între 400 şi 600 de calorii. De asemenea, înotul fortifică articulaţiile, dezvoltă musculatura, combate aspectul inestetic al celulitei şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

4. Ciclismul
În parc, pe aleile din jurul blocului, pe munte, indiferent unde practici ciclismul, vei avea doar de câştigat de pe urma acestui sport. De ce? Întrucat ciclismul antrenează aproape toţi muşchii corpului, de la cei abdominali şi fesieri, la muşchii coapselor, ai gambelor şi ai braţelor. O oră de plimbat cu bicicleta într-un ritm mai alert te ajută să arzi până la 1000 de calorii, ceea ce nu este deloc rău, mai ales dacă practici acest sport în permanenţă.

5. Zumba

Dacă eşti pasionată de dans, cu siguranţă vei vrea să încerci zumba, noul sport-senzaţie, care îmbină fitnessul cu gimnastica, dansul şi distracţia. Cu alte cuvinte, zumba este tipul de sport care te ajută să slabeşti, dar în acelaşi timp te ajută să uiţi de stres şi să ai o dispoziţie de zile mari. O oră de zumba determină arderea a 500-1000 de calorii. Chiar dacă pleci epuizată de la sedinţele de zumba, cel puţin în scurt timp vei putea afişa un trup tonifiat, mai uşor cu câteva kilograme.

Sursa:www.eva.ro

joi, 16 mai 2013

Cum sa exersezi pe caldura!

Sunt convinsa ca cea mai mare parte dintre noi renunta cu usurinta la exercitiile fizice pe vremea asta. Caldura ne impiedica sa iesim din casa sau sa depunem efort prelungit la sala, chiar daca este dotata cu aer conditionat. Pe caldurile astea nu aveam chef de nimic, cu atat mai mult de sport. Insa pentru cei care isi doresc sa continue antrenamentul, iata cateva sfaturi pentru exercitii pe caldura intensa…

Nu uita de exercitiile fizice pe langa dieta!

1. Investeste in echipament!
Prima regula este sa ai un echipament corespunzator. Hainele din fibre sintetice te vor incomoda, te vei incalzi si vei transpira rapid si vei renunta imediat la antrenament. Alege haine speciale pentru aceasta perioada fierbinte a anului, de la magazine specializate, care te pot sfatui in domeniu. Poarta mereu o palarie daca exersezi afara.

2. Comprima!
Vara nu este cel mai potrivit anotimp pentru antrenamente lungi si obositoare, insa nici nu trebuie sa renunti de tot. Cel mai indicat este sa iti scurtezi si sa-ti comprimi programul. Chiar si 10-15 minute pe zi vor fi de folos sau 5 repetari in loc de 10, la intensitate mai mare.

3. Bea si mai multa apa!
In timpul verii si daca faci exercitii va trebui sa bei si mai multa apa. Daca nu vei consuma lichide, vei ameti sau ti se va face rau si vei renunta la sport.

4. Schimba!
Nu trebuie sa urmezi antrenamentele cu care erai obisnuita din iarna trecuta. Poti sa-ti adaptezi exercitiile la vremea de afara si in loc sa alergi prin parc, mai bine inoata 2 lungimi de bazin.

5. Racoreste-te!
Fa un dus scotian inainte de antrenament si unul dupa. Te va racori si inviora. Poti purta cu tine si o sticla cu apa rece pentru a te stropi si a bea. Insa ocoleste apa de la gheata sau dusurile reci – te poti imbolnavi grav!


Sursa:www.mayra.ro

miercuri, 15 mai 2013

9 trucuri ca sa fentezi caloriile

Iata cateva trucuri simple care te pot ajuta sa scapi de cateva kilograme fara sa te infometezi. Ideile sunt date de nutritionista dr. Leslie Bonci de la Universitatea din Pittsburgh, coautoare a volumului ghidului de stil de viata sanatos "Misca-ti fundul!" (Run your butt off!).

1. Tine un jurnal. Studiile au aratat ca persoanele care isi noteaza in fiecare zi ce mananca in orice moment al zilei slabesc de doua ori mai mult decat cei care nu tin aceasta evidenta. Explicatia este ca oamenii subestimeaza propriul meniu daca nu vad scris negru pe alb ce si cat au mancat de-a lungul unei zile.

2. Pastreaza un echilibru. Expertii spun ca cei care vor sa slabeasca mult se pierd in calculul caloriilor si sunt coplesiti de volumul de informatii despre alimentele pe care ar trebui sa le consume. Asta e motivul pentru care ei abandoneaza dieta mult prea devreme. Incearca sa pastrezi lucrurile simple si sa imparti intotdeauna masa in 3 parti egale: una de proteine, una de legume si una de cereale integrale.

3. Inlocuieste inteligent. Restrictionarea dietei va duc la cresterea poftelor si va duce la un abandon rapid al efortului de a slabi. Poftesti dupa o prajitura? Permite-ti acest moft, dar ai grija sa renunti la un macchiato sau la covrigeiii de dupa-amiaza. Un singur mic rasfat pe zi!

4. Schimba perspectiva. Serveste cina dintr-un bol de salata in loc de farfurie sau pune-ti cerealele intr-o cana in loc de bol. Expertii spun ca "mancam cu ochii", adica evaluam cantitatea mancarii din ochi, nu neaparat dupa momentul in care devenim satui. Asa ca ofera-ti singura senzatia ca mananci mai mult cu acest simplu truc!

5. Mananca incet. Ia o gura de apa si pune furculita jos dupa fiecare cateva guri de mancare. Informatia ca esti satula ajunge cu intarziere de la stomac la creier si de aceea putem manca mult mai mult decat e necesar pentru a ne satura. Cu acest truc poti astepta ca mesajul sa ajunga la destinatie si sa mananci mult mai putin.

6. Opteaza pentru lichide. Alege aperitive sub forma lichida si consuma-le incet, picatura cu picatura. Iti vor potoli pofta de mancare si te vor impiedica sa mananci prea mult pentru ca ajungi rapid la senzatia de satietate.

7. Ciuguleste. La fiecare cateva ore, mananca putin. Astfel, corpul tau va invata ca nu trebui sa stocheze calorii pentru ca in permanenta primeste hrana.

8. Alege proteine. Proietinele iti tin de foame pentru mult timp, iar in timpul digestiei lor corpul tau arde calorii. De asemenea, proteinele ajuta la mentinerea si dezvoltarea masei muscular. Include proteine in fiecare masa.

9. Evita balonarea. Evita sarea in exces, mananca rar broccoli si fasole si adauga lamaie in apa pe care o bei pentru ca actioneaza ca un diuretic natural.

Sursa:www.perfecte.ro

marți, 14 mai 2013

3 diete cu fructe

Fructele sunt o sursa foarte importanta de fibre si vitamine (datorita glucozei, sucrozei si a fructozei). Acestea asigura organismului o minunata sursa de energie .

Desi fructele ofera multe avantaje, sunt anumite aspecte care necesita atentie. Este indicat, atunci cand consumi fructe, sa nu mai consumi si alte alimente deoarece acestea vor perturba digestia si isi vor pierde o mare parte din vitamine. Exista si alte probleme care pot aparea, de exemplu, cand amesteci fructe cu amidon. Amidonul are nevoie de anumite enzime pentru a fi digerat. Acestea sunt secretate de saliva, iar majoritatea fructelor le distrug.

Consumand fructe impreuna cu alte alimente care contin amidon, acesta nu va putea fi digerat, iar fructele vor incepe sa fermenteze in stomac. In acest fel apare balonarea si indigestia, simptome pe care cu siguranta le-ai mai experimentat.

Un alt amestec daunator este reprezentat de fructe impreuna cu alimente care contin proteine sau lipide. In loc sa aiba o trecere rapida prin intestine, fructele vor fi stocate un timp in stomac impreuna cu carnea, loc unde enzimele esentiale proceseaza cea mai mare parte a digestiei. Rezultatul va fi acelasi neplacut de indigestie si balonare.

In cazul in care te-ai decis sa incepi o dieta cu fructe iata cateva variante.

1. Dieta cu mere
Un mar pe zi inseamna sanatate curata si, in plus, va ajuta sa eliminati grasimea nedorita. Merele contin o substanta numita pectina, care limiteaza cantitatea de grasimi pe care corpul nostru o asimileaza. Merele consumate cu coaja sunt usor laxative si absorbante ale toxinelor si microorganismelor la nivelul intestinului. De aceea merele intra in dieta pentru combaterea obezitatii. Se recomanda “ziua de mere”, in care sa se consume cate un kilogram de mere pe zi. Pectina se mai gaseste si in fructele de padure, dar si in majoritatea fructelor proaspete.

Regimul de slabire cu mere recomanda a consuma o zi pe saptamana numai mere. Reusita unui astfel de regim rezida, nu numai in calitatile tamaduitoare ale marului, ci si in obligatia de a avea un regim hipocaloric in celelate zile ale saptamanii.

2. Dieta cu cirese
Continutul bogat de apa (70%) din cirese ne permite sa mancam orice cantitate fara a ne ingrasa. In plus, ciresele mai contin si vitamine, B1, B2 si B6, care asigura organismului energia de care are nevoie.

Ciresele au rolul de a regla tranzitul intestinal, stimuland in acelasi timp refacerea celulara. Printre substantele continute de cirese se numara si melatonina, hormon care induce somnul si-i imbunatateste calitatea. Reprezinta asadar si o solutie naturala pentru tratarea insomniilor si pentru asigurarea unui somn linistit. Ciresele mai contin si potasiu, ceea ce le recomanda sa fie consumate cu incredere mai ales de catre persoanele cardiace. Regleaza tensiunea si o aduc la valorile normale.

Cura de slabire cu cirese consta in a consuma o zi sau doua pe saptamana numai cirese. Are loc astfel o detoxificare a organismului, atat prin ingerarea fructelor, cat si prin regimul hipocaloric impus de acesta. Ciresele actioneaza in organism ca diuretice, detoxifiante si remineralizante.

3. Dieta cu citrice
Edgar Cayce recomanda tratarea obezitatii cu sucuri de citrice pe care le ierarhizeaza in ordine: lamaie, portocala, grapefruit. Regimul cu sucuri de citrice are la baza faptul ca acestea taie pofta de mancare, in conditiile in care ele aduc in organism vitamine si remineralizeaza.

Taie o lamaie si un fruct lime si stoarce zeama in 1,5 – 2 litri de apa, adaugand si feliute de lamaie. Ia aceasta limonada fara zahar sau miere cu tine si incearca sa o termini pana la sfarsitul zilei. Iti va potoli setea si va contribui semnificativ la detoxifierea naturala a organismului, eliminand totodata situatiile in care mancam manati de o senzatie de foame falsa, adica provocata de deshidratare.

Bea un pahar de suc de grapefruit seara pentru a preveni pofta tarzie de gustari dulci sau bogate in grasimi, care se depun aproape instant. Sucul natural de grapefruit determina diminuarea nivelului insulinei, scaderea apetitului si a poftei de dulce, asadar un proces de slabire mai usor.

Dieta bazata pe fructe este si o dieta bogata in… exercitii fizice. Fructele ne fac activi, plini de energie, energie pe care vom simti nevoia sa o consumam facand exercitii fizice, alergand, plimbandu-ne…


Sursa:www.mayra.ro

luni, 13 mai 2013

Dieta turbo de primăvară! Slăbeşti 2 kg în 5 zile!

Îţi propunem o variantă de dietă superrapidă, care conţine nutrienţii şi proteinele de care ai nevoie pentru a avea energie întreaga zi. Nu te vei înfometa şi vei scăpa de kilogramele nedorite.

►ZIUA 1
Mic dejun: un bol cu iaurt degresat, două felii de pâine prăjită, o linguriţă de miere, un ceai.
Prânz: 100 g ton cu zeamă de lămâie şi o salată din morcov, bobiţe de porumb fierte, salată verde, o linguriţă de ulei.
Cină: 150 g mazăre verde fiartă cu o linguriţă de ulei şi o salată de crudităţi.

►ZIUA 2
Mic dejun: un bol cu lapte 1,5% grăsime cu 50 g cereale de ovăz, stafide/merişoare, un ceai.
Prânz: 60 g brânză telemea, salată verde (pot fi amestecate cu frunze de spanac), câteva migdale, zeamă de lămâie, o linguriţă de ulei.
Cină: 150 g orez cu legume (morcovi, broccoli, conopidă).

►ZIUA 3
Mic dejun: o felie de brânză, o felie de pâine prăjită, salată verde, un ceai.
Prânz: supă de legume, mâncare de spanac/ştevie/urzici, un ou fiert.
Cină: 100 g carne slabă (peşte, curcan, pui, vită) cu legume înăbuşite la abur/salată de crudităţi.

►ZIUA 4
Mic dejun: 50 g biscuiţi integrali, suc de fructe proaspăt.
Prânz: 100 g carne slabă (peşte, curcan, pui, vită), o salată verde cu suc de lămâie şi o linguriţă de ulei.
Cină: 150 g orez cu legume la alegere.

►ZIUA 5
Mic dejun: un shake de banană cu lapte (1,5% grăsime) şi, după gust, puţină scorţişoară.
Prânz: supă de legume, piept de pui cu salată de crudităţi, cu o linguriţă de ulei.
Cină: 150 g filé de peşte la grătar cu suc de lămâie şi legume.
GUSTĂRI COLORATE

Când simţi că ţi-e foame între mese, poţi să iei câte o gustare constând în 2 morcovi de mărime medie sau un pumn de goji, o jumătate de pomelo, un grepfrut, o portocală sau un măr. Important este să le consumi cu 2 ore înainte de masă.

marți, 7 mai 2013

Sănătatea ta: Ce să mănânci ca să nu te îngraşi de Paşte mai mult de un kilogram

De Sărbători suntem tentaţi să mănâcăm fără măsură, însă tocmai aceasta este principala greşeală pe care trebuie să o evităm. Descoperă cum să mănânci din toate, dar fără să te îngraşi mult!

Diversitatea bucatelor pe care le preparăm de Paşte este pe cât de tentantă, pe atât de nesănătoasă dacă este să ne gândim că le combinăm pe toate în trei zile de sărbătoare. Deşi am fost obişnuiţi cu preparate grele şi combinaţii care îngreunează foarte mult digestia, trebuie să ştii că poţi să îţi faci poftele dacă vei învăţa câteva trucuri care au grijă de silueta şi sănătatea ta.

Un prim lucru de care trebuie să ţii cont este acela că nu trebuie să exagerezi cu mâncatul, ci să ai mesele principale la orele la care te-ai obişnuit. Dacă vei respecta acest lucru şi cu puţină atenţie la combinaţiile pe care le faci nu va trebui să te îngrijorezi pentru kilogramele în plus. Adevărata soluţie constă în a fi cumpătată şi a mânca ceva hrănitor în cantităţi normale, fără să exagerezi.

Iată cât de simplu poţi să mănânci ce-ţi doreşte inima, dar fără să te îngraşi de Paşte:

1. Prepară un meniu de Paşte lejer, dar cu bucate alese
Gândeşte-te la un aperitiv, un preparat din carne, o garnitură, o ciorbă şi un desert care să fie cât mai hrănitoare, dar fără să aibă o cantitate exagerată de grăsimi, sare şi zahăr. Nu te complica degeaba cu o sumedenie de reţete, ci alege preparate cât mai simple şi încearcă să eviţi aperitivele/carnea care necesită prăjirea în ulei (chiftele, şniţele, bulete de caşcaval, etc). Optează în schimb pentru prepararea acestora la cuptor sau la grill, fără ulei. Dacă vrei să faci drob de miel este de preferat să pui multă verdeţuri în el pentru a-l face mai uşor de digerat.

2. Respectă orele meselor principale
Nu sări peste orele de masă, ci păstrează-le aşa cum erai obişnuită. Chiar dacă în dimineţile de vacanţă te vei trezi mai târziu, încearcă să mănânci ceva lejer, astfel încât să nu ţi s efacă foarte foame până la masa de prânz. Însă, dacă te trezeşti foarte târziu este de preferat să bei un ceai verde sau un pahar cu apă călduţă şi lămâie, astfel încât să nu te încarci dacă mai este o oră până la masa de prânz.

3. Consumă desertul la 1-2 ore după masa de prânz
După masa de prânz poţi să consumi un ceai din plante medicinale neîndulcit, însă nicidecum desert sau fructe. Este recomandat ca între masa de prânz şi desert/fructe să existe un interval de 1-2 ore. Singurele fructe care sunt recomandate după masă sunt ananasul proaspăt şi kiwi, deoarece conţin enzime care uşurează digestia.

4. Nu uita de ceaiurile care stimulează metabolismul
Ceaiul de muşeţel, mentă, păpădie, ghimbir sunt cele mai utile după o masă mai încărcată. Un alt ceai ajutător este cel verde, care favorizează digestia şi arderea grăsimilor. Este de preferat să consumi aceste ceaiuri neîndulcite, ci doar cu o felie de lămâie.

5. Mare atenţie la combinaţiile alimentare pe care le faci!
Încearcă să consumi pâine (din făină integrală) doar la micul dejun, deoarece dacă nu ai preparate cu un conţinut ridicat de grăsimi nu ai nevoie de pâine. Mai bine, mănâncă cu 3-4 linguri mai multă mâncare decât să te umfli cu pâine. Carnea este de preferat să o combini cu o garnitură de legume sote sau o salată de crudităţi. Aperitivele pe care le-ai pregătit ar fi bine să le consumi la micul dejun pentru a nu te încărca la masa de prânz.

6. Calitatea contează, nu cantitatea
Dacă mănânci o farfurie de ciorbă şi o friptură cu legume simple nu vei avea acea senzaţie enervantă de prea plin şi nici nu vei fi total lipsită de energie. Încearcă să consumi alimentele pentru valoarea lor nutriţională, nicidecum de poftă şi exagerând cu cantităţile.

Sursa:www.eva.ro