Subscribe:

Ads 468x60px

vineri, 29 martie 2013

6 sosuri pentru salată care nu te îngraşă

Un sos cremos poate să facă salata de crudităţi mult mai gustoasă. Descoperă cât de simplu poţi să faci acasă sosuri delicioase, dar fără să aibă multe calorii.

Majoritatea dressing-urilor pentru salate din comerţ au un conţinut ridicat de zahăr, sare, grăsimi şi aditivi. În plus, ele transformă o salată sănătoasă în una hipercalorică. Este recomandat să renunţi la variantele de sosuri pe care le găseşti în magazine şi să-ţi prepari în casă un dressing pe gustul tău şi cu ingrediente sănătoase.

Un mic truc ca să ai la îndemână dressing-ul pentru salată este acela de a face o cantitate mai mare pe care să o păstrezi într-un borcan închis ermetic la frigider.

Iată 6 variante de sosuri pentru salate:

1. Sos cu avocado şi hrean
Ai nevoie de avocado bine copt pe care să-l pisezi cu furculiţa şi să-l amesteci cu: hrean răzuit, sare, piper, zeamă de lămâie, ulei de măsline şi eventual puţină apă dacă vrei ca dressing-ul să fie mai lichid. Dacă nu îţi place hreanul poţi să foloseşti avocado ca o bază pentru un dressing cremos şi să-l amesteci cu verdeţurile/condimentele/legumele tale preferate (cum ar fi curry, busuioc, sfeclă roşie).

2. Sos cu muştar
Ai nevoie de muştar de calitate pe care să-l amesteci cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare, piper şi eventual puţină miere de albine.

3. Sos cu caju
După ce ai lăsat nucile de caju la înmuiat în apă timp de 4-5 ore se amestecă în blender cu: puţin oţet şi suc de portocale. De asemenea, poţi să combini pasta de caju cu diverse condimente care îţi plac, astfel încât să faci un sos cremos fix cum îţi place.

4. Sos de pătrunjel
Pisează frunze proaspete de pătrunjel în mojar împreună cu un căţel de usturoi, după care adaugă: ulei de măsline, zeamă de lămâie, parmezan şi seminţe de pin prăjite.

5. Sos cu iaurt, chilli şi lămâie
Amestecă iaurtul cu chilli, zeamă de lămâie, piper şi sare de mare. Dacă preferi, poţi să adaugi şi câteva felii de castravete tocate mărunt şi puţină mentă proaspătă.

6. Sos cu pastă de susan, lămâie şi mărar
Amestecă pastă de susan (tahina) cu fulgi de drojdie inactivă, zeamă de lămâie, sare de mare, ceapă roşie tocată mărunt şi mărar proaspăt tocat.

Sursa:www.eva.ro



joi, 28 martie 2013

3 diete cu fructe

Fructele sunt o sursa foarte importanta de fibre si vitamine (datorita glucozei, sucrozei si a fructozei). Acestea asigura organismului o minunata sursa de energie .

Desi fructele ofera multe avantaje, sunt anumite aspecte care necesita atentie. Este indicat, atunci cand consumi fructe, sa nu mai consumi si alte alimente deoarece acestea vor perturba digestia si isi vor pierde o mare parte din vitamine. Exista si alte probleme care pot aparea, de exemplu, cand amesteci fructe cu amidon. Amidonul are nevoie de anumite enzime pentru a fi digerat. Acestea sunt secretate de saliva, iar majoritatea fructelor le distrug.

Consumand fructe impreuna cu alte alimente care contin amidon, acesta nu va putea fi digerat, iar fructele vor incepe sa fermenteze in stomac. In acest fel apare balonarea si indigestia, simptome pe care cu siguranta le-ai mai experimentat.

Un alt amestec daunator este reprezentat de fructe impreuna cu alimente care contin proteine sau lipide. In loc sa aiba o trecere rapida prin intestine, fructele vor fi stocate un timp in stomac impreuna cu carnea, loc unde enzimele esentiale proceseaza cea mai mare parte a digestiei. Rezultatul va fi acelasi neplacut de indigestie si balonare.

In cazul in care te-ai decis sa incepi o dieta cu fructe iata cateva variante.

1. Dieta cu mere

Un mar pe zi inseamna sanatate curata si, in plus, va ajuta sa eliminati grasimea nedorita. Merele contin o substanta numita pectina, care limiteaza cantitatea de grasimi pe care corpul nostru o asimileaza. Merele consumate cu coaja sunt usor laxative si absorbante ale toxinelor si microorganismelor la nivelul intestinului. De aceea merele intra in dieta pentru combaterea obezitatii. Se recomanda “ziua de mere”, in care sa se consume cate un kilogram de mere pe zi. Pectina se mai gaseste si in fructele de padure, dar si in majoritatea fructelor proaspete.

Regimul de slabire cu mere recomanda a consuma o zi pe saptamana numai mere. Reusita unui astfel de regim rezida, nu numai in calitatile tamaduitoare ale marului, ci si in obligatia de a avea un regim hipocaloric in celelate zile ale saptamanii.

2. Dieta cu cirese
Continutul bogat de apa (70%) din cirese ne permite sa mancam orice cantitate fara a ne ingrasa. In plus, ciresele mai contin si vitamine, B1, B2 si B6, care asigura organismului energia de care are nevoie.

Ciresele au rolul de a regla tranzitul intestinal, stimuland in acelasi timp refacerea celulara. Printre substantele continute de cirese se numara si melatonina, hormon care induce somnul si-i imbunatateste calitatea. Reprezinta asadar si o solutie naturala pentru tratarea insomniilor si pentru asigurarea unui somn linistit. Ciresele mai contin si potasiu, ceea ce le recomanda sa fie consumate cu incredere mai ales de catre persoanele cardiace. Regleaza tensiunea si o aduc la valorile normale.
Cura de slabirecu cirese consta in a consuma o zi sau doua pe saptamana numai cirese. Are loc astfel o detoxificare a organismului, atat prin ingerarea fructelor, cat si prin regimul hipocaloric impus de acesta. Ciresele actioneaza in organism ca diuretice, detoxifiante si remineralizante.

3. Dieta cu citrice
Edgar Cayce recomanda tratarea obezitatii cu sucuri de citrice pe care le ierarhizeaza in ordine: lamaie, portocala, grapefruit. Regimul cu sucuri de citrice are la baza faptul ca acestea taie pofta de mancare, in conditiile in care ele aduc in organism vitamine si remineralizeaza.

Taie o lamaie si un fruct lime si stoarce zeama in 1,5 – 2 litri de apa, adaugand si feliute de lamaie. Ia aceasta limonada fara zahar sau miere cu tine si incearca sa o termini pana la sfarsitul zilei. Iti va potoli setea si va contribui semnificativ la detoxifierea naturala a organismului, eliminand totodata situatiile in care mancam manati de o senzatie de foame falsa, adica provocata de deshidratare.

Bea un pahar de suc de grapefruit seara pentru a preveni pofta tarzie de gustari dulci sau bogate in grasimi, care se depun aproape instant. Sucul natural de grapefruit determina diminuarea nivelului insulinei, scaderea apetitului si a poftei de dulce, asadar un proces de slabire mai usor.
Dieta
bazata pe fructe este si o dieta bogata in… exercitii fizice. Fructele ne fac activi, plini de energie, energie pe care vom simti nevoia sa o consumam facand exercitii fizice, alergand, plimbandu-ne…

Sursa:www.mayra.ro

miercuri, 27 martie 2013

Pepenele rosu, inamicul kilogramelor in plus

Cu siguranta in zilele toride nu rezisti tentatiei de a savura cateva felii de pepene. Gustul dulce din miezul harbuzului iti va aduce in mod sigur un plus de sanatate. In lumina terapiei naturale, pepenele rosu este recomandat in tratarea multor afectiuni, sub forma de cure sau aplicatii locale si, pentru ca este sarac caloric, te ajuta sa slabesti. Iata cum poti obtine beneficii maxime pentru sanatate cu ajutorul celui mai popular fruct al verii.

Datorita continutului bogat in apa (peste 95%), proteine (0,3%), acizi organici (1%), hidrati de carbon (3-5%), fier, fosfor, potasiu, calciu, sodiu (in cantitati mai mici), licopina (substanta cu un puternic efect antioxidant), vitaminele A, B1 si B2, miezul de pepene rosu este un bun detoxifiant. De asemenea, are proprietati diuretice, antireumatice, usor cicatrizante, antioxidante. In plus, participa la reglarea imunitatii organismului uman si a anumitor tulburari hormonale. 100 de grame de miez furnizeaza numai 12 kcal.

Cura de dezintoxicare

In sezonul cald este bine sa faci o cura cu pepene rosu pentru revigorare. Regimul te ajuta sa elimini toxinele din organism si sa ai o imunitate mai buna. Cum? Foarte simplu! Miezul se consuma ca atare, proaspat, fara o preparare in prealabil. Mananca cel putin doua kilograme de pepene pe zi! In cura pentru dezintoxicare, miezul trebuie sa fie bine copt si dulce la gust. In zilele toride de vara, cantitatea de pepene consumata poate depasi trei kilograme. Multi oameni nu agreeaza miezul din apropierea cojii si-l arunca. Gresit! Miezulputin acru din apropierea cojii are cele mai bune efecte detoxifiante. Acesta este recomandat in special batranilor si persoanelor care nu au o alimentatie. Cura cu pepene rosu se tine cel putin zece zile pe luna si se repeta ori de cate ori este nevoie. Nu inlocui pepenele cu sucul de pepene, deoarece acesta intra in reactie cu alte substante si-si pierde capacitatea de detoxifiere. Dimineata poti consuma cateva felii de paine neagra prajita. Cand nu este bine sa tii aceasta dieta? Atunci cand suferi de insuficienta renala , hipertensiune arteriala (deoarece cumulul de lichide poate duce la o crestere semnificativa a tensiunii), diabet zaharat, hipercalcemie. Dieta nu este recomandata persoanelor care au o stare de sanatate precara.

Scapa de kilogramele in plus
1.Cura cu pepene rosu te ajuta sa pierzi in greutate, aproximativ trei-patru kilograme in doar cateva zile. Ce alimente mai poti consuma, pe langa pepenele rosu, daca vrei sa slabesti?
2.Incepe consumand in fiecare dimineata o felie de pepene rosu, 50 de grame de paine prajita, o cana de ceai neindulcit. Este bine sa maresti consumul de lichide in aceasta perioada. In fiecare zi, bea cam trei litri de sucuri naturale de fructe sau ceaiuri de plante, toate neindulcite! In prima zi, pranzul trebuie sa fie alcatuit din: 100 g de carne de vita fiarta, 100 g de orez fiert cu sos de rosii si o felie de pepene rosu. La cina, consuma 50 g de branza de vaci, o felie de paine prajita si orice cantitate de pepene rosu.
3.A doua zi ai nevoie de: paine prajita, 50 g de piept de pui sau de curcan fiert, o felie de pepene rosu la masa de pranz si 100 g de peste fiert sau la gratar, o felie de paine prajita si una de pepene rosu la cina.
4.In cea de-a treia zi, la pranz poti sa mananci 30 g de spaghete cu sos de rosii, branza rasa si orice cantitate de pepene rosu. De asemenea, la masa de seara este bine sa consumi o salata mare de legume (castraveti, rosii, salata verde, ardei, ceapa) si o felie de pepene rosu.
5.In ziua urmatoare se recomanda un castron de supa-crema de legume cu crutoane, 50 g de piept de pui fiert cu o felie de paine prajita si o felie de pepene rosu. Cina va fi alcatuita din doi cartofi natur cu parmezan, verdeata si orice cantitate de pepene rosu.
6.A cincea zi mananca 50 g de carne fiarta de vita cu sote de ciuperci si orice cantitate de pepene rosu la pranz, si 50 g de branza de vaci cu doua felii de paine prajita si orice cantitate de pepene rosu la cina.

Sursa:www.slabsaugras.ro

marți, 26 martie 2013

Sa slabim sanatos si frumos

E vara si toata lumea tine mortis sa arate bine, sa slabeasca si sa tina regim. Este foarte important sa respecti un regim o data ce te-ai apucat de el, la fel cum este important sa ne luam vitaminele si proteinele de care avem nevoie din suplimente naturale eficiente.

Pentru a te putea bucura de un corp superb si de admiratia celor din jur trebuie sa respecti cateva reguli de baza:

Mananca incet

Cu cat mananci mai incet, cu atat mai putine alimente vei consuma si te vei simti satula. Daca mancam incet stimulam productia a doi hormone esentiali care ne ajuta in diminuarea apetitului.

Mizeaza pe orezul alb, deoarece este un aliment care se digera mai lent si care prelungeste senzatia de satietate. Un bol de orez fiert iti va tine de foame pentru ceva timp, reusind in felul acesta sa stai departe de calorii nedorite.

Bea ceai verde si vei reusi sa arzi mai repede si mai usor grasimile. Se recomanda doua cescute de ceai verde pe zi, la pranz si la cina, preferabil neindulcit.

Consuma alimente bogate in fibre, deoarece ele iti regleaza nivelul de zahar din sange, iti dau senzatia de satietate, scad colesterolul si determina dezintoxicarea intestinala.

Nu manca niciodata paine si fructe la aceeasi masa si evita pe cat poti cerealele care contin gluten: grau, orz sau secara.
Asigura-te ca mananci mese mai bogate in proteine si grasimi benefice, cu mai putini carbohidrati. Un hamburger cu soia, cu alge calite poate fi consumat fara probleme. Daca simti nevoia doar de o gustare, opteaza pentru un iaurt natural, care sa nu contina zahar sau fructe in compozitia lui.

Efortul fizic este mai mult decat necesar, in orice tip de dieta urmezi. Este recomandat sa faci miscare de 3 ori pe saptamana, minim 20 de minute, pentru a genera un consum caloric de 300kcal pe sedinta.
Cele mai bune exercitii sunt cele de aerobic, care solicita marile grupuri de muschi, generand astfel un consum caloric mai mare.

Sursa:www.femei-moderne.ro

luni, 25 martie 2013

Dieta pentru abdomen plat

Ai citit bine! Nutritionistii au pus (in sfarsit) cap la cap o dieta pentru a ne ajuta sa scapam de burtica. Pe scurt, e vorba de o dieta de tip mediteranean cu 1600 de calorii pe zi si care iti permite sa mananci aproape orice.

Dieta iti promite o pierdere de 6 kilograme in 32 de zile, dar, mult mai important, vei scapa de burtica, vei avea o atitudine mult mai pozitiva si vei fi plina de energie.
Studiul a fost publicat de Liz Vaccariello, redactor sef la Prevention, si Cynthia Sass, medic nutritionist si redactor la aceeasi revista, si a atras pana acum cateva milioane de americance dispuse sa renunte la un abdomen diform.
1600 de calorii

Cum va spuneam si in intro, dieta se bazeaza pe un sistem de mese care nu vor depasi 1.600 de calorii zilnic. In schimb iti permite sa mananci fructe, legume, cereale integrale, fasole, seminte si carne rosie (o data pe luna).
Grasimi monosaturate

Potrivit autorilor secretul dietelor ar fi chiar adaugarea grasimilor monosaturate in fiecare masa. Aceste substante se gasesc in masline, avocado, nuci, alune, seminte, ciocolata amaruie, soia si in ulei de floare soarelui si de masline.
Dieta de 4 zile

Inainte de a incepe dieta de 28 de zile va trebui sa urmezi un program de patru zile in care vei consuma intre 1200 si 1400 de calorii si vei bea cel putin 2 litri de apa aromata. In cei doi litri de apa vei adauga mirodenii, lamai si castravete, care, potrivit specialistilor, au un efect asupra senzatiei de foame, dar sunt si un bun remediu pentru balonare si constipatie.

Exercitiile fizice sunt bine venite, dar nu sunt obligatorii. In afara de apa va trebui sa te rezumi la alimente light.
Exemplu de meniu:
Mic dejun: biscuiti de orez, 1 ceasca de lapte degresat, ananas si seminte de floarea soarelui
Pranz: 200 gr. ton, cativa morcovi, 1 bucatica de branza
Cina: 200 gr. piept de pui, 100 gr. ciuperci cu putin ulei de masline, 100 gr. orez
Gustare: biscuiti de orez
4 mese/zi

In cele 28 de zile trebuie sa mananci regulat, ai 4 mese pe zi fiecare a 400 de calorii. Dieta nu are elemente strict interzise, asa ca singura ta grija va fi sa te incadrezi in limita impusa.
Exemplu de meniu:
Mic dejun: un bol cu mar ras si fulgi de ovaz
Pranz: sandvis cu sunca si branza cu paine integrala, salata si rosii
Cina: somon cu fasole verde
Snack: humus si seminte de pin

 Dieta te va ajuta sa pierzi grasimea din jurul taliei, dar nu te minti pe tine insati! Daca dupa ce termini vei manca la fel… te vei ingrasa la loc.

Sursa:www.mayra.ro

miercuri, 20 martie 2013

Dieta cu ulei de masline

Cu toate am auzit de beneficiile naturiste ale uleiului de masline asupra sanatatii corpului nostru, insa oare o dieta cu ulei de masline te poate ajuta sa slabesti?

Uleiul de masline este unul dintre cele mai sanatoase si nutritive alimente, datorita ingredientelor „minune" pe care le contine, si anume antioxidantii, mineralele si numarul mare de vitamine. Insa, pe langa intrebuintarile sale gastronomice si cosmetice, uleiul de masline poate fi folosit cu succes si intr-o dieta de slabire, deoarece acizii grasi mononesaturati pe care acesta ii contine pot inlocui cu succes grasimile nesanatoase din alimentatie.

Asadar, o dieta cu ulei de masline nu inseamna numai un organism sanatos ci si un corp frumos. Afla totul despre beneficiile uleiului de masline si despre avantajele pe care o dieta cu ulei de masline le poate oferi organismului tau.
Beneficiile uleiului de masline in dieta

Uleiul de masline este foarte benefic asupra sanatatii, atat datorita continutului ridicat de acizi grasi mononesaturari, cat si continutului mare de antioxidanti. Uleiul de masline te protejeaza impotriva afectiunilor cardiace, in timp ce stabilizeaza nivelul colesterolului, impiedicand oxidarea acestuia si depunerea lui pe peretii arterelor. Uleiul de masline mai contine si carotenoizi, precum beta-carotenul si vitamina E.

Dietele in care se consuma antioxidanti si anumiti acizi grasi naturali, precum dieta cu ulei de masline, ajuta la prevenirea cancerului gastro-intenstinal sau a cancerului de san. Un alt beneficiu al uleiului de masline presupune limitarea pierderilor de calciu care apar inevitabil cu intaintarea in varsta, fapt ce previne osteoporoza.

marți, 19 martie 2013

Ce inseamna un meniu echilibrat

Citim o multime de sfaturi despre alimentatie sanatoasa, meniuri echilibrate si diete putin invazive, care sa te ajute sa te mentii in forma. Insa fiecare interpreteaza cum vrea aceste informatii. Unii considera ca un regim pe viata trebuie sa fie restrictiv, fara dulciuri si prajeli, altii considera ca isi mai pot permite din cand in cand cate o “scapare”.

In definitiv, ce inseamna sa mananci sanatos stim cu totii, insa ce inseamna si in ce consta un meniu echilibrat este mai greu de definit.
Iata mai jos cateva sfaturi pentru alcatuirea unui meniu echilibrat:

1. Doar tu poti defini exact ce iti place si ce nu iti place sa mananci, ce iti face bine si ce nu. Cand iti alcatuiesti meniul zilnic trebuie sa tii cont de aceste lucruri, pentru ca un regim de viata cu alimente care nu ne plac sub nicio forma nu este cea mai buna solutie. Daca iti plac dulciurile si nu te poti abtine de la ele, ar trebui sa le introduci in meniu, sub forma cea mai putin “periculoasa”, adica 1-2 bucatele de ciocolata neagra pe zi.

2. Iata ce trebuie sa reduci fara sa inlaturi defintiv: alcoolul (un pahar de vin pe zi nu iti face rau!), sarea, zaharul alb, produsele din faina alba, prajiturile din comert, dulceturile, prajelile si tocaturile, alune/seminte/porcorn (din cauza excesului de sare), sucurile din comert.

3. Daca adori cartofii prajiti, nimeni nu iti spune ca nu poti sa consumi cate 1/2 portie din cand in cand. Insa nu-i combina cu friptura, ci doar cu salata si prepara-i in casa, nu-i cumpara de la fast-food.

4. Un meniu echilibrat trebuie sa contina alimente din toate grupele: legume, fructe, carne, lactate, oua, peste; carbohidrati, proteine si grasimi. Insa ceea ce conteaza cu adevarat sunt combinatiile pe care le faci si cantitatile pe care le mananci la o masa.

5. Cea mai importanta regula a unei diete echilibrat este sa mananci cate putin din toate, la toate cele 3 mese principale ale zilei.

6. Nu combina niciodata carbohidratii cu proteinele, ci fiecare categorie in parte consum-o asociata cu legume.

7. Nu uita ca fructele, desi foarte sanatoase, ingrasa. Nu manca mai mult de 2-3 fructe pe zi, pentru ca acestea contin zahar (fructoza) si nu vei sti de la ce apar kilogramele in plus. Fructele nu se asociaza cu nimic, ele trebuie consumate inainte sau dupa masa, la cel putin 1-2 ore.

8. Apa plata si ceiurile sunt foarte importante intr-un regim echilibrat. Insa nu bea apa in timpul mesei, pentru ca sucurile gastrice sa actioneze asupra alimentelor nediluate. Intre mese consuma cel putin 2 litri de apa si ceaiuri neindulcite.

9. Ia-ti toate vitaminele si mineralele de care ai nevoie din alimentele pe care le consumi, nu din suplimente. Pentru asta mananca divers, legume cat mai multe si cat mai colorate, fructe, carne alba si rosie fara grasimi, peste, fructe de mare, lactate degresate.

10. Iata mai jos un exemplu concret de meniu echilibrat:

Mic dejun: un pahar de lapte/iaurt degresat cu 3 linguri de cereale integrale, stafide si migdale, o cafea fara zahar sau un ceai verde cu lamaie

Gustare: un fruct de sezon, un ceai din plante

Pranz: 200 g piept de pui, curcan/ 150 g vita la gratar cu o salata mare din: rosii, ardei galbeni, castraveti, ceapa, usturoi, salata verde, varza, morcov, putin ulei de masline, sare, piper

Gustare: 1-2 patratele de ciocolata neagra, un ceai verde

Cina: 200 g peste la cuptor cu broccoli si lamaie sau 100 g paste integrale cu sos de rosii si busuioc sau 50 g orez brun cu ciuperci si salata de cruditati sau un bol mare cu supa de legume sau 2 felii de paine integrala prajita cu 30 g branza de vaci si salata de rosii.

Dupa cina: un iaurt degresat sau un ceai din soc sau o felie de ananas

Urmand toate aceste reguli si respectand cantitatile vei reusi sa iti alcatuiesti un meniu echilibrat si sa tii o dieta care sa te ajute sa mananci sanatos si sa te mentii in forma.

Sursa:www.mayra.ro

joi, 14 martie 2013

3 reguli care asigura succesul unei cure de slabire

Diete sunt multe, insa nu toate au efectele mult dorite. Ca sa scapi de kilogramele in plus, este foarte important sa respecti cateva reguli recomandate de nutritionisti.

Prima regula este sa te orientezi spre alimente eficace in diete, potrivit emisiunii "Ce se intampla, Doctore?". Este vorba de rodii, fasole si dovlecei.

A doua regula este sa alegi alimente care satisfact nevoia de dulce pentru ca, sa recunoastem, acestea creeaza pofte si frustrari.

Al treilea obiectiv in scaderea ponderala este asigurarea satietatii. O poti obtine prin meniuri bogate in legume si leguminoase.

Sursa:www.foodstory.ro

miercuri, 13 martie 2013

Dieta de noapte. 5 alimente care sa arda caloriile in somn

Regula cu “nicio masa dupa ora 6 seara” poate fi data uitarii. Exista cateva alimente minune care pot sa dea jos kilogramele in timp ce dormi. Secretul? Sunt alimente bogate in proteine, care iti vor aduce nutrientii necesari fara sa iti creasca nivelul zaharului in sange. Astfel, organismul va continua sa arda garsimile in loc sa le depoziteze.
Uite ce gustari poti sa iei inainte de culcare:

marți, 12 martie 2013

10 reguli de aur care te vor ajuta sa dai jos cel putin 1kg pe saptamana

Nu mai e mult si vin sarbatorile de iarna. Cu siguranta, fiecare dintre noi isi doreste sa dea jos cateva kilograme pentru ca rochia de Revelion sa-i vina intr-adevar fabulos!

Nu te vom supune la diete drastice, la ore obositoare de fitness, insa iti vom dezvalui cele 10 reguli de aur care te vor ajuta sa dai jos cel putin un kilogram pe saptamana.

luni, 11 martie 2013

Cele mai eficiente 9 secrete care te ajuta sa slabesti usor

Dietele de slabire nu mai sunt o noutate pentru nicio femeie care vrea sa fie supla si sa se simta bine in propria piele. In acest sens, regimurile alimentare, de multe ori drastice si restrictive, sunt principala metoda la care majoritatea femeilor apeleaza pentru a scapa de kilogramele nedorite. Partea cu adevarat dificila pentru femeile aflate la dieta pare sa fie respectarea unui program de exercitii fizice care sa le asigure nu doar kilograme in minus, ci si tonifiere si dobandirea unei rezistente fizice de invidiat. Iar aceasta dificultate a programelor de gimanstica vine, in primul rand, din cauza lipsei de timp si, in al doilea rand, din faptul ca rezultatele nu se vad la fel de repede ca in cazul curelor de slabire bazate pe infometare.

Deoarece nu incurajam adoptarea metodelor nesanatoase de slabire, care secatuiesc organismul de energie si sanatate, iti vom prezenta cateva trucuri recomandate de specialisti, prin care programul de exercitii fizice poate deveni o adevarata placere si un mijloc eficient si relativ rapid de eliminare a surplusului de greutate.
Afla care sunt cele mai eficiente 9 secrete cu ajutorul carora vei reusi sa slabesti usor, fara sa iti pui in pericol sanatatea.

joi, 7 martie 2013

Arde calorii fara sa faci sport!

Stii dietele acelea miraculoase care iti promit ca slabesti fara pic de efort?

Nu, nu despre ele vom vorbi astazi, pentru ca ele sunt de fapt o minciuna. Nu vei slabi niciodata frumos si sanatos daca nu vei combina stilul de alimentatie cu miscarea, dar de acest lucru probabil te-ai convins pana acum.

In orice caz, poti arde cateva calorii, mai multe sau mai putine in functie de situatie, nefacand sport! Esti curioasa sa aflii cum? Te invit sa citesti mai jos 10 mici trucuri care fac bine siluetei tale si nu presupun efort. Deloc!

miercuri, 6 martie 2013

Dieta cu fructe si legume

In general, fructele si legumele sunt slabe in grasimi si calorii, deci ideale pentru pierderea in greutate. Dieta cu fructe si legume este placuta si usoara si iti va aduce multe beneficii in ceea ce priveste sanatatea. Corpul tau va primi multe vitamine si minerale, iar tu te vei simti plina de energie.

Dieta cu fructe si legume dureaza 3 zile, insa dupa ce o termini nu inseamna ca trebuie sa renunti la aceste alimente vii. Incearca sa le adaugi zilnic in alimentatia ta. In timpul dietei cu fructe si legume organismul tau se va curata si va elimina toxinele si kilogramele in plus. Iata planul de actiune:
Dieta cu fructe si legume, rapida si eficienta

marți, 5 martie 2013

Cum slabim primavara?


Cu cât gradele Celsius sunt mai generoase cu noi, cu atât simţim nevoia să facem mai multă mişcare. Însă ce tip de mişcare să alegem, mai ales dacă nu am făcut sport peste iarnă? Am stat de vorbă cu antrenorul de spinning şi maratonistul Emanuil Rednic.
“Primăvara este un anotimp de tranziţie, corpul este slăbit după anotimpul rece. În această perioadă sigur a depozitat ţesut adipos” explică antrenorul. 
Se impune o revitalizare totală, care curprinde atât alimentaţia cât şi un program de sport bine pus la punct.

sâmbătă, 2 martie 2013

Sfaturi pentru dieta


1.Renunta la gustarile dintre mese


2.Consuma alimente foarte sarace in grasimi

Toate alimentele semipreparate, pizza si dulciurile contin cantitati foarte mari de calorii, lipide si glucide. Trebuie sa renunti la ele din prima zi in care incepi dieta, deoarece organismul suspus regimului va retine mult mai repede grasimile. Inlocuieste-le cu salate din legume, carne de peste sau de curcan. Eliminarea grasimilor inseamna si scaderea cantitatii de colesterol.

3.Redu portia din farfurie
Chiar daca nu esti plinuta, dar vrei sa ai un meniu echilibrat si un tonus ridicat, trebuie sa mananci numai atat cat iti trebuie. Incearca sa reduci treptat cantitatea de mancare pe care ti-o pui in farfurie, astfel incat sa te scoli de la amsa cu senzatia ca nu iti mai este foame. Redu inclusiv portia de friptura, chiar daca este facuta la gratar.