Subscribe:

Ads 468x60px

luni, 17 februarie 2014

4 moduri in care poti sa slabesti rapid

Intotdeauna te-ai intrebat daca exista cateva reguli clare care sa te ajute sa slabesti? Desi pare greu de crezut, chiar sunt 4 pasi pe care daca ii respecti cu strictete, nu doar ca slabesti rapid, dar te ajuta sa dai jos kilogramele in plus intr-un mod cat se poate de sanatos.

1.    Mananca de 5 ori pe zi
Incepe intotdeauna cu micul dejun! Cu cat mananci mai mult dimineata, cu atat vei manca mai putin seara. Iar corpul tau iti va multumi pentru asta. Asigura-te ca iti faci timp zilnic pentru cele trei mese importante ale zilei, iar intre ele, in loc de snack-urile care ingrasa, mananca gustari sanatoase – fructe, legume, migdale. Mananca in asa fel incat sa nu te infometezi niciodata. Daca iti tratezi corpul cu atentie, cu siguranta nu iti va cere vreo atentie suplimentara!

2.    Lucreaza cu greutati
Cred ca nu mai e nevoie sa iti spuna nimeni ca trebuie sa depui un minimum de efort daca vrei sa slabesti. Nu poti sa stai pe canapea in fata televizorului si sa astepti ca toate kilogramele in plus sa dispara ca prin minune. Mobilizeaza-te si trece sportul pe lista activitatilor tale zilnice. Indiferent ce sport alegi, lucreaza cu greutati. Ele te vor ajuta sa transformi grasimea in muschi, lucru pe care il vei adora imediat!

3.    Mananca din farfurii mici, in culori inchise
Asa cum obisnuiesti sa iti faci curatenie in dulapul cu haine, ar fi bine sa incepi si cu bucataria. Fa pachet farfuriile mari si inlocuieste-le cu unele cat mai mici si in culori cat mai inchise. Albastrul inchis este o optiune buna, pentru ca iti scade apetitul. Evita cu desavarsire rosul, portocaliul sau galbenul, pentru ca au exact efectul opus.

4.    Ai grija la cat mananci la restaurant
Acasa, e usor sa iti controlezi portiile de mancare. Problema intervine insa atunci cand iei masa la restaurant. In ziua de astazi, o portie normala de mancare poate hrani un elefant. Dar asta nu inseamna ca tu trebuie sa mananci tot ce ti se pune in fata. Daca portiile la restaurantele tale preferate sunt imense, roaga ospatarul de la bun inceput sa iti puna jumatate la pachet. Sau, daca ai aceleasi gusturi cu prietenele tale, impartiti o portie. In acest fel, nu vei mai fi tentata sa termini toata mancarea, iar silueta ta va avea numai de castigat.

Sursa www.perfecte.ro

joi, 13 februarie 2014

9 motive pentru care este bine sa bei apa calduta cu lamaie si miere in fiecare dimineata

Iti prezentam cateva motive pentru care ar trebui sa faci o regula din a bea in fiecare dimineata un cocktail din miere, lamaie si apa calduta. Potrivit specialistilor, acest mix nu este doar bun pentru sanatate, dar te ajuta si sa pierzi din greutate.

1.Imbunatateste digestia: Combinatia dintre apa,lamaie si miere ajuta tranzitul intestinal. In afara de faptul ca lamaie iti stimuleaza ficatul, aceasta ajuta la eliminarea toxinelor din corp.  Mierea actioneaza ca un antibacterian si elimina posibilele infectii din corp.

2. Curata stomacul imbunatatind functionarea colonului: Daca bei apa calduta cu lamaie si miere, peretii intestinelor-in special al colonului- sunt stimulati, reusind in acest fel sa  scapi de toxine, sa absorbi mai usor nutrientii si sa ramai hidratata.

3. Te scapa de constipatie: Mixul este un important digestiv. Pe langa acest lucru, ajuta la producerea mucusului intestinal.

4. Ajuta sistemul limfatic: Potrivit health.india.com, daca sistemul limfatic este deshidratat, persoana este intr-un real pericol de a se imbolnavi. Lipsa apei din corp poate duce la perturbari ale somnului, tensiune arteriala si stres. Daca te obisnuiesti sa bei un pahar de apa cu lamaie si miere dis-de-dimineata, ajuti la hidratarea intregului sistem, ceea ce poate ajuta la cresterea imunitatii acestuia.

5.Te binedispune: Daca te simti obosit, mierea din compozitie iti va da un plus de energie. Apa ajuta la curatarea sangelui care se duce la creier, iar lamaia ajuta la relaxare.

6. Curata tracul urinar: Mierea, dupa cum spuneam si mai sus, este un antibacterian extrem de sanatos si are capacitatea de a combate o serie de infectii comune.

7. Combate respiratia urat mirositoare: Natura acida a lamaii combinata cu propietatile mierii reusesc sa curete gura, activand glandele salivare, reusind in acest fel sa omoare bacterile.

8. Creste sansele de a pierde din greutate: In afara de propietatile sale de a curata stomacul, lamaia contine o fibra numita pectina, care iti da senzatia de saturare. Ama calduta combinata cu mierea si lamaia ajuta la crearea unui spatiu alcalin in stomac, care ajuta la pierderea greutatii

9. Curata tenul: Una dintre propietatile lamaii este aceea de a reusi sa-ti purifice sangele din sistem. Apa calduta cu miere ajuta la refacerea texturii pielii.

Tips:
E bine sa bei mixul inainte de a te spala pe dinti. Amesteca bine 200 ml de apa cu sucul unei jumatati de lamaie si o lingurita de miere. Ca sa beneficiezi de toate propietatile mix-ului, timp de o ora evita se bei cafea sau ceai.

 Sursa www.perfecte.ro

miercuri, 12 februarie 2014

Consumă fructe cu măsură!

Cei mai mulţi oameni cred că fructele nu pot fi decât benefice pentru sănătate, aşa că unii fac chiar un efort pentru a îşi spori consumul de fructe, având mereu un măr în geantă şi optând pentru salată de fructe la desert.

Dar se pare că unii oameni chiar mănâncă prea multe fructe, ceea ce le provoacă probleme de sănătate, precum obezitate şi degradare a dinţilor.

Fructele au un conţinut bogat de vitamine, fibre şi antioxidanţi, care protejează organismul de boli, recomandarea fiind de a consuma cinci porţii de fructe şi legume proaspete pe zi - trei de legume şi două de fructe.


Însă, în funcţie de fructele alese, aportul de zahăr (fructoză) poate fi mai mare decât se credea. De exemplu, o caisă are 0,45 grame de fructoză, o prună - 1,6 g, o smochină proaspătă - 2 g, un kiwi - 3 g, o portocală - 3,6 g, cinci căpşuni - 4 g (o linguriţă de zahăr), o banană - 5,5 g, un mango mic - 6 g, un grapefruit - 7 g, un măr Golden - 11 g şi un ciorchine de struguri de 500 de grame - 39 g (aproape 8 linguriţe de zahăr).

Totodată, fructele conţin şi ele calorii ca orice alte alimente, iar caloriile din fructe pot provoca îngrăşarea în aceeaşi măsură ca cele din ciocolată, spune doctorul Carel Le Roux, consultant pe probleme de metabolism la Imperial College London.

Persoanele care au o greutate normală pot depăşi doza de fructe recomandată zilnic, dar cei care sunt supraponderali, au colesterolul mare sau suferă de diabet pot avea probleme din cauza consumului excesiv de fructe.

"Fiecare consumă anumite alimente în exces. Dar oamenii care mănâncă fructe în exces sunt adesea atenţi la siluetă. Am văzut pacienţi care nu îşi puteau explica obezitatea, pentru că ei mâncau sănătos, iar apoi a reieşit că mâncau prea multe fructe sau beau sucuri de fructe toată ziua, având un aport de 300 de calorii în câteva minute", spune Le Roux.

Medicul mai precizează că, în aceste cazuri, nu este vorba de lipsa autocontrolului, ci de faptul că zahărul din fructe - fructoza - nu creează senzaţia de saţietate, aşa cum face zahărul obişnuit.

Creşterea greutăţii corporale nu este singura problemă provocată de prea multă fructoză. Aceasta poate, de asemenea, creşte nivelul trigliceridelor (un tip de grăsime din sânge), ceea ce poate cauza boli de inimă.

Nu în ultimul rând, zahărul din fructe atacă dinţii, ca şi acidul din citrice. Spălatul pe dinţi imediat după consumarea unui pahar cu suc de portocale duce la pierderea unor mici cantităţi de smalţ, deoarece acesta este înmuiat de acid şi nu se întăreşte la loc decât după 30 de minute.

Sursa www.csid.ro

luni, 10 februarie 2014

10 plante care te pot ajuta să slăbeşti

Ştim deja că plantele sunt în general bune pentru combaterea multor afecţiuni. Există însă câteva care, alături de o alimentaţie sănătoasă şi bineînţeles de câteva ore de sport pe săptămână, vă pot ajuta să scăpaţi de kilogramele în plus. Atenţie însă, plantele nu vor face minuni dacă nu ţineţi regim şi dacă nu faci mişcare!

Guarana - Secretul său este cofeina, pe care o conţine mai mult decât boabele de cafea. Cofeina, în doze mari, stimulează arderea grăsimilor şi îţi oferă energie, daca ţii un regim hipo-caloric. Există studii care au demonstrat că guarana ajută la slăbit.

Frunzele de aloe – se află în topul plantelor de slăbit. Ajută la detoxifiere, accelerează arderea grăsimilor şi reglează tranzitul intestinal. Au diferite efecte care te ajută la pierderea kilogramelor în plus, cum ar fi efectele laxative şi diuretice puternice. În plus, inhibă apetitul alimentar, mai ales la administrarea sistematică pe perioade mai lungi de timp. Creşte de asemenea rata metabolismului conducând la arderea mai multor calorii de către organism.

Socul – datorită elementelor active pe care le conţine, socul, sub formă de ceai, tinctură sau suc, are o acţiune diuretică şi sudorifică care ajută la eliminarea apei din corp. Este de asemenea o plantă care reduce apetitul şi are efect laxativ, fiind bedefică în curele de slăbire. Atenţie însă! Consumata în cantitaţi mari, poate da efecte adverse.

Ortosifon – cunoscut şi sub numele de „mustăţi de pisică”, este o plantă diuretică foarte bună, fiind benefică în curele de slăbire. Ajută la eliminarea lichidelor în exces, are efect antiinflamator şi menţine nivelul optim de zahăr în sânge.

Frunzele de ţelină – foarte bogate în apă şi fibre, frunzele de ţelină sunt perfecte daca doriţi să acceleraţi arderea grăsimilor şi să scăpaţi rapid de kilogramele în plus. Dacă le consumaţi în mod frecvent, vor stimula reducerea tensiunii arteriale şi curăţarea intestinelor. Sucul de ţelină este în general recomandat pentru slăbire deoarece are un bun efect detoxifiant.

Ceaiul verde –contribuie la accelerarea metabolismului şi de aceea se recomandă în dietele de slăbire deoarece este o băutura plăcută, fără calorii şi benefică pentru a scăpa de kilogramele în plus. Are numeroase proprietaţi favorabile pierderii în greutate, cum ar fi: lupta contra reţinerii de apă în organism, stimulează digestia şi combate constipaţia, detoxifică organismul şi are un efect energizant.

spirulinaAlgele – preparatele pe bază de alge dau de asemenea rezultate foarte bune când vine vorba de pierderea în greutate. Conform studiilor, fibrele alimentare din algele de mare conferă senzaţia de saţietate şi astfel veţi mânca mai puţin.

Spirulina este o algă verzui-albastră care ajută la controlul apetitului şi conţine proteine, carbohidraţi, 50 de minerale, beta-caroten, clorofilă, carotenoide şi alţi micronutrienţi.

Ardeiul iute – conţine o substanţă numită capsaicină care accelerează arderea caloriilor. Ardeii iuţi reglează digestia, cresc nivelul de energie şi în acelaşi timp scad considerabil pofta de mâncare.

Scorţişoara –împiedică transformarea zahărului în grăsime şi îmbunataţeşte metabolismul. În plus, scorţişoara conferă o senzaţie de saţietate pentru mai mult timp. Ajută de asemenea organismul să proceseze corect şi rapid carbohidraţii , studiile arătând că grăsimea abdominală este cea mai sensibilă la aceste efecte.

Urzica –este o sursă importantă de vitamine (A, B, C, E, K) şi minerale (fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu) benefice pentru organism, iar în acelaşi timp conţine substanţe care suprimă pofta de mancare, ceea ce o face să fie ideală într-o dietă. De asemenea, are un indice glicemic scăzut şi oferă energie pe o perioadă lungă de timp.

Sursa www.csid.ro

marți, 4 februarie 2014

5 obiceiuri proaste pe care le ai la micul dejun şi te îngraşă

Alimentele dulci şi sucurile consumate la prima masă din zi pot să-ţi distrugă silueta şi sănătatea, avertizează specialiştii.
Alegerile pe care le faci la micul dejun au un impact semnificativ asupra nivelului tău de energie şi asupra sănătăţii în general. Numeroase studii au demonstrat importanţa acestei mese, iar persoanele care sar peste ea sunt predispuse la îngrăşat, boli de inimă şi un nivel scăzut de energie pe parcursul zilei. 

Ca să faci cele mai bune alegeri trebuie să eviţi alimentele procesate din comerţ şi în special produsele pentru micul dejun care au o cantitate exagerată de zahăr rafinat, cum ar fi cerealele cu ciocolată sau alte sortimente dulci. În schimb, proteinele de calitate şi carbohidraţii complecşi sunt printre cele mai bune opţiuni. Astfel că un iaurt simplu, amestecat cu cereale integrale, nuci crude şi câteva felii de banană poate să fie o variantă de mic dejun sănătos care îţi va conferi energie. 

Iată care sunt cele mai proaste obiceiuri pe care trebuie să le eviţi la micul dejun, deoarece îţi pun în pericol silueta şi sănătatea:

1. Îţi place să mănânci ceva dulce la micul dejun
Acest obicei de a opta pentru alimente dulci la micul dejun poate să-ţi distrugă silueta, dar şi sănătatea pe termen lung. Astfel, clătitele, vafele, brioşele sau alte dulciuri nu sunt potrivite pentru micul dejun.

Un studiu apărut în publicaţia Public Health Nutrition arată că tinerii care obişnuiesc să sară peste micul dejun sau optează pentru alimente dulci la prima masă a zilei au un risc mult mai ridicat de a dezvolta afecţiuni grave pe viitor. De asemenea, se vor confrunta cu diverse tulburări metabolice şi un risc extrem de mare de îngăşare. "Rezultatele noastre, precum şi ale altor studii desfăşurate arată că alegerile dulci făcute la micul dejun au un efect negativ asupra glicemiei şi a modului în care este reglată în corp", explică experţii care au realizat studiul.

În schimb, potrivit cercetărilor, persoanele care aleg la micul dejun cerealele integrale au un risc mult mai mic de a suferi de obezitate şi de boli cardiovasculare. 

2. Îţi place să bei suc de portocale
Sortimentele cumpărate ies din discuţie, deoarece conţin fie zahăr rafinat, fie îndulcitori artificiali.
De asemenea, atunci când bei un pahar mare de suc de portocale este o cantitate prea mare de fructoză pentru organism. Ca să faci o comparaţie, gândeşte-te că o doză normală de suc ar fi cât storci dintr-o portocală. În loc de paharul mare cu suc de portocale, specialiştii îţi recomandă să bei un pahar mare cu apă şi să mănânci o portocală. Astfel, pe lângă vitaminele şi mineralele din zeama de portocală vei asigura organismului şi o cantitate însemnată de fibre care se regăsesc în pulpă şi pieliţă. 

3. Bei cafea cu zahăr, frişcă, siropuri
Nu trebuie să renunţi la cafeaua de dimineaţă chiar dacă ţi-ai propus să mănânci mai sănătos. Însă, trebuie să reţii că o ceaşcă de cafea simplă este cea care îţi va furniza energia necesară, nicidecum acele sortimente cu siropuri, zahăr şi frişcă/spumă. De asemenea, cafeaua nu înlocuieşte orele de somn pe care le-ai ratat, aşadar nu te ajută să bei toată ziua cafea ca să rezişti mai bine. Limitează-te la 1-2 ceşti de cafea simplă pe zi. 

4. Faci excese culinare la micul dejun
Proteinele, fructele, legumele, cerealele integrale sunt toate opţiuni bune pentru micul dejun, însă nu trebuie să exagerezi cu cantităţile pe care le consumi. Limitează-te la câte o porţie din ele. Foloseşte aceste trucuri care te ajută să determini ce înseamnă o porţie. 

5. Nu mănânci acasă şi eşti tentată să alegi alimente nesănătoase
Alunele prăjite de la automatele cu mâncare şi băuturi pot să fie mai sănătoase decât pateurile sau alte produse de panificaţie. Chiar dacă au un conţinut ridicat de găsimi şi calorii, măcar aduc proteine şi fibre organismului şi îţi vor ţine mai mult timp de foame decât gogoşile sau pateurile, susţin specialiştii în nutriţie. Dar cea mai bună soluţie ar fi să mergi la cel mai apropiat magazin şi să cumperi un iaurt simplu, un fruct şi o pungă de nuci/seminţe crude.

Sursa www.clickpentrufemei.ro