Subscribe:

Ads 468x60px

luni, 30 septembrie 2013

Erori pe care le fac femeile care vor sa slabeasca

In orice zi din an, potrivit statisticilor, aproximativ jumatate din femei tin diete. Problema este insa ca, majoritatea celor care urmeaza astfel de retete ale succesului, o fac in mod gresit. Sa vedem de ce si in ce mod:
   
1.Renunti la prea multe calorii. E foarte usor sa credem ca renuntand la din ce in ce mai multe calorii vom slabi mai usor. Adevarul este insa ca, taind prea multe calorii din meniu rezultatul obtinut este exact invers, instalandu-se starea de foame continua care ne obliga sa mancam mai des si  mai  mult. Ajungi astfel sa infuleci tot ce ti-ai refuzat pe parcursul dietei. Pentru a te asigura ca asa ceva nu se intampla, fixeaza-ti un ideal de maximum 1500 de calorii pe zip e care insa sa le mananci. Vei slabi, o vei face mai incet dar vei obisnui astfel organismul treptat cu kilogramele in minus si nu–l vei arunca de la o zi la alta intr-o stare de panica.
   
2.Sari peste principalele mese ale zilei. Renuntarea la una sau mai multe mese pe zi poate parea firesc atunci cand lupti cu caloriile. In realitate insa, efectul este acelasi precum in cazul renuntarii la prea multe calorii, exact opus. Atunci cand ii refuzi organismului combustibilul de care are nevoie, il suprasoliciti. Ajungi astfel la sfarsitul zilei, cand organismul iti va comanda inconstient sa recuperezi inclusiv mesele pierdute si vei manca peste masura. A, si incearca sa eviti mesele imbelsugate, in orice perioada a zilei. Incearca mici gustari atunci cand simti foame si nu te suprasatura niciodata.
   
3.Mancatul continuu. Am auzit de nenumarate ori ca avem nevoie de mese mici, de mai multe ori pe zi. Multe duc insa acest sfat la extrem, inchipuindu-si ca a manca (chiar si putin) incontinuu, de dimineata pana seara, nu le va dauna. Ei bine, un astfel obicei nu te va ajuta deloc, mai important, te va impedica sa stii cu exactitate cat anume ai mancat, cate calorii etc. Mai mult, atunci cand mananci toata ziua extreme de putin, nu te vei simti niciodata satula. Vrei un sfat bun? Mananca cate ceva la fiecare 4 ore. Asta inseamna 3 mese normale si o mica gustare.
  
 4.Suprasaturarea de dinainte si dupa exercitiile fizice. Alergatorii de maraton si alti sportivi de performanta, au nevoie de combustibil inainte si dupa probele lor sportive. Femeile normale insa, mai precis cele care nu fac sport de performanta, vor descoperi ca mancarea de dinainte si dupa exercitiile fizice nu le va ajuta cu nimic. Pe langa disconfortul creat de o burta plina, toate caloriile arse in timpul efortului se vor depozita inapoi in organism. Incearca sa iti programezi orele de sport in preajma orelor in care iei gustarea si nu una din mesele principale. Astfel, nu vei face effort fara a avea si combustibilul necesar dar nu te vei nici suprasatura.

Sursa www.lyla.ro

vineri, 27 septembrie 2013

Arde calorii fara sa faci sport!

Stii dietele acelea miraculoase care iti promit ca slabesti fara pic de efort? 

Nu, nu despre ele vom vorbi astazi, pentru ca ele sunt de fapt o minciuna. Nu vei slabi niciodata frumos si sanatos daca nu vei combina stilul de alimentatie cu miscarea, dar de acest lucru probabil te-ai convins pana acum. 

In orice caz, poti arde cateva calorii, mai multe sau mai putine in functie de situatie, nefacand sport! Esti curioasa sa aflii cum? Te invit sa citesti mai jos 10 mici trucuri care fac bine siluetei tale si nu presupun efort. Deloc!

Razi! Rasul arde pana la 50 de calorii in 10-15 minute. Profita de iesirile cu prietenele tale si razi cat poti de mult!
Mesteca guma cand esti in bucatarie! Mestecatul gumei te poate scapa de cateva calorii si te tine departe de a gusta din mancare atunci cand gatesti. 
Exerseaza chiar si atunci cand nu te gandesti la asta! Cand ai de transportat o geanta foarte grea, mut-o de pe un umar pe celalalt. In felul acesta vei lucra mai multe grupe de muschi. 
Iesi la intalnire! Conform unui studiu realizat de Universitatea McMaster din Canada, femeile obisnuiesc sa comande mancaruri mult mai slabe in calorii atunci cand iau masa cu un barbat.

Poarta tocuri! Daca nu mereu, macar din cand in cand ... Pantofii cu toc inalt au un rol important in tonifierea muschilor picioarelor si, in plus, daca mergi corect pe ei te ajuta si la postura. 

Stinge televizorul/calculatorul! Fa orice altceva cu timpul tau liber, dar stinge televizorul si calculatorul. Fie ca faci treburi casnice, fie ca iesi la plimbare ori mergi la cumparaturi, toate aceste activitati te vor ajuta sa scapi de cateva calorii in plus. Iar daca esti obosita, atunci mai bine dormi ... pana si somnul arde calorii!
Condimenteaza-ti viata! Unele studii arata ca mancarea picanta poate contribui la accelerarea metabolismului. Ce zici, incerci?

Somonul vs. carnea rosie. Studiile recente arata ca oamenii care consuma in mod regulat somon pierd in greutate semnificativ mai mult decat cei care aleg carnea rosie, chiar si atunci cand caloriile consumate sunt egale!
Mananca marul cu coaja! Organismul tau va arde automat mai multe calorii incercand sa digere coaja marului care este foarte bogata in fibre. 
Honey, I'm home! Studiile recente arata ca majoritatea cuplurilor ard cam 300 de calorii pe ora atunci cand fac sex. Suna bine, nu-i asa?

Sursa www.divahair.ro

marți, 24 septembrie 2013

Cel mai bun moment al zilei pentru a slăbi. Când trebuie să faci exerciţii fizice

De-a lungul timpului, s-a pus intrebarea cand e mai bine sa faci exercitii fizice, dimineata, inainte de micul dejun, sau dupa prima masa a zilei. Cercetatorii britanici au ajuns la un raspuns pentru aceasta intrebare.
Chiar dacă alegi să te duci la sala de sport sau faci exerciţiile fizice acasă, cel mai bun moment al zilei pentru a slăbi este să lucrezi înainte de micul dejun.

Conform britanicilor, efortul fizic înainte de prima masă a zilei este mai eficient decât în orice altă perioadă, informează Daily Mail.

Nu numai că efortul înainte de micul dejun reduce din greutatea corporală, dar favorizează şi o circulaţie mai bună a sângelui.

Doctorul Jason Gill, cel care a condus studiul, consideră că exerciţiul fizic în sine este bun pentru sănătate, dar cel efectuat dimineaţa forţează corpul să se bazeze pentru energie pe grăsimea corpului.

"Când oamenii vorbesc despre slăbit, se referă la faptul că vor să scape de grăsime", a adăugat el.

Zece bărbaţi au făcut o vizită la laboratorul lui de la Institutul Cardiovascular şi al Ştiinţei Medicinei şi au primi micul dejun de fiecare dată. La prima vizită, bărbaţii nu au făcut niciun fel de exerciţiu fizic, la a doua au făcut o plimbare pe jos timp de o oră înainte de micul dejun iar la a treia vizită au efectuat acelaşi efort după prima masă a zilei.

Cei care au luat micul dejun după exerciţiul fizic au folosit mai mult de 33 la sută din grăsimea corporală pentru efortul fizic, conform studiului. Totuşi, cei care nu pot efectua exerciţii fizice înainte de micul dejun nu trebuie să dispere pentru că şi ei au parte de rezultate benefice în comparaţie cu cei care nu fac mişcare.

"Cea mai mare diferenţă este între a face ceva şi a face nimic. Dacă vei face sport înainte de micul dejun, vei avea rezultate mai bune într-un timp mai scurt. Dar dacă nu poţi face exerciţii fizice înainte de micul dejun, nu dispera, tot vei avea rezultate benefice, dar mai încete", a mai spus Gill, care a dorit să menţioneze că totuşi procesul de slăbit este unul încet.

Sursa www.mediafax.ro

vineri, 20 septembrie 2013

Slăbit rapid: 10 fructe şi legume de toamnă care te ajută să scapi de kilograme

Un regim de slăbire de toamnă poate utiliza la maxim de beneficiile unor fructe şi legume de sezon, gustoase şi utile atunci când încerci să slăbeşti fără să-ţi pui în pericol imunitatea. Iată 10 fructe şi legume de toamnă care te ajută să slăbeşti.

Renunţă la carnea grasă şi la junk food pentru a te bucura de câteva fructe şi legume ideale pentru un regim de slăbit de toamnă.

Sfeclă roşie
Dulce şi bogată în fibre, sfecla roşie îţi poate satisface poftele fără un aport prea mare de calorii. Conţinutul de zahăr nu este atât de ridicat încât să te îngraşe, iar sfecla este şi bogată în folat, compus ce face parte din complexul de vitamine B, utile organismului tău în timpul unei diete.

Pere
Cu acelaşi număr de calorii ca un măr, o pară îţi oferă un gust mai dulce şi aromat şi este o gustare ideală între mese pentru un regim de slăbit de toamnă. Alege perele cultivate pe plan local, ce au fost tratate chimic mai puţin pentru a-şi menţine prospeţimea.

Broccoli
Legumă bogata în vitaminele C şi A, broccoli are un conţinut de calciu la fel de ridicat ca jumătate de felie de brânză, dar fără urmă de grăsimi. Utilizează broccoli la supe de legume cu care îţi începi masa şi vei mânca mai puţin la felul doi.

Rodie
Seminţele de rodie, cu un continut ridicat de vitamina C, pot aroma în mod plăcut diferite gustări fără să adauge calorii. Utilizează-le la salate sau păstrează-le pentru un desert cu conţinut caloric minim.

Păstârnac
Deşi nu are culorile intense ale altor legume de toamnă, păstârnacul poate aroma uşor mâncărurile şi are un conţinut nutriţional important.
Fibrele şi carbohidraţii complecşi din păstârnac prelungesc digestia astfel încât pofta de mâncare revine mai greu.

Curmale
Ideale ca desert dulce ce provoacă o senzaţie de saţietate mai repede ca alte fructe, curmalele sunt o sursă importantă de fibre. În plus, aceste fructe au şi un conţinut ridicat de fier, iar textura le face la fel de săţioase ca şi bomboanele.

Dovleac
Plin de fibre, dovleacul nu are de ce să lipsească din niciun regim de slăbit pentru toamnă. Poate fi copt şi sau folosit la supe sau deserturi, iar seminţele sale
conţin grăsimi monosaturate ce pot înlocui cu succes alunele şi nucile ce au un conţinut caloric mai mare.

Mandarine
Mai dulci ca portocalele, mandarinele combinate cu miere pot fi un desert satisfăcător care să te facă să uiţi de alte sacrificii alimentare. Mandarinele au un conţinut ridicat de fibre şi apă, şi pot fi incluse şi în orice salată de toamnă atunci când sunt acrişoare.

Varză de Bruxelles
O porţie de varză de Bruxelles îţi oferă un conţinut ridicat de fibre, alături de vitamina A, adăugând mesei tale mai puţin de 30 de calorii. Poate fi utilizată şi pentru supe de legume săţioase care te ajută să uiţi de fripturi şi prăjeli.

Mere
Considerate de mulţi un element cheie al dietelor de toamnă, merele sunt bogate în pectină şi alte fibre care asigură senzaţia de saţietate cu mai puţine calorii. Pot fi cea mai bună gustare de-a lungul zilei, iar pentru un desert delicios, coace-le şi presară pe ele scorţişoară.


Sursa www.eva.ro

miercuri, 18 septembrie 2013

Meniuri de ocazie sărace în calorii

Vrei ca în cea mai frumoasă zi a vieţii tale să se simtă cu toţii bine, inclusiv prietenele tale obsedate de siluetă?   Renunţă la meniul tradiţional, cu fripturi cât farfuria şi sarmale cu smântână, şi optează pentru preparate rafinate şi hipocalorice.
Ai observat, la nunţile altora, că, atunci când se ajunge la felul al doilea, invitaţii sunt deja sătui şi abia mai ciugulesc din farfurie.  Platourile pline se întorc aşa cum au venit – ce risipă!  Asta pentru că meniurile clasice sunt adesea încărcate de sosuri, cărnuri grase, mezeluri şi alte ingrediente „tradiţionale“. Prin urmare, la evenimentul ce marchează cununia ta, surprinde-ţi prietenii şi familia cu preparate care excelează nu la capitolul cantitate, ci şi la cel privind rafinamentul şi savoarea. Iată propunerile noastre!

Bufetul suedez, pe toate gusturile
Bufetul suedez, cu preparate reci şi calde, e cea mai potrivită alegere dacă vrei să oferi mâncare sănătoasă şi să împaci toate gusturile.

- Preparate: Dă frâu liber imaginaţiei! Poţi opta pentru tipuri diverse de salate, mini-senvişuri, mini-frigărui, legume umplute, dar şi pentru preparate la grătar cu garnitură de legume.
- Deserturi: Îngheţate, salate de fructe, mini-tarte cu fructe, mousse-uri şi sorbeturi.
- Băuturi: O Crâmpoşie şi un Merlot tânăr, proaspăt, sec sunt excelente, dar poţi alege şi un rosé sec „de cursă lungă“.

Bufetul suedez e ideal dacă numărul de invitaţi nu e mare – altfel, invitaţii trebuie să stea la coadă până le vine rândul să-şi pună în farfurie.

Delicii asiatice
Mâncărurile asiatice sunt extraordinar de savuroase, şi, dacă sunt selecţionate atent, au aport caloric scăzut.

Preparate
- Din mulţimea de variante de preparate, alege supele pe bază de pui, mâncărurile cu legume, orez şi carne albă gătite la vapori sau la foc iute (wok), preparatele pe bază de tăiţei de orez, tofu, fructe de mare la grătar sau carne de vită.

- Deserturi: Dulciurile tipice sunt bananele prăjite, spumă sau sorbet de mango, budincă din tofu. Dacă vrei totuşi ceva mai apropiat de gusturile autohtone, optează pentru salată de fructe exotice sau îngheţată cu fistic.

- Băuturi: Vinurile acompaniază cel mai bine aromele iuţi din preparatele asiatice. Dintre cele albe, un Riesling demi-sec, dar şi o Tămâioasă Românească demi-dulce dau bine în peisaj. Dintre cele roşii, un Pinot Noir uşor, fructat, cu note de prună afumată şi condimente, sau o Fetească Neagră sunt o alegere bună.

Bucătăria tailandeză e printre cele cele mai savuroase, având la bază ingrediente gătite sănătos şi minunat condimentate.

Încearcă reţetele mediteraneene!
- Preparatele mediteraneene – care sunt foarte pe gustul românilor obişnuiţi să-şi facă vacanţele în Grecia, Turcia sau Italia – sunt extrem de savuroase şi cu aport caloric scăzut, având la bază fructe de mare şi peşte, legume şi fructe proaspete şi, bineînţeles, ulei de măsline.

- Preparate:Nu te sfii să comanzi antreuri de tipul faimoaselor bruschetta, din felii de pâine prăjită frecate cu usturoi şi ulei de măsline, cu topping de roşii proaspete mărunţite şi busuioc sau cu mozzarella. Felurile următoare pot cuprinde salate uşoare cu rucola şi pui, salată de paste colorate, fructe de mare şi file de peşte, salată de vinete, ardei copţi etc. Poţi opta pentru un specific predominant italian, grecesc sau chiar oriental – cu preparate de tip salată tabouleh, hummus, cuşcuş cu legume şi carne de berbecuţ.

- Deserturi: Alege preparate „light”: salată de fructe, sorbet de lămâie, tiramisu, tarte cu fructe.

- Băuturi: Mâncărurile sunt acompaniate obligatoriu de vinuri albe sau rosé seci, uşoare, cu note fructate şi minerale. Poţi opta şi pentru vinuri din soiuri româneşti: Crâmpoşie, Şarbă, Fetească Regală, ba chiar Busuioacă de Bohotin.

Sursa www.clickpentrufemei.ro

duminică, 15 septembrie 2013

Cum sa mananci sanatos? Trucuri pentru o dieta echilibrata

Visul oricarei femei este sa reuseasca sa traiasca echilibrat, cu o dieta alimentara corecta, prin care a scapat de kilogramele in plus. Totusi, se pare ca  seara tarziu mereu apare cate o mica pofta de ceva dulce sau cheful de rontaiala.

Afla cum sa mananci sanatos, care sunt secretele pentru a pastra un regim in care nu depasesti masura. In felul acesta vei mai si slabi, vei reduce riscul aparitiei unor boli grave si te vei simti minunat in fiecare zi. 
Cum sa incepi sa mananci sanatos
Un stil de viata sanatos tine de obiceiuri. Ne facem cumparaturile in weekend si ne umplem cosurile pentru toata saptamana sau ne luam cele necesare de la magazinul de la colt in fiecare seara sau o data la cateva zile, cand ne intoarcem de la serviciu. Suntem ancorati intr-o rutina alimentara si ne invartim intre aceleasi produse alimentare in diverse combinatii.

Pentru a mentine o dieta echilibrata, este nevoie sa faci din alimentatia sanatoasa un obicei. Acest lucru va dura destul de mult, pentru ca o actiune noua are nevoie de aproximativ o luna pentru a deveni obisnuinta.

Inainte de a incepe, monitorizeaza-ti timp de o saptamana sau doua obiceiurile alimentare actuale. Noteaza exact ce mananci, alimente si bauturi, chiar si o simpla bomboana. Astfel, la finalul observatiei tale, vei observa cat de grava este problema. Este posibil sa nu-ti dai seama cat de rele sunt obisnuintele tale pana nu vezi un model scris. Odata constientizata problema, poti trece la treaba.

Pentru a manca sanatos, incepe cu pasi mici, dar realisti. Alege un baton de ciocolata mai mic decat cel pe care ti-l iei de obicei. O dieta sanatoasa nu trebuie sa insemne privarea de produsele tale preferate. Trebuie facute doar cateva modificari in ceea ce priveste portiile si excesul anumitor categorii de alimente (carbohidrati si zaharuri).

Pe masura ce adopti noi masuri pentru o alimentatie sanatoasa, vei observa ca vechile preferinte se vor schimba treptat si ca iti vor disparea poftele de carbohidrati, de grasimi nesanatoase si de "ceva bun si dulce".

Idei pentru inlocuirea alimentelor nesanatoase
Una dintre cele mai mari provocari ale unei diete sanatoase este inlocuirea anumitor alimente nerecomandate existente in regimul tau actual, cu altele corespunzatoare. De aceea, iti oferim cateva idei prin care poti face tranzitia mai usoara.

1. Consuma paine integrala in loc de paine alba. Atentie, citeste eticheta inainte sa o cumperi si asigura-te ca este obtinuta din cereale integrale, nu dintr-o faina mai inchisa la culoare.

2. Grasimile saturate sunt cea mai importanta sursa de grasimi saturate nesanatoase, asa ca alege cat mai des carnea alba de pui si de curcan, in defavoarea vitei si a porcului. Totusi, pentru situatiile in care vrei sa consumi aceste tipuri de carne, este recomandat doar muschiul.

3. Inlocuieste treptat lactatele cu grasimi cu cele degresate. Ca sa nu simti prea brusca trecerea, consuma timp de o saptamana laptele, iaurtul etc. la un procentaj mai mic de grasime si scade in acest fel pana ajungi la degresat,  0% grasimi.

4. Alege mustarul in schimbul maionezei si sosul de rosii preparat in casa in locul ketchup-ului. 

5. Tot treptat va trebui sa renunti la sucuri acidulate, pe care le poti substitui cu ceaiuri de plante si cu apa. In timp, va trebui sa ajungi la opt pahare cu apa zilnic.

6. Garnitura de cartofi prajiti poate fi inlocuita cu legume fierte stropite cu suc de lamaie si cu ierburi aromatice, nu cu unt.

7. Daca stii ca rezisti cu greu la lipsa de dulciuri, apeleaza cat mai mult la fructe. La micul dejun adauga fructe de padure la iaurtul simplu sau felii de banane la cerealele integrale. Pentru un desert delicios, cu putine calorii, coace un mar cu putin zahar brun.

8. Evita alimentele procesate sau pre-ambalate. Supele de legume, de exemplu, pot contine o cantitate prea mare de sodiu. Prepara in casa o supa de pui sau de legume si va fi gata in mai putin de o ora.

9. Modifica si metoda de preparare a alimentelor. In loc sa prajesti carnea in ulei, pune-o la gratar sau la cuptor si foloseste ulei de masline in schimbul untului.

Gaseste-ti motivatia si invata cum sa mananci sanatos printr-o simpla organizare a meselor zilnice. Nu trebuie sa ti se spuna ca dulciurile si mancarea fast-food sunt nesanatoase, pentru ca toata lumea stie asta. Este important sa-ti observi obiceiurile alimentare si sa ti le modifici treptat pe cele nesanatoase.

Stabileste-ti pentru fiecare saptamana tinte realiste si fa-ti cumparaturile in functie de acestea. Tine minte ca nu trebuie sa te fortezi sa mananci un produs care nu-ti place. Adapteaza-ti doar dieta in functie de preferintele tale si consuma-le in portii mai mici. In plus, pentru a sarbatori succesul unei saptamani de dieta sanatoasa, te poti delecta in ultima zi cu ceva dulce, fara sa faci exces.


Sursa www.divahair.ro

joi, 12 septembrie 2013

Afla cum sa renunti la zaharuri si sa slabesti

Indepartarea zaharului din meniu este cea mai sigura cale de a slabi. Atunci cand cantitatea de zaharuri din sange este prea mare, sanatatea are de suferit, depozitele de tesuturi adipoase cresc, nivelul de energie are variatii bruste, te simti cand in forma, cand epuizata de-a dreptul, iar toate astea duc la diabet. 

Metoda de detoxifiere in 21 de zile pe care v-o propunem este una simpla si presupune trei reguli principale:
1.indepartati sursele de zaharuri si carbohidratii simpli din alimentatie timp de 21 de zile consecutive.
2.indepartati “alimentele de evitat” din lista de mai jos si consumati-le numai pe cele din lista de “alimente indicate”. 
3.Daca "pacatuiti" si consumati ceva din lista de alimente contraindicate, e obligatoriu sa o luati de la capat. 

Simplu, nu?
In primele zile, va avertizam ca nevoia de dulce va fi teribila. Odata trecuta insa perioada de criza, nu veti mai tanji dupa "ceva dulce". In 3-4 zile, veti fi depasit "sevrajul". Practic, atunci vointa va va fi pusa la incercare la inceput. Cu cat e mai lunga perioada in care rezistati fara aport de zaharuri, cu atat va va fi mai usor. 

Asta nu inseamna ca nu va veti mai bucura niciodata de gustul fructelor sau de cel al unei felii de paine cu unt. Este doar o dieta temporara pentru a face un pic de curatenie in sange. Cand pofta de dulce dispare, energia si starea de bine cresc. In afara de asta, veti vedea ca si pielea voastra va arata mai bine. 

Zaharurile ne aduc kilograme in plus, ne fac sa fim obosite si sa ne simtim urate. Oricat ar suna de crud, acesta este adevarul. Consumul de grasimi ingrasa mai putin decat cel de zahar. Cantitatile prea mari de zaharuri si carbohidrati ne fac sa ne simtim vlaguite, lipsite de energie, ataca si colagenul din piele si cauzeaza probleme de ten. 

Partea cea mai grava este ca zaharul este folosit de procesatorii de alimente nu doar pentru prajituri, produse de patiserie si ceea ce numim, in general, dulciuri. Ci si pentru conserve si tot felul de mezeluri. Il gasim si in lactate si, in practic, aproape orice. Un nivel crescut al insulinei duce la kilograme in plus. Atunci cand consumam zaharuri, ne marim depozitele de grasime. Cu cat consumam mai multe zaharuri, cu atat nevoia de ele creste. E, daca vreti, ca in cazul dependentilor de droguri. 

Atentie: cand vorbim despre zaharuri, nu ne referim doar la prajituri, zaharul din cafea, ciocolata si bomboane. Ci si la paine, fructe, sucuri de fructe, fructe deshidratate, lipii, produse de patiserie, miere etc. Toate acestea se descompun in zaharuri. 

Semne care arata ca nivelul de zaharuri din sange este dezechilibrat:
-nevoia permanenta de dulciuri sau paine
-senzatie de oboseala dupa masa
-dureri de cap atunci cand sari peste masa
-desi consumi dulciuri, simti nevoia lor in continuare
-dependenta de cafea pentru a te simti "functionala"
-scapi greu de kilogramele in plus

Cum sa echilibrezi nivelul de zahar:
-consuma mai multe proteine
-fii atenta la digestie
-elimina carbohidratii simpli si zaharurile din alimentatie
-consuma mai multi carbohidrati complecsi
-consuma mai multe grasimi bune si omega 3 si omega 6
-consuma mai multe fibre

Alimente indicate:
-orice fel de ierburi, orice fel de legume (cu exceptia cartofilor), avocado, polen, orez brun, morcovi (nu mai mult de o jumatate de cana odata), ciocolata neindulcita, nuca de cocos, porumb (maximum o jumatate de cana)
-oua, peste, goji, unt clarifiat
-lamai, lime
-linte
-nuci, ulei de masline
-pui, curcan, vita, miel (preferabil organice pe timpul dietei de detoxifiere), somon
-mazare (maximum o jumatate de cana), quinoa
-seminte
-rosii

Alimente interzise:
-nectaruri, sucuri de fructe, sirop de artar
-alcool
-orice alimente prajite
-orice fructe pe care nu le gasiti pe lista de mai sus
-orice cereale pe care nu le gasiti pe lista de mai sus
-indulcitori sintetici
-paine, faina, lipii, tortilla
-branza
-sosuri cu smantana
-lactate 
-miere
-grasimi hidrogenate
-glutamat de monosodiu (cunoscut si ca E621)
-cartofi
-ovaz, porridge
-grasimi trans
-orez alb
-iaurt

Odata incheiata cura de 21 de zile, puteti reintroduce treptat in alimentatie fructele, cerealele integrale si indulcitorii naturali, precum stevia braziliana. Totusi, dulciurile procesate trebuie evitate in continuare.

Sursa www.flu.ro

duminică, 8 septembrie 2013

"Ingredientele" unui regim de slabit eficient

Una dintre principalele preocupari care ne dau batai de cap si ne streseaza zi de zi, pe noi, femeile, este silueta. Cine nu si-ar dori o silueta ca a Angelinei Jolie sau un corp de felina ca cel al celebrei Naomi Campbell ? Reteta unei siluete de invidiat este simpla : o dieta echilibrata si putina miscare sunt principalele ingrediente care nu vor da gres. 

Desigur nu trebuie sa lipseasca ambitia si optimismul..si spun asta pentru ca multe dintre femeile care iau hotararea de a tine o dieta,de a face sport si de avea in acelasi timp grija si de sanatate, renunta pe parcurs , din diverse motive: financiare, lipsa timpului liber, sau lipsa increderii in rezultate. Propun ca inainte de toate, sa fim mult mai increzatoare in noi insine , sa punem suflet si speranta in ceea ce facem si nu in ultimul rand sa nu uitam ca...pentru o femeie care stie ce vrea, nimic nu este imposibil. Acum ca partea cu moralul s-a rezolvat,sa trecem la lucruri ceva mai practice.

Regimul alimentar indicat pentru mentinerea siluetei nu este unul de maxima strictete ca in cazul unei diete.Sa nu uitam ca vrem sa ne mentinem in forma , nu sa slabim, iar in cazul acesta lucrurile se simplifica. Un regim bazat pe consumul de fructe, legume , carne de pasare , vita sau peste ( fierte sau la gratar ) si apa ,preferabil apa plata, nu numai k ajuta la mentinerea unei siluete, ajuta si la mentinerea in organism a mineralelor si a proteinelor, intarind astfel sistemul imunitar. Incercati pe cat puteti sa evitati prajelile sau mancarea de la fast-food, acestea nu numai k ingrasa, dar in timp pot provoca aparitia ulcerului gastric , precum si a neplacutei celulite. 

Regimul alimentar creeaza, sportul modeleaza...acesta este parerea mea vis a vis de o silueta impecabila. 30 minute de jogging in fiecare seara,in aer liber sau 20 minute de fitness la sala sunt suficiente pentru a-ti pastra tonusul. O alta metoda la fel de practica si mai placuta este dansul.
O alimentatie sanatoasa, un stil de viata echilibrat si gandirea pozitiva sunt principalele componente ale unei siluete de vis.

Sursa www.flu.ro

joi, 5 septembrie 2013

Florin Neby: 5 alimente minune, care te ajută să slăbeşti sănătos

Fiecare aliment aduce un calup de nutrienţi ce îţi ajută anumite funcţii ale organismului, aşa cum merele, conopida, varza, nucile ajută la “curăţarea ficatului” şi nu numai, putem vorbi despre somon, nuci, fructe de padure, avocado, spanacul ce susţin inima, dar şi legumele verzi, ceaiul verde, fructele de pădure, somonul, usturoiul ce ajută activitatea creierului.
5 alimente care te ajută să slăbeşti sănătos
Nucile – o sursă bogată de (HDL) colesterolul bun, care are ca şi obiectiv principal să cureţe arterele de colesterolul rău (LDL) pe care îl luăm din alimente prăjite, junk food etc,. Grăsimile sănătoase sunt practic cea mai mare sursă de energie pentru organism. Atenţie la cantităţi pentru că sunt foarte calorice.

Fragii – cunoscuţi sub denumirea de “căpşuni sălbatice” fac parte din categoria fructelor de pădure. Pe lângă efectul antioxidant asupra organismului sunt şi un “limitator” al secretiei de insulină, hormon care odată ajuns la un nivel ridicat formează depuneri de grăsime.Bogaţi în vitamina C, sulf, calciu, fier, magneziu şi potasiu, fragii sunt destul de săraci în calorii şi sunt recomandaţi în alimentaţiile ce urmăresc procesul de slabire dar şi diabeticilor.

Somonul – am ales somonul pentru că riscul de a fi contaminat cu metale grele este destul de mic, iar pe lângă proteina de calitate aduce conţine şi grăsimi sănătoase.

Oul – în special cele fecundate ce sunt o sursă foarte bună de proteină care se găseşte în albuş, şi de lecitină, zinc şi vitamine din gălbenuş (feriţi-vă de cele din comerţ marcate cu cifra 3).

Nucă de cocos – un fruct din care se produce cel mai sănătos ulei de pe planetă, conţinutul nucii de cocos are multiple beneficii asupra multor afecţiuni, probleme cu rinichii, tiroida, imunitate scăzută, stres, pancreatita etc.Recomandată în toate tipurile de plan alimentar şi pentru toate categoriile de oameni, nuca de cocos conţine o gamă extrem de largă de nutrienţi (acizi grasi, vitaminele E si K dar şi fier).

Indiferent de obiectivul tău, menţinere, slăbire sau acumulare de masă musculară aceste produse nu trebuie să lipsească din programul tău alimentar.


Sursa www.unica.ro

marți, 3 septembrie 2013

3 idei să înlocuieşti zahărul când vrei să slăbești

Vrei să scapi de kilogramele acumulate în exces, dar nu reuşeşti să renunţi la dulciuri? Le-ai putea înlocui cu îndulcitori naturali, din fructe, care nu te îngraşă.

1. Mierea, pentru a evita pofta de dulce
Datorită puterii mari de îndulcire pe care o are mierea, ea poate înlocui cu succes zahărul de care simţi atâta nevoie. Când prepari dulciuri în casă, nu uita că 65 g de miere echivalează cu 100 g de zahăr. Mierea o poţi mânca şi pe pâine dimineaţa, în locul cremelor cu ciocolată din comerţ.

2. Vanilia, portocala şi lămâia dau gust preparatelor tale
Extractele natural de lămâie, de portocală, vanilie sau esenţele care le au la bază confer savoare deserturilor pe care le faci şi înlocuiesc zahărul, fără să te îngraşe.

3. Condimentele te dezobişnuiesc de zahăr
Scorţişoara este unul dintre condimentele cele mai iubite. Nu are calorii şi dă un gust extraordinar preparatelor dulci, checurilor, tartelor, compoturilor şi salatelor de fructe. În plus, adăgând condiment precum scorţişoara, vei descoperi savoarea care te va ajuta să te obişnuieşti şi cu altceva decât cu gustul dulce al zahărului.

Alte alimente cu care poţi înlocui dulciurile
- nuci si seminţe nesărate
- fructe proaspete
- iaurt simplu degresat cu fructe proaspete pe care le adaugi tu
- cereale integrale îndulcite cu miere
- spume din fructe proaspete
- ciocolată amăruie (1-2 pătrăţele pe zi)

Sursa www.clickpentrufemei.ro

luni, 2 septembrie 2013

7 metode simple care te ajuta sa slabesti

Iata patru feluri de mic dejun gustoase si bogate in fibre
1.Omleta din trei albusuri cu putin parmezan presarat deasupra pe o felie de paine integrala prajita – 190 calorii si 18 g fibre
2.Doua felii de paine integrala (French Toast) inmuiate in ou si prajite – 280 calorii si 13 g de fibre
3.Un bol cu mamaliga cu jumatate de banana si putin lapte degresat – 230 calorii si 12,4 g fibre
4.Cinci clatite mici cu banane, cu putin sirop de atar si scortisoara pe deasupra: 200 calorii si 14 fibre

Alte asemenea recomandari sanatoase si bogate in fibre ar fi:
O portie de iaurt dietetic cu cereale si cateva nuci la micul dejun va asigura atat proteinele necesare, cat si fibre si minerale cum ar fi calciul. Daca mai adaugam si cateva fructe pentru aroma (coacaze, stafide sau zmeura), va veti simti satui pentru mai mult timp.

II.Gustarea de dupa-amiaza sa fie in jur de 150 de calorii
Ati putea sari peste masa de dimineata daca nu va e foame, spun unii nutritionisti, dar o gustare dupa amiaza nu este negociabila. Dupa cinci-sase ore fara hrana nivelul zaharului din sange scade. Astfel, va recomandam ca in loc sa alegeti un baton energizant care are de cele mai multe ori peste 300 de calorii si la care mai adaugati lapte sau o bautura energizanta, sa optati pentru o gustare bogata in fibre si proteine care are cam 150 de calorii (patru linguri de alune si afine sau un mar si o cub de branza degresata).

III.Dormiti cel putin sapte ore pe noapte
Nenumarate studii au aratat ca oamenii care nu dorm suficient tind sa fie mai grasi. Din aceasta acuza va simtiti fara energie si cautati tot timpul sa mancati pentru a rezista intreaga zi – in special dulciuri si alte gustari bogate in calorii.  Cercetarile au aratat ca lipsa somnului perturba echilibrul celor doi hormoni leptina si grelina care ne ajuta sa ne controlam pofta de mancare.

IV.Planificati-va micul dejun, pranzul, cina si gustarile
Daca nu stiti ce o sa mancati, veti fi tentati sa consumati ceva repid si care, de cele mai multe ori, contine multe grasimi si glucide. In schimb, daca stiti ce trebuie sa mancati, le aveti pregatite si stiti ca sunt sanatoase, nu veti mai fi tentati sa apelati la ispitele hipercalorice si veti avea de castigat.

V.Puteti lua o gustare si dupa cina
Suntem oameni si avem nevoie de ceva delicios din cand in cand. Daca vom elimina complet dulciurile din dieta, avem cele mai mari sanse sa clacam. E ca si cum ni s-ar spune ca trebuie sa lucram 365 de zile pe an fara a avea vacanta. Cu siguranta ne vom epuiza. Cateva bucati de ciocolata neagra sau un pahar de vin sunt permise, dar va recomandam sa nu depasiti 120 de calorii.

VI.Ganditi-va de doua ori cand alegeti topping-urile
Cu cat mancati mai simplu, cu atat este mai bine. Chiar si adaosurile sanatoase, cum ar fi branza de capra sau avocado, pot adauga calorii. Doar doua linguri de seminte de floarea-soarelui sau nuci de cedru adaugate la o salata inseamna alte 90 de calorii fata de cele 200 de calorii initiale (ex. echivalentul a doua cupe de inghetata dietetica de vanilie). Alte ingrediente care pot adauga calorii sunt: fructele uscate, crutoanele, rosiile uscate la soare in ulei sau ciuperci si anghinare marinate.

VII.Legumele trebuie sa fie mereu baza pranzului si cinei
Ganditi-va ca pranzul si cina dumneavoastra au forma unei piramide: legumele ar trebui sa se afle la baza, apoi proteinele urmate de o cantitate mica de carbohidrati.

Majoritatea mancam exact invers, spun nutritionistii. „Langa un bol de paste avem si o salata mica”. Sigur, putem manca paste, dar trebuie sa reprezinte cea mai mica parte la o masa, deoarece contin multe calorii si sunt mai putin satioase decat legumele sau proteinele. Iar alimentele bogate in amidon tind sa fie  consumate in mod excesiv mai ales de catre femei.

Puteti alege sa mancati o salata de legume proaspete, inabusite, la gratar sau la aburi la care puteti adauga 115 g de proteine (ex. tofu, peste, piept de pui sau porc) si o portie mica de paine integrala. Daca farfuria contine mai multe legume, veti manca inainte de toate sanatos si cu 432 de calorii mai putin decat ati manca de obicei.

Iata patru feluri de pranz si cina gustoase si sanatoase:
1.Salata de spanac cu 85 g de ton si cateva crutoane - 340 de calorii si 11,5 g proteine
2.Varza de bruxelles, ardei gras si brocoli pe gratar si 100 g de creveti cu usturoi – 335 de calorii si 7 g proteine
3.115 g de chiftele de pui si 25 g de paste integrale: 335 de calorii si 7g de fibre
4.Un bol mic de supa de rosii si o jumatate de sandwich cu somon si salata: 365 de calorii si 9,5 g fibre

Sursa www.slabsaugras.ro