Subscribe:

Ads 468x60px

miercuri, 27 martie 2013

Pepenele rosu, inamicul kilogramelor in plus

Cu siguranta in zilele toride nu rezisti tentatiei de a savura cateva felii de pepene. Gustul dulce din miezul harbuzului iti va aduce in mod sigur un plus de sanatate. In lumina terapiei naturale, pepenele rosu este recomandat in tratarea multor afectiuni, sub forma de cure sau aplicatii locale si, pentru ca este sarac caloric, te ajuta sa slabesti. Iata cum poti obtine beneficii maxime pentru sanatate cu ajutorul celui mai popular fruct al verii.

Datorita continutului bogat in apa (peste 95%), proteine (0,3%), acizi organici (1%), hidrati de carbon (3-5%), fier, fosfor, potasiu, calciu, sodiu (in cantitati mai mici), licopina (substanta cu un puternic efect antioxidant), vitaminele A, B1 si B2, miezul de pepene rosu este un bun detoxifiant. De asemenea, are proprietati diuretice, antireumatice, usor cicatrizante, antioxidante. In plus, participa la reglarea imunitatii organismului uman si a anumitor tulburari hormonale. 100 de grame de miez furnizeaza numai 12 kcal.

Cura de dezintoxicare

In sezonul cald este bine sa faci o cura cu pepene rosu pentru revigorare. Regimul te ajuta sa elimini toxinele din organism si sa ai o imunitate mai buna. Cum? Foarte simplu! Miezul se consuma ca atare, proaspat, fara o preparare in prealabil. Mananca cel putin doua kilograme de pepene pe zi! In cura pentru dezintoxicare, miezul trebuie sa fie bine copt si dulce la gust. In zilele toride de vara, cantitatea de pepene consumata poate depasi trei kilograme. Multi oameni nu agreeaza miezul din apropierea cojii si-l arunca. Gresit! Miezulputin acru din apropierea cojii are cele mai bune efecte detoxifiante. Acesta este recomandat in special batranilor si persoanelor care nu au o alimentatie. Cura cu pepene rosu se tine cel putin zece zile pe luna si se repeta ori de cate ori este nevoie. Nu inlocui pepenele cu sucul de pepene, deoarece acesta intra in reactie cu alte substante si-si pierde capacitatea de detoxifiere. Dimineata poti consuma cateva felii de paine neagra prajita. Cand nu este bine sa tii aceasta dieta? Atunci cand suferi de insuficienta renala , hipertensiune arteriala (deoarece cumulul de lichide poate duce la o crestere semnificativa a tensiunii), diabet zaharat, hipercalcemie. Dieta nu este recomandata persoanelor care au o stare de sanatate precara.

Scapa de kilogramele in plus
1.Cura cu pepene rosu te ajuta sa pierzi in greutate, aproximativ trei-patru kilograme in doar cateva zile. Ce alimente mai poti consuma, pe langa pepenele rosu, daca vrei sa slabesti?
2.Incepe consumand in fiecare dimineata o felie de pepene rosu, 50 de grame de paine prajita, o cana de ceai neindulcit. Este bine sa maresti consumul de lichide in aceasta perioada. In fiecare zi, bea cam trei litri de sucuri naturale de fructe sau ceaiuri de plante, toate neindulcite! In prima zi, pranzul trebuie sa fie alcatuit din: 100 g de carne de vita fiarta, 100 g de orez fiert cu sos de rosii si o felie de pepene rosu. La cina, consuma 50 g de branza de vaci, o felie de paine prajita si orice cantitate de pepene rosu.
3.A doua zi ai nevoie de: paine prajita, 50 g de piept de pui sau de curcan fiert, o felie de pepene rosu la masa de pranz si 100 g de peste fiert sau la gratar, o felie de paine prajita si una de pepene rosu la cina.
4.In cea de-a treia zi, la pranz poti sa mananci 30 g de spaghete cu sos de rosii, branza rasa si orice cantitate de pepene rosu. De asemenea, la masa de seara este bine sa consumi o salata mare de legume (castraveti, rosii, salata verde, ardei, ceapa) si o felie de pepene rosu.
5.In ziua urmatoare se recomanda un castron de supa-crema de legume cu crutoane, 50 g de piept de pui fiert cu o felie de paine prajita si o felie de pepene rosu. Cina va fi alcatuita din doi cartofi natur cu parmezan, verdeata si orice cantitate de pepene rosu.
6.A cincea zi mananca 50 g de carne fiarta de vita cu sote de ciuperci si orice cantitate de pepene rosu la pranz, si 50 g de branza de vaci cu doua felii de paine prajita si orice cantitate de pepene rosu la cina.

Sursa:www.slabsaugras.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu